X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, a skad wiesz ze jest mniej wiecej na tym samym etapie ciazy co Kroko i ja? ja nigdzie wosiwadczeniu takiej info nie znalazlam....o kroplowce tez nie pisali...tylko ze w domku pod opieka lekarzy jest...chociaz ja sobie ostatnio nie ufam, bo czytam i czytam a i tak co innego wyczytam niz np. moj maz ;) mozg nie pracuje.

Kroko ja sie juz tez poddaje....serio :( dzieciaki dzis sie bawia same bo ja zdycham!!! martwie sie tylko oby z groszkiem wszystko ok bylo....a moj doktorek wyjechal i nie wiem kiedy usg bede miala :( chyba bede musiala innego lekarza poszukac, bo cza ucieka.

co do tesciow, to moja sie wtracala bardzo, np. urzadzila mi dom po naszym weselu, przed naszym powrotem w Polski ;) albo ciagle mnie porownuje do swojej corki, np. dzien po porodzie pow., mi ze moj porot byl praiee tak tragiczny jak jej corki - a szczerze to moj byl gorszy. jej bez komplikacji a moj z wieloma :( no ciagle cos. wysmiewala sie w trakcie ciazy z tego ze zmeczona jestem, albo ze martwie sie o dziecko itp. koszmar. tez wytyczylam granice i jest lepiej.

tylko tak mysle Marut, ze tescie co sie nie wtracaja to super...ale moi maja w dupie tez moje dzieci,a moje dzieciaki ich stesknieni baaaardzo!!! jak tylko ktos przyjedzie, to ci biegna czy to dziadkowie. oj wiele moznaby pisac.....chcialabym by sie troche bardziej interesowali moimi dzieciakami...

a co do faworyzowania, to moi poza meza siostra i ich dzieciakami swiata nie widza. moj maz juz nawet ich nie pyta o pomoc.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, ja biore lek. tu w Norwegii nazywa sie Afipran. nie jest zbyt silny i nie zawsze pomaga. jest po nim ciut lepiej). chyba ze wezme jak tylko mdlosci sie zaczynaja z rana, to potem przez 3 godz. jest w miare ok. ten lek, wg norweskich lekarzy, jest bezpieczny w I trymestrze...za to nie wolno go stosowac w III trymestrze.

Na ktora mas dzis wizyte?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, mam swoje wtyki na dworze :P a tak serio to w jednym z komunikatów było info, że wcale nie mieli zamiaru podawać info o ciąży do mediów, bo nie ukończyła jeszcze 12 tygodnia ciąży, tam też było, że cierpi biedna na te wymioty niepowściągliwe i jest pod opieką lekarzy, szpital dodałam od siebie ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ma na 19:40, ja na 17

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starsze ciężarówki - a USG prenatalne to już przez powłoki brzuszne się robi czy jeszcze "dowcipnie" ?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nei bardziej zaawansowana w ciazy, ale to moja 3 runda, wiec pozwole sobie odpowiedziec :P

ja mialam przez brzuszek. i dopiero na koniec dopochwowo by cos tam zobaczyc. w 2 ciazy mialam tak duze tylkozgeice jeszcze na tym etapie ciazy, ze przez brzuch nie bylo widac dokladnie, wiec dopochwowo mi zrobili

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, czyli to zależy, no to nic, zobaczymy

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Konwalianka - bo "mamunia" zawsze wie najlepiej ;). Co chcesz, co możesz i co Ci potrzebne.

Beszka - szkoda dzieciaków, tak się cieszą dziadkami a tu ściana :/. Chociaż powiem Ci, że ja miałam dziadków, którzy szaleli na moim punkcie i drugich takich, co się specjalnie wnukami nie interesowali i nie przejmowali. Mam dobre kontakty i z jednymi i z drugimi. To, co doceniałam u "szlejących" dziadków stało się dość uciążliwe kiedy dorosłam (oni bardzo długo nie przeskoczyli do etapu, że jestem dorosła i siłą rzeczy nasze kontakty musiały się ochłodzić). Natomiast moi "nieszalejący" dziadkowie okazali się świetnymi dziadkami dla dorastających/dorosłych wnuków. Traktują wnuki z szacunkiem, jak dorosłych równych sobie ludzi, którzy mają prawo do własnego życia, zdania i postępowania - to się rzadko zdarza. Nie zapomnę słów mojej Babci, kiedy moja ciotka coś mi tam kładła do głowy a propos wychowania dzieci. Powiedziała jej mianowicie "dzieci mają rodziców" i ucięła dyskusję. Stoi po mojej stronie (jako matki) za każdym razem. Kocham ją za to :). Poszukaj w tym pocieszenia i nadziei dla Twoich pociech - nawet jeśli teraz nie wszystko jest ok, a dziadkowie są "niestandardowi", to może kiedyś się to wszystko jeszcze poukłada.

• Puella Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

chętnie dołączę do grona starających się 30-tek ;-)

Mamą już jestem (2-letni synek). Od roku staramy się o rodzeństwo dla niego, niestety nie jest tak łatwo jak za pierwszym razem.

e10a04ce57823eb4c6386f7ab503c40d.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:41

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Witam,

chętnie dołączę do grona starających się 30-tek ;-)

Mamą już jestem (2-letni synek). Od roku staramy się o rodzeństwo dla niego, niestety nie jest tak łatwo jak za pierwszym razem.

Cześć :) Rozgość się.
    Aczkolwiek ostrzegam, że wątek/forum mocno uzalezniające ;)

Dziewczyny,
    czy Was też bolą jajniki jak ani się nie szykuje na @ ani na owolkę?
    Bo ja dziś jestem w 8dc jeszcze plamię a prawy jajnik mnie tak napierdziela..

momo1009 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marunt, dizekuje.....ale wiesz wydaje mi sie, ze twoja sytuacja rozni sie bardzo od sytuacji moich dzieci.

One tu w Norwegii maja tylko tych jednychdziadkow. drudzy sa w Polsce i wiadomo, ze nie na wszystkie rpzedstawienia itp. jezdzic beda. nie moga przenocowac w weeknd u dizadkow itp. a moi tescie nie nie iteresuja sie wnukami w ogole. oni nie interesuja sie moimi dziecmi. a moje dzieci widza, jakim uczuciem darza dzieci meza sisotry czy brata. ostatnio moj prawie 5,5 letni syn zaczal to komentowac, upominc sie i dopraszac, np. tescie nie mieli czasu wejsc do nas do domu. wpadli tylko jakies narzedzie pozyczyc i uciekli (jak zwykle). moj syn pobiegl za ich autem i ze lzami w oczach zapytal sie kiedy on bedzie mogl u nich przenocowac (oni akurat jechali w odiwedziny do dzieci meza brata). pare dni pozniej syn zarzucil dziadkowi, ze ten go nigdy nie odebira z przedszkola a jego kuzyna(syna corki) odbieraja w kazdy czwartek i spedzaja z nim cale popoludnie! my na ten temat z mezem przy dzieciach nie rozmaiwamy - on to sam zaobserwowal. tescie problemu nie widza. nam serce peka. przykladow wiele bym mogla jeszcze podac, ale nie chce zaglebiac sie za bardzo wtemat. chyba juz i tak zbyt wiele napisaalam ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, strasznie przykre :( niestety potwierdza to tezę z tego ranka - głupota ludzi dorosłych nie zna granic...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietam beszka, jak o tym wspominałaś..naprawdę serce sie kraje..współczuję, bo wiadomo, że dorośli inaczej o tego podchodzą, ale dzieci nie sa niczemu winne i nie powinna być ich selekcja..

Tamka ja miałam akurat usg przez brzuch, dość szybko macie usg prenatalne.. mój lekarz mówił, że im później - tym lepiej, bo łatwiej wszystko zaobserwować i zbadać, jak stwierdził "każdy dzień to dla malucha milion lat świetlnych", dlatego ja miałam usg w 12t6dniu a i tak kręcił nosem że za wcześnie, że tak jeszcze 4dni byłoby idealnie :P ale wytrzymaj tyle - heh

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, ja właśnie kończę 12 tydzień, podobno tak jest optymalnie, zobaczymy , ostateczny termin to 13 tydzień 6 dzień ale wtedy może już być za późno, a wg ostatniego wydruku z USG moje dziecię jest do przodu...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka prenatalne przez brzuch:)

Tamka lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka właśnie wsunęłam ryż zapiekany z jabłkami z cynamonem ;-)

Tamuś i Kroko trzymam kciuki za wizyty, Tamka ja miałam prenatalne przez brzuch bo dowcipnie gorzej było widać ;-) czyli miałam dwa w jednym hihi

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, a jak to jest z tym cynamonem w ciąży? bo ja wyczytałam, że niewskazany, a właśnie zrobiłam pyszny mus jabłkowy , który aż woła o cynamon!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, ja cynamom jem. raz w tyg. mamy kaszke ;) mi lekarka na pierwszej wizycie mowila czego mam unikac - cynamomu nie wymienila.

a jeszcze odnosnie malowania paznokci, to tez slyszlam ze na sam porod nie powinno sie malowac. w Norwegii jednak mowia, ze to nie problem, bo maja zmywac w razie czego ;)

a w ciazy tez slyszalam ze sie nie powinno. chodzi i wdychanie tego smrodu ;) i nie maluje,chyba ze ekologicznym ;)

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, faktycznie bardzo to przykre, Beszka.

Trzymam kciuki za dzisiejsze USG, do jutra!

‹‹ 1920 1921 1922 1923 1924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ