X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, przeczytałam wiadomość na fb o Thalii...bardzo mi przykro kochana:(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankara wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie...
    Jak to jest z tym monitoringiem u gin...staramy sie 3 cykl i obawiam sie ze tym razem tez nic z tego dlatego mysle ze moglabym od nastepnego cyklu zaczac monitoring pod okiem fachowca. Powiedxcie mi kiedy najlepiej isc na wizyte i jak sie do tego zabrac. Dzieki z góry.:)
    na nfz...nie wiem czy Ci zrobi monit, jak tylko 3 cykl starań, musiałabym "skłamać", że ponad rok...
    jak prywatnie to najlepiej zaraz po @, następnie przed owulką (w zależności jak długie masz cykle - u mnie to około 10dc pooglądać chodziłam) żeby zobaczyć czy coś rośnie, potem po "owu" żeby zobaczyć czy pękło....

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, w ten pochmurny , deszczowy dzień :( nadaje do Was z laboratorium, trochę muszę poczekać, bo oczywiście zawsze pierwsi w kolejce są emeryci... Zabrałam ze sobą iPada żeby mi szybciej czas minął...pół nocy nie przespane przez ten kark, bol zaczął sie rozlewać w dół kręgosłupa, dzis muszę koniecznie mieć masaż ( przynajmniej to lubię)

Miłego dnia :)

Kroko fajnie ze wszystko wporzadku z bejbikiem, Tobie natomiast współczuje samopoczucia :( ( odpukać mnie na razie wszystko omija) :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam, przeczytałam wiadomość na fb o Thalii...bardzo mi przykro kochana:(
    ja też widziałam, ale nie wiem czy Thalia tutaj zagląda --- ale jest mi bardzo, bardzo przykro....:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra a teraz się pytam co u: Helenq? Soczycy? Yasmin? i nadal myślę o Nasturcji....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankara, ja nie miałam monitoringu, ale moja kuzynka miała, więc coś tam mi się o uszy obiło. Powiem Ci jak to u niej wyglądało.
    1. Poszła do lekarza :).
    2. Lekarz zlecił badania (niestety nie pamiętam jakich hormonów, możesz pewnie w necie sprawdzić) w 3dc żeby określić stan rezerwy jajnikowej.
    3. Potem od określonego dnia cyklu (wyznaczonego przez lekarza, chyba koło 10tego) co 2gi dzień robiono jej USG, żeby ocenić czy jest pęcherzyk dominujący oraz czy (i kiedy) pękł.
    4. Tyle.

Nie wiem, czy pomogłam, ale wiem że zacząć musisz od rozmowy z lekarzem i dobrze przygotować się do odpierania argumentów w stylu: "Są Państwo młodzi, zdrowi, proszę wyluzować i wyjechać na urlop, dopiero po roku starań zaczyna się jakiekolwiek badania itp itd"

Ankara lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Kroko, bardzo sie ciesze, ze z groszkiem wszystko ok :) i mam nadz.,ze czopki pomoga chociaz troche

ja od wczoraj wieczorem czuje sie fatalnie, a dzis MUSZDE byc w pracy. o 1030 zaczynam bardzo wazne spotkanie, kotre jeszcze ja mam prowadzic, a nic a nic nie dalam rady sie przygotowac :( masakra...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :) u nas brzydko i ponuro

jak samopoczucie laseczki?
    chyba nie dam rady Was nadrobić :)

kurcze , wiecie co powiedział wczoraj mój G? masakra... leciały wieczorem wiadomości i było tam coś o IN VITRO, oczywiście się oburzyłam się jak można nazywać metodę IN VITRO masowym morderstwem przecież to czasami jedyna możliwość by mieć dziecko... na co mój G mówi: "a ja mam przeczucie że to moja wina więc jakby co to jestem zdecydowany na IN VITRO, bo przez moje kalectwo nie zabiorę Ci możliwości bycia w ciąży"........... masakra, on sobie już wkręcił że to jego wina i to do tego stopnia, że panicznie boi się badań, żeby nie potwierdziły się jego przypuszczenia i leki ........... :( kurde dół opanowuje już nas oboje :( , ba z tego napięcia to ciągle wojny mamy........ech mam już dość..... dobra pomarudziłam z rana teraz idę zobić kawę i grzebać po ogłoszeniach o pracę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:26

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, weź go pod włos :). Powiedz, że przemyślałaś jego propozycję i zgadzasz się na INVITRO, ale żeby to zrobić musi najpierw oddać nasienie do badania, bo bez tego nikt nie będzie z Wami gadał :). Zresztą - INVITRO również będzie polegało na tym, że nasienie oddać musi.
    Ja z moim też miałam przeboje, dopiero jak lekarka zaproponowała mi badanie drożności jajowodów (to był cykl, kiedy już byłam w ciąży, tylko o tym nie wiedziałam) i uprzedziła, że to dość bolesne wróciłam do domu i w złości wygarnęłam mu, że taki z niego mąż i tak mnie kocha, że on chwili przyjemności z kubeczkiem nie poświęci, żeby mnie nie bolało ;).

Arienna, Tamka lubią tę wiadomość

• Ankara Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki serdeczne dziewczyny:)
    marnut wrote:
    Ankara, ja nie miałam monitoringu, ale moja kuzynka miała, więc coś tam mi się o uszy obiło. Powiem Ci jak to u niej wyglądało.
    1. Poszła do lekarza :).
    2. Lekarz zlecił badania (niestety nie pamiętam jakich hormonów, możesz pewnie w necie sprawdzić) w 3dc żeby określić stan rezerwy jajnikowej.
    3. Potem od określonego dnia cyklu (wyznaczonego przez lekarza, chyba koło 10tego) co 2gi dzień robiono jej USG, żeby ocenić czy jest pęcherzyk dominujący oraz czy (i kiedy) pękł.
    4. Tyle.

Nie wiem, czy pomogłam, ale wiem że zacząć musisz od rozmowy z lekarzem i dobrze przygotować się do odpierania argumentów w stylu: "Są Państwo młodzi, zdrowi, proszę wyluzować i wyjechać na urlop, dopiero po roku starań zaczyna się jakiekolwiek badania itp itd"

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja sie ciesze z prac w domu siedziałam 3,5 roku z małą i już na koncówce chciałm do ludzi szłu dostawałam ale casem przydał by sie tydzien relaksu :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brryyy ja tylko chcialam się przywitać

Wysłany: 9 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co jest z Thalią??? nie moge znaleść na FB :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 9 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czarnulka :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod listą z ciężarowkami szukaj

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie moge znalezc, ale podejrzewam najgorsze..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Tez nie moge znalezc, ale podejrzewam najgorsze..
    Tak najgorsze....i najgorsze, że w de nic tym nie robią i nie miała gdzie się zgłosić...:-/

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 9 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( buu i smutno Thalia trzymaj sie kochana

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem jak to jest, u nas walczy się o dziecko od początku - luteiny, leżenie plackiem, kroplówki, patologia ciąży w szpitalach.
    A w krajach takich jak GB czy DE zostawia się kobietę i dziecko samym sobie :(. Smutne to i przykre.

‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ