X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maniek, kciuki oczywiście trzymam i nie martw się testować ostatnia będę ja bo ja nawet @ jeszcze nie mam :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio małż sie relaksuje na kompie, mała bajke ogląda a ja mam chwilke na ovuf heheh

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tymczasem na 18+ nikogo nie ma :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a dajcie mi link do fejsika :) ja nie mam :(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, to my będziemy razem testować, bo ja też czekam na @.

Z książek wartych przeczytania (o rodzicielstwie) polecam "Jak się nie dać babyblues". Super sprawa, szczególnie dla rodziców przejętych swoją rolą - pomaga wyluzować. Zabawne ilustracje, spora doza dowcipu, brak lukrowania rzeczywistości, żadnych "złotych recept" i jedynie słusznych rozwiązań. A przede wszystkim przesłanie - nie dajcie się zwariować!

I jak zwykle historia z życia: kolega mojego Małża jest bardzo troskliwym ojcem, niesamowicie przejętym swoją rolą. Kiedy dowiedział się, że spodziewamy się dziecka, wywalił do mojego Małża maila na 2 kartki A4 (z instrukcją obsługi noworodka, praktycznych i niepraktycznych zakupów dla dziecka, itd) kończąc słowami "Jak coś, dzwoń o każdej porze dnia i nocy!" :D. Ten też kolega przysłał nam knigę "Pierwszy rok z życia dziecka". Nie wiem ile miała stron, bo nawet nie zajrzałam, w każdym razie koło 500 chyba. I leżała sobie na biurku dni kilka - nieruszana - aż Małż pyta jak mi się to podoba. Zgodnie z prawdą odpowiedziałam, że nie zajrzałam i nie mam zamiaru zaglądać, bo uczenie się rodzicielstwa z książek uważam za stratę czasu. W dniu następnym knigę odłożyłam na półkę a jej miejsce zajęła książka kucharska, podobnych gabarytów. Z pracy wrócił Małż, podniósł książkę i zaczyna podczytywać. W pewnym momencie zaczyna się śmiać. Pytam o co kaman, a ten do mnie, że zaczął się zastanawiać czemu mówię, że książka jest niepraktyczna, skoro są w niej nawet tak zajebiste przepisy jak np. pstrąg w białym winie, wieprzowina w piwie itd. Dopiero po chwili zorientował się, że w ręku trzyma książkę kucharską a nie książkę o wychowaniu dzieci...Zdobył u mnie w tym momencie Nobla w dziedzinie spostrzegawczości :D.

A kumpel (z żoną) odwiedzili nas później, słuchajcie, ja nie wierzyłam. Ten GOŚĆ przekonywał mnie do porodu naturalnego (wybrałam cc i nie chciałam nawet słyszeć o innej opcji), karmienia piersią itd. Myślałam, że padnę. Mogłam się spodziewać takich reakcji i pogadanek ze strony mojej mamy, mojej teściowej, ciotek, babek i kij wie kogo jeszcze, ale KUMPLA MAŁZA??? Do tej pory nie wierzę...

Anastazjaaa, Ania_84, LaRa, konwalianka, Czarnula87 lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Dziewczyny właśnie wróciłam z laboratorium z wynikami moje TSH wynosi 3,12 a wiem że to stanowczo za dużo!
    Boje się jak długo będzie trwało leczenie? i czy jestem w stanie zajść w ciąże przy takim wyniku??????? :(
    W najświeższych badaniach Tsh wyszedł mi 2,98, a rok temu coś ponad 3. Jestem w ciazy, wiec mozna :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    ej a dajcie mi link do fejsika :) ja nie mam :(
    https://www.facebook.com/groups/gang18plus/

do grupy przyjmuje czarnula i Ania

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut ależ się uśmiałam z twojej historii ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmut dobre to nawet przeczytałam mojemu T :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa odezwij sie do mnie to scie wciagne na liste gangu :P

noo moj malzus zrobil prototy lawki :)

teraz tylko musimy sie dowiedzec czy ona nie jest gdzies opatentowana ;/

zebysmy sobie problemu nie narobilli tylko nie wiem gdzie to spr;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmut historia pierwsza klasa :D

Katjaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmut historia pierwsza klasa :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmut niezłe.. ja czytałam tą książkę we fragmentach i akurat coś tam z niej korzystałam:)

dobrej owocnej nocki kochane..dobranoc!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anastazja, to my będziemy razem testować, bo ja też czekam na @.

Z książek wartych przeczytania (o rodzicielstwie) polecam "Jak się nie dać babyblues". Super sprawa, szczególnie dla rodziców przejętych swoją rolą - pomaga wyluzować. Zabawne ilustracje, spora doza dowcipu, brak lukrowania rzeczywistości, żadnych "złotych recept" i jedynie słusznych rozwiązań. A przede wszystkim przesłanie - nie dajcie się zwariować!

I jak zwykle historia z życia: kolega mojego Małża jest bardzo troskliwym ojcem, niesamowicie przejętym swoją rolą. Kiedy dowiedział się, że spodziewamy się dziecka, wywalił do mojego Małża maila na 2 kartki A4 (z instrukcją obsługi noworodka, praktycznych i niepraktycznych zakupów dla dziecka, itd) kończąc słowami "Jak coś, dzwoń o każdej porze dnia i nocy!" :D. Ten też kolega przysłał nam knigę "Pierwszy rok z życia dziecka". Nie wiem ile miała stron, bo nawet nie zajrzałam, w każdym razie koło 500 chyba. I leżała sobie na biurku dni kilka - nieruszana - aż Małż pyta jak mi się to podoba. Zgodnie z prawdą odpowiedziałam, że nie zajrzałam i nie mam zamiaru zaglądać, bo uczenie się rodzicielstwa z książek uważam za stratę czasu. W dniu następnym knigę odłożyłam na półkę a jej miejsce zajęła książka kucharska, podobnych gabarytów. Z pracy wrócił Małż, podniósł książkę i zaczyna podczytywać. W pewnym momencie zaczyna się śmiać. Pytam o co kaman, a ten do mnie, że zaczął się zastanawiać czemu mówię, że książka jest niepraktyczna, skoro są w niej nawet tak zajebiste przepisy jak np. pstrąg w białym winie, wieprzowina w piwie itd. Dopiero po chwili zorientował się, że w ręku trzyma książkę kucharską a nie książkę o wychowaniu dzieci...Zdobył u mnie w tym momencie Nobla w dziedzinie spostrzegawczości :D.

A kumpel (z żoną) odwiedzili nas później, słuchajcie, ja nie wierzyłam. Ten GOŚĆ przekonywał mnie do porodu naturalnego (wybrałam cc i nie chciałam nawet słyszeć o innej opcji), karmienia piersią itd. Myślałam, że padnę. Mogłam się spodziewać takich reakcji i pogadanek ze strony mojej mamy, mojej teściowej, ciotek, babek i kij wie kogo jeszcze, ale KUMPLA MAŁZA??? Do tej pory nie wierzę...

hahaha dobry koles. Nie no ja rozumiem kobiety przekonujace do tego ale mezczyzna to juz jest przegiecie. Jeszcze jak swoj wlasny to ok bo to tez jego dziecko ale zeby obcy facet?
    Rozumiem, ze jestes zadowolona z wyboru cc? Jakies wady? Czemu taka droge wybralas? Tez bym chciala. Nie boje sie bolu, to nie o to chodzi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    a ja w ramach leczenia bzika ciazowego kupilam ksiazke o Debskich "bez znieczulenia- jak powstaje czlowiek", mega fajne ale i troche straszne jak opisuja powiklania ciazowe.

Anuska masz w tym cyklu misje, zeby zdac test jako pierwsza na liscie a my od ciebie ściągniemy :)

a tak w ogole to jak wy czujecie ten jajnik? ja ani razu nie czulam owu, moze po prostu nie mam jajnikow?

Wiesz co, jak ja mysle o tym jak powstaje czlowiek to dziwi mnie ze na ziemi tylu zdrowych i normalnych ludzi chodzi, ze w ogole! Jak ja pomysle, ze najpier musi sie w ogole taki cud zdazyc ze sie plemnik z komorka polaczy, ze warunki sa sprzyjajce, i jak to sie potem dzieli samo w tyle przeroznych organow! nie ogarniam...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wiesz co, jak ja mysle o tym jak powstaje czlowiek to dziwi mnie ze na ziemi tylu zdrowych i normalnych ludzi chodzi, ze w ogole! Jak ja pomysle, ze najpier musi sie w ogole taki cud zdazyc ze sie plemnik z komorka polaczy, ze warunki sa sprzyjajce, i jak to sie potem dzieli samo w tyle przeroznych organow! nie ogarniam...

ja też nie ogarniam!!! Takie naturalne a zarazem tak bardzo skomplikowane...

i ja mówię dobranoc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:10

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam wreszcie do domu. Nadrobilam was. Zaskoczyła mnie dziś ogromna ilość śluzu i dwie prawie takie same kreski na tescie owu. Chyba trzeba sie jeszcze wstrzymać z luteiną i działać ;)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brryyy wieczorne :) jakos przetrwaam dzisiejzzy dzien w pracy. Nawet fajnie bylo ;)
    Tylko wrocilam do domu, chcialam sobie kanapke zrobic na kolacje i jak kroilam bulke nozem do chleba to.rozcharatalam.sobie pol lewej dloni :/ krew ciurkiem.mi leciala, a.teraz mnie cosik mocno pobolewa :/ dosyc mocno poszarpalam (noz zabkowany) i dosyc gleboko :/ rana szarpana na 4 cm dlugosci i 1 szerokosci :/ taka poerdola to.tylko ja moge byc :/

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Czarnula co Ty taka ostra:) najpierw malza uszkodziłas a teraz siebie..

Czarnula87 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, nadrobiłam i.... śpiąca się zrobiłam ;)
    Nie, nie żebyście przynudzały, tylko zrobiłam dziś trochę kilomtetrów (Wadowice, Sucha Beskidzka.. piękne tereny) i łeb mi żyć nie daje

Serdeczne powitania dla nowych 30-tek i uściski dla wszystkich :)
    Śpijcie dobrze :*

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ