X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa widziałam już ciążowe wykresy, w których tempka na moment wracała do parteru, tak więc póki nie ma @ nic straconego :) Ja też niby po owulce a tempka stoi w miejscu.

Nenaaa lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Nenaaa widziałam już ciążowe wykresy, w których tempka na moment wracała do parteru, tak więc póki nie ma @ nic straconego :) Ja też niby po owulce a tempka stoi w miejscu.

no właśnie, uważam tak samo, poczekamy zobaczymy - jutrzejszy dzień pokaże, może będzie kwietniowy psikus i skoczy ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee Chmurka i Tamka, przyjdzie, wszystko zapowiada @ :) No trudno no ;)
    Nie wiem jak Wy, ale ja jestem świr, więc wprowadzam te moje dane na 3 wykresy, jeden tu, drugi na Fertility i trzeci do aplikacji na android OvuView :D :D :P Tutaj owulkę wyznaczyło mi 10 dc, na OvuView 11 dc, a na Fertility na 12 dc, ocipieć można :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 12:44

Tamka, chmurreczkaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bądź tu mądra kobieto! od czego to zależy? od jakiegoś algorytmu mądrego informatyka, który zapewne nie jest kobietą i ma różne wizje kobiecej owulacji ;)

swoją drogą Nena niezła jesteś ;) że Ci się chce!

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, wiesz Tamka, jak wklepuję tu to przy okazji też tam, dużo roboty z tym nie ma :) Za to co do poprzedniego cyklu wszystkie 3 były jednogłośne i zgodziły się ze sobą :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyznaczyłabym Ci owu na 9dc ;) czyli jeszcze inaczej, natomiast te wszystkie programy potrzebują jak największej liczby danych czyli tempka, śluz, szyjka, test owulacyjny i najlepiej monitoring ;) wtedy jest to pewne, chociaż u mnie w zeszłym cyklu wystarczył śluz, tempka i test owu i ovu był pewny w wyznaczaniu mi owulacji

chociaż tak sobie myślę, że u Ciebie prawdopodobny jest 13 dc ze względu na fazę lutealną - mówiłaś, że z reguły ma 12 dni, czyli żeby w tym cyklu też tak było, owu musiałaby być właśnie 13 dc - wtedy kiedy największy skok tempki i plamienie - ewidentnie owulacyjne

ale ze mnie ekspert, ufff ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorze, ekspercie Tamko :D, był moment, że też podejrzewałam 9 dc :) Ech...możemy sobie tak gdybać...:) W każdym razie bankowo od 9 do 12 była, jeśli w ogóle była, bo tego też nie można być pewnym :)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieee, być to była na pewno, no nic, to czekamy albo na @ albo na zieleń, z naciskiem na to drugie ;) chociaż wiem, że ja też pod koniec zeszłego cyklu już wiedziałam, że się nie udało, po prostu byłam pewna no i miałam rację , nietety

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem pewna porażki.
    Widzę, że jednak poserduchowałaś wczoraj, super, u Ciebie już czekamy na zbliżającą się wielkimi krokami owulkę :) Musi ktoś ten kwiecień oznaczyć serduchem, no musi...:)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas ma chyba małego świra :) Nenaaa np. porównuje wykresy w różnych programach, a ja głupieję bo mi tempka po potwierdzonej owulce nie rośnie. Jakkolwiek śmiesznie to wszystko brzmi, to każda z nas przechodzi po prostu chwile zwątpienia i wtedy to naprawdę zwariować można. Obyśmy naprawdę już niedługo mogły się z tego wszystkiego tylko śmiać :)

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja też biegam po różnych wykresach, porównuję, juz mi się niedługo te wykresy skończą, tyle już oblukałam :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, poczekamy zobaczymy- skoro ja nie wiedzialam ze jestem / bylam w ciazy a Wy tak to kto wie ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zobacz chmureczka - dzisiaj tempka wzrosła i jutro pewnie będzie jeszcze wyższa a przed owulką i w trakcie była cały czas na tym samym poziomie, to ciekawe

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ale zobacz chmureczka - dzisiaj tempka wzrosła i jutro pewnie będzie jeszcze wyższa a przed owulką i w trakcie była cały czas na tym samym poziomie, to ciekawe

nooo, bardzo ciekawe... myślę, że jakby nie te moje dziwne pory mierzenia to i pomiary byłyby bardziej wiarygodne. Może gdybym mierzyła zawsze miedzy 3 a 4 rano to tempka byłaby prawie cały czas na poziomie 36,1-36,2. Czym dłużej śpię tym wyższa tempka, nie licząc jednego dnia, gdzie chyba cały dzień miałam stan podgorączkowy. Także te skoki z I fazy cyklu są mało wiarygodne, chyba pozaznaczam na wykresie "ignoruj tą temperaturę... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 13:50

• justta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie te temperatury też zawsze jakieś dziwne są, skaczą jak szalone, ale ja chodzę spać o różnych porach i czasami nie śpię pół nocy i to na pewno też ma wpływ, ale co ma być to będzie, czekam już na tego wymarzonego bobaska to w końcu się zjawi, jak u każdej z nas divers2346.gif

Tamka, chmurreczkaa, Nenaaa, Alfetka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które brały wiesiołka miałyście przy nim wcześniejsze bóle jajników podobne do owulacyjnych? Ja tak mam teraz a dopiero 6dc już mnie zaczyna podolewać, czy to jest normalne? U mnie się zachmurzyło i burze zapowiadają może nas ominie, bo się boję ;-) a co u was co porabiacie ciekawego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 16:27

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, ja nie pomogę, bo wiesiołek zacznę brać od nowego cyklu, już sobie czeka w szafce z lekami :) Ale żeby jajniki od niego bolały? Cholera wie...Na opakowaniu mojego wiesiołka pisze, że bierze udział w podtrzymaniu zdrowia hormonalnego :)
    U mnie lekkie zachmurzenie, ale burzy to raczej z tego nie będzie :) Poza tym mam zamiar wziąść się za jakąś konkretną i pożyteczną robotę ale nie wiem czy na dobrych chęciach się czasem nie skończy :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Dziewczyny te które brały wiesiołka miałyście przy nim wcześniejsze bóle jajników podobne do owulacyjnych? Ja tak mam teraz a dopiero 6dc już mnie zaczyna podolewać, czy to jest normalne? U mnie się zachmurzyło i burze zapowiadają może nas ominie, bo się boję ;-) a co u was co porabiacie ciekawego?

Justta u mnie bóle jajników pojawiły się właśnie tak w 6dc, ale nie wiem czy to tylko zasługa wiesiołka, myślałam raczej, że przez CLO, choć jedno i drugie stosowałam pierwszy raz więc zwyczajnie nie wiem. W każdym razie też tak wcześnie czułam kłucie w jajniku.

• justta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzięki za odpowiedź ;-) u nas już po burzy :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ;) wreszcie mogę sobie poczytać i popisać z Wami ;) w pracy to mnie wykończą i tyle :/
    u nas teraz ostatnie krople spadają i niebo granatowo-fioletowo-różowe.

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ