X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok śmigam po małża do pracy, bo jedziemy do Castoramy po płyty gipsowe :) bye

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tempki w czasie okresu to czytałam, że może się zachowywać bardzo różnie = spaść przed, spaść w trakcie albo spaść po, także Asha spokojnie, odczekaj jeszcze ze dwa dni

ten laser , który ja miałam był potwornie drogi, wprawdzie załapałam się dwa czy trzy razy na promocję i w sumie chyba tylko dlatego zrobiłam, bo normalna cena to było 400 zł za sesję, a w promocji 50% mniej, ale i tak poszlam z torbami aczkolwiek nie żaluję, bo efekt świetny, chociaż nie dałam sobie zrobić brazylijskiego, mimo, że Pani bardzo nalegała bo to podobno teraz konieczność...

ścięło mnie na 2 godziny, pogoda mnie dobija, a jeszcze tyle rzeczy do zapakowania, jutro mamy zwolnić mieszkanie, nie wiem jakim cudem, masakra...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: ryż z jabłkiem to ostatnio mój stały posiłek był, bo szybko się robiło do roboty... ale teraz odwyk ;)

dziś wreszcie wyszłam z roboty bez nadgodzin i mam do odebrania 13h z sierpnia oł yeah...

oglądam "sukien salon ślubnych" na przemian z durnym nowym programem "szkoła" na tvn, ale nie powinnam, bo tak podbijam im oglądalność i dalej będą te bzdury kręcić

momo1009 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko, ja wykresu nie prowadzę od 4 miesięcy :P W zasadzie tylko 1 cykl prowadziłam dla frajdy, a potem dałam sobie spokój :)
    Nie wiem jak go wyłączyć, żeby się w ogóle nie pokazywał. Zamiast niego chyba sobie suwaczek zamontuję :P

Wiecie może czy jest jakiś dobry sposób na tzw. gazy po strączkowych? Myślałam że w nocy mnie mąż udusi, zaserwowałam mu wczoraj gulasz z soczewicy i rano atmosfera była taka, że jakbym zapałkę zapaliła to by nam pokój wybuchł :P
    Chyba jesteśmy z małżem mięsożerni bo zawsze po strączkowych tak mamy ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badziewne te suwaczki bo nie można ich zapętlić, żeby odliczały po 27dni w kółko :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kotka, nie wiem jak wyobrażasz sobie wpływ diety na płeć, ale cię rozczaruję... od zapłodnienia płeć jest już ustalona i nic z tym nie zrobisz... w ogóle skąd się takie bzdury w ksiażkach biorą to ja nie wiem ;/

U nas w pracy na genetyce podobno można zrobić badanie płci dzieciaczka z krwi mamy już w 8tc! A pzynajmniej tak mówią dziewczyny od nas :D Szok, zwykle dopiero USG daje odpowiedź, ale podobno za 300zł można to zrobić w labach co maja genetykę wyspecjalizowaną :)

Nieukowa, nie beirz wszystkiego tak na powaznie.
    To chodzilo przypuszczam o diete przed zaplodnieniem ;). Nie sadze zeby ktokolwiek wierzyl w to, ze na plec dziecka mozna wplynac po zaplodnieniu. O to czy cokolwiek przed zaplodnieniem ma wply tez jest wiele sporow ale jestem sklonna uwierzyc ze moze jakis miec. W kazdym razie chyba nie ma badan ktore by wykazaly ktore czynniki maja lub nei maja wplywu na plec. Jednak X rozni sie od Y a nawet mala roznica moze byc znaczaca. Moze dieta powoduje takei zmiany w organizmie matki, ze moze X lub Y poruszaja sie wolniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:43

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to dlatego wczoraj gazowałam, po soczewicy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po strączkowych nie ma rady, chyba większość osób tak ma, można ewentualne herbatkę z miętą sobie na wieczór zaserwować ale to są po prostu warzywa wzdymające i takie mają działanie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, wzielam na serio bo rozne bzdurki juz slyszalam :)
    Co do diety przed, to ja tez sadze ze moze miec jakis minimalny niemierzalny wplyw na rozne rzeczy.

jest dobra metoda na wybor plci ;) podobno za granica kliniki ivf to oferuja. Plemniki z Y sa odrobine mniejsze wiec mozna je posortowac i dostac osobno wiekszośc damskich i meskich. Nie jest to metoda na 100% ale na 90% juz tak ;)
    Pewnie kupe kasy kosztuje i nie wiem jaki w tym sens ale jak ktos musi ivf robic i ma kase... no coz :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w te dietowe sprawy też mało wierzę, co będzie to będzie. Ja długo długo myślałam i biorę od jutra Clo. Będzie monitoring to będzie. Nie wiem czy uda i się dostać do lekarza, miałam wizytę na 8 ale musiałam ją odwołać i nie wiem czy się wcisnę na inny dzień w tym miesiącu, a kolejna 23 października. Wracam też do łykania witmin, folików i innych takich. Zamówiłam też inofolic. Zobaczymy co będzie.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kotka, wzielam na serio bo rozne bzdurki juz slyszalam :)
    Co do diety przed, to ja tez sadze ze moze miec jakis minimalny niemierzalny wplyw na rozne rzeczy.

jest dobra metoda na wybor plci ;) podobno za granica kliniki ivf to oferuja. Plemniki z Y sa odrobine mniejsze wiec mozna je posortowac i dostac osobno wiekszośc damskich i meskich. Nie jest to metoda na 100% ale na 90% juz tak ;)
    Pewnie kupe kasy kosztuje i nie wiem jaki w tym sens ale jak ktos musi ivf robic i ma kase... no coz :)

Ej a gdyby tak zrobic takie prezerwatywy z membrana ktora by tylko te mniejsze przepuszczala ;D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:08

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Kotka dobre ;) - grubasów czyli damskich nie będą przepuszczać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta bedzie dobrze :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziołszki:)

Ja już po wizycie, wszystko w porządku:)
    i będzie CÓRCIA:) kochanie moje tańcowało, ale pokazało ślicznie, że dziewczynką jest:) potem nawet "oczko" puściła do gina:)
    wszystko dobrze, tylko duża rośnie - jej waga to 470gr:)

Nieukowa, Tamka, Czarnula87, LaRa, konwalianka, choco, Anastazjaaa, justta, Arienna, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Konstancja bedzie ;) Ale fajnie!

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Malenqu to jak u mnie będzie koleżka, to będzie Konstanty ;) może ich sparujemy ;)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, pięknie imię! gratuluję córy :)

Zgredka, mnie też chodzi po głowie Konstanty :P

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś: mi nie, ale mojemu się widzi Kostek - a niech mu się widzi, jak i tak będzie babol, mam takie przeczucie, a wtedy jest dużo możliwości, ze wskazaniem na jedną ;D

Malenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wam :)
    ja mysle o Radku i Emilce, moj maz chcialby Lile albo Kamila. Tylko najpierw trzeba wyprodukowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:17

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a produkcja jest najprzyjemniejsza ;)

Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ