X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Jej Czarnula co Ty taka ostra:) najpierw malza uszkodziłas a teraz siebie..

Nie to ze to celowo wszystko;) jakis taki pierdolowaty dzien dzisiaj chyba ;) dobrze ze sie konczy bo strach pomyslec co by sie jezzcze moglo stac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    hahaha dobry koles. Nie no ja rozumiem kobiety przekonujace do tego ale mezczyzna to juz jest przegiecie. Jeszcze jak swoj wlasny to ok bo to tez jego dziecko ale zeby obcy facet?
    Rozumiem, ze jestes zadowolona z wyboru cc? Jakies wady? Czemu taka droge wybralas? Tez bym chciala. Nie boje sie bolu, to nie o to chodzi.
    Tak, jestem bardzo zadowolona.
    To może zacznijmy od bólu - boli i tak i tak, tylko w różnym czasie i w różnej częstotliwości :) - w trakcie porodu sn boli najbardziej "w trakcie" a po cc - "po".
    Dlaczego? Ze względu na bezpieczeństwo dziecka. Jak poczytałam o tych wszystkich niedotlenieniach, połamaniach, mikrowylewach, kleszczach, próżnociągach, chwytach Kiplera (chyba tak się to pisze - chodzi o naciskanie na brzuch: zabronione a wykonywane)itd, to mnie zmroziło. Nosisz pod sercem zdrowe dziecko przez 9 m-cy, a po kilku godzinach (porodzie) odbierasz "roślinkę" i całe życie mu spieprzasz jedną decyzją...no nie, nie byłam w stanie sobie tego wyobrazić. Postanowiłam, że choćby nie wiem ile miało mnie to kosztować - jest to inwestycja w życie mojego dziecka i nie ma opcji, żebym na tym miała oszczędzać. Nawet jeśli mi się coś stanie - to ja będę ponosiła konsekwencje, a moje dziecko będzie całe i zdrowe.
    Nie widzę wad w wyborze tej drogi rozwiązania ciąży. Prawdą jest, że większość powikłań po cc zdarza się, kiedy cc jest wykonywane na szybko, po wielu godzinach porodu sn. Nie spotkałam się z historią, gdzie powikłania wystąpiły po planowym cc, choć pewnie i takie się zdarzały.
    Opieka nad kobietą po porodzie sn i cc jest zupełnie inna - nie czarujmy się. Na oddziale szpitala, gdzie rodziłam po sn kobiety były zostawiane same sobie, obolałe, pocięte, poszyte, półżywe - na 24h/dobę z płaczącym noworodkiem u boku.
    Po cc - na lekach przeciwbólowych, kroplówki, zastrzyki, pielęgniarki latające do Ciebie na każdy dzwonek. Dziecko zabierane i przywożone na życzenie...Zupełnie inna bajka.
    Co do "dochodzenia do siebie" to również mity. Ja akurat z tych, co to się szybko wylizują, więc moja rekonwalescencja była szybsza i lepsza niż większości dziewczyn po sn. Jak mnie wypuścili do domu (po 3 dobach), to po kilku godzinach poszłam do sklepu :) a 2 dni później poszliśmy z Małżem do USC zarejestrować Młodą ;).
    Nie ma jednak co uśredniać - każda z nas jest inna, każda inaczej będzie rodzić, każda ma swoje racje i każda inaczej będzie przechodzić poród i połóg. Ja mogę tylko opisać jak przebiegało to u mnie.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boshe...znowu mam mega krwawienie..kiedy to sie skonczy:( dobranoc

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut fajnie piszesz, kurczę ja jak rodziłam Zuzę to mi ją położne jak pryszcza wyciskały :/ Nawet nie wiedziałam że tak nie można :/

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, biedna jestes :/ 3 maj sie :/

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    boshe...znowu mam mega krwawienie..kiedy to sie skonczy:( dobranoc
    Blondik bardzo współczuję :(

• smarta Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tule.

Dzień dobry z rana.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana sobie już przeklnęłam jak zobaczyyłam zaznaczoną owu na moim wykresie hehehehe nijak nie pasującą :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 16 września 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik mam nadzieje ze dziś bedzie lepiej

Marnut ale historia :P co za tatus :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 16 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe zaznaczona owu u mnie rujnuje teorie 4 pomiarów po hehehhe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hehe zaznaczona owu u mnie rujnuje teorie 4 pomiarów po hehehhe
    Hej laski.
    Biedro no jakoś dziwnie Ci pozaznaczał... A ja dzisiaj dostałam 2pkt za śluz hi hi a tempka leci w dół więc do testowania nie doczekam raczej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Blondik współczuję, mam nadzieję, że z każdym dniem jednak będzie lepiej.....

Biedra to tylko program, czasem głupieje, czasem potrzebuje innych danych, ja bym patrzyła jednak na śluz, testy i swoje odczucia.....

Miłego dnia:)

• smarta Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj nie dzialalismy. Nawet nie chce mi się tego komentować. Jak się teraz nie uda, a bez bzykania raczej ciężko będzie to odpuszczam. Po prostu mam dość. Może nie dla mnie jest bycie matką. Na prawdę mam ochotę zakończyć wszystko tutaj, rozwieść się, sprzedać mieszkanie, skasować osobowość i zacząć gdzieś wszystko od nowa.

p19uskjof9zg2kip.png

Wysłany: 16 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia co sie stało nie daj sie postaw na swoim pisz co cie dręczy

Malenqa ja zobacze jaka bedzie temp jutro i najwyzej wykasuje tą z 15dc bo jak ja kasuje to zaznaczenie owulacji znika hehe zobaczymy

ale jaka ironia hehe miałam do 4 dnia mierzyć a tu pokazuje już 6 dni po hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 16 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hej laski.
    Biedro no jakoś dziwnie Ci pozaznaczał... A ja dzisiaj dostałam 2pkt za śluz hi hi a tempka leci w dół więc do testowania nie doczekam raczej :)
    nio wychodzi na to że FL miałbym miec 16 dniową :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• smarta Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedrona nawet nie wiem co mam pisać. Chyba przeszłam w stan najgorszy z możliwych - obojętność. Moja frustracja osiągnęła taki poziom, że jest mi wszystko jedno.

p19uskjof9zg2kip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta :( bbuuuuuuu wiesz już nie pamiętam ile razy tak samo myślałam, raz nawet się wyprowadziłam :-/ (najgłupsza rzecz na świecie)...tulę i rozumiem Twoje rozgoryczenie, żal i pretensje....może odpocznij trochę od tego wszystkiego.....
    wiem jak się czujesz....i bardzo mi przykro z tego powodu....

biedra no właśnie, można kasować, odznaczać, zaznaczać, a program będzie szalał....więc ja wierzę, że trafiliście idealnie w owulkę:)

Wysłany: 16 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Biedrona nawet nie wiem co mam pisać. Chyba przeszłam w stan najgorszy z możliwych - obojętność. Moja frustracja osiągnęła taki poziom, że jest mi wszystko jedno.
    a może jakiś wyjazd albo oddech od siebie by coś zmienił ??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 16 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa to sie okaże hehehe :) wczoraj nawet nogi w górze były ale jakoś brak mi wiary hehehhe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ....

Marnut chyba wiem o jakiej książce piszesz :)
    To rzeczywiscie jest tak ze najlepiej sie uczyc na dziecku - jakkolwiek to zabrzmi.
    Mnie do macierzyństwa nikt nie przygotowywał, nikt niczego nie uczył i nic nie czytalam.
    Kiedy dostałam w szpitalu moja A - 2145 gram szczęścia to po prostu instynktownie jakos przyszło - łącznie ze zmiana pieluch.

Blondiku - trzymaj sie kochana. Moze Ty jakies witaminy, żelazo zacznij brac jak jeszcze krwawisz bo oslabniesz jeszcze bardziej ...

Ja mam zalamke lekka .... Dzisiejsza temp 36,49 ... Spadek .... I badz tu mądry .... Nawet mi sie tego na wykresie nie chce zaznaczać ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ