My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNenaaa, słusznych rozmiarów to Twoje dziecię
. Ale przecież każde rośnie w swoim własnym tempie. Dużo też zależy od genów - tego, czy Wy/Wasi rodzice należycie do wysokich/postawnych ludzi. Spotkałam się też z opinią, że łykanie witamin w ciąży powoduje wyższą masę urodzeniową, ale badań na ten temat nie znalazłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:49
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia Witaj:) Udało się również witaj...
Nenaa właśnie jestem w trakcie lektury zaleceń polskiego towarzystwa ginekologicznego i tam też to jest napisane : "W uzasadnionych klinicznie przypadkach – ocena szyjki macicy - badanie głowicą
przezpochwową".
więc powoli się uspokajam....
histeria na fiolecie się udziela hahahha...
A jak się czujesz słońce???? "dół" to hormonki, też tak czasami mam....
ważne, że dzidzia rośnie i ma się dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:52
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A mój mąż podjechał odebrać wyniki krwi (tarczyca) po półtora miesiąca i dupa dupa
TSH jak było 5,25, to jest 5,1. FTG i FTPO minimalnie tylko spadły.. Dostałam silniejszą dawkę Euthyroxu. Cholerka, a tak własnie nie chciałabym by sie okazało, że 1,5 mies. stracone...
-
Malenq wrote:Nenuś u mnie też mała jest do przodu jakieś 4dni, i też duża jest...ginek się śmiał, że jak na dziewczynę to ma już ładne rozmiary hehehe
A z tym samopoczuciem to jakaś lipa ostatnio była, fizycznie ok, psychicznie do dupy. No nie zawsze jest kurcze kolorowo wbrew pozorom. Dlatego siedziałam cicho co by nie wkurzać owulantek i nie narzekać -
a ja właśnie czytam o kalendarzu chińskim płci..
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
Malenq - może sprawdź czy u Ciebie się sprawdziło -
nick nieaktualnyKropku współczuję, widocznie za niska dawka...będzie dobrze, nie zawsze skarbie miesiąc kuracji wystarczy....
Nenaaa ale My tu wszystkie tęsknimy.....buuu ja też narzekam...chyba każda ma prawo....
tak "kolcki" to dobre słowo...hahahahahNenaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzgredka wrote:a ja właśnie czytam o kalendarzu chińskim płci..
Malenq - może sprawdź czy u Ciebie się sprawdziło
tak, już wcześniej sprawdzałam...w lutym miałam szansę na chłopaka, ale wtedy ta torbiel była....
ale i tak biorę ten kalendarz z przymrużeniem oka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi też kazali łykać witaminy, problem polegał na tym, że w obydwu ciążach cierpiałam na mało przyjemny zespół "niepowściągliwych wymiotów ciężarnych" wiążący się z tym, że mało co mój organizm przyswajał. Trwało to do końca II trymestru, a podczas jazdy samochodem - do końca
. O łykaniu witamin mogłam zapomnieć. Ba! Żeby tylko o łykaniu witamin - o całym swoim życiu mogłam zapomnieć
, a raczej przeniosłam je do toalety. I w sumie moje dzieci nie urodziły się duże - 2900g i 3400g, a ja również nie należę do kobiet filigranowych.
Zgredku, pozwolisz, że ja Ci odpowiem - jak pokazało, że będę miała syna to mam córkę. A jak wskazywało na drugą córkę, urodził się syn.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 16:07
-
witam nowe koleżanki!
Z tym chińskim to z synkiem mi się zgadza, ciekawe jak teraz będzie..niby dziewczynka powinna być.. hmm..
oj kropku szkoda z tym tsh, kurcze, trzeba mocniejsze leki
Nena - spadki formy są w normiepiękne słoneczko, więc liczę, że szybciutko ci się poprawi
Kropka_1 lubi tę wiadomość
-
Marnut, no to nacierpiałaś się Kochana, do końca 2 trymestru!? Masakra.
Oby następna ciąża pozbawiona była tych wątpliwych "przyjemności"Życzę tego.
Mnie ominęły one całkowicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 16:12