X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kilka stron wcześniej było wspomniane, że z ciężarówek tylko póki co JA miałam tą przyjemność przytulać się z kibelkiem hehehhe....ale już przeszło...
    i powtórzę MEGA mdłości były bardzo długo...mulenie w żołądku było nieodłącznym elementem dnia...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tamka spokojnie na tym etapie ciąży zarodek nie korzysta z uroków tego co jesz....więc nic się nie martw...
    u mnie dopiero jakoś tydzień temu wyświetliła się informacja, że zaczynam "karmić" maleństwo i że muszę uważać na to co jem czy piję...
    a i tak codziennie rano jedną kawę zwykłą wypijam, bo jak odstawiłam, to bóle głowy nawiedzały mnie codziennie...więc gin powiedział, że jedna filiżanka nie zaszkodzi, a może powstrzymać bóle...
    Czyli pijesz kochana kawusie czy nie? Bo ja też kiedyś próbowałam w ogóle nie pić tą łepek mi pękał :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca PIJĘ jedną filiżankę dziennie ZWYKŁEJ kawy - bóle głowy minęły...

Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, to jest bardzo dobra informacja, idę sobie zrobić kawkę w takim razie :)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq kamień z serca ;)
    Tamka na zdrówko :)

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha martwię się o Ciebie!!!!!!!!!!

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą bezkofeinową już od kilku lat piję bo jam nerwus okrutny i raczej u mnie niewskazane jest dodatkowe pobudzanie organizmu :D
    Tamka, jedz i pij jak zwykle, jedyne co musisz bezwzględnie odstawić to alkohol, czyli odwyk Tamuś ;)

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś tylko pamiętaj jedna filiżanka NIE WIĘCEJ!!!!!!!!!!
    nie dajcie się zwariować, rozmawiałam dość długo wtedy z moim ginem na temat używek, że zarodek się rozwija, że to co wkładam do ust ma wpływ.....
    a on mi na to: "PAni wie, że jest w ciąży, bo PAni się o to starała...organizm kobiecy jest tak stworzony, że chroni zarodek przed "używkami", wiele kobiet na tym etapie ciąży, nawet nie wie że w niej jest, bawią się, jeżdżą na rowerach, wypijają nie tylko kilka kaw dziennie, ale i alkohol też....i dlatego kobiecy organizm ma tarczę ochronną dla takiego maleństwa....oczywiście jak już Pani wie o ciąży, to proszę odstawić, zminimalizować i zmienić jadłospis, ale proszę nie WARIOWAĆ, owczywiście BEZWZGLĘDNY jest zakaz alkoholu, papierosów...."

Nenaaa, Tamka, Smoczyca1, Katjaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja próbowałam odstawić kawę, ale skończyło się to takimi okrutnymi bólami głowy, że gin wręcz nakazał do tej kawy wrócić hehehe

• Tamka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Tamka, jedz i pij jak zwykle, jedyne co musisz bezwzględnie odstawić to alkohol, czyli odwyk Tamuś ;)
    no właśnie już mi się ręce trzęsą w delirce ;)

ale wiecie co, poszłam do wc i się zadumałam - śluz zrobił się gęsty ale nie był całkiem biały, tylko taka baaardzo jasna kawa z mlekiem...nie wiem, czy mam zejść na zawał, czy to normalne? jak siknęłam to papier był czyściutki , założyłam dyżurną podpachę żeby kontrolować kolorek ale kurcze zmartwiłam się..

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lajk to za delirkę :)
    Spokojnie Tamuś, śluz wariuje, ale to nie krew więc nic się nie dzieje, nie denerwuj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 10:10

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamuś normalka....zobaczysz jeszcze nie raz taki śluz...zaraz się unormuje....ważne żebyś nie było nitek krwi itp... a śluz zacznie się robić coraz gęstszy...
    ja na początku miałam taki ale szybko znikał i co jakiś czas się pojawiał.... nie schodź na zawał, tylko kontroluj sytuację:)
    ja nadal biegam do łazienki jak zwariowana, jak tylko inny niż zwykle śluz zobaczę heheheh

Tamka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    buenos dias , dotarłam z labu, wyniki po południu choć nie wiem czy uda mi się odebrać, ale strzeliłam głupotę bo zaraz po wyjściu zauważyłam na horyzoncie mój autobus i uskuteczniłam sprint totalny :/ po czym dopiero w autobusie zamarłam ... kurczę, muszę jakoś zakodować w głowie żeby nie robić takich głupot! teraz siedzę jak na szpilkach czy nie zaszkodziłam kropce, tfutfutfu :(

weszłam też na stronkę mojej jogi i nie chcą mnie widzieć do końca 12 tygodnia, później mogę zacząć znów chodzić :)

ok, streściłam się, teraz wracam na 1204 stron bo tam zostałam ;)

Tamka Słońce, groszek jest twarda bestia i nic mu nie będzie. :)
    Wiadomo że trzeba się oszczędzać ale myszę że przez takie jedno zapomnienie się nic się nie stało. :)
    Powiem Ci że ja na weselu też się zastanawiałam jak to z tańczeniem ale hulałam w najlepsze i dobrze się czułam. :)

Tamka lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dzisiaj ze strachem do łazienki chodzę i w majty zaglądam :)

Malenq lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff, dzięki dziewczyny, bo nie wiedziałam czy mam już wciągać całe opakowanie duphastonu na raz ;)

ale pewnie za 5 minut znowu pójdę do kibelka

gdzie jest Asha???

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję kawę, w poprzedniej ciąży nawet mi lekarz zalecił, bo ja niskociśnieniowiec jestem..tyle ze ja słabą kawę piję i czasem piję ją cały dzień...

Tamka, takie brunatne upławy nie są czymś niezwykłym, normalna rzecz - bez stresu..tak naprawdę żywo czerwona krew powinna niepokoić

Malenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko, mówicie, że do końca ciąży będę sobie w majty zaglądać? OMG

Malenq, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    CzaryMary, trzymam mocno mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze!! luteinka albo dupek i będzie git!

Krokoś, wariatko, jakieś trefne testy masz po prostu, odpuść już sobie sikanie, zrób ewentualnie drugą betę i przestań stresować groszka ;)

Tamka fajny lekarz. :)

Tak też zrobię, dzisiejszy wynik jeśli wyjdzie ok to mnie uspokoi a potem to już czekam na wizytę u gina. :)

PS. Podliczyłam sobie, nie wiem czy dobrze, że dzisiaj powinna być beta około 400, czyli jak z twojego snu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 10:18

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała zauważyć ze po różowej stronie mocy, na 30-latkach jest chyba juz wiecej zaciazonych niz bez fasolek. jak myslicie???

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ło matko, mówicie, że do końca ciąży będę sobie w majty zaglądać? OMG
    Jeśli jesteś luzakiem i nie jesteś świrem to może nie :) W innym przypadku ( takim jak mój na przykład ) będziesz zaglądać :)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ