My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBiedroneczka83 wrote:aa ale bym makrelke wędzona zjadła mmmm
pyszności - tylko szkoda, że słoiczek był taki mały...
a wczoraj robiłam pomidory suszone w oliwie ..... ech tylko 10 małych słoiczków mi wyszło...a tyle pomidorów się ususzyło....
i nadal głodna jestemBlondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny3 razy korzystałam z tego przepisu:
http://www.krolestwogarow.pl/2013/08/suszone-pomidory-w-oliwie.html
dwa razy pomidory suszyłam sama....
teraz przywiozłam sobie z Włoch już ususzone...na allegro też można kupić suszone....
ja uwielbiam robić sama, bo każdy słoiczek inaczej smakuje, prawie do każdego używam innych ziół, innej mieszanki...teraz robiłam ze świeżą bazylią, rozmarynem, oregano i czosnkiem...zobaczymy za jakiś czas czy dobre będą
a poza tym jak przychodzą mikołajki lub święta to komuś wręczam taki koszyczek złożony z : pomidorów suszonych, soku z kwiatów bzu, konfiturę z bzy czarnego, lub syrop z kwiatków stokrotki, jakieś własnoręczne dżemiki lub do mięs np: z winogron z nutką pieprzu, albo z truskawek z rozmarynem itp. do tego jakieś pierniczki i prezent z głowy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:16
konwalianka, CzaryMary, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:ja też....więc apetyt na razie musiałam zagłuszyć papryczkami nadziewanymi tuńczykiem z przyprawami - marynowanymi w oliwie z oliwek (jeszcze pozostałość przywieziona z Italii)
pyszności - tylko szkoda, że słoiczek był taki mały...
a wczoraj robiłam pomidory suszone w oliwie ..... ech tylko 10 małych słoiczków mi wyszło...a tyle pomidorów się ususzyło....
i nadal głodna jestem
ja zjadłam dwa ogóry zielon i kajzerke z serkiem zółtymMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja zjadłam pączka i mam takie wyrzuty sumienia, ze aż sama jestem w szoku! a tymczasem mama mi upiekła mój ukochany makowiec struclę.. pochlastam sie i jak tu trzymać apetyt na wodzy?
Maleng super te pomidorki..może i ja zrobię.. póki co robiłam 10 słoików ogórków z papryczką.. w zeszłym roku robiliśmy papryczki chili nadziewane rożnymi serkami, ależ pyszne.. wyszło nam 18 słoików, do stycznia już ich nie było..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:21
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja chcę w tym roku takie papryczki zrobić, mój małż bardzo je uwielbia.... poproszę o sprawdzony przepis:)
uuuuuuuuuuuu zjadłabym makowca, też jedno z moich ulubionych ciast:)
bez wyrzutów sumienia tylko PROSZĘ....ja uwielbiam pączki,ale jeść mogę tylko te domowej roboty, po kupnych mam zgagę, co świadczy o starości oleju....