X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Kotka gratulacje udanej wizyty ;-)

Nenuś wróciłaś do nas ;-) duża ta twoja dzidzia moja w 17tyg.1dn. miała 182 gr ;-)

Ja dzisiaj byłam pochodzić po lumpkach i znalazłam parę pięknych ubranek za grosze ;-)

miłego wieczorku kochane

Malenq, Nenaaa, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 5 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra biore się za siebie i rano mirzonko temp. :)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

Lena: jestem prawnikiem ..

Nie :D
    Kierownikiem ds Personalnych. Teraz siedze bardziej w HR miękkim czyli szkoleniach o coachingu.
    Ale pare ładnych lat zajmowałam sie kadrami, płacami wiec cos wiem ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nici z drzemki....głowa rozbolała się na dobre....plaster już na szyi naklejony i kiminię coby tu jeszcze, małż dzisiaj wraca, a ja z bólem głowy...niedługo pomyśli, że ja tak specjalnie...:-/

Kropka kupuję i odsprzedaję dalej...mało co a bym opluła monitorek hehehehehe

Kasia rano jak tylko się obudzisz i wydasz z siebie jakikolwiek dźwięk...ja tak serio..wstajesz - termometr - zapis i dopiero wtedy wypuszczasz powietrze;)

kasia_gdańsk, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena: ja napisałam kim ja jestem :), a nie kim Ty ;p

a mnie krew zaleje,
    ściągną mi w tym miechu 200 zł za katę kredytową, bo zrobiłam na nią tylko 70 transakcji a nie 120 w roku
    a poza tym nie są w stanie na infolinii udzielić mi odpowiedzi, jaki mam termin do spłaty obecnego zadłużenia, żeby nie płacić odsetek..
    krew mnie zaleje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    krew mnie zaleje

Lepiej nie....

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę z psem dla sportu ;-/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... umieram. Po robocie mnie zlapala migrena. Ide spac. Obudzcie mnie na kolejna ewolucje... yyy... owulacje...

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie się śmiać ze "starej matki", ale ja przyznam szczerze, że nie nakręcanie się na ciążę to u mnie niewykonalne. Lubię się wsłuchiwać w swój organizm i myśleć, że "to może już", lubię i tę niepewność i nadzieję. Lubię kibicować innym staraczkom, w każdej ciąży (i przed każdą ciążą) dołączałam do jakiegoś grona dziewczyn na podobnym etapie życiowym. Gdybym miała zachowywać stoicki spokój i po prostu obserwować (bo nawet nie czekać) co przyniesie los to nie byłabym na tym forum :). Po prostu któregoś dnia przyszłoby mi do głowy "chwila, okres miałam chyba ze 2 miesiące temu, o co kaman?".
    Tym bardziej, że w moim przypadku to już ostatni raz :).
    Malenq - specjalnie dla Ciebie, daj mężowi do poczytania :).

Jak zrozumieć ciężarną?
    1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 18:50

Nieukowa, Nenaaa, Kropka_1, marissith, Blondik, agniesja lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_gdańsk wrote:
    Hejka dziewczyny jestem tu nowa bo przed chwilą założyłam konto mam nadzieje,że przyjmiecie mnie do grupy ? :)

Ja ostrzegam ze to grozi poważnym szybkim uzależnieniem ;)

zgredka, LaRa lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lena: ja napisałam kim ja jestem :), a nie tye

A ja w pospiechu czytalam jak z pracy wychodzilam ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nażarłam się sałatki, oj straszno...
    teraz mojemu muszę przyrządzić, bo jest w drodze do domu oł yeah...

orgazm jakoś ciąży zagraża w I trymestrze ??

Lena83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeśli nie ma przeciwskazań "technicznych" to wręcz przeciwnie. Dziecku tez jest przyjemnie :P

Kalosze sobie kupiłam.. i się zastanawiam po co ...
    Ale ładne były ...

Blondik lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam panterki i żółte.. uwaga na obcasie (te drugie od kuzynki jeszcze ich na sobie nie miałam) ..

kalosze się zawsze przydadzą a ja pokażę co bym chciała

http://fleq.com/sklep/produkt,pokaz,103585

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej już wiem co będe robić w tych kaloszach.....

Będę tańczyć w deszczu z moimi DZIEĆMI już niedługo...

http://www.youtube.com/watch?v=mxmmvHsDeuI
    <3 <3 <3

Zgredka- żółte powiadasz? I na obcasie? WOW

Glano-kalosze - :D :D :D fajne

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wieczór samotny dzisiaj :(

Wino ... gdzieś miałam wino ...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4#t=210

leję już z tego dobre 5 minut

Lena83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cydr w lodówce, co już go nie wypiję...
    wanna some?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4#t=210

leję już z tego dobre 5 minut

:D :D :D
    jaki fajny psiunio :)

Ja mam wino ..
    A Ty wypijesz kiedyś jeszcze ten cydr ;)

Na wesele idziemy 27-ego a ja kiecki nie mam jeszcze...
    Nie mam chęci i polotu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 20:26

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez idę 27-go
    i nie kupuję wcisnę się w taką co rok temu była przyciasna, ale teraz po schudnięciu będzie przyduża, ale pewnie będę mieć do tego czasu wzdęcie, więc bedzie okk

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ