X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Groszku:) tylko u mnie w wersji pieczonej...chociaż troszeczkę "ujmę" kaloryczności hehehehe.....połowę zrobię ziemniaczanych, połowę ziemniaczano-cukiniowych heheheh....
    a teraz muszę się czegoś kwaśnego napić, bo po tych groszkach mi się odbija....
    i idę na drzemkę:P a co...:P ciocia Ania pozwoliła spać, więc idę lulku:)

Arienna, Anuśka lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam właśnie na te wszystkie punkty ;) Mam ich całe 32/100 i Ovu mówi mi, że na 68% wyszedłby pozytywny test ;) zabawne

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech idę na zakupy... do zobaczenia później bye

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Spojrzałam właśnie na te wszystkie punkty ;) Mam ich całe 32/100 i Ovu mówi mi, że na 68% wyszedłby pozytywny test ;) zabawne
    A ja nie zaznaczam żadnych objawów i mam 6pkt :) Nie wiem za co dostałam. W poprzednich cyklach nazbierałam nawet 78pkt i nawet tostera za to nie było ;D Więc nie zbieram już punktów :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helou, jesteśmy na chwilę, ja, mdłości i ból głowy, i ból cycków :/

czyli dalej bez zmian , ehh, zaczęłam ósmy tydzień, czyli jeszcze cztery z mdłościami ;) pocieszam się

wczoraj mój hiszpański szef mnie rozbawił, bo zadzwonił, coś tam omawialiśmy firmowego no i pyta, jak się czuję, więc mu powiedziałam, a on na to - oj, urodzisz bardzo włochate dziecko, a ja - co?! a on, że w Hiszpanii mówią, że jak kobieta bardzo źle się na początku czuje, to dziecko będzie miało baaardzo duzo włosów, nie tylko na głowie :/ to ja mówię - stanowczo proszę o chłopaka w takim razie! biedna córeczka wydawałaby fortunę na depilację :/ uśmiałam się, że hej

czekam na testowanie! Choco, zaciskam kciuki, idziesz na pierwszy ogień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:16

Wonderwall, zgredka lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi... Dobre z tym owłosieniem :) Ale jak tak myślę..... To mi się przypomina, że moja sis z pierworodnym bardzo wymiotowała i le się czuła... Jak się urodził to miał włoski nawet na uszach :) Taki Bilbo Baggins ;) Ale po 2 tyg. te włoski mu zniknęły :)

Arienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hi hi... Dobre z tym owłosieniem :) Ale jak tak myślę..... To mi się przypomina, że moja sis z pierworodnym bardzo wymiotowała i le się czuła... Jak się urodził to miał włoski nawet na uszach :) Taki Bilbo Baggins ;) Ale po 2 tyg. te włoski mu zniknęły :)

OMG!!! no ale ważne, że zniknęły :P fakt, że mój mąż ma bardzo gęste włosy, na głowie ;) jego siostra również, na szczęście też tylko na głowie ;) no nic, zobaczymy za kilka miesięcy ;) ale to by przynajmniej wyjaśniało moje kijowe samopoczucie, jak na mega kacu :/

Anuśka, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, zauważyłam, że mi np punkty doszły po tym jak np oznaczyłam śluz więc z tego mogłaś uzbierać :) Ja też w zeszłym cyklu jakoś sporo nazbierałam ale też żadnego bonu na paliwo nie dostałam :( Samo się zbiera ;)
    Anuśka wrote:
    A ja nie zaznaczam żadnych objawów i mam 6pkt :) Nie wiem za co dostałam. W poprzednich cyklach nazbierałam nawet 78pkt i nawet tostera za to nie było ;D Więc nie zbieram już punktów :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• choco Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, postaram się was nie zawieść.
    Co do owłosienia, to ja słyszałam, że jak kobieta ma w ciąży zgagę to włosy rosną dziecku. Hmmm ja się urodziłam owłosiona jak małpka podobno, muszę spytać mamę czy miała zgagę. Siostra miała zgagę i też jej się taki futrzaczek urodził, tylko że blond to mniej widać. I wszystko szybko się wytarło, nawet te na głowie.

Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, też się spytam Mamy bo miałam niezłą ciemną czuprynę jak się urodziłam :) Gęste i długie włosiny :)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tą zgagą to właśnie ponoć na włochate dziecko jest, moja mama miała ze mną zgagę i urodziłam się z czarną czupryną :D

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na jedzenie.... Nie myślę o niczym innym tylko o tym żeby jeść :/

Arienna lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mam ochotę na jedzenie.... Nie myślę o niczym innym tylko o tym żeby jeść :/
    :D

a ja miałam straszliwą ochotę na zupę chińską :P pypeć nie do ogarnięcia musiałam zaspokoić :P

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wstałam :)
    i krupniczek zjadłam za jakieś 2h wezmę się za placki:)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kroko widzę że przeżywasz ta wizytę bardzo.... Ale będzie super... Zobaczysz :) Współczuję rzyganka... Masakra.. Biedroneczka a tym samym termometrem mierzyłaś?
    Ja zrobiłam doświadczenie dzisiaj i zmierzyłam tym moim elektronicznym (jak zwykle) i miałam 36,6 i tą wpisałam. Ale od razu zmierzyłam też rtęciowym i na tamtym mam 36,9. Dziwne dość...

Cześć dziewczynki, jestem po wizycie, ale piszę dopiero teraz bo najpierw nie mogłam wyjść z domu do lekarza (przytulałam się z sedesem), po wizycie pokazałam zdjęcia mężowi, powiedziałam mu co i jak i pojechałam powiedzieć moim rodzicom. Jak wróciłam to znowu przytulałam się z sedesem. Okropność, nic nie mogę jeść, wszystko zwracam. Ciężko się tak funkcjonuje.

Ale do rzeczy.
    Dzidzia jest. :) Jak to lekarz powiedział "gratuluję, jest pani w ciąży". :) Groszek ma 3mm i bijące serduszko. :) Jest to 6tc (miałam późną owulację, więc dzidzia odpowiednia wielkością :) )

Dostałam też jakieś delikatne globulki dopochwowe na to swędzenie i tabletki na przeleczenie męża. Dziś wieczorem mąż pojedzie powiedzieć swoim rodzicom. Chętnie pojechała bym z nim ale chyba nie dam rady przez te wymioty.

Dostałam L4 ale tylko na 2 tygodnie.

Moi rodzice cieszyli się bardzo, mama mnie wyściskała gratulowała, a uśmiech nie schodził jej z twarzy. :) Tato przeczytał cały opis z usg, oglądał zdjęcia i mówi "to za miesiąc już będziemy wiedzieć czy wnuk czy wnuczka".
    Mama też dawała jakieś rady na te mdłości, ale ona w obu ciążach leżała po 3 m-ce w szpitalu pod kroplówkami, bo nawet wodę jak wypiła to ją zwracała. Mam nadzieję, że mnie to ominie.

Zdjęcie mam, postaram się Wam zaraz wkleić. :)

Kropka_1, Yasmin, nick nieaktualny, Arienna, choco, Nenaaa, nick nieaktualny, Anuśka, konwalianka, Tamka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, super, cieszę się z cudnych wieści :) Wspaniale, że wszystko jest dobrze, oby tak do końca! Miejmy nadzieję, że te przykre dolegliwości będą tylko w pierwszym trymestrze a potem wszystko odfrunie i będziesz mogła się cieszyć szczęściem mieszkającym w brzuszku :)

Czekamy na foto! Dbaj o siebie!

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Korko :) super wieści

Dzień dobry kochane
    Głodna dziś jestem jak stary wilk :) nareszcie :P

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dotarłam do domu ok 13 ale po drodze byłam u babci na targu na działce po sliwki na ciasto
    pomyła podłogi ugotowałam kompot, koncze obiadek Zuza pierogi z truskawkami i serem my fasolka jajko ziemniaki
    i stweirdziłam a co teraz nagroda chwila relaksu z wami

zrobiłam owu test wyszedł negatywny ale pojawiła sie lekko blada kreska co w tym dniu cyklu sie raczej nie zdarzało u mnie wiec czuje ze owu bedzie ładnie szybko i terminowo :)

ide poczytac co naskrobałyscie

nick nieaktualny, konwalianka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko CUDOWNE WIEŚCI:) cieszę się, że widziałaś już swojego "ktosia":)
    czekam na zdjątka:)
    a przytulanko z sedesem minie zobaczysz...tylko dużo pij wody....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    OMG!!! no ale ważne, że zniknęły :P fakt, że mój mąż ma bardzo gęste włosy, na głowie ;) jego siostra również, na szczęście też tylko na głowie ;) no nic, zobaczymy za kilka miesięcy ;) ale to by przynajmniej wyjaśniało moje kijowe samopoczucie, jak na mega kacu :/

A ja znam to, ale ze zgagą, że jak Cię zgaga w ciąży męczy to dziecko się urodzi owłosione. :)

Tamka lubi tę wiadomość

‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ