X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Nenaaa, prawie zsynchronizowałyśmy sie ;) dasz znać później jakie "wrazenia" po wiesiołku. ja nie chciałam teraz próbować go brac bo muszę się przyjrzeć jak organizm się zachowuje w najbliższym cyklu ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka, cieszy mnie bardzo Twój optymizm i dobre samopoczucie :)
    Justta Ciebie też za to podziwiam :) Uczę się tego od Was bo jakoś dzisiaj jestem podejrzanie szczęśliwa, mimo, że @ przylazła :P

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana grunt to pozytywne nastawienie ;) a może najbliższy cykl jest właśnie tym szczęśliwym ;) kto wie ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka, standardowym badaniem palpacyjnym, bądź USG do rozpoznania tyłozgięcia.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, teraz mi rozjaśniłaś horyzonty :) moja mama ma tyłozgiecie i zastanawiałam sie czy ja tez mogę mieć je. A swoja drogą szkoda, że nie da sie nałożyć naszych wykresów na jeden, wiadomo by było kto na jakim etapie cyklu jest :)

Tamka lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Zadam pytanie, które mnie nurtuje, kiedy lekarz jest w stanie stwierdzić czy posiada kobieta tyłozgiecie czy nie, widzi to na pierwszy rzut oka czy po usg?

ALfetka ja mam tyłozgięcie i z tego co pamiętam to lekarz mi powiedział to przy badaniu na fotelu, ale miałam też robione usg to dokładnie nie wiem, ale z tego co pamiętam bo dawno to było to przy "badaniu ręcznym", że tak to określę ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka, to by było genialne! mieć wszystkie kobitki na jednym wykresie, w różnych kolorach i widzieć, która co i jak ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mnie żaden gin. jeszcze nic nie mówił to chyba nie mam tyłozgięcia, ale w sumie chyba to nie robi większej różnicy.
    No ja też sobie tak Tamka pomyślałam, bo tak to zapominam, która z nas na jakim etapie cyklu jest :( teraz wiem, ze z Neną jesteśmy na tym samym, a reszta - musiałabym się cofnąć parę wiadomości wstecz.
    Ale pogoda - znowu leje... Nena podaruj nam troszke słońca ;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka, a prowadzisz wykres? bo ja lubię sobie zerknąć codziennie co tam się u każdej dzieje ;) ale u Cienie nie ma udostępnionego?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka zawsze możesz w nasze wykresy zaglądnąć i podpatrzeć ;-) a z tym tyłozgięciem to różnie bywa niektóre tak mają od urodzenia niektóre po jakichś infekcjach czy zapaleniach, ale większych problemów to nie robi, jeszcze zależy jak duże jest odchylenie, z tym że pozycje od tyłu są rekomendowane i leżenie potem na brzuchu, a nie świeca ;-), ale jak lekarz ci nic takiego nie mówił to pewnie nie masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:37

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.e-gify.pl/gify/przyroda/slonce/slonce17_(www.e-gify.pl).gif
    Słońce dla Was :)
    0slonce.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:40

Alfetka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka niestety nie mierzę temperatury od 3-4 miesięcy przynajmniej wiec nawet chyba się nie da udostępnić wykresów gdzie są zaznaczone tylko miesiączka, serduszka i śluz ewentualnie tabletki.

7356a8a7482dfa348f513adf5b3d5893.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:41

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, nie wiedziałam, to szkoda, przynajmniej wiedziałybyśmy który masz dzień cyklu ;) żeby mieć tu wszystko pod kontrolą ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    oo, nie wiedziałam, to szkoda, przynajmniej wiedziałybyśmy który masz dzień cyklu ;) żeby mieć tu wszystko pod kontrolą ;)
    Nooo, ja tak lubię mieć wszystko pod kontrolą 0dirol.gif :D

Alfetka, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ;) ale chyba siła Twojej sugestii podziałała, słońce świeci u mnie ;) jakoś jak słońce świeci, to mam lepszy nastrój, bardziej optymistyczny, więcej się chce ;)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane będę po 20 ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    no to zazieleni nam się maj!!! Trzymam kciuki za kolejny cykl

No jednak po prostu czekacie solidarnie na mnie :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Krokodylica co u ciebie? jak samopoczucie i twoja wysypka zeszła już?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta samopoczucie super, trochę się zaziębiłam ale jakoś się nie przejmuję zbytnio :)
    Wysypka porządnie zbladła, przede wszystkim tam gdzie będę mieć odkryte - ramiona, plecy.
    Najgorsze plamki mam jeszcze na nogach i w okolicach intymnych ale tam nie będzie widać. I co najważniejsze - NIE SWĘDZI! :D

Wczoraj nam przywieziono na nowe mieszkanie łóżko :D Narzeczony ma skręcać w sobotę :D Łazienka i kuchnia już urządzone, od przyszłej teściowej dostaliśmy kołdrę, poduszki, pościel i koc.
    Acha i kupiłam tapczan do salonu i zamówiliśmy meblościankę do salonu, także jak dobrze pójdzie to na wesele mieszkanie będzie gotowe, lub będzie gotowe tuż po weselu. :D Tak się cieszę że hej! :D

No i w noc po ślubie mam zamiar już testować czy narzeczony dobrze łóżko poskręcał :PPP

Tamka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, qrcze takie emocje - pamiętam ;) Bardzo, bardzo się cieszymy z Waszego szczęścia a i meblowanie mieszkanka to taaaka frajda ;)

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ