X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • smarta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mójego Androvitem faszeruje już jakiś 3 miesiąc. Kwas foliowy też co jakiś czas łyknie i witaminę C 1000 lubi niemiłosiernie wiec bierze sam z siebie :D

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielony Kropek w avatarze by przyciągać co dobre. Uśmiechnięty bo trzeba z uśmiechem do przodu :)

Uda nam się wszystkim, prawda? :)

momo1009, Krokodylica lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Zielony Kropek w avatarze by przyciągać co dobre. Uśmiechnięty bo trzeba z uśmiechem do przodu :)

Uda nam się wszystkim, prawda? :)

Prawda! :)

Kropek urzekający :) Zresztą mój (to coś) nieprzypadkowo też jest zielone i w kropki ;)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooohooooo :) wszystkie złapane. Hops do słoika, a wieczorkiem w łóżku wypuszczę :) Chciałoby się rzec pod kołdrę by nie wyfrunęły ale w takim upale kołdra nie istnieje :)

Malenq wrote:
    Kropka_1 *)*)*)*)*)*)*)*)*)*)*)*) Proszę bardzo :P

Malenq lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• smarta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Wooohooooo :) wszystkie złapane. Hops do słoika, a wieczorkiem w łóżku wypuszczę :) Chciałoby się rzec pod kołdrę by nie wyfrunęły ale w takim upale kołdra nie istnieje :)

Ja tam nie wyobrażam sobie spać bez kołdry. Choć jedną nogę muszę mieć przykrytą ale najczęściej i tak cała pod nią włażę :D

Malenq, Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    No proszę, i bez żadnych tabsów może się udać :). W sumie dieta pewnie polegała na zdrowszym odżywianiu się, większej ilości owoców warzyw, czyli witamin. I o to chodzi :)
    wyeliminowałam wszystko co smażone, tłuste mięcha na chude, wszystko piekłam, grillowałam, lub gotowałam na parze, na talerzu to 1/2 to warzywa były, wprowadziłam olej lniany, oliwę z oliwek, nabiał tylko naturalny....wyrzuciłam "podgryzacze": zakaz chipsów, orzeszków solonych...zakaz alkoholu również miał, raz w miesiącu pozwalałam na piwo, na śniadanie tylko chleb pełnoziarnisty - aaaaaaaaa nawet sama piekłam te chleby....zjadał 3 razy w tygodniu owsiankę heheh z owocami, nauczyłam jeść kasze, zamiast ziemniaków.......

Oj momo było tego...sama schudłam 30kg i męża też odchudziłam...no i nawyki u niego zostały...lubię patrzeć jak robi zakupy, bo nauka nie poszła w las....
    i mam zdrowszego małża:) "ruchliwszego" również:)

momo1009, Ania_84, Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, Kochana, jak najbardziej widać :) któraś z tych kropeczek na pewno Twoja!
    momo1009 wrote:
    Prawda! :)

Kropek urzekający :) Zresztą mój (to coś) nieprzypadkowo też jest zielone i w kropki ;)

momo1009 lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Ja tam nie wyobrażam sobie spać bez kołdry. Choć jedną nogę muszę mieć przykrytą ale najczęściej i tak cała pod nią włażę :D

ja zmarzluch jestem i muszę spać pod kołdrą....hehehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropku to działaj, działaj....ja tam inną zasadę od gina usłyszałam: proszę kochać się rano i następnego dnia wieczorem hehehe...ale i tak u nas wychodziło co drugi dzień:)
    3mam mocno kciuki:)

Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    wyeliminowałam wszystko co smażone, tłuste mięcha na chude, wszystko piekłam, grillowałam, lub gotowałam na parze, na talerzu to 1/2 to warzywa były, wprowadziłam olej lniany, oliwę z oliwek, nabiał tylko naturalny....wyrzuciłam "podgryzacze": zakaz chipsów, orzeszków solonych...zakaz alkoholu również miał, raz w miesiącu pozwalałam na piwo, na śniadanie tylko chleb pełnoziarnisty - aaaaaaaaa nawet sama piekłam te chleby....zjadał 3 razy w tygodniu owsiankę heheh z owocami, nauczyłam jeść kasze, zamiast ziemniaków.......

Oj momo było tego...sama schudłam 30kg i męża też odchudziłam...no i nawyki u niego zostały...lubię patrzeć jak robi zakupy, bo nauka nie poszła w las....
    i mam zdrowszego małża:) "ruchliwszego" również:)

Melanq gratuluję i trochę zazdroszczę samodyscypliny :)

Widzę, ze jesteśmy w jakiejś 1/3 tej drogi, wciaż popełniamy wiele grzechów, które tu wymieniłaś. Ale też udało się wprowadzić kilka zdrowych zasad :) Choćby dla własnego lepszego samopoczucia przydałoby się nam obojgu trochę schudnąć

Malenq lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było ja też zmarźluch na maksa :) Ale jednak w taki upał nie daję rady usnąć przykryta ;) Ale lekka kołderka w pogotowiu gdzieś leży i w nocy po nią zawsze sięgam jak się wychładzam czyli zawsze :)

smarta wrote:

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz :) Co gin to inna szkoła :) ale to zbliżone zasady w sumie. Jaka by nie była niech cholerka będzie działać!
    Malenq wrote:
    Kropku to działaj, działaj....ja tam inną zasadę od gina usłyszałam: proszę kochać się rano i następnego dnia wieczorem hehehe...ale i tak u nas wychodziło co drugi dzień:)
    3mam mocno kciuki:)

Malenq lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    W połowie maja na chwilę przed urlopem, do ostatniego dnia nie wiedzieliśmy, czy z tego wyjdziemy.

Wydaje się, ze szmat czasu, ale jak patrzylam na to pod kątem tych 4 m-cy to jakaś masakra :|
    to spokojnie w polowie sierpnia robcie :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq gratulacje za wprowadzenie zdrowego trybu zycia :)

oczywiscie mozna tabsy zastapic zdrowym jedzeniem
    powinni jesc duzo ryb :)
    selera wszytskiego co zielone ;)

A co do oleju lnianego ..to szczerze polecam rozniez dla starajacych sie przyszlych mam :) jest naprawde genialny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:20

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:

O to to to, bez kawałka przykrycia nie zasnę :).

Kochane, bardzo mi tu z Wami dobrze, ale musze lecieć.
    Trzymajcie się dzielnie, do zobaczenia :)

Malenq, justta lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo grunt, że zaczęliście
    małe kroczki działają cuda.....samodyscyplina była oj była....na wspomnienie tamtych dni, zastanawiam się jak JA i małż to przetrwaliśmy.......nie wierzcie nigdy, że przejście ze "śmieciowego' jedzenia, na to "zdrowe" jest łatwe...przejście może i tak, ale trwanie NAJTRUDNIEJSZE na świecie...ale wiesz jak masz CEL - a wielu lekarzy od tego zaczynało rozmowę - to nie ma że boli.......:) 3mam więc kciuki:) będzie dobrze.....

momo1009, justta lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wlasnie wpierniczylismy z misiem po kolbie kukurydzy :D

Malenq, justta lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak.......po 2tyg. zażywania łyżki oleju lnianego dziennie poprawiły mi się włosy, paznokcie i perystaltyka jelit, nie mówiąc o cerze itp.
    fakt, że jego smak -fujjjjjjjjjj.....ale ja sobie robiłam na zmianę pastę budwingową (chudy twaróg utarty z olejem lnianym, pestkami itp. i siup na kanapkę)..............polecam

W pewnym momencie to małż miał większego świra, co powinniśmy jeść a co nie...i czasami to on przygotowywał listę zakupów i dań na dany tydzień.......
    bez uporządkowania sobie lodówki, i wstępnego ustalenia "co na obiad w tygodniu", nie da się przetrwać diety..bo jak człowiek głodny i nie ma odpowiednich rzeczy w lodówce, to zje co popadnie----na takie sytuacje były jajka.....

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja przyjaciolka po poronieniu zaczela pic olej lniany .. i po 3 meisiacach zaszła w ciaze zdorwa jak ni eiwem :D

Malenq lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helolll.
    Kupilam kiecke na slub!
    Jeszcze tylko termin trzeba dokladnei ustalkic bo z tym mamy ciagle problem ;)

Tyle mialam na glowie ostatnio ze zanim sie obejzalam zrobil sie 12dpo :P

Co tam slychac? Jakies ciaze :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:56

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ