My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniczka, nie jesteś wariatką ani Ty, ani Twoja siostra. A im więcej przeciwności przy modlitwie, tym bardziej to znaczy, że jest potrzebna a szatan szaleje z wściekłości.
Link do strony o nowennie pomejańskiej:
http://pompejanska.rosemaria.pl/jak-odmawiac-nowenne-pompejanska/
Trochę tam bałaganu i mało czytelna jest, ale da się ogarnąć Jest info czym jest ta nowenna, jak odmawiać, świadectwa, przeciwności itp.
W skrócie, różaniec składa się z 5 dziesiątek. I te 5 dziesiątek to jest jedna część. Wszystkich części różańca jest 4: radosna, bolesna, chwalebna i światła. Nowenna pomejańska polega na tym, żeby przez 54 dni odmawiać trzy (można też wszystkie cztery) tajemnice różańca dziennie: radosną, bolesną i chwalebną. Te 54 dni dzielimy na dwie części. 27 dni części błagalnej, po której na koniec każdej części (radosnej, bolesnej i chwalebnej) odmawiamy krótką modlitwę błagalną i 27 dni części dziękczynnej, gdzie po każdej części różańca odmawiamy modlitwę dziękczynną. Te trzy tajemnice dziennie, które mamy odmówić zajmują razem ok 1,5h, ale nie trzeba odmawiać ich naraz i na klęczkach. Ja dzielę je na trzy części. Jedna w drodze do pracy, jedna w drodze powrotnej i jedna w domu. Na początku całego różańca odmawiamy wierzę w Boga, Ojcze nas, 3x zdrowaś Mario i Chwała Ojcu. Ale tylko raz na sam początek. Ufff... dużo tego, ale nie ma tragedii. Poza tym, odkąd modlę się nowenną, bardzo się zmieniłam. Wcześniej byłam agresywna, chamska, ciągle zła, nienawidziłam ludzi. Teraz jest inaczej. Powoli, powoli staję się innym człowiekiemmaximka84, aniczka lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
moge sie przylaczyc?
W tym roku weszlam w nowy, lepszy wiek 30sty. Mentalnie czuje sie jak 25latka. Chetnie poczekalabym jeszcze z dziecmi ale boje sie ze pozniej beda wieksze problemy. Dlatego staramy sie od pewnego czasu ale bez rezultatu. Mam troche rozchwiane hormony. Ide za 2 tyg do gina niech mi cos przepisze konkretnego bo ostatnio to jedynie ziolka kazal popijac .
Mnie jesdynie ojciec czasem o dzieci podpytuje wiec mu ostatnio prosto z mostu powiedzialam jak sprawa wyglada. Uwazam ze dobrze zrobilam bo bede miec spokoj. Powiedzialam ze mamy maly problemik i ze dzieci czasem nie da sie tak na raz dwa zrobic (sie zdziwil ). Teraz przynajmniej wiem ze nie bedzie mnie meczyl wiecej kiedy zostanie dziadkiem.felice gatto, maximka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhmn ... felice ... czytałam właśnie o tych pojawiających się przeciwnościach ...
O matko 3 różańce dzienie kiedy na to znaleźć czas do pracy samochodem, w pracy - hmn ... różnie ... a na wieczór zostawiać 3 to za dużo ... kurde kusi, ale boję się że nie dam rady .... najgorzej jak gdzieś się wyjeźdza - np. my do rodziców na weekend ... jak to pogodzić ...
Myślę, myśle ...
Witamy nowe członkinie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Witam wszystkich
Ja już dawno po 30 ,ale nie wyglądam i się nie czuję.
Mam 35 lat ,pierwsze dziecko rodziłam jak miałam 31 [i to w pierwszym cyklu starań się udało],a teraz klops i staram się już dwa lata o drugie dzieciątko.I czas najwyższy to zkończyc z pozytywnym skutkiem.Andzia33 -
nick nieaktualnyO matko, jestem wypompowana ... kolejny ciężki dzień w pracy ... jak się zaczeło wariactwo w poniedziałek, tak dzień w dzień to samo .... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Ale dziś po pracy ... basen z teściową tak dobrze czytacie - z teściową mamy doooobre relacje , co mnie z resztą cieszy
Byle do 17'tej ... i domek ...
Miłego wieczorku !!!!Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam,
ja za pół roku będę miała 30 lat, w czerwcu wzięłam ślub i jakoś tak się porobiło, że oboje zapragneliśmy mieć dziecko. Nigdy nie myślałam, że dołączę do takiego forum i zacznę starania o Malucha jeszcze w tym roku... a jednak
Jesteśmy na samiutkim początku, ale zaglądam tu do Was codziennie!maximka84, Bergo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
oczywiscie ze na powaznie ja do kosciola jakos czesto nie zagladam przynajmniej nie w niedziele ale w tygodniu zawsze zajrze uklekne pomodle sie zapale swieczke w intencji mojej upragnionej ciazy wieczorem obowiazkowo modlitwa przed pojsciem spac juz nie raz modlitwa pomogla mi rozwiazac nie jeden problem i pomoc rozwiazac rozne sprawy wiec uwazam ze jak najbardziej modlitwa jest wskazana i mi pomaga
felice gatto, maximka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniczka wrote:oczywiscie ze na powaznie ja do kosciola jakos czesto nie zagladam przynajmniej nie w niedziele ale w tygodniu zawsze zajrze uklekne pomodle sie zapale swieczke w intencji mojej upragnionej ciazy wieczorem obowiazkowo modlitwa przed pojsciem spac juz nie raz modlitwa pomogla mi rozwiazac nie jeden problem i pomoc rozwiazac rozne sprawy wiec uwazam ze jak najbardziej modlitwa jest wskazana i mi pomaga
Mi wlasnie najbardziej pomaga modlitwa w wykonaniu mojej babci, bo ja sama to tak niekoniecznie...MalutkaEve, Bergo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:Mi wlasnie najbardziej pomaga modlitwa w wykonaniu mojej babci, bo ja sama to tak niekoniecznie...
ooo moja babcia to z pewnoscią się za mnie modli, tym bardziej, że ja też niekoniecznie...biedronka1982, Bergo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:To ja musze moja babcie w starania wtajemniczyc, moze to cos pomoze...
jakbym swoją wtajemniczyła to by jeszcze na mszę dała, żeby szybciej zafasolkować - taka jest kochana wolę jej nie stresowaćbiedronka1982 lubi tę wiadomość