X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywa w ciąży

Pokrzywa w ciąży jest zalecana przez lekarzy i dietetyków, ponieważ zawiera dużo wapnia, żelaza i witamin. Herbata z pokrzywy pita po urodzeniu dziecka wzmaga produkcję mleka w piersiach i pomaga w usuwaniu nadmiaru wody z organizmu. Obrzęki ciałapo ciąży znikają bez znaku, łatwiejszy jest też powrót do dawnej sylwetki. Picia herbaty z pokrzywy nie zaleca się wyłącznie kobietom z niewydolnością nerek, ponieważ pokrzywa działa moczopędnie, co może obciążać te narządy. Lecznicze działanie pokrzywy doceniano od dawna w medycynie ludowej. Pokrzywa zwyczajna obfituje przede wszystkim w mikroelementy, witaminy, kwasy organiczne i związki aminowe.

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm. to moze i ja spróbuję taka herbatke;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kropka wzruszył mnie Twój wierszyk.... W ogóle jakaś jestem dzisiaj emocjonalna... Nakrzyczałam na gnoja jakiegoś bo stał obok przejścia i palił fajkę a babinka nie mogła przejść przez pasy, bo auta jeździły. Zatrzymałam się wysiadłam. Nawrzeszczałam na gnoja że innym się pomaga bo on też może kiedyś potrzebować pomocy i przeprowadziłam babulinkę na drugą stronę (zatrzymując perfidnie cały ruch na ulicy). No masakra jaka jest znieczulica na świecie to mnie przeraża! Tak się uniosłam, że jak wróciłam do auta to się rozpłakałam :/
    Smoczyca dawno Cię nie było... Jak zdróweczko?
    Kotka Psotka, czy Twoja piękna suknia już wisi w domku i czeka na TEN dzień?
    Arienna doczytałam. Plamienie implantacyjne może trwać nawet dwa dni. Leż i nie podnoś mi tu nic i nie rób nic a jak przejdzie to możesz wstać ;) Ja też tak mam, że termometr mnie kłuje i nie sprawdzam już dokładnie szyjki, bo po każdym sprawdzaniu czuję, że mnie boli...
    A jeśli chodzi o zwierzaki, to gdy pojechałam adoptować kotka to serio chciałam wyjść ze wszystkimi, ale że lubię wyzwania to wybrałam tego z najgorszą historią i najbardziej wystraszonego :) I się opłacało bo teraz codziennie dumny z siebie Psikus przynosi mi jakieś paskudne gryzonie ;D I jak nie mam z kim gadać to gadam z kotełem...
    No się rozpisałam.... :)

Ja zwierzaki też uwielbiam, w domu zawsze miałam mnóstwo przygarniętych zwierzaków, za co rodzice dostawali białej gorączki, bo znosiłam do domu wszystko łącznie z ptakami. :)
    Mój pies jest wykarmiony przeze mnie butelką i odchowany od 1go dnia jego życia, to nie było proste. Kota mamy ze schroniska. 1% też zawsze oddaję na schronisko. A teraz w mieszkaniu nie mam żadnego zwierzaka bo mój mąż nie chce. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja się nie znam na rzyganku ale najlepiej zapytać lekarza, on już pewnie nie jedną haftującą widział to będzie wiedział co z Tobą zrobić. Ale można powiedzieć, że jesteś jak Księżna Kate, ona też hafciła strasznie ;)

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Kroko ja się nie znam na rzyganku ale najlepiej zapytać lekarza, on już pewnie nie jedną haftującą widział to będzie wiedział co z Tobą zrobić. Ale można powiedzieć, że jesteś jak Księżna Kate, ona też hafciła strasznie ;)

i odesle cie do Londynskiej kliniki :P z ochroną i prywatna pielęgniarką :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, nie wyorażam sobie juz teraz domu bez psa, tego smrodku psich skarpet, tony futra i śliny kapiącej na kolana przy sniadaniu .
    ah, ten mój labrador- żebrador;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie marzy labrador szczególnie ze to takie psy dla dzieci

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    i odesle cie do Londynskiej kliniki :P z ochroną i prywatna pielęgniarką :P
    taaa a na poród dostanie stylistkę, makijażystkę i fryzjerkę, żeby fasol miał pozytywne wrażenia estetyczne

Blondik, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    taaa a na poród dostanie stylistkę, makijażystkę i fryzjerkę, żeby fasol miał pozytywne wrażenia estetyczne

o toto haha :p

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak śpi Rufik po sniadanku z ulubiona zabawką

3c488322c1797932med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 09:58

Malenq, marissith, Tamka, konwalianka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech a ja mam 2 duże sierściuchy, tylko że mieszkają w kojcu na zewnątrz.....i dwie kotki....i bez tych "wredot" też nie wyobrażam sobie życia....:)

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    a tak śpi Rufik po sniadanku z ulubiona zabawką

3c488322c1797932med.jpg
    jaki słodziak kochany :)

moi teściowie mają rodezjana ze schroniska braliśmy go jak miał 9 miesiecy i był swieżo po kastracji wielki słodki jak pluszak hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też ma jajka obcięte jak widac;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ale masz słodziaka w domu :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    czytam, czytam i czytam..i nie mogę doczytać.. zostawić Was na kilka godzin i lektura na popołudnie gotowa!

dzięki dziewczyny za wsparcie, ja z tych co sobie poradzą..zawsze mam plan B, kiedyś bardzo się obawiałam straty męża ale teraz już nie przeraza mnie to.. to chyba tez o czymś świadczy..
    ważne, że się uspokoiłam, ogarnęłam zakupy (sobie i małemu kupiłam koszulki), ogórki na sałatkę, zjadłam żurek z jajkiem i działam dalej.. mąż tymczasem przesyła mi jakieś głupie artykuły na gg.. chyba się łamie, ja twarda jestem..

za dużo słów zostało powiedziane, mój mąż po 14 latach znajomości i 6 po ślubie stwierdził, że może mi mówić co mam ubierać, jak chodzić, wstawać z łóżka, co robić, co jeść.. a wszystko dla mojego dobra, abym się nie przemęczała i odpoczywała.. więc fakt, że wstałam o 6.30 (on też bo do pracy) okazał się także problemem, bo jak ja mogę wstawać, kiedy nie muszę.. a on musi a nie chce! to tak od dziś na początek, później było już gorzej.. za to najważniejsze rozegrało się wczoraj..ale nie będę Wam tu smęcić.. szkoda gadać.. ja wiem, że pewnie rozwodu nie będzie, że "jakoś się dogadamy" ale szlag mnie trafia, bo czasem mam wrażenie, że gadam do ściany..a najlepiej by było gdybym nic nie mówiła i niczego nie oczekiwała.. to po co mi to? skoro chce tylko zarabiać pieniądze, to niech mi da alimenty i przynajmniej będę wiedziała na czym stoję.. ech. wybaczcie, ale się rozpisałam..

co do kłócia podczas mierzenia temp. w pochwie, takie miałam takie uczucie, od jakoś 26 czerwca; a wrażenie, że @ przyjdzie miałam mocno do 10 lipca, nawet, gdy zrobiłam test.. tak mokro mi było i wszystko mnie ciągnęło..

Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie. Tez by mnie takie gadanie rozsierdziło.

konwalianka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    mój też ma jajka obcięte jak widac;)
    Jeeejjjj... Przeczytałam : mój mąż ma jajka obcięte :D :)

Blondik, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mężowi nie obetnę, jeszcze się przydadzą:)

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

Hehehehe tylko imię mi się nie zgadza. :PPP

Blondik ja wole koty i chciałabym kota ale tak na przekór mężowi to nie chcę zwierzaka przynosić, bo nie chcę żeby on potem mi na przekór coś robił. Jakoś może z nim dojdę do porozumienia w końcu.

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy świnke, mysz i rybki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hehehehe tylko imię mi się nie zgadza. :PPP

Blondik ja wole koty i chciałabym kota ale tak na przekór mężowi to nie chcę zwierzaka przynosić, bo nie chcę żeby on potem mi na przekór coś robił. Jakoś może z nim dojdę do porozumienia w końcu.
    Bo księżna Anna brzmiałoby lepiej :D Mój mąż też nie lubi kotów ale ja zawsze uwielbiałam i od kiedy adoptowałam wykastrowanego to nawet małż go polubił :)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ