X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo, straszny jest ten PMS! pierwszy raz w życiu miałam ochotę wywalić śniadanie męża do kosza, a kawę wylać mu na głowę! przeraziło mnie to ;) a dlaczego? dlatego, że nie pobawił się z psem, jak go o to poprosiłam... :P dramat!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:22

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, dziewczynki do tych laboratoriów w Pl to tak z marszu sobie można iść na pobranie krwi? Nie trzeba się umawiać? Bo tu u mnie takie labki to rzadkość, na krew rodzinny dawał mi skierowanie i w określony dzień tygodnia pobierali mi ją w mojej małomiasteczkowej przychodni :) I taka jestem zacofana teraz, w Pl krwi nie badałam od 100 lat :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, my tu w PL możemy się za kasę badać do woli, w każdy dzień tygodnia, co więcej - wyniki możemy mieć po godzinie! wracaj na polską ziemię, tu lepiej! :P

a tak serio to z tego, co wiem, to jeśli idziesz prywatnie, bez skierowania, to możesz prywatnie robić wszystko od ręki, nie musisz się umawiać, tak jest na pewno w tych większych placówkach typu Medicover, Luxmed etc. Nie wiem, czy jak pójdziesz do takiej osiedlowej przychodni to Cię przyjmą...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i w Diagnostyce.. bez problemu od reki zrobia :) wyniki on line.. szkoda ze wszytsko takladnie robia ale prywatnie ;P a na NFZ tojuz trzeba czekac :P

Tamka to by sie oberwalao mezowi ..no ale ajk on mogl nie pobawic sie z pieskiem :D

Tamka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Tamka, prywatnie pójdę, do przychodni mnie bankowo nie przyjmą. To dobrze, że bez żadnych umawiań można :) Nooo, powiem Ci, że tylko w Pl tak chyba łatwo i przystępnie ( jeśli chodzi o ceny) jest z tymi badaniami :) W innych krajach trzeba się nieźle nakombinować :)
    Ania, wiem, że na Jagiellońskiej jest ta cała DIAGNOSTYKA, warto tam pójść?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo, Ania, wyprzedziłaś moje pytanie, hehe, pójdę do tej diagnostyki w takim razie :) Zwłaszcza, że to rzut beretem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:39

Ania_84 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

Tamka to by sie oberwalao mezowi ..no ale ajk on mogl nie pobawic sie z pieskiem :D

śmiał porządek w papierach robić! o co go wcześniej poprosiłam, bo się potknęłam o jakieś teczki i dokumenty leżące na podłodze :P zołza...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    śmiał porządek w papierach robić! o co go wcześniej poprosiłam, bo się potknęłam o jakieś teczki i dokumenty leżące na podłodze :P zołza...
    Że co?! Że porządek?! W papierach?! Nie nooo, to już szczyt wszystkiego, ja nie wiem o czym On sobie myślał! Przegiął, faktycznie ;D

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Nena, i dlatego nie pobawił się z psem, o co go poprosiłam, bo grzebał w tych papierach.. no co ja poradzę! progesteron ryje mi beret, że się tak elegancko wyrażę :P

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    OOo, Ania, wyprzedziłaś moje pytanie, hehe, pójdę do tej diagnostyki w takim razie :) Zwłaszcza, że to rzut beretem ;)
    Tak tam jest głowny punkt pobieraja- popros o karte stalego klienta ze chcesz odebrac wyniki on line.. i dostanie 5% upustu :) mzoe nie duzo ale zawsze cos - w Kielcach w diagnostyce jest najtaniej :)

przy szpitalu na kosciuszki nie polecam bo jest mega drogo porownanie
    beta HCG na kosciuszki 42 zl
    Diagnostyka 28 zl z upustem 5 % :)

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, ja nie wiem skąd taki rozstrzał cenowy między przychodniami

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Tak tam jest głowny punkt pobieraja- popros o karte stalego klienta ze chcesz odebrac wyniki on line.. i dostanie 5% upustu :) mzoe nie duzo ale zawsze cos - w Kielcach w diagnostyce jest najtaniej :)

przy szpitalu na kosciuszki nie polecam bo jest mega drogo porownanie
    beta HCG na kosciuszki 42 zl
    Diagnostyka 28 zl z upustem 5 % :)
    O super Ania, dobrze, że Cię mam ;) Będziesz moim przewodnikiem :D
    A gina jakiegoś polecasz? Bo do tej pory na taki ogólny przegląd chodziłam w Starachowicach, przy okazji odwiedzin u rodziny M. Taniej tam i nie zależało mi wtedy, żeby był jakiś super, miał pooglądać i zrobić cytologię :) Teraz przydałby się konkretniejszy jakiś i najlepiej w CK.
    Do laryngologa i na USG chodziłam do ARTIMEDU na Paderewskiego :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki kochane u mnie dzisiaj leje od rano i zimno musiałam aż się w bluzę ubrać, taki ziąb. U mnie też był wczoraj wkurw na M. niestety, tez mi już coś siada na dekiel, ale co zrobić, może to te hormony owulacyjne ;-) albo poowulacyjne, bo myślę że już miałam owulkę. Teraz się relaksuję przy kawce, ja też zawsze niezłe sumki płacę w tym laboratorium jak już pójdę się wybadać, strasznie to drogie wszystko. Tamka a ty może jednak masz lokatora jak taka wybuchowa jesteś ostatnio ;-)

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na dekiel wali cały cykl :D Zganiam na hormony, najpierw na te przedowulacyjne, potem na te z drugiej fazy. I tym sposobem mam usprawiedliwienie mojej codziennej zołzowatości :D To nie ja! To hormony! ;P

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, bardzo chętnie przyjmę lokatora, a nawet dwóch ;) ale coś obawiam się, że to jeszcze nie TEN cykl, ale aż strach się bać co się będzie wtedy działo ;) oglądałam Twój cykl i ciekawa jestem sama, czy była ta owulka czy jeszcze nie

hormony to straszna rzecz, Nena dobra wymówka , a nie od dziś wiemy, że mężczyźni kochają zołzy :P

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    O super Ania, dobrze, że Cię mam ;) Będziesz moim przewodnikiem :D
    A gina jakiegoś polecasz? Bo do tej pory na taki ogólny przegląd chodziłam w Starachowicach, przy okazji odwiedzin u rodziny M. Taniej tam i nie zależało mi wtedy, żeby był jakiś super, miał pooglądać i zrobić cytologię :) Teraz przydałby się konkretniejszy jakiś i najlepiej w CK.
    Do laryngologa i na USG chodziłam do ARTIMEDU na Paderewskiego :)
    Bardzo dobry sprzet i ogolnie fajny jest Niziurski przyjmuje na placu wolnosci :) i robi od razu USG .
    Grelewski tez ok..ale nie wiadomo czy odrzu zrobi usg ..;/
    Ja chdzilam do Zemsty- ale w klinice nieplodnosci sie na nim przejechalam..choc prywatnie wszyscy go chwala :)
    wejdz na watek swietokrzyski tam jest sporo dziewczyn ktore wypowiadaja sie :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej...trawa skoszona, wpadłam zobaczyć co u Was:-) u mnie pochmurno, ale dość ciepło....
    ja mam pakiet medyczny w Medicoverze, ale czasem jak nie chce mi się tam jechać to w diagnostyce robię, u mnie beta 20zł, i porgesteron też 20zł....

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci Aniu baaardzo, jeszcze pewnie Cię kiedyś wykorzystam informacyjnie, hehe <3
    Malenq, nie przemęczasz Ty się Kochanieńka? Ale w sumie skoro dobrze się czujesz i masz energię to luzik, ciąża ponoć nie choroba ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy wal smialo jak cos :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa skarbie niech "mróffka" wie, że się lenić nie będziemy...hehehe

Nenaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ