WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok śmigam po małża do pracy, bo jedziemy do Castoramy po płyty gipsowe :) bye

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tempki w czasie okresu to czytałam, że może się zachowywać bardzo różnie = spaść przed, spaść w trakcie albo spaść po, także Asha spokojnie, odczekaj jeszcze ze dwa dni

ten laser , który ja miałam był potwornie drogi, wprawdzie załapałam się dwa czy trzy razy na promocję i w sumie chyba tylko dlatego zrobiłam, bo normalna cena to było 400 zł za sesję, a w promocji 50% mniej, ale i tak poszlam z torbami aczkolwiek nie żaluję, bo efekt świetny, chociaż nie dałam sobie zrobić brazylijskiego, mimo, że Pani bardzo nalegała bo to podobno teraz konieczność...

ścięło mnie na 2 godziny, pogoda mnie dobija, a jeszcze tyle rzeczy do zapakowania, jutro mamy zwolnić mieszkanie, nie wiem jakim cudem, masakra...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: ryż z jabłkiem to ostatnio mój stały posiłek był, bo szybko się robiło do roboty... ale teraz odwyk ;)

dziś wreszcie wyszłam z roboty bez nadgodzin i mam do odebrania 13h z sierpnia oł yeah...

oglądam "sukien salon ślubnych" na przemian z durnym nowym programem "szkoła" na tvn, ale nie powinnam, bo tak podbijam im oglądalność i dalej będą te bzdury kręcić

momo1009 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko, ja wykresu nie prowadzę od 4 miesięcy :P W zasadzie tylko 1 cykl prowadziłam dla frajdy, a potem dałam sobie spokój :)
    Nie wiem jak go wyłączyć, żeby się w ogóle nie pokazywał. Zamiast niego chyba sobie suwaczek zamontuję :P

Wiecie może czy jest jakiś dobry sposób na tzw. gazy po strączkowych? Myślałam że w nocy mnie mąż udusi, zaserwowałam mu wczoraj gulasz z soczewicy i rano atmosfera była taka, że jakbym zapałkę zapaliła to by nam pokój wybuchł :P
    Chyba jesteśmy z małżem mięsożerni bo zawsze po strączkowych tak mamy ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badziewne te suwaczki bo nie można ich zapętlić, żeby odliczały po 27dni w kółko :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kotka, nie wiem jak wyobrażasz sobie wpływ diety na płeć, ale cię rozczaruję... od zapłodnienia płeć jest już ustalona i nic z tym nie zrobisz... w ogóle skąd się takie bzdury w ksiażkach biorą to ja nie wiem ;/

U nas w pracy na genetyce podobno można zrobić badanie płci dzieciaczka z krwi mamy już w 8tc! A pzynajmniej tak mówią dziewczyny od nas :D Szok, zwykle dopiero USG daje odpowiedź, ale podobno za 300zł można to zrobić w labach co maja genetykę wyspecjalizowaną :)

Nieukowa, nie beirz wszystkiego tak na powaznie.
    To chodzilo przypuszczam o diete przed zaplodnieniem ;). Nie sadze zeby ktokolwiek wierzyl w to, ze na plec dziecka mozna wplynac po zaplodnieniu. O to czy cokolwiek przed zaplodnieniem ma wply tez jest wiele sporow ale jestem sklonna uwierzyc ze moze jakis miec. W kazdym razie chyba nie ma badan ktore by wykazaly ktore czynniki maja lub nei maja wplywu na plec. Jednak X rozni sie od Y a nawet mala roznica moze byc znaczaca. Moze dieta powoduje takei zmiany w organizmie matki, ze moze X lub Y poruszaja sie wolniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:43

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to dlatego wczoraj gazowałam, po soczewicy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po strączkowych nie ma rady, chyba większość osób tak ma, można ewentualne herbatkę z miętą sobie na wieczór zaserwować ale to są po prostu warzywa wzdymające i takie mają działanie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, wzielam na serio bo rozne bzdurki juz slyszalam :)
    Co do diety przed, to ja tez sadze ze moze miec jakis minimalny niemierzalny wplyw na rozne rzeczy.

jest dobra metoda na wybor plci ;) podobno za granica kliniki ivf to oferuja. Plemniki z Y sa odrobine mniejsze wiec mozna je posortowac i dostac osobno wiekszośc damskich i meskich. Nie jest to metoda na 100% ale na 90% juz tak ;)
    Pewnie kupe kasy kosztuje i nie wiem jaki w tym sens ale jak ktos musi ivf robic i ma kase... no coz :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w te dietowe sprawy też mało wierzę, co będzie to będzie. Ja długo długo myślałam i biorę od jutra Clo. Będzie monitoring to będzie. Nie wiem czy uda i się dostać do lekarza, miałam wizytę na 8 ale musiałam ją odwołać i nie wiem czy się wcisnę na inny dzień w tym miesiącu, a kolejna 23 października. Wracam też do łykania witmin, folików i innych takich. Zamówiłam też inofolic. Zobaczymy co będzie.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kotka, wzielam na serio bo rozne bzdurki juz slyszalam :)
    Co do diety przed, to ja tez sadze ze moze miec jakis minimalny niemierzalny wplyw na rozne rzeczy.

jest dobra metoda na wybor plci ;) podobno za granica kliniki ivf to oferuja. Plemniki z Y sa odrobine mniejsze wiec mozna je posortowac i dostac osobno wiekszośc damskich i meskich. Nie jest to metoda na 100% ale na 90% juz tak ;)
    Pewnie kupe kasy kosztuje i nie wiem jaki w tym sens ale jak ktos musi ivf robic i ma kase... no coz :)

Ej a gdyby tak zrobic takie prezerwatywy z membrana ktora by tylko te mniejsze przepuszczala ;D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:08

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Kotka dobre ;) - grubasów czyli damskich nie będą przepuszczać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta bedzie dobrze :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziołszki:)

Ja już po wizycie, wszystko w porządku:)
    i będzie CÓRCIA:) kochanie moje tańcowało, ale pokazało ślicznie, że dziewczynką jest:) potem nawet "oczko" puściła do gina:)
    wszystko dobrze, tylko duża rośnie - jej waga to 470gr:)

Nieukowa, Tamka, Czarnula87, LaRa, konwalianka, choco, Anastazjaaa, justta, Arienna, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Konstancja bedzie ;) Ale fajnie!

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Malenqu to jak u mnie będzie koleżka, to będzie Konstanty ;) może ich sparujemy ;)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, pięknie imię! gratuluję córy :)

Zgredka, mnie też chodzi po głowie Konstanty :P

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś: mi nie, ale mojemu się widzi Kostek - a niech mu się widzi, jak i tak będzie babol, mam takie przeczucie, a wtedy jest dużo możliwości, ze wskazaniem na jedną ;D

Malenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wam :)
    ja mysle o Radku i Emilce, moj maz chcialby Lile albo Kamila. Tylko najpierw trzeba wyprodukowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:17

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a produkcja jest najprzyjemniejsza ;)

Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ