My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKroko kilka stron wcześniej było wspomniane, że z ciężarówek tylko póki co JA miałam tą przyjemność przytulać się z kibelkiem hehehhe....ale już przeszło...
i powtórzę MEGA mdłości były bardzo długo...mulenie w żołądku było nieodłącznym elementem dnia...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Tamka spokojnie na tym etapie ciąży zarodek nie korzysta z uroków tego co jesz....więc nic się nie martw...
u mnie dopiero jakoś tydzień temu wyświetliła się informacja, że zaczynam "karmić" maleństwo i że muszę uważać na to co jem czy piję...
a i tak codziennie rano jedną kawę zwykłą wypijam, bo jak odstawiłam, to bóle głowy nawiedzały mnie codziennie...więc gin powiedział, że jedna filiżanka nie zaszkodzi, a może powstrzymać bóle... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tą bezkofeinową już od kilku lat piję bo jam nerwus okrutny i raczej u mnie niewskazane jest dodatkowe pobudzanie organizmu
Tamka, jedz i pij jak zwykle, jedyne co musisz bezwzględnie odstawić to alkohol, czyli odwyk TamuśTamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTamuś tylko pamiętaj jedna filiżanka NIE WIĘCEJ!!!!!!!!!!
nie dajcie się zwariować, rozmawiałam dość długo wtedy z moim ginem na temat używek, że zarodek się rozwija, że to co wkładam do ust ma wpływ.....
a on mi na to: "PAni wie, że jest w ciąży, bo PAni się o to starała...organizm kobiecy jest tak stworzony, że chroni zarodek przed "używkami", wiele kobiet na tym etapie ciąży, nawet nie wie że w niej jest, bawią się, jeżdżą na rowerach, wypijają nie tylko kilka kaw dziennie, ale i alkohol też....i dlatego kobiecy organizm ma tarczę ochronną dla takiego maleństwa....oczywiście jak już Pani wie o ciąży, to proszę odstawić, zminimalizować i zmienić jadłospis, ale proszę nie WARIOWAĆ, owczywiście BEZWZGLĘDNY jest zakaz alkoholu, papierosów...."Nenaaa, Tamka, Smoczyca1, Katjaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nenaaa wrote:Tamka, jedz i pij jak zwykle, jedyne co musisz bezwzględnie odstawić to alkohol, czyli odwyk Tamuś
ale wiecie co, poszłam do wc i się zadumałam - śluz zrobił się gęsty ale nie był całkiem biały, tylko taka baaardzo jasna kawa z mlekiem...nie wiem, czy mam zejść na zawał, czy to normalne? jak siknęłam to papier był czyściutki , założyłam dyżurną podpachę żeby kontrolować kolorek ale kurcze zmartwiłam się..Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytamuś normalka....zobaczysz jeszcze nie raz taki śluz...zaraz się unormuje....ważne żebyś nie było nitek krwi itp... a śluz zacznie się robić coraz gęstszy...
ja na początku miałam taki ale szybko znikał i co jakiś czas się pojawiał.... nie schodź na zawał, tylko kontroluj sytuację
ja nadal biegam do łazienki jak zwariowana, jak tylko inny niż zwykle śluz zobaczę hehehehTamka lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:buenos dias , dotarłam z labu, wyniki po południu choć nie wiem czy uda mi się odebrać, ale strzeliłam głupotę bo zaraz po wyjściu zauważyłam na horyzoncie mój autobus i uskuteczniłam sprint totalny
po czym dopiero w autobusie zamarłam ... kurczę, muszę jakoś zakodować w głowie żeby nie robić takich głupot! teraz siedzę jak na szpilkach czy nie zaszkodziłam kropce, tfutfutfu
weszłam też na stronkę mojej jogi i nie chcą mnie widzieć do końca 12 tygodnia, później mogę zacząć znów chodzić
ok, streściłam się, teraz wracam na 1204 stron bo tam zostałam
Tamka Słońce, groszek jest twarda bestia i nic mu nie będzie.
Wiadomo że trzeba się oszczędzać ale myszę że przez takie jedno zapomnienie się nic się nie stało.
Powiem Ci że ja na weselu też się zastanawiałam jak to z tańczeniem ale hulałam w najlepsze i dobrze się czułam.Tamka lubi tę wiadomość
-
Ja też piję kawę, w poprzedniej ciąży nawet mi lekarz zalecił, bo ja niskociśnieniowiec jestem..tyle ze ja słabą kawę piję i czasem piję ją cały dzień...
Tamka, takie brunatne upławy nie są czymś niezwykłym, normalna rzecz - bez stresu..tak naprawdę żywo czerwona krew powinna niepokoićMalenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Tamka wrote:CzaryMary, trzymam mocno mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze!! luteinka albo dupek i będzie git!
Krokoś, wariatko, jakieś trefne testy masz po prostu, odpuść już sobie sikanie, zrób ewentualnie drugą betę i przestań stresować groszka
Tamka fajny lekarz.
Tak też zrobię, dzisiejszy wynik jeśli wyjdzie ok to mnie uspokoi a potem to już czekam na wizytę u gina.
PS. Podliczyłam sobie, nie wiem czy dobrze, że dzisiaj powinna być beta około 400, czyli jak z twojego snu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 10:18
Tamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tamka wrote:ło matko, mówicie, że do końca ciąży będę sobie w majty zaglądać? OMG
W innym przypadku ( takim jak mój na przykład ) będziesz zaglądać
Tamka lubi tę wiadomość