X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś nie słyszałam o cynamonie w ciąży, ale jak czytam na necie to napisane jest żeby nie przesadzać z ilością, trudno powiedzieć ale za dużo na pewno tego cynamonu to tam nie ma. Jedni piszą tak drudzy inaczej, sama nie wiem

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cynamonie nie słyszałam..
    ALe herbata z lisci malin powoduje skurcze macicy więc nie nalezy jej pić przed 38 tygodniem.
    Nie wierzyłam nigdy w takie rzeczy ale "widziałam" nie jeden przypadek na własne oczęta ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Justa, a jak to jest z tym cynamonem w ciąży? bo ja wyczytałam, że niewskazany, a właśnie zrobiłam pyszny mus jabłkowy , który aż woła o cynamon!

jak to niewskazany?? ja ze 3x w tyg jem cynamon..

a właśnie się wkurwiłam, ostatnio pokazałam wam filmik z psem pająkiem, ostatnio pies został 'skopany' na śmierć, taka była reakcja jednego z ludzi ze strachu..
    ten kretyn "perfomer" "artysta" czy chuj wie jak go nazwać powinien był to przewidzieć, że ludzie różnie reagują na dziwne sytuacje...
    biedny pies

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    starsze ciężarówki - a USG prenatalne to już przez powłoki brzuszne się robi czy jeszcze "dowcipnie" ?
    12 tydz ja miałam dowcipne :) dopiero w 20tygprzez powłoki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa sytuacja opanowana !!!!! ufff ten tydzien jest nasz zero szwagra jupiii ciesze sie jak dziecko hahaha a potem bede płakać :P jak nic z tego nie bedzie hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od dentystki :( Dobiła mnie... 11 tysi muszę skołować na zęby...

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    O fuck!!!!!!! To już chyba lepiej sztuczna szczękę sie opłaca - żart!!!!! Jestem w szoku!!!!! Moze sie pomyliłas i miało być 1,1 tys ( tysiąc sto zł ) :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 16:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    O fuck!!!!!!! To już chyba lepiej sztuczna szczękę sie opłaca - żart!!!!! Jestem w szoku!!!!! Moze sie pomyliłam i miało być 1,1 tys ( tysiąc sto zł ) :p
    Niestety 11 tysi w tym dwa implanty bo poprzedni paprok zniszczył mi korzenie... No i generalnie zęby moje wyglądają normalnie ale bolą i pod spodem są popsute :( Będę płakusiać... Jeszcze kilka lat i musiałabym faktycznie sztuczną szczękę zapodać :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może od razu lepiej sztuczna? nie mówię tego złośliwie

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

No dwa implanty to rozumiem z 5 tysięcy..
    A te pozostałe 6 tyś???

Gdzie te zęby masz co Ci wyrwać ma??

W ogóle to Wam powiem, że ceny stomatologów w PL mnie dobijają...

A już szczeólnie mnie dobijają od kiedy mam "szwagierkę" stomatologa.
    No bo po co ona ma gotować jak może sobie zamówić 5 posiłów ułożonej specjalnie dla niej zbilansowanej diety dostarczanej 5 razy dziennie do pracy/domu za 3 tysiące zł/m-c z restauracji... na osobę ....a jeszcze mąż...

Klienci zapłacą za ząbki to ją będzie stać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 17:02

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak jakbym miała wybierać teraz kierunek studiów to poszłabym właśnie na stomatologie ;)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    no jak jakbym miała wybierać teraz kierunek studiów to poszłabym właśnie na stomatologie ;)

Ja też..
    Szczególnie po jej opowieściach jak, co i że wcale nie takie trudne..
    No i ogólnie jak na nia patrzę..

Jednak cały czas mi się wydaje, że lekarz to ktoś z powołania kto chce pomagać ludziom.
    Mogliby trochę "spuscić" z cen a nie żyłować aż tak ludzi....
    Poziom życia jaki ona prezentuje doprawia mnie o bunt i tyle..
    Bo ja wszystko rozumiem, że to lekarz, że inny poziom życia ale bez przesady i nie krzywdzie aż takiej innych..

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale słyszałam, że żeby otworzyć gabinet to koło 100tys muszą włożyć, więc z początku żyłują, żeby się odrobić, a potem zapominają i dalej żyłują..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiiem o co kaman :/ rano mierzylam tempke i mialam juz lekko przybrudzony termometr. Poszlam do lazienki i na papierze byla mrew. No ok franca przyszla. Ale przez caly dzien nic :/ troche tylko brazowego brudzenia na papierze. Mam nadzieje zd ta franca sie jeszcze rozkreci

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ja nie wiiem o co kaman :/ rano mierzylam tempke i mialam juz lekko przybrudzony termometr. Poszlam do lazienki i na papierze byla mrew. No ok franca przyszla. Ale przez caly dzien nic :/ troche tylko brazowego brudzenia na papierze. Mam nadzieje zd ta franca sie jeszcze rozkreci
    No ale tempkę masz wysoką... Kurczę podejrzane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No ale tempkę masz wysoką... Kurczę podejrzane :)

Wkurzajace :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Wkurzajace :/
    Jak nie spadnie za dwa dni to powtórz test :) A może tam coś jest :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na chwilkę bo mąż porywa mnie na kolację rocznicową :)

wszystko ok, dzidziuś żwawy, przeszło 5 cm, serduszko 168 uderzeń, pięknie było słychać, wszystko na swoim miejscu, przezierność niska, gin żartował, że od razu widać, że maluch do nas podobny z twarzy ;) ja mówię - chyba do małża , taki kosmitek mały ;)

jestem 2 dni do przodu względem wielkości malucha, czyli termin 23 lub 25 marca

ale niestety łożysko jest nisko, gin powiedział, że na tym etapie ciąży to się zdarza i powinno powędrować do góry ale mam się oszczędzać i nadal zero seksu...

Malenq, Nenaaa, LaRa, konwalianka, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wspaniała wiadomość Tamko ;-), a skoro lekarz mówi, że łożysko pójdzie w górę, to trzeba w to wierzyć, acz szkoda, że z serduchowania nici ;/

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, cieszę się z dobrych wieści :) <3

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ