My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytak Groszku:) tylko u mnie w wersji pieczonej...chociaż troszeczkę "ujmę" kaloryczności hehehehe.....połowę zrobię ziemniaczanych, połowę ziemniaczano-cukiniowych heheheh....
a teraz muszę się czegoś kwaśnego napić, bo po tych groszkach mi się odbija....
i idę na drzemkęa co...
ciocia Ania pozwoliła spać, więc idę lulku:)
Arienna, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Kropka_1 wrote:Spojrzałam właśnie na te wszystkie punkty
Mam ich całe 32/100 i Ovu mówi mi, że na 68% wyszedłby pozytywny test
zabawne
Nie wiem za co dostałam. W poprzednich cyklach nazbierałam nawet 78pkt i nawet tostera za to nie było
Więc nie zbieram już punktów
-
helou, jesteśmy na chwilę, ja, mdłości i ból głowy, i ból cycków
czyli dalej bez zmian , ehh, zaczęłam ósmy tydzień, czyli jeszcze cztery z mdłościamipocieszam się
wczoraj mój hiszpański szef mnie rozbawił, bo zadzwonił, coś tam omawialiśmy firmowego no i pyta, jak się czuję, więc mu powiedziałam, a on na to - oj, urodzisz bardzo włochate dziecko, a ja - co?! a on, że w Hiszpanii mówią, że jak kobieta bardzo źle się na początku czuje, to dziecko będzie miało baaardzo duzo włosów, nie tylko na głowieto ja mówię - stanowczo proszę o chłopaka w takim razie! biedna córeczka wydawałaby fortunę na depilację
uśmiałam się, że hej
czekam na testowanie! Choco, zaciskam kciuki, idziesz na pierwszy ogieńWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:16
Wonderwall, zgredka lubią tę wiadomość
-
Hi hi... Dobre z tym owłosieniem
Ale jak tak myślę..... To mi się przypomina, że moja sis z pierworodnym bardzo wymiotowała i le się czuła... Jak się urodził to miał włoski nawet na uszach
Taki Bilbo Baggins
Ale po 2 tyg. te włoski mu zniknęły
Arienna, Malenq lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Hi hi... Dobre z tym owłosieniem
Ale jak tak myślę..... To mi się przypomina, że moja sis z pierworodnym bardzo wymiotowała i le się czuła... Jak się urodził to miał włoski nawet na uszach
Taki Bilbo Baggins
Ale po 2 tyg. te włoski mu zniknęły
OMG!!! no ale ważne, że zniknęłyfakt, że mój mąż ma bardzo gęste włosy, na głowie
jego siostra również, na szczęście też tylko na głowie
no nic, zobaczymy za kilka miesięcy
ale to by przynajmniej wyjaśniało moje kijowe samopoczucie, jak na mega kacu
Anuśka, justta lubią tę wiadomość
-
Anuśka, zauważyłam, że mi np punkty doszły po tym jak np oznaczyłam śluz więc z tego mogłaś uzbierać
Ja też w zeszłym cyklu jakoś sporo nazbierałam ale też żadnego bonu na paliwo nie dostałam
Samo się zbiera
Anuśka wrote:A ja nie zaznaczam żadnych objawów i mam 6pktNie wiem za co dostałam. W poprzednich cyklach nazbierałam nawet 78pkt i nawet tostera za to nie było
Więc nie zbieram już punktów
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Dzięki za kciuki, postaram się was nie zawieść.
Co do owłosienia, to ja słyszałam, że jak kobieta ma w ciąży zgagę to włosy rosną dziecku. Hmmm ja się urodziłam owłosiona jak małpka podobno, muszę spytać mamę czy miała zgagę. Siostra miała zgagę i też jej się taki futrzaczek urodził, tylko że blond to mniej widać. I wszystko szybko się wytarło, nawet te na głowie.
Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Anuśka wrote:Kroko widzę że przeżywasz ta wizytę bardzo.... Ale będzie super... Zobaczysz
Współczuję rzyganka... Masakra.. Biedroneczka a tym samym termometrem mierzyłaś?
Ja zrobiłam doświadczenie dzisiaj i zmierzyłam tym moim elektronicznym (jak zwykle) i miałam 36,6 i tą wpisałam. Ale od razu zmierzyłam też rtęciowym i na tamtym mam 36,9. Dziwne dość...
Cześć dziewczynki, jestem po wizycie, ale piszę dopiero teraz bo najpierw nie mogłam wyjść z domu do lekarza (przytulałam się z sedesem), po wizycie pokazałam zdjęcia mężowi, powiedziałam mu co i jak i pojechałam powiedzieć moim rodzicom. Jak wróciłam to znowu przytulałam się z sedesem. Okropność, nic nie mogę jeść, wszystko zwracam. Ciężko się tak funkcjonuje.
Ale do rzeczy.
Dzidzia jest.Jak to lekarz powiedział "gratuluję, jest pani w ciąży".
Groszek ma 3mm i bijące serduszko.
Jest to 6tc (miałam późną owulację, więc dzidzia odpowiednia wielkością
)
Dostałam też jakieś delikatne globulki dopochwowe na to swędzenie i tabletki na przeleczenie męża. Dziś wieczorem mąż pojedzie powiedzieć swoim rodzicom. Chętnie pojechała bym z nim ale chyba nie dam rady przez te wymioty.
Dostałam L4 ale tylko na 2 tygodnie.
Moi rodzice cieszyli się bardzo, mama mnie wyściskała gratulowała, a uśmiech nie schodził jej z twarzy.Tato przeczytał cały opis z usg, oglądał zdjęcia i mówi "to za miesiąc już będziemy wiedzieć czy wnuk czy wnuczka".
Mama też dawała jakieś rady na te mdłości, ale ona w obu ciążach leżała po 3 m-ce w szpitalu pod kroplówkami, bo nawet wodę jak wypiła to ją zwracała. Mam nadzieję, że mnie to ominie.
Zdjęcie mam, postaram się Wam zaraz wkleić.Kropka_1, Yasmin, Malenq, Arienna, choco, Nenaaa, CzaryMary, Anuśka, konwalianka, Tamka, marissith lubią tę wiadomość
-
Kroko, super, cieszę się z cudnych wieści
Wspaniale, że wszystko jest dobrze, oby tak do końca! Miejmy nadzieję, że te przykre dolegliwości będą tylko w pierwszym trymestrze a potem wszystko odfrunie i będziesz mogła się cieszyć szczęściem mieszkającym w brzuszku
Czekamy na foto! Dbaj o siebie!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
dotarłam do domu ok 13 ale po drodze byłam u babci na targu na działce po sliwki na ciasto
pomyła podłogi ugotowałam kompot, koncze obiadek Zuza pierogi z truskawkami i serem my fasolka jajko ziemniaki
i stweirdziłam a co teraz nagroda chwila relaksu z wami
zrobiłam owu test wyszedł negatywny ale pojawiła sie lekko blada kreska co w tym dniu cyklu sie raczej nie zdarzało u mnie wiec czuje ze owu bedzie ładnie szybko i terminowo
ide poczytac co naskrobałyscieMalenq, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tamka wrote:OMG!!! no ale ważne, że zniknęły
fakt, że mój mąż ma bardzo gęste włosy, na głowie
jego siostra również, na szczęście też tylko na głowie
no nic, zobaczymy za kilka miesięcy
ale to by przynajmniej wyjaśniało moje kijowe samopoczucie, jak na mega kacu
A ja znam to, ale ze zgagą, że jak Cię zgaga w ciąży męczy to dziecko się urodzi owłosione.Tamka lubi tę wiadomość