My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczka83 wrote:Laski napiszcie ile wczeniej nie pic i nie sikac przed owu tetstem bo zgłupiłam jedni pisza 3h nie pić i nie sikac inni że tylko nie sikać pić mozna i zgłupiałam
moze ja kurde żle robie te testy
ja sikam z samego rana i problem sie rozwiązuje z piciem i sikaniem -
Kobieta.wp.pl wrote:Jak wykonuje się test?
By mieć pewność, kiedy jajeczkowanie wystąpi, można sięgnąć właśnie po test owulacyjny. Wykonuje się go codziennie, o stałej porze (najlepiej wieczorem, kiedy poziom hormonu luteinizującego jest najwyższy - nie należy wykonywać badania z pierwszego moczu porannego).
Na około dwie godziny przed należy ograniczyć spożycie płynów - przyjmowanie ich w dużej ilości może spowodować rozcieńczenie moczu i zafałszować wynik. Najlepiej zacząć pomiary kilka dni po miesiączce, bliżej prawdopodobnego terminu jajeczkowania. Wykonujemy je przez kilka dni z rzędu.zizia_a lubi tę wiadomość
-
LaRa Witaj, czuj się jak u siebie.
Zuzia a mi się wydawało ze właśnie z porannego nie można bo może wyjść fałszywy pozytywny wynik.
Anastazja współczuję mdłości. Ja często miewam różne mdłości i zgagi, jak pomyśle ze w ciąży miało by się to nasilić brrryyyyy...
Cymcia na pocieszenie Ci zaśpiewam
Rycz, mała rycz, płacz maleńka płacz, masz to u mnie od dziiiiiiiś.Anastazjaaa, zizia_a, cymcia lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Cześć dziewczynki,
nie chciałam zawracać Wam głowy ale strasznie się denerwuję... Wczoraj złapały mnie okropne skurcze w podbrzuszu, wyglądało na jelita, bo mnie od razu pogoniło do wc, kilka razydo tego straszne gazy i okropne poty - mokra jestem jak szczur
gorączki nie mam , maks 37, bo generalnie tempkę mam na poziomie 36,7
dzisiaj pot dalej mnie zalewa, nie mam na nic siły, boli mnie glowa, brak apetytu totalny, no i oczywiście strasznie się martwię co z kropkiem... wsłuchuję się w siebie i mam wrażenie, że objawy ciążowe jakoś się zmniejszyły, cycki niby pobolewają ale jakieś mniejsze i popadam w paranojęwizyta u ginki dopiero 20.08. i nie wiem, co robić..
przepraszam, że Was tu tym męczę ale do fioletowej strony jakoś nie mogę się przekonać, a musiałam się wyżalić.. -
nick nieaktualny
-
Tamka wrote:Cześć dziewczynki,
nie chciałam zawracać Wam głowy ale strasznie się denerwuję... Wczoraj złapały mnie okropne skurcze w podbrzuszu, wyglądało na jelita, bo mnie od razu pogoniło do wc, kilka razydo tego straszne gazy i okropne poty - mokra jestem jak szczur
gorączki nie mam , maks 37, bo generalnie tempkę mam na poziomie 36,7
dzisiaj pot dalej mnie zalewa, nie mam na nic siły, boli mnie glowa, brak apetytu totalny, no i oczywiście strasznie się martwię co z kropkiem... wsłuchuję się w siebie i mam wrażenie, że objawy ciążowe jakoś się zmniejszyły, cycki niby pobolewają ale jakieś mniejsze i popadam w paranojęwizyta u ginki dopiero 20.08. i nie wiem, co robić..
przepraszam, że Was tu tym męczę ale do fioletowej strony jakoś nie mogę się przekonać, a musiałam się wyżalić..
może to jakiś wirus jelitowy może idz do rodzinnego -
tamka też mi się wydaje że jakieś zatrucie żołądkowe, ja chyba też teraz coś takiego mam bleee
a co do zmniejszających się objawów typu ból piersi to się nie martw, w kalendarzu ciąży wyczytałam że to normalne na tym etapie ciąży.
jak znajdę to ci wkleję cytatTamka lubi tę wiadomość
-
już się zarejestrowałam, zaraz mają odzdzwonić czy uda się jeszcze dziś
najgorszy jest teraz ten pot, jestem cała mokrano i nic nie mogę jeść...
chciałam też jutro albo pojutrze zrobić wszystkie badania I trymestru ale obawiam się, że mogą przy takiej infekcji wyjść zafałszowane... ale i tak zrobię, najwyżej powtórzę jak wyjdą kiepskie
bardzo Wam dziękuję za wsparcie -
Tamka wrote:już się zarejestrowałam, zaraz mają odzdzwonić czy uda się jeszcze dziś
najgorszy jest teraz ten pot, jestem cała mokrano i nic nie mogę jeść...
chciałam też jutro albo pojutrze zrobić wszystkie badania I trymestru ale obawiam się, że mogą przy takiej infekcji wyjść zafałszowane... ale i tak zrobię, najwyżej powtórzę jak wyjdą kiepskie
bardzo Wam dziękuję za wsparcie
Tamcia spokojnie poprostu osłabiona jestes pij dużo wody zebyś sie nie odwodniłaTamka lubi tę wiadomość
-
eh, dopiero na jutro na 15
no ale gorączki nie mam, jakoś żyję, więc myślę, że dotrwam...
staram się dużo pić cały czas ale mam wrażenie, ze to się ze mnie natychmiast wylewa każdym porem skóry
kurcze, a w sobotę tak się super czułam, tyle porobiłam w domu, no i niestety, zamówiliśmy sobie z małżem pizzęteraz mam ogromne wyrzuty sumienia bo obawiam się, że to nią się strułam... chociaż małżowi nic nie było
-
Tamka wrote:eh, dopiero na jutro na 15
no ale gorączki nie mam, jakoś żyję, więc myślę, że dotrwam...
staram się dużo pić cały czas ale mam wrażenie, ze to się ze mnie natychmiast wylewa każdym porem skóry
kurcze, a w sobotę tak się super czułam, tyle porobiłam w domu, no i niestety, zamówiliśmy sobie z małżem pizzęteraz mam ogromne wyrzuty sumienia bo obawiam się, że to nią się strułam... chociaż małżowi nic nie było
Kurcze a ze względu na ciąże nie da sie przyspieszyć wizyty???
O to moze faktycznie masz winowajce