X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Laski napiszcie ile wczeniej nie pic i nie sikac przed owu tetstem bo zgłupiłam jedni pisza 3h nie pić i nie sikac inni że tylko nie sikać pić mozna i zgłupiałam :P moze ja kurde żle robie te testy :P

ja sikam z samego rana i problem sie rozwiązuje z piciem i sikaniem :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia ja jakos popołudniu sie przyzwyczaiłam robic ale ostatnio zapomniałm i wypiłam chyabza póżno kompot hehehehe ale i tak jeszcze czas do owu biorac poprzedni cykl pod uwage

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    ja sikam z samego rana i problem sie rozwiązuje z piciem i sikaniem :)
    owulacyjne nie powinno się robić z rana ;)

zizia_a lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta.wp.pl wrote:
    Jak wykonuje się test?

By mieć pewność, kiedy jajeczkowanie wystąpi, można sięgnąć właśnie po test owulacyjny. Wykonuje się go codziennie, o stałej porze (najlepiej wieczorem, kiedy poziom hormonu luteinizującego jest najwyższy - nie należy wykonywać badania z pierwszego moczu porannego).

Na około dwie godziny przed należy ograniczyć spożycie płynów - przyjmowanie ich w dużej ilości może spowodować rozcieńczenie moczu i zafałszować wynik. Najlepiej zacząć pomiary kilka dni po miesiączce, bliżej prawdopodobnego terminu jajeczkowania. Wykonujemy je przez kilka dni z rzędu.

zizia_a lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziekuje :) ot tak bede robic robie je ok 16 zawsze wiec juz nic nie pije i sikam :P

Anastazjaaa, zizia_a lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa Witaj, czuj się jak u siebie.
    Zuzia a mi się wydawało ze właśnie z porannego nie można bo może wyjść fałszywy pozytywny wynik.
    Anastazja współczuję mdłości. Ja często miewam różne mdłości i zgagi, jak pomyśle ze w ciąży miało by się to nasilić brrryyyyy...
    Cymcia na pocieszenie Ci zaśpiewam ;-)
    Rycz, mała rycz, płacz maleńka płacz, masz to u mnie od dziiiiiiiś.

Anastazjaaa, zizia_a, cymcia lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

nie chciałam zawracać Wam głowy ale strasznie się denerwuję... Wczoraj złapały mnie okropne skurcze w podbrzuszu, wyglądało na jelita, bo mnie od razu pogoniło do wc, kilka razy :/ do tego straszne gazy i okropne poty - mokra jestem jak szczur :( gorączki nie mam , maks 37, bo generalnie tempkę mam na poziomie 36,7

dzisiaj pot dalej mnie zalewa, nie mam na nic siły, boli mnie glowa, brak apetytu totalny, no i oczywiście strasznie się martwię co z kropkiem... wsłuchuję się w siebie i mam wrażenie, że objawy ciążowe jakoś się zmniejszyły, cycki niby pobolewają ale jakieś mniejsze i popadam w paranoję :( wizyta u ginki dopiero 20.08. i nie wiem, co robić..

przepraszam, że Was tu tym męczę ale do fioletowej strony jakoś nie mogę się przekonać, a musiałam się wyżalić..

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    owulacyjne nie powinno się robić z rana ;)
    wiem...ale własnie był problem z sikaniem i piciem..to moze sie przestawie z powrotem...ale to w przyszłym miesiącu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:53

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka leć do rodzinnego i powiedz jaka sprawa. Może to jakaś wirusówka, 3dniówka, albo coś podobnego.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, reaguj szybciutko i leć do lekarza! żeby nie przegwizdać i żeby nic się nie stało :)

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Cześć dziewczynki,

nie chciałam zawracać Wam głowy ale strasznie się denerwuję... Wczoraj złapały mnie okropne skurcze w podbrzuszu, wyglądało na jelita, bo mnie od razu pogoniło do wc, kilka razy :/ do tego straszne gazy i okropne poty - mokra jestem jak szczur :( gorączki nie mam , maks 37, bo generalnie tempkę mam na poziomie 36,7

dzisiaj pot dalej mnie zalewa, nie mam na nic siły, boli mnie glowa, brak apetytu totalny, no i oczywiście strasznie się martwię co z kropkiem... wsłuchuję się w siebie i mam wrażenie, że objawy ciążowe jakoś się zmniejszyły, cycki niby pobolewają ale jakieś mniejsze i popadam w paranoję :( wizyta u ginki dopiero 20.08. i nie wiem, co robić..

przepraszam, że Was tu tym męczę ale do fioletowej strony jakoś nie mogę się przekonać, a musiałam się wyżalić..

może to jakiś wirus jelitowy może idz do rodzinnego

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie macie rację, zaraz spróbuję się zarejestrować

dziękuję

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamcia trzymamy kciuki :) bedzie ok zobaczysz :) jestesmy z Tobą

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamka też mi się wydaje że jakieś zatrucie żołądkowe, ja chyba też teraz coś takiego mam bleee

a co do zmniejszających się objawów typu ból piersi to się nie martw, w kalendarzu ciąży wyczytałam że to normalne na tym etapie ciąży.

jak znajdę to ci wkleję cytat

Tamka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś kochana pewnie grypka tak jak dziewczyny mówią, ale u lekarza skonsultuj, trzymam kciuki was

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się zarejestrowałam, zaraz mają odzdzwonić czy uda się jeszcze dziś

najgorszy jest teraz ten pot, jestem cała mokra :( no i nic nie mogę jeść...

chciałam też jutro albo pojutrze zrobić wszystkie badania I trymestru ale obawiam się, że mogą przy takiej infekcji wyjść zafałszowane... ale i tak zrobię, najwyżej powtórzę jak wyjdą kiepskie

bardzo Wam dziękuję za wsparcie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 20 min i po Zuz :) a na obiadek placki z zimnieków i cukinii z sosem czosnkowym :)

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    już się zarejestrowałam, zaraz mają odzdzwonić czy uda się jeszcze dziś

najgorszy jest teraz ten pot, jestem cała mokra :( no i nic nie mogę jeść...

chciałam też jutro albo pojutrze zrobić wszystkie badania I trymestru ale obawiam się, że mogą przy takiej infekcji wyjść zafałszowane... ale i tak zrobię, najwyżej powtórzę jak wyjdą kiepskie

bardzo Wam dziękuję za wsparcie

Tamcia spokojnie poprostu osłabiona jestes pij dużo wody zebyś sie nie odwodniła

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, dopiero na jutro na 15 :( no ale gorączki nie mam, jakoś żyję, więc myślę, że dotrwam...

staram się dużo pić cały czas ale mam wrażenie, ze to się ze mnie natychmiast wylewa każdym porem skóry :/

kurcze, a w sobotę tak się super czułam, tyle porobiłam w domu, no i niestety, zamówiliśmy sobie z małżem pizzę :/ teraz mam ogromne wyrzuty sumienia bo obawiam się, że to nią się strułam... chociaż małżowi nic nie było

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    eh, dopiero na jutro na 15 :( no ale gorączki nie mam, jakoś żyję, więc myślę, że dotrwam...

staram się dużo pić cały czas ale mam wrażenie, ze to się ze mnie natychmiast wylewa każdym porem skóry :/

kurcze, a w sobotę tak się super czułam, tyle porobiłam w domu, no i niestety, zamówiliśmy sobie z małżem pizzę :/ teraz mam ogromne wyrzuty sumienia bo obawiam się, że to nią się strułam... chociaż małżowi nic nie było

Kurcze a ze względu na ciąże nie da sie przyspieszyć wizyty???

O to moze faktycznie masz winowajce

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ