X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeejuuu musiałam Wasze posty czytać po łebkach, bo o jedzeniu... Normalnie nie mogę nawet czytać.

A co do wagi - co zrozumiałe że i mi spadła. Na razie te 2 kilo i na tym stanęło. Nawet małż mi powiedział że dupcia i cycuchy mi zmalały.

Ech nie mogę się doczekać kiedy będę miała te wszystkie smaki na hambuksy i wszelkie macki. :)
    A póki co Wam życzę smacznego. :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja burger kinga mmm whooperek

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś , kurcze , biedna jesteś ... ale drugi trymestr tuż tuż!

ja tam lubię Maca, nie zawsze i nie codziennie ale czasem mam taką chętkę, że hoho

tylko jakoś shake'i się skiepściły, coś zmieniliście Czarnula? jakoś inaczej smakują niż kiedyś, za dawnych lat :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

ja tam lubię Maca, nie zawsze i nie codziennie ale czasem mam taką chętkę, że hoho

tylko jakoś shake'i się skiepściły, coś zmieniliście Czarnula? jakoś inaczej smakują niż kiedyś, za dawnych lat :P

Ostatnio kupilismy sheaka w macu. Ochyda! Slodkie tak ze tego sie nei da pic. Nei wiem czy kiedys byly inne czy ja poprostu jem mniej slodkiego i sie odzwyczailam?

zgredka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nawet nie chodzi o słodycz tylko o konsystencję, generalnie smak, kiedyś były inne, ale mówiąc kiedyś mam na myśli jakieś 10 lat temu ;)

nie wiem, ja generalnie nie jestem mocno słodko-lubna ale czasem mam taki dzień, że wiem, że jakiś wrapik albo fryty i cheeseburger + shake (tak, tak, ja zapijam słone słodkim :P ) są idealne!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ;)

ja od rana mam mlyn doepir teraz wyszlam do maca po kawusie :D

meza dopadla jakas biegunka bidny ledwo dolecial do domu bo wyszedl wyprowadzic samochod ... pierwszyraz widzialam u neigo taki ped do kibla.. wiem nie powinnam sie smiac ale mina jego bezcenna :P zawsze to on sie ze mna drazni ze nie nie wpusci do kibelka ;P

Ana , Blondik caly czas jestem z Wami myslami :(

Czarnula.. tos sie rozgrzala tam w srodku cco nie miara :P

Biedroneczko.. cos wiem na temat idealnych wykresow .. moze od tej pory dziewczynki przestanmy sie nakrecac wzajemnie .. juz sama nie wiem ..

a ja troche z tempka podskoczylam.. wiec moze juz po owu ..choc na moj leb raczej nie.. plamienia zniknely.. troche dziwne no ale..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    W ogóle jestem zaskoczona - waga mi spadła sama z siebie do poziomu, jaki chyba od 5 lat nie miałam :P Jak normalnie ważę 69-72kg, to dziś na wadze zobaczyłam 65,9 i zrobiłam wielkie oczy :) Ciekawe po czym to i czy się na dłużej utrzyma :)
    jak poznasz tą tajemnicę to daj znać tak na przyszłość ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podobnie jak Kotka nie przepadam za MC, za to w KFC mogłabym jeść zawsze :P Mam swój ulubiony zestaw twister+2xlonger

Także Czarnulko niestety chodzę do konkurencji ;(

Ania_84 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Mezu wykupil mi dzisiaj orgametrill. Zaplacil majatek za leki na 6 cykli dla mnie..... az 4,50 :)

a co to za cudo????

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Oj tak, tym się pocieszam, że jeszcze "tylko" 4 tygodnie i przejdzie. :]

Też kiedyś uwielbiałam shake'i i też uważam że się popsuły.

Tamka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A ja podobnie jak Kotka nie przepadam za MC, za to w KFC mogłabym jeść zawsze :P Mam swój ulubiony zestaw twister+2xlonger

Także Czarnulko niestety chodzę do konkurencji ;(
    widze ze jutro wazna wizyta ?? :)

trzyamm kciuki :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć bryyy witam itd. no i miłego członka życzę starym zwyczajem ;-)
    U mnie dziś za oknem słońce :-) to i człowiek jakiś żywszy się robi.
    Dziś nie wytrzymałam i zmierzyłam tempke. Ale wyszło 36,8 czyli nic to nie znaczy, jest normalna, ani zła ani dobra więc się nią nie przejmuję.
    Za to boli mnie podbrzusze tak troszkę jak na okres i jeszcze pochwa, tzn. na samym wejściu (głupio to brzmi, ale bardzo obrazowo). Taki ból miewam czasami ale tylko w czasie okresu. Hmmm to też od Dupka może być?
    Co do Maca to ja uwielbiam McFlurry, teraz ostatnio jadłam w dodatku z moim ukochanym snikersem :-) mniam mniam.

**********************Gang 18+***********************
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, też bym chciała poznać tę tajemnicę :P Czary mary jakieś :)
    A tak poważnie, to w tej Armenii oduczyliśmy się jeść słodycze i teraz co nie spróbuję jakiegoś jogurtu owocowego albo soku, to wszystko mi za słodkie ;/ Może dlatego spada mi waga że mniej cukru w siebie wlewam. Teraz pijam albo własne kompoty albo mineralną bo nie da się pić tych ulepków ze sklepu :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski poza nakrecaniem zaczęło mnie ciągnąć od pepka w dół nawet jak sie prostuje to kłuje :(

Tak koniec z nakrecanim na piekne wykresy :P a co piekne nie znaczy dobre !!!

a ja tam zjem i jedno i drugie heheh a najbardziej kocham moje :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    widze ze jutro wazna wizyta ?? :)

trzyamm kciuki :)

Aniu, niby tak ale im bliżej tym się bardziej zastanawiam, czy nie poczekać albo po prostu nie wziąć skierowania do poradni niepłodności. Poczekałabym do równo 2 lat starań z jakimiś zabiegami medycznymi typu HSG albo inseminacja chyba... Mo że jeszcze gin w końcu zleci mi hormony na NFZ? Byłoby miło.

poza tym, jak teraz wezmę od niego skierowanie to poczekam ze 4-5 miesięcy w kolejce więc to chyba dobry moment :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Smoku, też bym chciała poznać tę tajemnicę :P Czary mary jakieś :)
    A tak poważnie, to w tej Armenii oduczyliśmy się jeść słodycze i teraz co nie spróbuję jakiegoś jogurtu owocowego albo soku, to wszystko mi za słodkie ;/ Może dlatego spada mi waga że mniej cukru w siebie wlewam. Teraz pijam albo własne kompoty albo mineralną bo nie da się pić tych ulepków ze sklepu :D

co robiliscie w Armenii? DLugo byliscie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa trzymam kciuki za wizyte jutro :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wpoiem wam ze odetchnelam.. wiem ze moze wydamy w bloto 9 tys i w tej cenie mielisbymyokolo 6 prob IUI z nasieniem dawcy .. ale.... jak nigdy wierze ze sie uda ..
    jak przy powtornym badaniu nasienia i genetyce czulam ze nie bedzie dobrze..tak teraz czuje w srodku ... i wiem ze dobrze zrobilismy wstrzymujac sie z dawca ..i ze to ze napisalam tak na wszeliki wypadek tego maila do Dr to jakis znak ..
    jak bylismy w Novum to bylo tam mnostwo zdj dzieci ktore sie urodzily dzieki opomocy lekarzy.. moj Misiek patrzyl na nie i powiedzial mi wiesz jak sie uda to zdj naszego dziecka tez tu przeslemy jako dow od ze sie da :)
    a pozneij tekst do mnei to ktore sobie wybierzesz z tych zdj :) a ja mu odp ze chce zdj naszego dziecka z jego oczami noskiem i charakterkiem :D

konwalianka, Czarnula87 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Aniu, niby tak ale im bliżej tym się bardziej zastanawiam, czy nie poczekać albo po prostu nie wziąć skierowania do poradni niepłodności. Poczekałabym do równo 2 lat starań z jakimiś zabiegami medycznymi typu HSG albo inseminacja chyba... Mo że jeszcze gin w końcu zleci mi hormony na NFZ? Byłoby miło.

poza tym, jak teraz wezmę od niego skierowanie to poczekam ze 4-5 miesięcy w kolejce więc to chyba dobry moment :)
    idz dopytaj sie co i jak co do HSG to ja bym nie czekala 2 lat :) wiesz czesto wystarczy cos przetkac i bum :)

a co do poradni leczenia nieplodnosci to powiem tak.. jelsi ten gin cie nie przekonuje to niczym nie ryzykujesz idac do poradni :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki..
    ja z pracy,, jakoś nie miałam kiedy sie zebrać aby wogóle przeglądarkę włączyć.. nastrój dziś do dupy..

ja chyba tez sie wybiorę do dietetyczki.. niby nie jem dużo, mało tego mam wstręt do jedzenia, otwieram lodówkę i zamykam, bo na nic nie mam ochoty i co? ano przytyłam już 2kg :( jak stanęłam na wagę to się poryczałam i tyle było, bo przecieżobiecałam sobie, że tym razem nie przytyje tyle co w I ciąży..nastrój do dupy.. do tego wkurzyłam się na Pawła i ciśnienie mi skoczyło z oszałamiającego 89/42 na 93/78! i oczywiście źle się poczułam.. chyba to drugie za wysokie.. nerwowa jestem i płaczliwa- bosz..sama z sobą nie mogę wytrzymać, czytam erotyk i ryczę jak bóbr- co jest ze mną nie tak?

smarta a gdzie mi kochana wysłałaś to zaproszenie? daj skarbie mail, bo nie chce wysyłać książek na fb:)

Biedronka - nie łam się, jutro zatestuj, trzymam kciuki za II kreseczki

Ana i Blondik - myślę o Was i wspieram duchowo, choć wiem, że to o dupę rozbił..

ja w macu jadłam ostatnio z 5 lat temu! lubię kawę z maca, jedyna rozpuszczalna po której mnie nie cofa.. ale może się skuszę na tego wrapa? mówicie ze z kurczakiem najlepszy? Mój Tymek okazyjnie, gdy jesteśmy w galerii i nie ma zup kupujemy frytki - są ok :)

U mnie w domu się pije tylko wodę i domowej roboty soki i kompoty, nie kupuję sklepowego szajsu, ogólnie staramy sie odżywiać zdrowo, pizza tylko swoja, jak już, co tydzień piekę chleb na swoim zakwasie, mięsa pieczemy zamiast wędliny i dupa.. Tymek nadal alergik, a ja rosnę na wadze :(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ