X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Kotka gratulacje udanej wizyty ;-)

Nenuś wróciłaś do nas ;-) duża ta twoja dzidzia moja w 17tyg.1dn. miała 182 gr ;-)

Ja dzisiaj byłam pochodzić po lumpkach i znalazłam parę pięknych ubranek za grosze ;-)

miłego wieczorku kochane

Malenq, Nenaaa, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 5 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra biore się za siebie i rano mirzonko temp. :)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

Lena: jestem prawnikiem ..

Nie :D
    Kierownikiem ds Personalnych. Teraz siedze bardziej w HR miękkim czyli szkoleniach o coachingu.
    Ale pare ładnych lat zajmowałam sie kadrami, płacami wiec cos wiem ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nici z drzemki....głowa rozbolała się na dobre....plaster już na szyi naklejony i kiminię coby tu jeszcze, małż dzisiaj wraca, a ja z bólem głowy...niedługo pomyśli, że ja tak specjalnie...:-/

Kropka kupuję i odsprzedaję dalej...mało co a bym opluła monitorek hehehehehe

Kasia rano jak tylko się obudzisz i wydasz z siebie jakikolwiek dźwięk...ja tak serio..wstajesz - termometr - zapis i dopiero wtedy wypuszczasz powietrze;)

kasia_gdańsk, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena: ja napisałam kim ja jestem :), a nie kim Ty ;p

a mnie krew zaleje,
    ściągną mi w tym miechu 200 zł za katę kredytową, bo zrobiłam na nią tylko 70 transakcji a nie 120 w roku
    a poza tym nie są w stanie na infolinii udzielić mi odpowiedzi, jaki mam termin do spłaty obecnego zadłużenia, żeby nie płacić odsetek..
    krew mnie zaleje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    krew mnie zaleje

Lepiej nie....

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę z psem dla sportu ;-/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... umieram. Po robocie mnie zlapala migrena. Ide spac. Obudzcie mnie na kolejna ewolucje... yyy... owulacje...

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie się śmiać ze "starej matki", ale ja przyznam szczerze, że nie nakręcanie się na ciążę to u mnie niewykonalne. Lubię się wsłuchiwać w swój organizm i myśleć, że "to może już", lubię i tę niepewność i nadzieję. Lubię kibicować innym staraczkom, w każdej ciąży (i przed każdą ciążą) dołączałam do jakiegoś grona dziewczyn na podobnym etapie życiowym. Gdybym miała zachowywać stoicki spokój i po prostu obserwować (bo nawet nie czekać) co przyniesie los to nie byłabym na tym forum :). Po prostu któregoś dnia przyszłoby mi do głowy "chwila, okres miałam chyba ze 2 miesiące temu, o co kaman?".
    Tym bardziej, że w moim przypadku to już ostatni raz :).
    Malenq - specjalnie dla Ciebie, daj mężowi do poczytania :).

Jak zrozumieć ciężarną?
    1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 18:50

Nieukowa, Nenaaa, Kropka_1, marissith, Blondik, agniesja lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_gdańsk wrote:
    Hejka dziewczyny jestem tu nowa bo przed chwilą założyłam konto mam nadzieje,że przyjmiecie mnie do grupy ? :)

Ja ostrzegam ze to grozi poważnym szybkim uzależnieniem ;)

zgredka, LaRa lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lena: ja napisałam kim ja jestem :), a nie tye

A ja w pospiechu czytalam jak z pracy wychodzilam ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nażarłam się sałatki, oj straszno...
    teraz mojemu muszę przyrządzić, bo jest w drodze do domu oł yeah...

orgazm jakoś ciąży zagraża w I trymestrze ??

Lena83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeśli nie ma przeciwskazań "technicznych" to wręcz przeciwnie. Dziecku tez jest przyjemnie :P

Kalosze sobie kupiłam.. i się zastanawiam po co ...
    Ale ładne były ...

Blondik lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam panterki i żółte.. uwaga na obcasie (te drugie od kuzynki jeszcze ich na sobie nie miałam) ..

kalosze się zawsze przydadzą a ja pokażę co bym chciała

http://fleq.com/sklep/produkt,pokaz,103585

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej już wiem co będe robić w tych kaloszach.....

Będę tańczyć w deszczu z moimi DZIEĆMI już niedługo...

http://www.youtube.com/watch?v=mxmmvHsDeuI
    <3 <3 <3

Zgredka- żółte powiadasz? I na obcasie? WOW

Glano-kalosze - :D :D :D fajne

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wieczór samotny dzisiaj :(

Wino ... gdzieś miałam wino ...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4#t=210

leję już z tego dobre 5 minut

Lena83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cydr w lodówce, co już go nie wypiję...
    wanna some?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4#t=210

leję już z tego dobre 5 minut

:D :D :D
    jaki fajny psiunio :)

Ja mam wino ..
    A Ty wypijesz kiedyś jeszcze ten cydr ;)

Na wesele idziemy 27-ego a ja kiecki nie mam jeszcze...
    Nie mam chęci i polotu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 20:26

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez idę 27-go
    i nie kupuję wcisnę się w taką co rok temu była przyciasna, ale teraz po schudnięciu będzie przyduża, ale pewnie będę mieć do tego czasu wzdęcie, więc bedzie okk

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ