Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz dziewczynki umowiona jestem zzebem :)

Maniek ja wysylam cv od 2 lat ;/ i kuwa albo mam za wysokie aspiracje albo za wysokie wyksztalcenei :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    albo mam za wysokie aspiracje albo za wysokie wyksztalcenei :P
    Raczej niezbyt szerokie plecy ;)...

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Raczej niezbyt szerokie plecy ;)...
    nooo to fakt :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Maniek ja wysylam cv od 2 lat ;/ i kuwa albo mam za wysokie aspiracje albo za wysokie wyksztalcenei :P

Ania ale to jak masz za wysokie aspiracje tzn że co??? że wg nich za dużą chcesz pensję czy o co chodzi??? nie wiem co to znaczy...ale jedno wiem dobrze napisane CV to wcale nie jest prosta sprawa..a potem prezencja własnej osoby, to jest ultra ważne.

hmm mam koleżanke ma 40 lat i 5 letnie dziecko jest sama bo facet ją olał jeszcze jak była w ciąży w ogóle bił i znęcał się ale kupe kasy miał więc ona w swoim życiu to nie wiem czy chociaż rok przepracowała...no więc jak już sama z dzieckiem została bez grosza i jak się trochę psychicznie pozbierała to zarejestrowała się w urzędzie pracy, i pracowała ze mną będąc ns stażu 4 miechy potem wyleciała bo delikatnie mówiąc jest nieinteligentna (choć ja ją bardzo lubie ale pracować się z nią nie da) pakowała pocztę i ku***a wierzcie mi dla niej to jakaś filozofia była bo czasem nad kopertą ślęczała pół godz, nieogar z niej straszny do tego ultra powolna i ciągle się myliła...więc jak wyleciała to postanowiła szukać pracy.... sama nie przez UP ani nie przez znajomych...i znalazła i to dość szybko u jakiegoś mecenasa ...mi opadły kokardy, że jej się udało bo ja się wciąż zastanawiam jak taki człowiek chaos przeżył 40 lat i jeszcze dziecko wychowuje ...dzwoniła do mnie czasem zapytać o takie rzeczy że szał mnie brał...ale .......to jest totalna optymistka ZAWSZE uśmiechnięta i mówię wam na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś taki robi ogromne wrażenie gdy wchodzi na luzie z uśmiechem i szczerością w oczach ...bo ona poprostu wierzy w siebie i w to że zawsze zasługuje na najlepsze.

Dlatego uważam że trzeba próbować..

Anuśka, ara lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• glitterpink Debiutantka

Wysłany: 15 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to grupa dla mnie :) 32 na karku, pierwsze starania za nami..obecnie czekam na odpowiedni czas i testujemy wyniki na początku listopada.. a Wy kiedy?

Ania_84 lubi tę wiadomość

glitterpink
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, jasne że trzeba próbować, ale jak pokazują niezliczone przykłady - niestety nie zawsze efekt jest współmierny do oczekiwań. Nigdy nie wiadomo, czy szczerego uśmiechu oraz optymizmu nie pokona wielki dekolt i gotowość do sprawowania swej funkcji pod biurkiem szefa :/.

Pinki - my tu nie walimy co 2 strony tabelą po oczach, więc trudno będzie ją znaleźć w odmętach forum :). Będziemy informować na bieżąco co do testów.

Lena83 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wysokie aspiracje bo wysylam na stanowiska pracownika administracyjnego :P hehehe :D

to nic ze mam doswiadczenie, to nic ze ukonczone kursy itp itd ;/
    ale mnie to wali generalnie .. pracy mi nikt ni e dal to se sama ja zrobilam :P i jest mi z tym dobrze :)
    teraz owszem szukam ale bardziej dlatego ze chce miec cos stalego ..wyjsc do ludzi :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w Invimedzie na monitoringu cyklu. Znowu sznur pereł bez perspektyw na owulację.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:
    Ooo, to grupa dla mnie :) 32 na karku, pierwsze starania za nami..obecnie czekam na odpowiedni czas i testujemy wyniki na początku listopada.. a Wy kiedy?
    witamy :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Byłam dziś w Invimedzie na monitoringu cyklu. Znowu sznur pereł bez perspektyw na owulację.
    ehhh ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Ania ale to jak masz za wysokie aspiracje tzn że co??? że wg nich za dużą chcesz pensję czy o co chodzi??? nie wiem co to znaczy...ale jedno wiem dobrze napisane CV to wcale nie jest prosta sprawa..a potem prezencja własnej osoby, to jest ultra ważne.

hmm mam koleżanke ma 40 lat i 5 letnie dziecko jest sama bo facet ją olał jeszcze jak była w ciąży w ogóle bił i znęcał się ale kupe kasy miał więc ona w swoim życiu to nie wiem czy chociaż rok przepracowała...no więc jak już sama z dzieckiem została bez grosza i jak się trochę psychicznie pozbierała to zarejestrowała się w urzędzie pracy, i pracowała ze mną będąc ns stażu 4 miechy potem wyleciała bo delikatnie mówiąc jest nieinteligentna (choć ja ją bardzo lubie ale pracować się z nią nie da) pakowała pocztę i ku***a wierzcie mi dla niej to jakaś filozofia była bo czasem nad kopertą ślęczała pół godz, nieogar z niej straszny do tego ultra powolna i ciągle się myliła...więc jak wyleciała to postanowiła szukać pracy.... sama nie przez UP ani nie przez znajomych...i znalazła i to dość szybko u jakiegoś mecenasa ...mi opadły kokardy, że jej się udało bo ja się wciąż zastanawiam jak taki człowiek chaos przeżył 40 lat i jeszcze dziecko wychowuje ...dzwoniła do mnie czasem zapytać o takie rzeczy że szał mnie brał...ale .......to jest totalna optymistka ZAWSZE uśmiechnięta i mówię wam na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś taki robi ogromne wrażenie gdy wchodzi na luzie z uśmiechem i szczerością w oczach ...bo ona poprostu wierzy w siebie i w to że zawsze zasługuje na najlepsze.

Dlatego uważam że trzeba próbować..

Masz rację...nie tylko kwalifikacje są ważne, ale też osobowość no i przedewszystkim autoprezentacja podczas rekrutacji. Czasem jak jest dwóch kandydatów, to wygrywa osoba z niejszym doświadczenniem i kwalifikacjami, ale za to z osobowością;)
    Powodzenia.
    Polecam też umiescić swoje cv na goldenline...mnie co jakiś czas pracodawcy sami wysyłają informację, że chcieliby nawiązać ze mną współpracę ;) Polecam Ja na razie nie szukam, bo dobrze mi w obecnej, ale dobrze wiedzieć, że jest popyt...musisz walczyć :)
    Powodzenia!
    Miałam od rana mdlości do godz 15;00 Rano jak dotarłam do pracy to szybko zjadłam wafla i później mogłam musli, bo czułam, że zwymiotuje. Ale nie bolą mnie piersi, brzuch..hmm nir boli raczej jajniki się rozpychają, ale to u mnie normalne. Według wykresu jest 6 dpo. To chyba za wcześnie na objawy, więc sie nie nakręcam, tym bardziej, że nie bardzo mnie cos boli;*

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ehhh ;/
    ja kur..a nie wiem co mam już robić żeby mieć tą pieprzo... owulację. Żadne leki nie działają.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a probowalas tej soi i dong a??

dziewczyny co do osobowosci tozawsze jak szlam to usme=iechnieta na luzie bo generalnie nie to zebym jakos uporczywie szukala.. i nie stety wiec n ie wiem moze mam za brzydka gebe :P albo jakis oszolom jestem :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Maniek, jasne że trzeba próbować, ale jak pokazują niezliczone przykłady - niestety nie zawsze efekt jest współmierny do oczekiwań. Nigdy nie wiadomo, czy szczerego uśmiechu oraz optymizmu nie pokona wielki dekolt i gotowość do sprawowania swej funkcji pod biurkiem szefa :/.

Nic w życiu nie jest pewne, ja też przekwalifikowałam sie i wierzcie mi było cięzko, na początku by nabrać doświadczenia w zawodzie, pracowalam za minimum krajowe, dokształcałam się i wedlug niektórych byłam wykorzystywana w pracy, ale tak naprawde ja im dziękuję za liczne zlecone zadania, dzieki którym mam wielką wiedzę i umiejętności i praca po 1,5 roku mogłam zmienić pracę i pensja jest o wiele wyższa... Między czasie bralam udzial w innych szkoleniach, projektach, wolontariacie i to naprawdę pomaga... Ja patrze na to jako szanse, choć czasem byłam przerażona i nie wiedziałam jak co zrobić...ale inaczej jak przez pytanie i doświadczenie czeegoś nie nauczymy się więc wiecie co może to glupie, ale bradzo dobrze to wspominam..Pracowałam od 8-20 czasem też weekendy, co drugi weekend się uczyłam no i dodatkowo wolontariat...to wszystko się opłaca...teraz mam jedną posadę i jest mi dobrze ;)

Ania_84 pomyśl o wolontariacie między czasie szukaj pracy, a może okaże się, że będzie łatwiej ba moze wczasie wolontariatu zaproponują posadę:)...wybierz tylko taka sferę, która będzie Cię interesować i bierz z tego całymi garściami...wykorzystaj ich bo to doświadczenie na pewno zaprocentuje mimo, że nie dostaniesz wynagrodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:59

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja roboe to co lubie ;)
    i jest zmiz tym dobrze jedyne na czym mi zalezy to praca ktora pozwoli mi urtrzymac swoja fimre i powoli ja rozwijac..
    ja sama nie raz pracowalam za 700 zl od 6 - 22 jezdzilam w delegacje..szkolilam sie na wlasna reke .. zreszta ja pracowalam juz od 16 rz :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zreszta ja lubie sie doksztalcac i ciagle cos robei teraz angielski a pozneij tworzenie str int :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    a probowalas tej soi i dong a??

dziewczyny co do osobowosci tozawsze jak szlam to usme=iechnieta na luzie bo generalnie nie to zebym jakos uporczywie szukala.. i nie stety wiec n ie wiem moze mam za brzydka gebe :P albo jakis oszolom jestem :P
    Prawda jest taka, że podczas rozmowy musi zadzialac chemia...wybierając kogoś do pracy wybieramy osoby podobnej do nas...dlatego też między innymi ważne są zainteresowania. warto też czymś zaskoczyć i nie wpisywać najbardziej popularynych: film książka, muzyka..tylko jak juz to szczegóły,kóre mówia o nas a nawet o naszych umiejetnościach..np...szydełkowanie- może być odbierane jako cierpliwość czy kreatywność...malarstwo Witkacego- ekscentryzm, wrażliwość, itp.:)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no coz szydelkowac nie trawie :D
    malarstwo lubie rysowac :P na obrazach sie nie znam:P

u mnie pojawia sie bardziej zainteresowanie architektura, fotografia, i zwierzetami.. awet swego czasumialam zalozyc franczyzne osrodka Pastel :) szkoleniowa psow :)
    wiec widac jestem zbyt plytka :D

pozatym uwielbiam siedziec w kruczkach NFZ lubie doszukiwac sie nowych rozwiazan dla NZOZów .. bo to jest to co lubie .. ulatwiac prcace lekarzy-pacjent, assten-pacjent asystent lekarz,, itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:07

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Misi@ ja roboe to co lubie ;)
    i jest zmiz tym dobrze jedyne na czym mi zalezy to praca ktora pozwoli mi urtrzymac swoja fimre i powoli ja rozwijac..
    ja sama nie raz pracowalam za 700 zl od 6 - 22 jezdzilam w delegacje..szkolilam sie na wlasna reke .. zreszta ja pracowalam juz od 16 rz :)
    Super ja też już w wakacje w podstawówce pracowałam i to na różnych stanowiskach , przy zbieraniu owoców w Mc'donaldzie, na kasie w markecie, jako opiekunka do dzieci, w obsludze klienta...to wszystko przez studia i dzięki temu mam szacunek do ludzi i wkurza mnie jak ludzie uwazają, że im się należy i krzyczą na te Bogu winne kasjerki...sami powinni tam usiąść!!!

• smarta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    ja kur..a nie wiem co mam już robić żeby mieć tą pieprzo... owulację. Żadne leki nie działają.

Czego już próbowałaś? Zawsze zostaje gonadotropina kosmówkowa. Jestem dziś dokładnie w takim samym nastroju, ale wolę staram się myśleć, że zawsze jeszcze jest jakieś wyjście

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ