X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwiona wrote:
    Jak dobrze, ze powstal ten wątek :) ja tez skonczylam 30 w tym roku a w domu potomka brak , za to mąż i kot :D

U mnie też kot i rybki, Jest chociaz do kogo pysk otworzyć jak chłop w pracy!!

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w tym roku stuknęła 30-tka. Miesiąc temu konkretnie ;) Z inwentarza: syn, ukochany, kot i dwa psy :D Także wesoło mamy. Jeszcze tylko jakiegoś malucha brakuje :)

kalitria, Modelka lubią tę wiadomość

• Anastazja Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh dziewczyny a mi wykres w tym miesiącu szaleje w sumie chora byłam teraz osłabiona ale ovu dzisiaj zmieniło całkiem wykres.... była ovu teraz już nie ;/ brrrr .... Ja kiedys sobie obiecałam ze do 33 lat w drógą ciąże zajdę ... może się uda jesze;P

• Mili Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od dawna czytam wpisy na Forum, a teraz kolej na mnie. Czego się bałam? Chyba "namacalnego" przyznania się, że nasze starania dzidziusiowe wciąż są tylko staraniami. W tym roku - 32 lata, a czytając wasze wpisy, czułam się prawie jak ich autorka:) Dzięki wielkie:) W grupie siła:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2013, 23:10

maximka84 lubi tę wiadomość

Fasolka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczek mnóstwo i oby tyleż samo fasolek się niedługo pojawiło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja wrote:
    Ja kiedys sobie obiecałam ze do 33 lat w drógą ciąże zajdę ... może się uda jesze;P

Na pewno się uda ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny!!!
    i stało się, brzuch zaczyna boleć .... idą ciężkie czasy hehe
    pozatym tak rozpisałam sobie prace że uzbierało się aż 2 tyg wolnego, jejku ale się ciesze na tą myśl... kurcze niech bedzie już ten 14 wrz

• Makak Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ale załamka. Dzisiaj 4 (słownie: CZTERY!!!) dziewuchy u mnie w pracy poinformowały o ciąży. No żesz ku.... a kiedy moja kolej? :(

Andzia33 lubi tę wiadomość

20110812580114.png
  • Ewazdrzewa Debiutantka

Wysłany: 4 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak luzik, nie myśl o Tym w ten sposób, wyczekane, upragnione przyjdzie, ja tak plotę pocieszenia, a sama już nie mogę się doczekać.
    No niestety jeszcze jakieś 11 dni do zrobienia testu!!
    Anastazja pisze, mi wykres szaleje, a ja póki co oprócz, mikroskopu i dni płodnych nie potrafię zaobserwować śluzu i nie chce mi się mierzyć temperatury, pewnie dojdę do tego, ale póki co uczę się:))
    Buziaki dla Was i Milutkiego dnia jest 13:00 więc większa część dnia za nami;**

Ewazdrzewa
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, no wiem, wiem... ale jak to upragnione już od 3 lat nie przychodzi to człowiek ma prawo się tak po prostu, po ludzku wkurzyć ;)

maximka84 lubi tę wiadomość

20110812580114.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak współczuje , jedną bym przełknęła , przy drugiej się zdenerwowała, trzecia by mnie dobiła a czwarta zrównała z ziemią .. co za dużo to niezdrowo , szczególnie jeśli czlowiek tyle już czeka i nic .. masakra

maximka84, Makak, weronika86 lubią tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie w ciąży a jedna właśnie urodziła.
    Pocieszam się, że to zaraźliwe ;D

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie jedna, ja chce byc druga!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    Cześć Dziewczyny, ale załamka. Dzisiaj 4 (słownie: CZTERY!!!) dziewuchy u mnie w pracy poinformowały o ciąży. No żesz ku.... a kiedy moja kolej? :(

no to jest najgorsze ... wszystkie w koło tylko nie ja :(:( :(

najgorzej jak są to młodsze dziewuchy to aż szlak trafia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

• aniczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez 2 w ciazy obydwie poszly na spontan niczego sie nie spodziewaly pierwszy cykl i bam 2 krechy masakra zalamac sie mozna dzisiaj w pracy jedna pytala kiedy ja mam zamiar bo lata juz swoje mam a tu ni widu ni slychu no to tak sie wkurzylam ze powiedzialam ze widocznie jestem stworzona do innych rzeczy wiem ze to zle zabrzmialo ale juz mam dosyc tych durnych pytan i wspolczujacych spojrzen

biedronka1982, ulek, maximka84 lubią tę wiadomość

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • ulek Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniczka wrote:
    u mnie tez 2 w ciazy obydwie poszly na spontan niczego sie nie spodziewaly pierwszy cykl i bam 2 krechy masakra zalamac sie mozna dzisiaj w pracy jedna pytala kiedy ja mam zamiar bo lata juz swoje mam a tu ni widu ni slychu no to tak sie wkurzylam ze powiedzialam ze widocznie jestem stworzona do innych rzeczy wiem ze to zle zabrzmialo ale juz mam dosyc tych durnych pytan i wspolczujacych spojrzen
    No właśnie: macie jakieś sprawdzone teksty na pytania tego typu? Tak żeby było kulturalnie, ale jednocześnie żeby w piętra poszło pytającemu

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety , zawsze czuje się nieswojo w takich sytuacjach , zatyka mnie i jedyna myśl jaka mi się w głowie pojawia to że ludzka głupota i nieczułość nie zna granic..

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wokół Was też jest taki "wysyp" ciąż? Bo u mnie już od ok. 1,5 roku co i rusz któraś rodzi albo zachodzi w ciążę.
    Ja ciągle słyszę pytania o to kiedy mam zamiar zajść w ciążę albo komentarze w stylu: "wiesz, młodsza nie będziesz, czas najwyższy na dziecko". Przykre to niestety :(

MisiaMisia lubi tę wiadomość

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,ano te pytania sa najgorsze ... ja zawsze mówię : ''Będzie to będzie, nie to nie"" ...

i tyle ...

Nie mam zamiaru nikomu się tłumaczyć ... chociaz powiem Wam, że lepiej się tu wygadac ... ta anonimowośc ma swoje plusy ... ;)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps ... na stole stoi piękny bukiet róż ... od Mężusia ... na 3 rocznicę ślubu :D
    Jak ja go koooosiam :) byłby wspaniałym Ojcem ... echhhh :(

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ