Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja już okres mam za sobą więc zostało tylko działanie, ale czuje sie jeszcze bardziej zmęczona i zestresowana jak przy ostatnim staraniu, więc może sie nie udać, nie stresuje sie tym żeby zaszła tylko tym co mam na co dzień.

• celia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z natury jestem bardzo niecierpliwa, a te kolejne cykle ciągną się niemiłosiernie. Jak sobie pomyślę, że muszę odczekać kolejny miesiąc ... ehhh :/ Nie wiem jak się tu nie stresować i wrzucić na luz ;)
    Ja najchętniej codziennie robiłabym jakieś badania, by tylko nie siedzieć bezczynnie. Czy to już początki paranoi? ;)

0dc6585ca1c638f77a6179b49e8bae1f.png

Andzia33 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    skad taki pesymizm od razu - skąd wiesz, że nie trafiliście w TEN Dzień ? :) Wiesz, tak całkiem nie ufaj temu co wyznacza OVU ... trzeba mieć na to poprawkę, to tylko program ... a organizm nasz to jednak organizm ... ;)
    więc luuuuzik :D

Echhh no to trzymajmy się i oby do piątku :P

No dobra, to zakładam, że może jednak nam się poszczęści tym razem ;)

Eh, do weekendu jeszcze tyyyyyyle czasu, a do urlopu całe 3 tygodnie :( Jak żyć? ;)

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudy z Was sa, wiecie? ;-P
    Trzeba szukac w zyciu poztywow. Ja np. kupilam sobie dzis nowe majtki. Mala rzecz, a cieszy! A jak wieczorem jeszcze swoje zadanie spelni, to juz w ogole pelnia szczescia! :-D

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Marudy z Was sa, wiecie? ;-P
    Trzeba szukac w zyciu poztywow. Ja np. kupilam sobie dzis nowe majtki. Mala rzecz, a cieszy! A jak wieczorem jeszcze swoje zadanie spelni, to juz w ogole pelnia szczescia! :-D
    znajdź mi pozytyw, luby będzie jutro , @ już puka do drzwi i jeszcze pokusiło mnie iść na solarium i teraz mam wysypkę na tyłku mimo że to była tuba stojąca -szlag ;p

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka wrote:
    znajdź mi pozytyw, luby będzie jutro , @ już puka do drzwi i jeszcze pokusiło mnie iść na solarium i teraz mam wysypkę na tyłku mimo że to była tuba stojąca -szlag ;p

Zazdroszcze solarium, tez sie wybieram! @ pogon w cholere, to moze sie jeszcze z lubym na numerek zalapiecie! Oby!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny pozytyw: Blysk_kotka, wykres moze plaski, ale za to jakie cycki! :-P A w gore to co ma isc, to tez idzie hehe! :-D

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając życie i mojego to nawet jak @ będzie to mi nie przepuści, już on coś wymyśli :D poza tym będzie tu przynajmniej 2 tyg, więc nadrobimy co trzeba. Nie ma opcji dodania tylu serduszek na wykres :D i to mnie cieszy

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz kolejny pozytyw kobieto! A wiedzialas, ze dobry plywak, to i Morze Czerwone przeplynie? :-P
    Ale mam dzis humorek! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 17:30

• Makak Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam kolejny pozytyw - wróciłam zmęczona, zła i głodna do domu, a tu czekały na mnie gołąbki made by moja Teściowa :)

maximka84, Andzia33 lubią tę wiadomość

20110812580114.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też pozytywnie - gdy tak przeglądam tematy widzę mnóstwo starszych wpisów z aktualnymi, ciążowymi suwaczkami :) I naprawdę bardzo to budujące, gdy czyta się "staramy się 8 cykl..." - wypowiedź sprzed kilku miesięcy a na dole "jestem w 6 tygodniu" :D :D
    Otucha leje się do serducha ;)

0dc6585ca1c638f77a6179b49e8bae1f.png

Makak, Blysk_kotka, MalutkaEve, Andzia33 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    To ja mam kolejny pozytyw - wróciłam zmęczona, zła i głodna do domu, a tu czekały na mnie gołąbki made by moja Teściowa :)
    pozazdrościć tylko ,sama bym zjadła coś takiego ehhh

Makak, Andzia33 lubią tę wiadomość

• aniczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co wam powiem moj organizm zaskakuje mnie co miesiac wkoncu chyba wiem kiedy zbliza mi sie owulacja otoz nigdy tego nie czulam ale od jakis 2 cykli czuje bol w jajniku i bol sutkow nie calych piersi tylko guziczkow hehe chec na igraszki tez jest wieksza i sluz bardziej plodny przynajmniej tak mi sie wydaje mam nadzieje ze w tym cyklu tez tak bedzie i trafie wkoncu na ten dzien ktory sie okaze dla mnie szczesliwym

Iwka lubi tę wiadomość

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka - czemu piszesz, że @ puka do drzwi?

U mnie na razie spokojne wyczekiwanie i tylko nie wiem, czy kolejny test zrobić jutro (bo już nie wytrzymuję), czy w środę... Jakieś pomysły?

A gołąbków, Makak, zazdroszczę - chociaż ja ostatnio na mięso mam małą ochotę. Ja mam za to pyszny dżem malinowy, który zrobiłam wczoraj ;)

Makak, Iwka lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywy mówicie ? U mnie załamanie jak narazie ...
    M... odebrał wyniki nasienia ... niby poczatek - ph, upłynnnienie jako takie - W NORMACH, ale niżej , cytuję : W PREPARACIE OBECNE POJEDYNCZE PLEMNIKI ... poza tym leukocyty 4-6wpw i nieliczne bakterie ... :(

dzidzi nie bedzie, .. nie wiem , wysyłam męza do urologa, ale czy to cos da ... :(

Andzia33, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Hej :) Ja mam już na karku 32 wiosny i kilka miesięcy starań. Gdybym faktycznie fasolkowała za każdym razem, gdy czuję objawy ciąży, miałabym już pokaźną gromadkę ;) Co by zupełnie nie sfiksować z niecierpliwości liczę na wsparcie od Was kobitki :) Nadziei nie tracę.

Słusznie napisane ;D

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Blysk_kotka - czemu piszesz, że @ puka do drzwi?

U mnie na razie spokojne wyczekiwanie i tylko nie wiem, czy kolejny test zrobić jutro (bo już nie wytrzymuję), czy w środę... Jakieś pomysły?

A gołąbków, Makak, zazdroszczę - chociaż ja ostatnio na mięso mam małą ochotę. Ja mam za to pyszny dżem malinowy, który zrobiłam wczoraj ;)
    Bo ja mam krótkie cykle i drugi dzień mnie już brzuch boli na @ która zreszą już zawitała .. tyle miesięcu obserwacji a jedyne czego się nauczyłam to wyczuć @ na kilometr hehhe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka wrote:
    a jedyne czego się nauczyłam to wyczuć @ na kilometr hehhe

ooo ja mam tak samo ;) swietnie wyczuwam @ i mój mąż ma już tak samo ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    ooo ja mam tak samo ;) swietnie wyczuwam @ i mój mąż ma już tak samo ;D

To wam ciekawostke powiem, ze moj lepiej @ wyczuwa niz ja! W ubieglym cyklu czul ja dzien przed, ale ze testowac chcialam, to mi nic nie mowil. Dopiero po fakcie, jak juz sie splakalam, to mi sie zwierzyl z przeczucia i ze nie chcial mowic, zeby mi przykro nie bylo.

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kooochany... ;)

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ