X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrulinka wrote:
    Cieszę się że znalazłam WAS dziewczyny. Czuję, że nie jestem sama. I może zaczynam wierzyć...w cud...
    Zawsze warto wierzyć :) A dziewczyny tutaj bardzo pomagają jakoś się otrząsnąć po comiesięcznych załamkach (czytaj miesiączkach) :)

alma lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrulinka - spokojnie, uda wam sie :). Jesli mi sie udalo to jestem kolejnym przykladem na to, ze trzeba wyluzowac i zapomniec ;).

glowa mi przeszla prawie! CUD! To chbya przez ten masaz stop. Pije kawe znowu bo musze powoli odstawiac.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrulinka wrote:
    Skończyłam w maju 32 lata...ech. Jak o tym myślę, to strach mnie oblatuje. Moja mama urodziła mnie w 27 lat. Kiedy ja miałam 27 lat to myślałam, że mam jeszcze czas, że przecież dzieci to obowiązek i wyrzeczenia, to pieluchy i noce nieprzespane. Bałam się tego. Wtedy nie miałam serca do dzieci, męczyły mnie irytowały. A teraz? Każdy dzieciaczek w rodzinie jest mój. Lgnę do nich jak niedźwiedź do miodu. Oglądam się za kobietami w ciąży. I serce mi pęka...dlaczego to nie ja. Staramy się z mężem od ok roku. Jakieś pół roku intensywnie i świadomie. I nic. Wypatruję 2 kresek na teście jak jedynego marzenia. I z każdym zrobionym testem tracę nadzieję. Żałuję że nie "wpadliśmy" dwa lata temu. Żałuję że straciłam tyle czasu....

Mrulinka jakbym czytała swoją własną historię...Ale głowa do góry, znam tyle przypadków cudów, kiedy maleństwo się pojawiało w najmniej oczekiwanym momencie u rodziców, u których zdiagnozowano bezpłodność i odebrano marzenia o dziecku, że nic mnie nie złamie w mojej wierze i wewnętrznym przekonaniu, że będę miała swoje upragnione maleństwo. Nie wolno się poddawać, czasem po prostu trzeba odpuścić, wyluzować, gdy się za bardzo spinamy, a wtedy dzieją się rzeczy z pozoru niemożliwe. Z reguły ograniczają nas nasze własne przekonania, tkwiące w naszych głowach. Wszystkim nam życzę takiego Wielkiego Małego cudu... i otawrtego serca :)

Anuśka lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka masz super nick. Uwielbiam koty..., A jeśli chodzi o kawę, to postanowiłam odstawić i udało się. Jakoś od początku studiów (po to chyba aby czuć się bardziej dorosłą) piłam 2 szklanki dziennie. Nie wyobrażałam sobie życia bez niej. I po rozmowie z pewnym Mądrym Człowiekiem, ktory lubi dawać sobie różne wyzwania postanowiłam jako swoje wyzwanie noworoczne rzucić nałóg. Było ciężko, ale udało się. Rzuciłam na dobre. I okazało się że po miesiącu przestałam mieć zgagę, odkwasiłam żołądek i mój pot zrobił się bezwonny. Całkiem niechcący zrobiłam sobie dobrze...:) Pozdrawiam.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mrulinka
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrulinka wrote:
    KotkaPsotka masz super nick. Uwielbiam koty..., A jeśli chodzi o kawę, to postanowiłam odstawić i udało się. Jakoś od początku studiów (po to chyba aby czuć się bardziej dorosłą) piłam 2 szklanki dziennie. Nie wyobrażałam sobie życia bez niej. I po rozmowie z pewnym Mądrym Człowiekiem, ktory lubi dawać sobie różne wyzwania postanowiłam jako swoje wyzwanie noworoczne rzucić nałóg. Było ciężko, ale udało się. Rzuciłam na dobre. I okazało się że po miesiącu przestałam mieć zgagę, odkwasiłam żołądek i mój pot zrobił się bezwonny. Całkiem niechcący zrobiłam sobie dobrze...:) Pozdrawiam.
    Ja też kawy nie pijam w ogóle... Nie licząc inki z mlekiem :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrulinka, alma- hejka :) Naprawde wierze ze wszystkie bedziemy mamami, wczesniej czy pozniej. Ja tez dopiero niedawno jestem gotowa na ciaze a mam 29 lat. Staram sie 10mc, potem poronilam a teraz leci mi kolejny raz 6 cykl... Miewalam mysli ze sie za pozno wzielam, ale jak to na chlodno przemysle, to inaczej bym nie chciala zajsc i wczesniej dziecko byloby dla mnie nieszczesciem i tego sie trzymam.
    Niestety nie zawsze da sie zaplanowac macierzynstwo...

alma, Anuśka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jestem niskociśnieniowcem i też musiałam zrezygnować z kawy. Żeby się pobudzić często piję yerba matę, a czasem naturalną guaranę. Yerba Jest o wiele zdrowsza od kawy, która, choć nie da się zaprzeczyć, że pyszna, to niestety wypłukuje magnez z organizmu ( ja niestety często odczuwałam to w postaci skurczów szyi):/

relg3e5e54dwhg22.png
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Mrulinka jakbym czytała swoją własną historię...Ale głowa do góry, znam tyle przypadków cudów, kiedy maleństwo się pojawiało w najmniej oczekiwanym momencie u rodziców, u których zdiagnozowano bezpłodność i odebrano marzenia o dziecku, że nic mnie nie złamie w mojej wierze i wewnętrznym przekonaniu, że będę miała swoje upragnione maleństwo. Nie wolno się poddawać, czasem po prostu trzeba odpuścić, wyluzować, gdy się za bardzo spinamy, a wtedy dzieją się rzeczy z pozoru niemożliwe. Z reguły ograniczają nas nasze własne przekonania, tkwiące w naszych głowach. Wszystkim nam życzę takiego Wielkiego Małego cudu... i otawrtego serca :)

Dzięki za te słowa, to dużo dla mnie znaczy, że ktoś do mnie tak mówi. Dziękuję.

alma lubi tę wiadomość

mrulinka
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Mrulinka, alma- hejka :) Naprawde wierze ze wszystkie bedziemy mamami, wczesniej czy pozniej. Ja tez dopiero niedawno jestem gotowa na ciaze a mam 29 lat. Staram sie 10mc, potem poronilam a teraz leci mi kolejny raz 6 cykl... Miewalam mysli ze sie za pozno wzielam, ale jak to na chlodno przemysle, to inaczej bym nie chciala zajsc i wczesniej dziecko byloby dla mnie nieszczesciem i tego sie trzymam.
    Dokładnie. Nie zawsze da się zaplanować macieżyństwo. A zwłaszcza, że miało się życie jak tor z przeszkodami....

mrulinka
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

u nieukowa to u mnie podobnie z tymi 'planowaniem'

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Ja niestety jestem niskociśnieniowcem i też musiałam zrezygnować z kawy. Żeby się pobudzić często piję yerba matę, a czasem naturalną guaranę. Yerba Jest o wiele zdrowsza od kawy, która, choć nie da się zaprzeczyć, że pyszna, to niestety wypłukuje magnez z organizmu ( ja niestety często odczuwałam to w postaci skurczów szyi):/
    A ja piję czasem herbatę z Herbalife. Jest na prawdę pobudzająca, z witaminami i najważniejsze - wydajna. Taka herbata z kofeiną...
    Może spróbuję yerba matte? Zachęciłaś mnie.

alma lubi tę wiadomość

mrulinka
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka wyczytałam właśnie, że sikasz jutro... Ale jak tak patrzę na Twój wykres to chyba jednak nie sikasz... Bo za wcześnie... Czy może jednak sikasz? Ja sikam jutro znowu :)

• alma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Nieukowa, masz rewelacyjny awatarek :) Też myślałam, że 29 lat, to późno jak na pierwszą ciążę, ale na szczęście mam świetnego ginekologa, który wyprowadził mnie z błędu. Powiedział, że jestem jeszcze młodą kobietą i żeby się nie sugerować stereotypami, bo sami stwarzamy sobie bariery. Kiedyś lekarze mówili na takie kobiety "stare pierwiastki"- ja jak to słyszę, to nóż mi się w kieszeni otwiera! Mój ginekolog też się z tego śmiał, ale są niestety jeszcze tacy, co uwielbiają używać tego określenia. Tyle kobiet w tej chwili zachodzi w pierwszą ciążę po 30 i rodzą zdrowe, silne dzieci! Każdy wiek jest dobry na to, aby zostać mamą, o ile jest to świadome macierzyństwo. Ja kilka lat temu też nie byłam mentalnie gotowa na dziecko,choć teraz też trochę żałuję, że nie wpadłam, to wiem, że dziecko pojawi się w moim zyciu wtedy, kiedy ma się pojawić. Niczego nie przyspieszę ani nie opóźnię.

Nieukowa lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrulinka wrote:
    A ja piję czasem herbatę z Herbalife. Jest na prawdę pobudzająca, z witaminami i najważniejsze - wydajna. Taka herbata z kofeiną...
    Może spróbuję yerba matte? Zachęciłaś mnie.

Też mam tę herbatkę :) Jeśli chodzi o yerbę, to polecam Ci z trawą cytrynową, albo cytrusami, bo sama jest w pierwszej chwili niezbyt smaczna... Ale ja często dodaję soku malinowego i taka mi smakuje :)

relg3e5e54dwhg22.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma - tu gdzie ja mieszkam (Niemcy) to standard dzieci tak pozno i wiekszosc lekarzy i znajomych mowi, ze my mlodzi jestesmy :D. ja mam 31,5 lat ;)

Anuśka, alma, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w PL jak poszłam do gina i powiedziałam że chcę mieć dziecko to powiedział, że w tym wieku to trochę za późno żeby o dzieciach myśleć :) A mam 34l. No i musiałam zmienić gina bo mnie tamten wkurzył :)

alma, Yasmin lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe 18+ ;-)
    My bylismy w szpitalu u dziadka a pozniej maz zabrał mnie na obiad do restauracji a następnie na deser założył nowe ciuszki co kupiliśmy ostatnio uhhh jak go zobaczyłam to miałam ochote mu wpierdziwlic się do toalety :-D na szybki szeksz :-D wygląda sexi flexi ;-)

alma, Nieukowa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham
    witam nowe koleżanki :) gangu :)

my bylismy w trójke w parku spacer lody popcorn :) teraz małż kapie małą a ja mam chwile dla siebie dobrze ze w parku tojtojki stoją hehehe bo przed wyjsciem sikałam dwa razy a w parku znowu mnie pocisło :P

alma lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• alma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    alma - tu gdzie ja mieszkam (Niemcy) to standard dzieci tak pozno i wiekszosc lekarzy i znajomych mowi, ze my mlodzi jestesmy :D. ja mam 31,5 lat ;)

No pewnie, że tak! Toż to piękny wiek na rodzicielstwo! :) Zresztą Tobie Psotka Kotka już się udało, więc z całego serducha gratuluję! I niech fasolka zdrowo rośnie! :)

Anuśka miałam tak samo wczęśniej. Jak miałam 27 lat mój ówczesny gin się pytał, kiedy zamierzam zajść w ciążę, bo zegar tyka. Wtedy odpowiedziałam mu, że jak mi przekaże swoją pensję, to choćby dziś :)

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    No pewnie, że tak! Toż to piękny wiek na rodzicielstwo! :) Zresztą Tobie Psotka Kotka już się udało, więc z całego serducha gratuluję! I niech fasolka zdrowo rośnie! :)

Anuśka miałam tak samo wczęśniej. Jak miałam 27 lat mój ówczesny gin się pytał, kiedy zamierzam zajść w ciążę, bo zegar tyka. Wtedy odpowiedziałam mu, że jak mi przekaże swoją pensję, to choćby dziś :)
    Hi hi... Alma jesteś mistrzem ciętej riposty :) Fajny masz nick.. Czemu akurat Alma?

alma lubi tę wiadomość

‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ