My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
no to czas na regenerację
ja się najadłam plackami z gruszki, napoiłam kawą, a teraz z wielkim baniakiem pójdę na siłkę, połażę na bieżni (niby się na fit dla emerytów zapisałam, ale do 20 to ja zasnę na bank)... -
Malenqa no super.
Imię piękne, choć jedyna Konstancja jaką kojarzę to ta z serialu Północ - Południe.. poważnie
Nieukowa, mi też po głowie Radek chodzi, ale cicho, bo mamy z mężem bardzo skomlikowany plan jeśli chodzi o wybór imienia. A to wszystko nie wcześniej niż jak zobaczymy dwie kreski
Kotka i Nieukowa - to co powiecie na teorię, że płeć zależy od wieku kobiety w chwili zapłodnienia i miesiąca w roku (chyba)taką rewelację sprzedała mi koleżanka z pracy, która też niedawno poznała płeć.. sprawdzalność ponoć powalająca, a pochodzi z jakichś chińskich wierzeń
Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
Malenq wrote:Hej dziołszki:)
Ja już po wizycie, wszystko w porządku:)
i będzie CÓRCIA:) kochanie moje tańcowało, ale pokazało ślicznie, że dziewczynką jest:) potem nawet "oczko" puściła do gina:)
wszystko dobrze, tylko duża rośnie - jej waga to 470gr:)
Jeeeeee gratuluje!!!!!!! I zazdroszczę córciimię cudne
Malenq lubi tę wiadomość
-
LaRa wrote:A ja jedyna Konstancję jaka kojarzę to z serialu "brzydula" i grała ja Małgosia Socha - rola na miarę Oscara
Cały serial rewelacja, właśnie jest na TVN 7
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:35
********Gang 18+********
A nie konstancja???? To czemu mi sie z tym skojarzyła??? No to polecialam.......
No tak, Violetta!!!! Omg, aż sie zaczerwienilam.....z tego błędu ....
I sprawdziłam.... Seriale pomyliłam !!!! Chodziło o "prosto w serce"Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:40
-
LaRa wrote:A nie konstancja???? To czemu mi sie z tym skojarzyła??? No to polecialam.......
No tak, Violetta!!!! Omg, aż sie zaczerwienilam.....z tego błędu ....
I sprawdziłam.... Seriale pomyliłam !!!! Chodziło o "prosto w serce". Tam Małgosia Socha przechodziła samą siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:43
********Gang 18+********
nick nieaktualnyHehehehehe macie tezy co do imienia:)
Pochodzenie i znaczenie imienia Konstancja
Jest to żeńska forma imienia Konstancjusz, wywodzącego się od wyrazu pospolitego constans "niezmienny, stały". Imię zapisano w Polsce w XIII wieku.
Kiedyś już wrzucałam, ale dla przypomnienia:)
opis imienia Konstancja
Konstancja imieniny obchodzi
18 lutego, 14 czerwca, 17 lipca i 19 września
Najbardziej popularną datą obchodzenia imienin Konstancji jest 18 lutego.
Zdrobnienia imienia Konstancja
Najpopularniejszymi zdrobnieniami są
Konstantka, Konsti, Konia, Kosia, Konieczka, Konusia, Koniusia, Konti, Konteczka, Kontunia, Kontusia
Pochodzenie i znaczenie imienia Konstancja
Jest to żeńska forma imienia Konstancjusz, wywodzącego się od wyrazu pospolitego constans "niezmienny, stały". Imię zapisano w Polsce w XIII wieku.
Odpowiedniki imienia Konstancja w różnych językach
łacina - Constantia
angielski - Constance, Constancy
niemiecki - Constantia, Constanze, Konstantia, Konstanze
francuski - Constance
hiszpański - Constancia, Constansa
Znane osoby noszące imię Konstancja
Konstancja – córka Konstancjusza Chlorusa, cesarzowa Rzymu
Konstantyna (Konstancja) - córka Konstantyna Wielkiego, cesarzowa Rzymu, święta katolicka
Konstancja Hohenstauf– królowa Aragonii
Konstancja Kastylijska– królowa Francji
Konstancja Habsburżanka– królowa Polski
Konstancja Sycylijska– królowa Sycylii
Konstancja - królewna węgierska, królowa czeska
Konstancja Benisławska - polska poetka
Konstancja z Małachowskich Biernacka – polska pisarka
Konstancja Gładkowska Grabowska – polska śpiewaczka, młodzieńcza muza i pierwsza miłość Fryderyka Chopina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 18:13
-
nick nieaktualnyJejku jakiego ja stresa przed wizytą miałam....teraz wróciłam ze spaceru i już mi lepiej.....
dziwnie się przyzwyczaić, że dziewczynka ... większość czasu mówiłam "on"....a teraz czas na "ona" hehehehe
Lara śliczniea dla chłopca?
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi z tabelki wyszło 4% wow strach się bać. Jakaś lipna ta tabela.
Malenq suuuuuper
Moje plamienie się skończyło/ zatrzymało. Wkurzyłam się. Pojechałam po pracy po test ten pepino z czułością 10. Okres powinien być wczoraj wiec test powinien wyjść. Co prawda wyszła jedna kreska ale ulżyło mi, przynajmniej się już nie stresuje. Teraz zostało czekać na @ i zaczynamy cały pościg za króliczkiem od nowa.
A propo króliczków, to mój mąż upichcił na obiadek. Był pyyyyyszny.Malenq lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Malenq ogromne gratulacje
imie piekne
LaRa...Nina to teraz bardzo popularne imie w PL. kazda moja kolezanka, kotra urodzila core w ciagu ostatnich 5 lat nazwala ja Nina (z 2 wyjatkami: jedna Anna, a druga Lena). ja rowneiz nie lubie popularnych imion, ale popularnych tutaj w Norwegiii tradycyjne mi sie podobaja...gtaie by byly w uzyciu w obu krajach
ja wlasnie wrocilam ze sklepu. kupilismy w zeszlym tyg kanape i stol do jadali. dzis chcialam zamowic transport. ogromne zamieszenia bylo w zeszlym tyg., bo najpierw pani pow.,ze kanapa jest w magazynie, wiec my happy, bo na czasie nam zalezy....potem okazalo sie, ze nie ma, ale do 10.09 bedzie...no a dzis okazalo sie, ze bedzie najszybciej 27.09!!! nie wyobrazacie sobie mojej miny....no a ze hormony ciazowe szaleja, to i popwiedzialm cos do sluchuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 19:07
Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość