X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Groszku:) tylko u mnie w wersji pieczonej...chociaż troszeczkę "ujmę" kaloryczności hehehehe.....połowę zrobię ziemniaczanych, połowę ziemniaczano-cukiniowych heheheh....
    a teraz muszę się czegoś kwaśnego napić, bo po tych groszkach mi się odbija....
    i idę na drzemkę:P a co...:P ciocia Ania pozwoliła spać, więc idę lulku:)

Arienna, Anuśka lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam właśnie na te wszystkie punkty ;) Mam ich całe 32/100 i Ovu mówi mi, że na 68% wyszedłby pozytywny test ;) zabawne

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech idę na zakupy... do zobaczenia później bye

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Spojrzałam właśnie na te wszystkie punkty ;) Mam ich całe 32/100 i Ovu mówi mi, że na 68% wyszedłby pozytywny test ;) zabawne
    A ja nie zaznaczam żadnych objawów i mam 6pkt :) Nie wiem za co dostałam. W poprzednich cyklach nazbierałam nawet 78pkt i nawet tostera za to nie było ;D Więc nie zbieram już punktów :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helou, jesteśmy na chwilę, ja, mdłości i ból głowy, i ból cycków :/

czyli dalej bez zmian , ehh, zaczęłam ósmy tydzień, czyli jeszcze cztery z mdłościami ;) pocieszam się

wczoraj mój hiszpański szef mnie rozbawił, bo zadzwonił, coś tam omawialiśmy firmowego no i pyta, jak się czuję, więc mu powiedziałam, a on na to - oj, urodzisz bardzo włochate dziecko, a ja - co?! a on, że w Hiszpanii mówią, że jak kobieta bardzo źle się na początku czuje, to dziecko będzie miało baaardzo duzo włosów, nie tylko na głowie :/ to ja mówię - stanowczo proszę o chłopaka w takim razie! biedna córeczka wydawałaby fortunę na depilację :/ uśmiałam się, że hej

czekam na testowanie! Choco, zaciskam kciuki, idziesz na pierwszy ogień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:16

Wonderwall, zgredka lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi... Dobre z tym owłosieniem :) Ale jak tak myślę..... To mi się przypomina, że moja sis z pierworodnym bardzo wymiotowała i le się czuła... Jak się urodził to miał włoski nawet na uszach :) Taki Bilbo Baggins ;) Ale po 2 tyg. te włoski mu zniknęły :)

Arienna, Malenq lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hi hi... Dobre z tym owłosieniem :) Ale jak tak myślę..... To mi się przypomina, że moja sis z pierworodnym bardzo wymiotowała i le się czuła... Jak się urodził to miał włoski nawet na uszach :) Taki Bilbo Baggins ;) Ale po 2 tyg. te włoski mu zniknęły :)

OMG!!! no ale ważne, że zniknęły :P fakt, że mój mąż ma bardzo gęste włosy, na głowie ;) jego siostra również, na szczęście też tylko na głowie ;) no nic, zobaczymy za kilka miesięcy ;) ale to by przynajmniej wyjaśniało moje kijowe samopoczucie, jak na mega kacu :/

Anuśka, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, zauważyłam, że mi np punkty doszły po tym jak np oznaczyłam śluz więc z tego mogłaś uzbierać :) Ja też w zeszłym cyklu jakoś sporo nazbierałam ale też żadnego bonu na paliwo nie dostałam :( Samo się zbiera ;)
    Anuśka wrote:
    A ja nie zaznaczam żadnych objawów i mam 6pkt :) Nie wiem za co dostałam. W poprzednich cyklach nazbierałam nawet 78pkt i nawet tostera za to nie było ;D Więc nie zbieram już punktów :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• choco Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, postaram się was nie zawieść.
    Co do owłosienia, to ja słyszałam, że jak kobieta ma w ciąży zgagę to włosy rosną dziecku. Hmmm ja się urodziłam owłosiona jak małpka podobno, muszę spytać mamę czy miała zgagę. Siostra miała zgagę i też jej się taki futrzaczek urodził, tylko że blond to mniej widać. I wszystko szybko się wytarło, nawet te na głowie.

Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, też się spytam Mamy bo miałam niezłą ciemną czuprynę jak się urodziłam :) Gęste i długie włosiny :)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tą zgagą to właśnie ponoć na włochate dziecko jest, moja mama miała ze mną zgagę i urodziłam się z czarną czupryną :D

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na jedzenie.... Nie myślę o niczym innym tylko o tym żeby jeść :/

Arienna lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mam ochotę na jedzenie.... Nie myślę o niczym innym tylko o tym żeby jeść :/
    :D

a ja miałam straszliwą ochotę na zupę chińską :P pypeć nie do ogarnięcia musiałam zaspokoić :P

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wstałam :)
    i krupniczek zjadłam za jakieś 2h wezmę się za placki:)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kroko widzę że przeżywasz ta wizytę bardzo.... Ale będzie super... Zobaczysz :) Współczuję rzyganka... Masakra.. Biedroneczka a tym samym termometrem mierzyłaś?
    Ja zrobiłam doświadczenie dzisiaj i zmierzyłam tym moim elektronicznym (jak zwykle) i miałam 36,6 i tą wpisałam. Ale od razu zmierzyłam też rtęciowym i na tamtym mam 36,9. Dziwne dość...

Cześć dziewczynki, jestem po wizycie, ale piszę dopiero teraz bo najpierw nie mogłam wyjść z domu do lekarza (przytulałam się z sedesem), po wizycie pokazałam zdjęcia mężowi, powiedziałam mu co i jak i pojechałam powiedzieć moim rodzicom. Jak wróciłam to znowu przytulałam się z sedesem. Okropność, nic nie mogę jeść, wszystko zwracam. Ciężko się tak funkcjonuje.

Ale do rzeczy.
    Dzidzia jest. :) Jak to lekarz powiedział "gratuluję, jest pani w ciąży". :) Groszek ma 3mm i bijące serduszko. :) Jest to 6tc (miałam późną owulację, więc dzidzia odpowiednia wielkością :) )

Dostałam też jakieś delikatne globulki dopochwowe na to swędzenie i tabletki na przeleczenie męża. Dziś wieczorem mąż pojedzie powiedzieć swoim rodzicom. Chętnie pojechała bym z nim ale chyba nie dam rady przez te wymioty.

Dostałam L4 ale tylko na 2 tygodnie.

Moi rodzice cieszyli się bardzo, mama mnie wyściskała gratulowała, a uśmiech nie schodził jej z twarzy. :) Tato przeczytał cały opis z usg, oglądał zdjęcia i mówi "to za miesiąc już będziemy wiedzieć czy wnuk czy wnuczka".
    Mama też dawała jakieś rady na te mdłości, ale ona w obu ciążach leżała po 3 m-ce w szpitalu pod kroplówkami, bo nawet wodę jak wypiła to ją zwracała. Mam nadzieję, że mnie to ominie.

Zdjęcie mam, postaram się Wam zaraz wkleić. :)

Kropka_1, Yasmin, Malenq, Arienna, choco, Nenaaa, CzaryMary, Anuśka, konwalianka, Tamka, marissith lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, super, cieszę się z cudnych wieści :) Wspaniale, że wszystko jest dobrze, oby tak do końca! Miejmy nadzieję, że te przykre dolegliwości będą tylko w pierwszym trymestrze a potem wszystko odfrunie i będziesz mogła się cieszyć szczęściem mieszkającym w brzuszku :)

Czekamy na foto! Dbaj o siebie!

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Korko :) super wieści

Dzień dobry kochane
    Głodna dziś jestem jak stary wilk :) nareszcie :P

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dotarłam do domu ok 13 ale po drodze byłam u babci na targu na działce po sliwki na ciasto
    pomyła podłogi ugotowałam kompot, koncze obiadek Zuza pierogi z truskawkami i serem my fasolka jajko ziemniaki
    i stweirdziłam a co teraz nagroda chwila relaksu z wami

zrobiłam owu test wyszedł negatywny ale pojawiła sie lekko blada kreska co w tym dniu cyklu sie raczej nie zdarzało u mnie wiec czuje ze owu bedzie ładnie szybko i terminowo :)

ide poczytac co naskrobałyscie

Malenq, konwalianka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko CUDOWNE WIEŚCI:) cieszę się, że widziałaś już swojego "ktosia":)
    czekam na zdjątka:)
    a przytulanko z sedesem minie zobaczysz...tylko dużo pij wody....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    OMG!!! no ale ważne, że zniknęły :P fakt, że mój mąż ma bardzo gęste włosy, na głowie ;) jego siostra również, na szczęście też tylko na głowie ;) no nic, zobaczymy za kilka miesięcy ;) ale to by przynajmniej wyjaśniało moje kijowe samopoczucie, jak na mega kacu :/

A ja znam to, ale ze zgagą, że jak Cię zgaga w ciąży męczy to dziecko się urodzi owłosione. :)

Tamka lubi tę wiadomość

‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ