X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco: ciasto mniam :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Choco co to ten niepokalanek mnisi ??
    To jest właśnie składnik aktywny w Costagnusie i Cyclodynie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 10:16

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronko a ty masz regularne cykle?? Bo ta soja to wskazana dla tych co maja nieregularne i problemy z owulkami itp. Żebyś sobie nie rozregulowala i nie nakrzaczyła

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dlatego chyba zrezygnuje z soji bo ja mam juz 3 cykl jak w zegarku nawet co do godziny 31 dni i bach
    fazy niby ok nio ta FL troszke krótka ale to ze wzgledu na póżną owu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka, ja miałam II fazę od 9 do 12 dni i lekarz mówi, że ok. ale ja z kolei miałam cykle 24-25 dniowe

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Dronko ja bym na twoim miejscu nie cudowała z niczym z żadnymi wspomagaczami żeby sobie nie zaszkodzić

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy mam jeszcze chwile bo wg tego fajnego gina to tak naprawde 3 cykl teraz dopiero wiec luz w d... :)
    tak mi dobrze narazie bez pomiarów tempki hehehe wstaje rano i nie mysle poprostu @ jakaś dziwna tak uregulowana nie zalewa mnie jak miesiąc temu ze musiałm co godzine sie przewijac :P
    nawet mój chłop stwierdził ty to moze test zrób hahah wyśmiałam go bo przecież jest @ wiec po co :) a luzacki wrzesien przy czerwonym winku bedzie super

konwalianka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    To Dronko ja bym na twoim miejscu nie cudowała z niczym z żadnymi wspomagaczami żeby sobie nie zaszkodzić

a te ziółka niepokalanek??
    widzisz ja mam cieżko sie dopchac na USG i nie wiem czy pecherzyki pekają :( tu chciałbym w tym kierunku bardziej sie wspomóc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałam nic innego niż soja jako wspomagacz, więc ci nie podpowiem. Szukałąs tu na forum wątku o niepokalanku? tam najszybciej info znajdziesz :]

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Czuje sie coraz gorzej. Psychicznie. Zbijcie mnie ale ja w jakis taki depresyjny nastroj popadam. Nie mam na nic ochoty, nic mi sie nie chce, nawet spac nie mam ochoty bo nie moge :/. Apetytu nei mam, jem bo musze. Cos czuje ze jeszcze pare dni i zacznie mnie mdlic. A najgorsze ze nei moge zlokalizowac przyczyny tego samopoczucia. Mysle, jednak ze to hormony. Nawet nei rozkminiam co mnie smuci bo wiec ze to bez sensu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/niepokalanek,1780.html

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/niepokalanek-mnisi,3393.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu w pierwszych trzech postach masz opisane wszystkie naturalne wspomagacze :]

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wszystkie-zielary-z-ovu-soja-dong-quai-z-o-sroki-i-inne,2308.html

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Czarnulka

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Choco ja kupuję za to gotowy do użycia amarantus ekspandowany :) Smakuje jak pszenica ekspandowana, jak chrupki :) Od razu można do mleka wrzucić. Ja sobie robię mleko+amarantus+żurawina krojona w drobną kosteczkę i odrobina miodu do tego :) Mmm. Drugie moje ulubione to mleko z dżemem truskawkowym i płatkami owsianymi :) Ja muszę mieć słodkie muesli, nic na to nie poradzę :D

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niekuowa smaka mi narobilas mmmmm...
    Mnie moja protokolantka nienawidzi, za to, ze przyszlam do roboty w weekend i ma duzo pracy ehhh...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    U niekuowa smaka mi narobilas mmmmm...
    Mnie moja protokolantka nienawidzi, za to, ze przyszlam do roboty w weekend i ma duzo pracy ehhh...

o ty niedobra :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam cos takiego i to chyba bedzie dobre dla mnie nie namiesza mi w cyklu a wspomoże bo i cynk jest i b12 :)

http://www.e-zikoapteka.pl/23830,folifem-pro-30tabl-.html?qrtc_slt=slt_category&qrtc_tpl=tpl_user_category&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=3

Czarnula87 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, trzeba jeść papaję - każdy znajdzie coś dla siebie :)

http://kobieta.wp.pl/gid,16843345,img,16843422,kat,119634,title,Niesamowite-wlasciwosci-zdrowotne-papai,galeriazdjecie.html?ticaid=11359a

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Buu ;( dramat u mnie w pracy normalnie ;/
    Ten &*)(*(& szpital wprowadził nowy regulamin korzystania z komputera w pracy. A tam jakieś totalne obostrzenia i kary za używanie internetu nie w celach służbowych, cięcie premii za złapanie na prywatnym mailu itd. Poza tym sobie kuźwa zapisali, że mogą czytać prywatne pliki i korespondencję, jeśli zauważą ją na kompie albo serwerze szpitalnym.

Od września chyba goodbye forum i fb w pracy ;/
    A najgorsze jest to, że ludzie tu naprawdę du żo zapieprzają, a jak ktoś ma chwilę bo mu sie np. coś wiruje to kuźwa co to szkodzi że sobie wejdzie na gazete.pl czy coś? Przecież nie da się przyspieszyć wirowki, i tak mu się szybciej nie zwiruje! No co za mendy ;/

Nieukowa rozumiem Twoje rozgoryczenie ale rozumiem też drugą stronę.
    Ja jako pracodawca też sobie nie życzę żeby moi pracownicy w pracy siedzieli na necie i tego pilnuję.
    A jak kogoś zatrudniam to od razu o tym mówię, że najbardziej w pracy drażni mnie jak ktoś sobie siedzi na necie i ogląda stronki nie związane z pracą, a jak mu się nudzi i nie ma co robić to ma się zgłosić do mnie i ja mu znajdę zajęcie. Serio to rozumiem, bo robota zawsze jest.
    Moi pracownicy raczej się do tego stosują, przynajmniej z tego co widzę.

A tak w ogóle to dzień dobry.

Próbuję Was nadrobić. :)

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    momo, pewnie ze nie :( szczegolnie jesli wiedza jak zywym dzieckiem mlody jest....zreszta w tym przedszkolu juz mielismy kilka niemilych sytuacji :( ale tutaj w Norwegii jest taki system, ze nie mozemy zmienic przedszkola ot tak :( po pewnym zajsciu zlozylismy podanie w gminie o miejsce w innym przedszkolu, ale nie dostalismy :( moze za rok....ale za rok czy warto na rok zmieniac malemu cale srodowisko? jak tutaj juz pierwsze przyjanzie nawiazal.... ehh ciezki temat. wiele lez przez to wylalm. duzo stresu kosztuje mnie wysylanie dzieci, szczegolnie mldoszego, do przedszkola :(

Tamka, mi w pierwszej tez brzuch szybko wyszedl i byl wieeelki cala ciaze ;)

Aha, widzisz Beszka, wiedziałam, że mieszkasz za granicą, ale teraz kiedy doczytałam, ze w Norwegii, to już więcej rozumiem, trochę się już od znajomych nasłuchałam.. Faktycznie chyba nie macie innego wyjścia jak pogodzić się z sytuacją i być dobrej myśli, że nic złego nie będzie się działo. W końcu to przedszkole, a pierwsze przyjaźnie są na pewno ważne :)

Tamka, moja kuzynka w pierwszej ciąży też miała wielki brzuchol :)

A tak poza tym to się witam i zmykam na drugie śniadanko w pracy :)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ