X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, no co Ty? mnie wcale nie dziwi ich zachowanie - przecież to pierwsze wnuczę od WAS! to normalne, że świrują, ciesz się, że nie dzwonią codziennie pytać czy wymiotujesz/masz zgagę/mdłości/słabo Ci etc. ;)

kochana, nie tylko Wam się dzidzia urodzi, cała rodzina się powiększy , to miłe, że tak się cieszą , pomyśl jakby Ci było przykro gdyby w ogóle nie poruszali tego tematu, ignorowali Twoją ciążę i mieli gdzieś Twoje samopoczucie

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Boże...masakra to przedszkole...przecież za "zgubienie dziecka' powinno się odpowiedziec "karnie" - conajmniej grzywna, jeśli nie coś więcej...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kotka, no co Ty? mnie wcale nie dziwi ich zachowanie - przecież to pierwsze wnuczę od WAS! to normalne, że świrują, ciesz się, że nie dzwonią codziennie pytać czy wymiotujesz/masz zgagę/mdłości/słabo Ci etc. ;)

kochana, nie tylko Wam się dzidzia urodzi, cała rodzina się powiększy , to miłe, że tak się cieszą , pomyśl jakby Ci było przykro gdyby w ogóle nie poruszali tego tematu, ignorowali Twoją ciążę i mieli gdzieś Twoje samopoczucie

Ale szkoda ze nie zapytali jak ja sie czuje ;). Ja juz sie nei licze mam wrazenie.
    Oni sie tak ciesza bo drugi syn mieszka daleko iu przyjezdzaja pare razy w roku tylko a my mieszkamy 15km od nich tylko.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, a moze tesc tak w przenosni zapytal jak sie groszek miewa a mial na mysli ciebie?

Moi maja mnie w dupie. bardzo bym chciala by sie zainteresowali moimi dziecmi....

Tamka, Kroko trzymam ckiuki za badania!!!

Tamka, powiedzial Ci twoj gin jak odstawic dupka? biore chyba w takiej samej dawce jak Ty (2x1) i mi nikt nic nie pow., jak i kiedy ostawic. pamietam, ze z pierwszym synem, chyba w 14 czy 15 tc przestalam najpierw brac luteine a potem dupka. i chyba tak z dawki 2 tab. do zera.

Krokodylku, mam nadz.,ze sie lepiej czujesz.

Moje dzieciaki bawia sie razem u mlodszego w pokoju. planowalam polezec na kanapie, ale panowie przyjechali rure do kominka wymienic :/

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to koniec leżenia heh;)
    ale piękna pogoda, żal w domu siedzieć...pojadę z psiną do lasu chyba;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dupka mialam przepisanego od 16 dnia przez 10 dni mialam brac 1 tabletke..kazdy ma inaczej,ale chyba ogolnie max 10 dni sie bierze

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka o ktorej badani? Trzymamy kciuki!!!

Tamka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka trzymam kciuki, zeby wszystko bylo po Twojej mysli

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, no bo Ty teraz matka-nosicielka jesteś :P

Beszka, ja miałam 3x1, od 3 tygodni mam 2x1, w środę idę na kontrolę i podejrzewam, że zejdziemy do 1x1, a w drugim trymestrze odstawimy

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Tamka o ktorej badani? Trzymamy kciuki!!!
    o 17... jeszcze cały dzień... nie wiem jak wytrzymam...uff

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko będzie dobrze:)

Tamka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka Tamka napisała: "kochana, nie tylko Wam się dzidzia urodzi, cała rodzina się powiększy , to miłe, że tak się cieszą , pomyśl jakby Ci było przykro gdyby w ogóle nie poruszali tego tematu, ignorowali Twoją ciążę i mieli gdzieś Twoje samopoczucie".

U mnie właśnie tak jest, że mają w d...... a to ich będzie ich jedyna wnuczka, bo mój A. to jedynak....więc ja również uważam, że teść delikatnie zapytał jak Ty się czujesz....niunia ich zachowanie jest normalne...

Tamka, Kroko będzie dobrze, 3mamy kciuki, wiem ile to stresu, ale zobaczycie swoje maleństwa, ich serduszka, rączki, nóżki....będzie dobrze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to by było na tyle jeśli chodzi o badania :/. Czynne było do 9.30 (o czym nie wiedziałam) i tylko niepotrzebnie dzieciaki przeciągnęłam do przychodni. Niestety, Małż nie mógł się z pracy zwolnić i poszłam z całym majdanem. Może jutro się uda, chociaż to jakieś prywatne laboratorium i nie zdziwię się, jeśli w tej dziurze w której mieszkam odeślą mnie do szpitala. A, tak z 5km piechotką z dzieciakami, o radości! No nic, może chociaż USG w środę uda mi się zrobić. A może Małż będzie mógł się spóźnić do pracy jutro czy pojutrze...

Malenq - oddaj mi teściów, dam Ci swoich i jeszcze dopłacę!

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, nie dałam Ci lajka bo tylko ostatni akapit mi się podoba i dziękuję

właśnie pisząc to myślałam o Tobie, bo pamiętam jak Twoi teściowie nie umieją stanąć na wysokości zadania... Czasem mnie to naprawdę zadziwia jak dorośli ludzie mogą mieć tak mało, nawet nie wiem czego - empatii, rozumu, miłości, dobrych intencji, szacunku? gorzej niż małe dzieci, którym takie zachowanie można wybaczyć...

mam w rodzinie niestety przykład teściowej nietolerującej swojej synowej, wnuczki kocha ale też mocno krytykuje, natomiast synowa nie wpisując się w jakieś jej schematy została skreślona na wstępie... to jest moja dość wiekowa ciotka więc sama jej uwagi nie zwrócę ale to i tak byłoby bezcelowe, bo moja mama próbowała wiele razy, bezskutecznie, jak grochem o ścianę... a Ciotka to szanowana pani prawnik i katoliczka przez wielkie K...

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie są najgorsze

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja tak chociaż na chwilkę powiedzieć Wam, że o Was myślę nieustająco. Czytam o badaniach - dziewczyny, trzymam kciuki rzecz jasna, będzie dobrze :)

U mnie od kilku dni pięknie spada tempka... dziś przepisowe 36,6, wychodząc zabrałam zapas tamponów bo to lada moment :/ I znów nie tym razem. TSH głupie przez 1,5 mies. spadło 0,15 czyli nic bo nadal utrzymuje się na poziomie 5,1 a więc dużo za dużo.

A w weekend był u nas mocno towarzyski. W gronie bliskich jedni mają synka 5 mies, i dwie dziewczyny w ciązy (8 i 5 miesiąc). Ah jakby się chciało też być w takim stanie...

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś a ja Ci lajknęłam, bo trafiłaś w samo sedno, gorzej niż małe dzieci...moi nawet nie pytają się syna: "czy będzie wnuczka? czy wnuk?" a mój A. stwierdził, że sam im mówić nie będzie, jeżeli Oni nie wykazują chęci...
    więc spoko...dla mnie to "pikuś"....sami sobie krzywdę robią....
    tak "jak grochem o ścianę"...

Więc Psotka "no stres" malutka ;) liczycie się dla nich oboje:)

Marnut hehehe mówisz masz tak słodko, że jeszcze dopłacisz???? hę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, pomyślałabym że jesteśmy rodziną, ale nie zgadza się kilka szczegółów ;). Moja teściowa nie jest prawniczką no i zostałam skreślona dopiero, jak się jej zdecydowanie postawiłam.
    Cóż, moi teściowie tak przejęli się rolą, że mnie i męża próbowali odsuwać od naszych własnych dzieci, ignorowali nas jako rodziców, nasze prawa i obowiązki chcieli za nas wykonywać, wyrywali nam z rąk nosidło i wózek, chcieli o wszystkim decydować, codziennie musieli słuchać sprawozdań co u nas, wyznaczać kiedy dzieci mają mieć imieniny, co i kiedy jeść, jak je ubierać, jak pielęgnować... A najlepiej, żebyśmy oddali je dziadkom na wychowanie, sami odwiedzając je w weekendy (jeśli nie będą mieli innych planów)... Koszmar.
    Dlatego wolałabym takich teściów, jak ma Malenq - przynajmniej ma święty spokój dziewczyna.

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Tamka, pomyślałabym że jesteśmy rodziną, ale nie zgadza się kilka szczegółów ;). Moja teściowa nie jest prawniczką no i zostałam skreślona dopiero, jak się jej zdecydowanie postawiłam.
    Cóż, moi teściowie tak przejęli się rolą, że mnie i męża próbowali odsuwać od naszych własnych dzieci, ignorowali nas jako rodziców, nasze prawa i obowiązki chcieli za nas wykonywać, wyrywali nam z rąk nosidło i wózek, chcieli o wszystkim decydować, codziennie musieli słuchać sprawozdań co u nas, wyznaczać kiedy dzieci mają mieć imieniny, co i kiedy jeść, jak je ubierać, jak pielęgnować... A najlepiej, żebyśmy oddali je dziadkom na wychowanie, sami odwiedzając je w weekendy (jeśli nie będą mieli innych planów)... Koszmar.
    Dlatego wolałabym takich teściów, jak ma Malenq - przynajmniej ma święty spokój dziewczyna.

bozzzzzzzzz jakbym słyszała historię mojej sis......
    to wiesz co? to ja już zostaję przy swoich ok? bardzo współczuję takich ludzi...czemu po prostu nie może być normalnie??? :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuś kochana to teraz jeszcze większa dawka leku na tarczycę Cię czeka? niunia bo tylko 1 miesiąc brałaś, może na to potrzeba trochę dłużej, aby zbić????
    :-/ Wiecie owulantki, że ja z całego serca marzę o 2kreseczkach na Waszych testach, a potem szczęśliwych i spokojnych ciąż:)

‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ