X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz, a u nas tylko ja ciągle zatroskana i ciągle się zastanawiam, czy to normalne...
    mój Ukochany to jest bardzo spokojny i mówi, że na pewno wszystko będzie dobrze i że będzie niedługo Tatą blizniaki.gif

hehehe ;D optymista ;)

Andzia33, Katha81, Modelka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was dziewczyny :)

My starmy się od 3 cykli - a już na CLO - ten lekarz kazał odpuścić bo endo było cieniutki a przy pierwszym cyklu z CLO w 12 dc było 13 mm a teraz w 8 dc tylko 5mm.
    Po ostatnim cyklu wczoraj sporo rozmawialiśmy i chyba ten cykl po prostu sobie odpuścimy , ja tylko będę mierzyc tempke zeby zobaczyć jak bez żadnych leków zachowuje się moje ciało, i zrobie sobie testy owu zeby zobaczyć czy będzie skok.
    J apo ostatnim cyklu chyba chce odpocząć za bardzo się nastawiłam i po wczorajszym ujemnym wyniku całej nocy nie przespałam...
    Od Poniedziałku Michał ma urlop i chyba się przejedziemy w góry trochę odpocząć :)

Pozdrawiam

MalutkaEve, maximka84, Andzia33 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspaniały pomysł z tym wyjazdem! jeźdźcie, zrelaksujcie się, spędźcie razem trochę czasu..

wiem, że ciężko o tym wszystkim nie myśleć, ale może akurat taki relaks wpłynie na Was pozytywnie!
    61wakacje.gif

• Makak Ekspertka

Wysłany: 13 września 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ania, jak ja bym chciała sobie gdzieś wyjechać :( A tu doooopa. Chłop nie może nigdzie jechać, urlopu i tak ni ma, pieniądze na inne rzeczy musimy zbierać... A tak mi się marzy choć kilka dni kompletnego relaksu..ah... :)

Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

20110812580114.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Michał dostaje urlop wtedy kiedy jest przestój także też nigdy nic nie można zaplanować :) teraz tez dostał tylko 5 dni a pewnie następy dostanie gdzieś w styczniu lub lutym :) bo w wakacje o urlopie może zapomnieć... ja to inna sprawa- prowadzę działalność i sama normuję sobie czas pracy ...jednak sama nigdzie nie pojadę.. a musimy odpocząć bo ostatnio było ciężko.. trzeba sobie zaliczyć restarta :)

Makak, Iwka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 13 września 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Restarty często kończą się II kreseczkami ;)

Ania_84, Andzia33, MalutkaEve lubią tę wiadomość

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Ojjj tak relax & sex :D

Kochane ja Wam tylko tyle poradzę ... jeśli staracie się o dzidźkę i uważacie że z Wami jest - tak jak u mnie - książkowo ... wysyłajcie chłopa na badanie nasienia ... ja mojego wysłałam za późno ... ;\ i teraz zanim się podleczy...o ile da się TO podleczyć ... ;\

Ania_84, Andzia33, Makak lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    :D Ojjj tak relax & sex :D

Kochane ja Wam tylko tyle poradzę ... jeśli staracie się o dzidźkę i uważacie że z Wami jest - tak jak u mnie - książkowo ... wysyłajcie chłopa na badanie nasienia ... ja mojego wysłałam za późno ... ;\ i teraz zanim się podleczy...o ile da się TO podleczyć ... ;\

My już jesteśmy po badaniach - od tego zaczęliśmy - wyniki bardzo złe-jednak podczas posiewu wyszło że miśko ma stan zapalny- dostał antybiotyk przez miesiąc brał..i teraz ma powtórzyć po 3 miesiącach czyli teraz :) lekarz powiedział ze najprawdopodobniej to mogło osłabić plemniki - a na regeneracje plemników potrzeba co najmniej 3 miechy - dodatkow łyka salfazin, nie pije alkoholu teraz już prawie w ogóle- choć i tak do tej pory wypijał 3 iwa np w ciągu 2 miesięcy .. teraz pijemy sobie co jakiś czas czerwone winko :) nigdy nie palił więc tu nie ma problemu .. i stara się nie nosić obcisłych gatek :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    Restarty często kończą się II kreseczkami ;)

Oby :)
    Choć tak jak mówie nie nastawiam się na nic.. ten cykl był wyjątkowy wszystko szło super... i kiszka... zarówno ja jak i Miśko bardzo sie napaliliśmy ze się udało... wę potrzebny jest nam restarcik :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    My już jesteśmy po badaniach - od tego zaczęliśmy - wyniki bardzo złe-jednak podczas posiewu wyszło że miśko ma stan zapalny- dostał antybiotyk przez miesiąc brał..i teraz ma powtórzyć po 3 miesiącach czyli teraz :) lekarz powiedział ze najprawdopodobniej to mogło osłabić plemniki - a na regeneracje plemników potrzeba co najmniej 3 miechy - dodatkow łyka salfazin, nie pije alkoholu teraz już prawie w ogóle- choć i tak do tej pory wypijał 3 iwa np w ciągu 2 miesięcy .. teraz pijemy sobie co jakiś czas czerwone winko :) nigdy nie palił więc tu nie ma problemu .. i stara się nie nosić obcisłych gatek :)

Kochana własnie u mojego w nasieniu tez są jakieś leukocyty, bakterie - i chyba przez to pojedyncze plemniki :( ... liczę że antybiotyki to jakoś naprawią i to wystarczy ... czekamy na wizytę ... mąż pójdzie do urologa już z wynikami z badania i posiewu nasienia ...

Ojjj... kiedyś się musi udać ...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jest najlepsze - ja wiedziałam że wyniki wyjdą źle ..mamy kociczke i ona wcześniej kładła mi się na szyi - jak się okazało tarczyca sie znowu odezwała...a później właśnie michałowi uwielbiała spać na klejnocikach :) i przed badaniem tak sobie pomyślałam że może coś w tym jest że kot kładzie sie przy chorych miejscach ....i się potwierdziło..

Mój ma znowu zrobić posiew, antybiogram i jeszcze raz spermogram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 16:09

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    A wiecie co jest najlepsze - ja wiedziałam że wyniki wyjdą źle ..mamy kociczke i ona wcześniej kładła mi się na szyi - jak się okazało tarczyca sie znowu odezwała...a później właśnie michałowi uwielbiała spać na klejnocikach :) i przed badaniem tak sobie pomyślałam że może coś w tym jest że kot kładzie sie przy chorych miejscach ....i się potwierdziło..

Mój ma znowu zrobić posiew, antybiogram i jeszcze raz spermogram

Tak sobie strasznie glupio pomyslalam...
    Jest taki maly, bardzo agresywny chory chlopaczek. I on ostatnio sie do mojego brzuszka przytula, a wczesniej bil i kopal, gdzie i kogo popadlo, w tym mnie. Dalej ma wybuchy, ale do brzuszka sie tuli...

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Tak sobie strasznie glupio pomyslalam...
    Jest taki maly, bardzo agresywny chory chlopaczek. I on ostatnio sie do mojego brzuszka przytula, a wczesniej bil i kopal, gdzie i kogo popadlo, w tym mnie. Dalej ma wybuchy, ale do brzuszka sie tuli...

Może daje sygnały że coś dobrego się święci :) I to go uspokaja :)

biedronka1982, Andzia33 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolezanki i życze szybkiego zafasolkowania.

Iwka lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Mili Ekspertka

Wysłany: 13 września 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - pozytyw jest taki, że jak jest zdiagnozowany problem, to można go leczyć, a gdy jest tak książkowo i nic długo się nie udaje, to chyba jeszcze smutniej...
    Maximka 84, Ania 84 będzie dobrze:)
    Miłego wieczoru dla wszystkich.

Modelka, maximka84, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

Fasolka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    Dzień doberek :)
    Deszczowo , no ale to sobota :) Ja w pracy do 13tej ... brzuch już 3ci dzień boli ... @ idzie ... dziś już 28dc, więc lada chwila :P brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....

Udanego Weekendu :D

• Makak Ekspertka

Wysłany: 14 września 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    pochmurno, deszczowo, ale ważne, że wolne :) Chłop mi wrócił z delegacji, więc dzień zaczął się stosunkowo dobrze ;)
    Tylko, że @ wyczuwam już na odległość.

Miłego weekendu, oby słoneczko wyszło!

biedronka1982 lubi tę wiadomość

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    pochmurno, deszczowo, ale ważne, że wolne :) Chłop mi wrócił z delegacji, więc dzień zaczął się stosunkowo dobrze ;)
    Tylko, że @ wyczuwam już na odległość.

Miłego weekendu, oby słoneczko wyszło!

To tak jak ja - wyczuwam JĄ ... ;\

Miłego dzioneczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie słońce na całego, dopiero przed chwilą wstałam , pomyślałam że poleze sobie raz w zyciu tak dłużej, a poi śniadaniu zacznie sie sprzątanie.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też wyczuwam już @...choć mnie brzuch jak na @ boli już 10 dzień nie non stop ale co jakiś czas , ale dziś pojawiła się u mnie zachcianka na czekoladę- a to u mnie zwiastuje @ :)
    Niech już przyjdzie bo tylko ja się niecierpliwie.. ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ