X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś nie słyszałam o cynamonie w ciąży, ale jak czytam na necie to napisane jest żeby nie przesadzać z ilością, trudno powiedzieć ale za dużo na pewno tego cynamonu to tam nie ma. Jedni piszą tak drudzy inaczej, sama nie wiem

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cynamonie nie słyszałam..
    ALe herbata z lisci malin powoduje skurcze macicy więc nie nalezy jej pić przed 38 tygodniem.
    Nie wierzyłam nigdy w takie rzeczy ale "widziałam" nie jeden przypadek na własne oczęta ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Justa, a jak to jest z tym cynamonem w ciąży? bo ja wyczytałam, że niewskazany, a właśnie zrobiłam pyszny mus jabłkowy , który aż woła o cynamon!

jak to niewskazany?? ja ze 3x w tyg jem cynamon..

a właśnie się wkurwiłam, ostatnio pokazałam wam filmik z psem pająkiem, ostatnio pies został 'skopany' na śmierć, taka była reakcja jednego z ludzi ze strachu..
    ten kretyn "perfomer" "artysta" czy chuj wie jak go nazwać powinien był to przewidzieć, że ludzie różnie reagują na dziwne sytuacje...
    biedny pies

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    starsze ciężarówki - a USG prenatalne to już przez powłoki brzuszne się robi czy jeszcze "dowcipnie" ?
    12 tydz ja miałam dowcipne :) dopiero w 20tygprzez powłoki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa sytuacja opanowana !!!!! ufff ten tydzien jest nasz zero szwagra jupiii ciesze sie jak dziecko hahaha a potem bede płakać :P jak nic z tego nie bedzie hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od dentystki :( Dobiła mnie... 11 tysi muszę skołować na zęby...

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    O fuck!!!!!!! To już chyba lepiej sztuczna szczękę sie opłaca - żart!!!!! Jestem w szoku!!!!! Moze sie pomyliłas i miało być 1,1 tys ( tysiąc sto zł ) :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 16:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    O fuck!!!!!!! To już chyba lepiej sztuczna szczękę sie opłaca - żart!!!!! Jestem w szoku!!!!! Moze sie pomyliłam i miało być 1,1 tys ( tysiąc sto zł ) :p
    Niestety 11 tysi w tym dwa implanty bo poprzedni paprok zniszczył mi korzenie... No i generalnie zęby moje wyglądają normalnie ale bolą i pod spodem są popsute :( Będę płakusiać... Jeszcze kilka lat i musiałabym faktycznie sztuczną szczękę zapodać :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może od razu lepiej sztuczna? nie mówię tego złośliwie

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

No dwa implanty to rozumiem z 5 tysięcy..
    A te pozostałe 6 tyś???

Gdzie te zęby masz co Ci wyrwać ma??

W ogóle to Wam powiem, że ceny stomatologów w PL mnie dobijają...

A już szczeólnie mnie dobijają od kiedy mam "szwagierkę" stomatologa.
    No bo po co ona ma gotować jak może sobie zamówić 5 posiłów ułożonej specjalnie dla niej zbilansowanej diety dostarczanej 5 razy dziennie do pracy/domu za 3 tysiące zł/m-c z restauracji... na osobę ....a jeszcze mąż...

Klienci zapłacą za ząbki to ją będzie stać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 17:02

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak jakbym miała wybierać teraz kierunek studiów to poszłabym właśnie na stomatologie ;)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    no jak jakbym miała wybierać teraz kierunek studiów to poszłabym właśnie na stomatologie ;)

Ja też..
    Szczególnie po jej opowieściach jak, co i że wcale nie takie trudne..
    No i ogólnie jak na nia patrzę..

Jednak cały czas mi się wydaje, że lekarz to ktoś z powołania kto chce pomagać ludziom.
    Mogliby trochę "spuscić" z cen a nie żyłować aż tak ludzi....
    Poziom życia jaki ona prezentuje doprawia mnie o bunt i tyle..
    Bo ja wszystko rozumiem, że to lekarz, że inny poziom życia ale bez przesady i nie krzywdzie aż takiej innych..

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale słyszałam, że żeby otworzyć gabinet to koło 100tys muszą włożyć, więc z początku żyłują, żeby się odrobić, a potem zapominają i dalej żyłują..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiiem o co kaman :/ rano mierzylam tempke i mialam juz lekko przybrudzony termometr. Poszlam do lazienki i na papierze byla mrew. No ok franca przyszla. Ale przez caly dzien nic :/ troche tylko brazowego brudzenia na papierze. Mam nadzieje zd ta franca sie jeszcze rozkreci

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ja nie wiiem o co kaman :/ rano mierzylam tempke i mialam juz lekko przybrudzony termometr. Poszlam do lazienki i na papierze byla mrew. No ok franca przyszla. Ale przez caly dzien nic :/ troche tylko brazowego brudzenia na papierze. Mam nadzieje zd ta franca sie jeszcze rozkreci
    No ale tempkę masz wysoką... Kurczę podejrzane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No ale tempkę masz wysoką... Kurczę podejrzane :)

Wkurzajace :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Wkurzajace :/
    Jak nie spadnie za dwa dni to powtórz test :) A może tam coś jest :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na chwilkę bo mąż porywa mnie na kolację rocznicową :)

wszystko ok, dzidziuś żwawy, przeszło 5 cm, serduszko 168 uderzeń, pięknie było słychać, wszystko na swoim miejscu, przezierność niska, gin żartował, że od razu widać, że maluch do nas podobny z twarzy ;) ja mówię - chyba do małża , taki kosmitek mały ;)

jestem 2 dni do przodu względem wielkości malucha, czyli termin 23 lub 25 marca

ale niestety łożysko jest nisko, gin powiedział, że na tym etapie ciąży to się zdarza i powinno powędrować do góry ale mam się oszczędzać i nadal zero seksu...

Malenq, Nenaaa, LaRa, konwalianka, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wspaniała wiadomość Tamko ;-), a skoro lekarz mówi, że łożysko pójdzie w górę, to trzeba w to wierzyć, acz szkoda, że z serduchowania nici ;/

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, cieszę się z dobrych wieści :) <3

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ