My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nenaaa widziałam już ciążowe wykresy, w których tempka na moment wracała do parteru, tak więc póki nie ma @ nic straconego Ja też niby po owulce a tempka stoi w miejscu.
Nenaaa lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
chmurreczkaa wrote:Nenaaa widziałam już ciążowe wykresy, w których tempka na moment wracała do parteru, tak więc póki nie ma @ nic straconego Ja też niby po owulce a tempka stoi w miejscu.
no właśnie, uważam tak samo, poczekamy zobaczymy - jutrzejszy dzień pokaże, może będzie kwietniowy psikus i skoczy
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Nieee Chmurka i Tamka, przyjdzie, wszystko zapowiada @ No trudno no
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem świr, więc wprowadzam te moje dane na 3 wykresy, jeden tu, drugi na Fertility i trzeci do aplikacji na android OvuView Tutaj owulkę wyznaczyło mi 10 dc, na OvuView 11 dc, a na Fertility na 12 dc, ocipieć można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 12:44
Tamka, chmurreczkaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
no i bądź tu mądra kobieto! od czego to zależy? od jakiegoś algorytmu mądrego informatyka, który zapewne nie jest kobietą i ma różne wizje kobiecej owulacji
swoją drogą Nena niezła jesteś że Ci się chce!Nenaaa lubi tę wiadomość
-
ja wyznaczyłabym Ci owu na 9dc czyli jeszcze inaczej, natomiast te wszystkie programy potrzebują jak największej liczby danych czyli tempka, śluz, szyjka, test owulacyjny i najlepiej monitoring wtedy jest to pewne, chociaż u mnie w zeszłym cyklu wystarczył śluz, tempka i test owu i ovu był pewny w wyznaczaniu mi owulacji
chociaż tak sobie myślę, że u Ciebie prawdopodobny jest 13 dc ze względu na fazę lutealną - mówiłaś, że z reguły ma 12 dni, czyli żeby w tym cyklu też tak było, owu musiałaby być właśnie 13 dc - wtedy kiedy największy skok tempki i plamienie - ewidentnie owulacyjne
ale ze mnie ekspert, ufffNenaaa lubi tę wiadomość
-
nieee, być to była na pewno, no nic, to czekamy albo na @ albo na zieleń, z naciskiem na to drugie chociaż wiem, że ja też pod koniec zeszłego cyklu już wiedziałam, że się nie udało, po prostu byłam pewna no i miałam rację , nietety
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Każda z nas ma chyba małego świra Nenaaa np. porównuje wykresy w różnych programach, a ja głupieję bo mi tempka po potwierdzonej owulce nie rośnie. Jakkolwiek śmiesznie to wszystko brzmi, to każda z nas przechodzi po prostu chwile zwątpienia i wtedy to naprawdę zwariować można. Obyśmy naprawdę już niedługo mogły się z tego wszystkiego tylko śmiać
Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Tamka wrote:ale zobacz chmureczka - dzisiaj tempka wzrosła i jutro pewnie będzie jeszcze wyższa a przed owulką i w trakcie była cały czas na tym samym poziomie, to ciekawe
nooo, bardzo ciekawe... myślę, że jakby nie te moje dziwne pory mierzenia to i pomiary byłyby bardziej wiarygodne. Może gdybym mierzyła zawsze miedzy 3 a 4 rano to tempka byłaby prawie cały czas na poziomie 36,1-36,2. Czym dłużej śpię tym wyższa tempka, nie licząc jednego dnia, gdzie chyba cały dzień miałam stan podgorączkowy. Także te skoki z I fazy cyklu są mało wiarygodne, chyba pozaznaczam na wykresie "ignoruj tą temperaturę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 13:50
-
Hejka u mnie te temperatury też zawsze jakieś dziwne są, skaczą jak szalone, ale ja chodzę spać o różnych porach i czasami nie śpię pół nocy i to na pewno też ma wpływ, ale co ma być to będzie, czekam już na tego wymarzonego bobaska to w końcu się zjawi, jak u każdej z nas
Tamka, chmurreczkaa, Nenaaa, Alfetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny te które brały wiesiołka miałyście przy nim wcześniejsze bóle jajników podobne do owulacyjnych? Ja tak mam teraz a dopiero 6dc już mnie zaczyna podolewać, czy to jest normalne? U mnie się zachmurzyło i burze zapowiadają może nas ominie, bo się boję a co u was co porabiacie ciekawego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 16:27
-
Justta, ja nie pomogę, bo wiesiołek zacznę brać od nowego cyklu, już sobie czeka w szafce z lekami Ale żeby jajniki od niego bolały? Cholera wie...Na opakowaniu mojego wiesiołka pisze, że bierze udział w podtrzymaniu zdrowia hormonalnego
U mnie lekkie zachmurzenie, ale burzy to raczej z tego nie będzie Poza tym mam zamiar wziąść się za jakąś konkretną i pożyteczną robotę ale nie wiem czy na dobrych chęciach się czasem nie skończy -
justta wrote:Dziewczyny te które brały wiesiołka miałyście przy nim wcześniejsze bóle jajników podobne do owulacyjnych? Ja tak mam teraz a dopiero 6dc już mnie zaczyna podolewać, czy to jest normalne? U mnie się zachmurzyło i burze zapowiadają może nas ominie, bo się boję a co u was co porabiacie ciekawego?
Justta u mnie bóle jajników pojawiły się właśnie tak w 6dc, ale nie wiem czy to tylko zasługa wiesiołka, myślałam raczej, że przez CLO, choć jedno i drugie stosowałam pierwszy raz więc zwyczajnie nie wiem. W każdym razie też tak wcześnie czułam kłucie w jajniku.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!