SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz dziewczynki umowiona jestem zzebem :)

Maniek ja wysylam cv od 2 lat ;/ i kuwa albo mam za wysokie aspiracje albo za wysokie wyksztalcenei :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    albo mam za wysokie aspiracje albo za wysokie wyksztalcenei :P
    Raczej niezbyt szerokie plecy ;)...

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Raczej niezbyt szerokie plecy ;)...
    nooo to fakt :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Maniek ja wysylam cv od 2 lat ;/ i kuwa albo mam za wysokie aspiracje albo za wysokie wyksztalcenei :P

Ania ale to jak masz za wysokie aspiracje tzn że co??? że wg nich za dużą chcesz pensję czy o co chodzi??? nie wiem co to znaczy...ale jedno wiem dobrze napisane CV to wcale nie jest prosta sprawa..a potem prezencja własnej osoby, to jest ultra ważne.

hmm mam koleżanke ma 40 lat i 5 letnie dziecko jest sama bo facet ją olał jeszcze jak była w ciąży w ogóle bił i znęcał się ale kupe kasy miał więc ona w swoim życiu to nie wiem czy chociaż rok przepracowała...no więc jak już sama z dzieckiem została bez grosza i jak się trochę psychicznie pozbierała to zarejestrowała się w urzędzie pracy, i pracowała ze mną będąc ns stażu 4 miechy potem wyleciała bo delikatnie mówiąc jest nieinteligentna (choć ja ją bardzo lubie ale pracować się z nią nie da) pakowała pocztę i ku***a wierzcie mi dla niej to jakaś filozofia była bo czasem nad kopertą ślęczała pół godz, nieogar z niej straszny do tego ultra powolna i ciągle się myliła...więc jak wyleciała to postanowiła szukać pracy.... sama nie przez UP ani nie przez znajomych...i znalazła i to dość szybko u jakiegoś mecenasa ...mi opadły kokardy, że jej się udało bo ja się wciąż zastanawiam jak taki człowiek chaos przeżył 40 lat i jeszcze dziecko wychowuje ...dzwoniła do mnie czasem zapytać o takie rzeczy że szał mnie brał...ale .......to jest totalna optymistka ZAWSZE uśmiechnięta i mówię wam na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś taki robi ogromne wrażenie gdy wchodzi na luzie z uśmiechem i szczerością w oczach ...bo ona poprostu wierzy w siebie i w to że zawsze zasługuje na najlepsze.

Dlatego uważam że trzeba próbować..

Anuśka, ara lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• glitterpink Debiutantka

Wysłany: 15 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to grupa dla mnie :) 32 na karku, pierwsze starania za nami..obecnie czekam na odpowiedni czas i testujemy wyniki na początku listopada.. a Wy kiedy?

Ania_84 lubi tę wiadomość

glitterpink
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, jasne że trzeba próbować, ale jak pokazują niezliczone przykłady - niestety nie zawsze efekt jest współmierny do oczekiwań. Nigdy nie wiadomo, czy szczerego uśmiechu oraz optymizmu nie pokona wielki dekolt i gotowość do sprawowania swej funkcji pod biurkiem szefa :/.

Pinki - my tu nie walimy co 2 strony tabelą po oczach, więc trudno będzie ją znaleźć w odmętach forum :). Będziemy informować na bieżąco co do testów.

Lena83 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wysokie aspiracje bo wysylam na stanowiska pracownika administracyjnego :P hehehe :D

to nic ze mam doswiadczenie, to nic ze ukonczone kursy itp itd ;/
    ale mnie to wali generalnie .. pracy mi nikt ni e dal to se sama ja zrobilam :P i jest mi z tym dobrze :)
    teraz owszem szukam ale bardziej dlatego ze chce miec cos stalego ..wyjsc do ludzi :)

Misi@ lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w Invimedzie na monitoringu cyklu. Znowu sznur pereł bez perspektyw na owulację.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:
    Ooo, to grupa dla mnie :) 32 na karku, pierwsze starania za nami..obecnie czekam na odpowiedni czas i testujemy wyniki na początku listopada.. a Wy kiedy?
    witamy :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Byłam dziś w Invimedzie na monitoringu cyklu. Znowu sznur pereł bez perspektyw na owulację.
    ehhh ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Ania ale to jak masz za wysokie aspiracje tzn że co??? że wg nich za dużą chcesz pensję czy o co chodzi??? nie wiem co to znaczy...ale jedno wiem dobrze napisane CV to wcale nie jest prosta sprawa..a potem prezencja własnej osoby, to jest ultra ważne.

hmm mam koleżanke ma 40 lat i 5 letnie dziecko jest sama bo facet ją olał jeszcze jak była w ciąży w ogóle bił i znęcał się ale kupe kasy miał więc ona w swoim życiu to nie wiem czy chociaż rok przepracowała...no więc jak już sama z dzieckiem została bez grosza i jak się trochę psychicznie pozbierała to zarejestrowała się w urzędzie pracy, i pracowała ze mną będąc ns stażu 4 miechy potem wyleciała bo delikatnie mówiąc jest nieinteligentna (choć ja ją bardzo lubie ale pracować się z nią nie da) pakowała pocztę i ku***a wierzcie mi dla niej to jakaś filozofia była bo czasem nad kopertą ślęczała pół godz, nieogar z niej straszny do tego ultra powolna i ciągle się myliła...więc jak wyleciała to postanowiła szukać pracy.... sama nie przez UP ani nie przez znajomych...i znalazła i to dość szybko u jakiegoś mecenasa ...mi opadły kokardy, że jej się udało bo ja się wciąż zastanawiam jak taki człowiek chaos przeżył 40 lat i jeszcze dziecko wychowuje ...dzwoniła do mnie czasem zapytać o takie rzeczy że szał mnie brał...ale .......to jest totalna optymistka ZAWSZE uśmiechnięta i mówię wam na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś taki robi ogromne wrażenie gdy wchodzi na luzie z uśmiechem i szczerością w oczach ...bo ona poprostu wierzy w siebie i w to że zawsze zasługuje na najlepsze.

Dlatego uważam że trzeba próbować..

Masz rację...nie tylko kwalifikacje są ważne, ale też osobowość no i przedewszystkim autoprezentacja podczas rekrutacji. Czasem jak jest dwóch kandydatów, to wygrywa osoba z niejszym doświadczenniem i kwalifikacjami, ale za to z osobowością;)
    Powodzenia.
    Polecam też umiescić swoje cv na goldenline...mnie co jakiś czas pracodawcy sami wysyłają informację, że chcieliby nawiązać ze mną współpracę ;) Polecam Ja na razie nie szukam, bo dobrze mi w obecnej, ale dobrze wiedzieć, że jest popyt...musisz walczyć :)
    Powodzenia!
    Miałam od rana mdlości do godz 15;00 Rano jak dotarłam do pracy to szybko zjadłam wafla i później mogłam musli, bo czułam, że zwymiotuje. Ale nie bolą mnie piersi, brzuch..hmm nir boli raczej jajniki się rozpychają, ale to u mnie normalne. Według wykresu jest 6 dpo. To chyba za wcześnie na objawy, więc sie nie nakręcam, tym bardziej, że nie bardzo mnie cos boli;*

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ehhh ;/
    ja kur..a nie wiem co mam już robić żeby mieć tą pieprzo... owulację. Żadne leki nie działają.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a probowalas tej soi i dong a??

dziewczyny co do osobowosci tozawsze jak szlam to usme=iechnieta na luzie bo generalnie nie to zebym jakos uporczywie szukala.. i nie stety wiec n ie wiem moze mam za brzydka gebe :P albo jakis oszolom jestem :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Maniek, jasne że trzeba próbować, ale jak pokazują niezliczone przykłady - niestety nie zawsze efekt jest współmierny do oczekiwań. Nigdy nie wiadomo, czy szczerego uśmiechu oraz optymizmu nie pokona wielki dekolt i gotowość do sprawowania swej funkcji pod biurkiem szefa :/.

Nic w życiu nie jest pewne, ja też przekwalifikowałam sie i wierzcie mi było cięzko, na początku by nabrać doświadczenia w zawodzie, pracowalam za minimum krajowe, dokształcałam się i wedlug niektórych byłam wykorzystywana w pracy, ale tak naprawde ja im dziękuję za liczne zlecone zadania, dzieki którym mam wielką wiedzę i umiejętności i praca po 1,5 roku mogłam zmienić pracę i pensja jest o wiele wyższa... Między czasie bralam udzial w innych szkoleniach, projektach, wolontariacie i to naprawdę pomaga... Ja patrze na to jako szanse, choć czasem byłam przerażona i nie wiedziałam jak co zrobić...ale inaczej jak przez pytanie i doświadczenie czeegoś nie nauczymy się więc wiecie co może to glupie, ale bradzo dobrze to wspominam..Pracowałam od 8-20 czasem też weekendy, co drugi weekend się uczyłam no i dodatkowo wolontariat...to wszystko się opłaca...teraz mam jedną posadę i jest mi dobrze ;)

Ania_84 pomyśl o wolontariacie między czasie szukaj pracy, a może okaże się, że będzie łatwiej ba moze wczasie wolontariatu zaproponują posadę:)...wybierz tylko taka sferę, która będzie Cię interesować i bierz z tego całymi garściami...wykorzystaj ich bo to doświadczenie na pewno zaprocentuje mimo, że nie dostaniesz wynagrodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:59

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja roboe to co lubie ;)
    i jest zmiz tym dobrze jedyne na czym mi zalezy to praca ktora pozwoli mi urtrzymac swoja fimre i powoli ja rozwijac..
    ja sama nie raz pracowalam za 700 zl od 6 - 22 jezdzilam w delegacje..szkolilam sie na wlasna reke .. zreszta ja pracowalam juz od 16 rz :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zreszta ja lubie sie doksztalcac i ciagle cos robei teraz angielski a pozneij tworzenie str int :)

Misi@ lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    a probowalas tej soi i dong a??

dziewczyny co do osobowosci tozawsze jak szlam to usme=iechnieta na luzie bo generalnie nie to zebym jakos uporczywie szukala.. i nie stety wiec n ie wiem moze mam za brzydka gebe :P albo jakis oszolom jestem :P
    Prawda jest taka, że podczas rozmowy musi zadzialac chemia...wybierając kogoś do pracy wybieramy osoby podobnej do nas...dlatego też między innymi ważne są zainteresowania. warto też czymś zaskoczyć i nie wpisywać najbardziej popularynych: film książka, muzyka..tylko jak juz to szczegóły,kóre mówia o nas a nawet o naszych umiejetnościach..np...szydełkowanie- może być odbierane jako cierpliwość czy kreatywność...malarstwo Witkacego- ekscentryzm, wrażliwość, itp.:)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no coz szydelkowac nie trawie :D
    malarstwo lubie rysowac :P na obrazach sie nie znam:P

u mnie pojawia sie bardziej zainteresowanie architektura, fotografia, i zwierzetami.. awet swego czasumialam zalozyc franczyzne osrodka Pastel :) szkoleniowa psow :)
    wiec widac jestem zbyt plytka :D

pozatym uwielbiam siedziec w kruczkach NFZ lubie doszukiwac sie nowych rozwiazan dla NZOZów .. bo to jest to co lubie .. ulatwiac prcace lekarzy-pacjent, assten-pacjent asystent lekarz,, itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:07

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Misi@ ja roboe to co lubie ;)
    i jest zmiz tym dobrze jedyne na czym mi zalezy to praca ktora pozwoli mi urtrzymac swoja fimre i powoli ja rozwijac..
    ja sama nie raz pracowalam za 700 zl od 6 - 22 jezdzilam w delegacje..szkolilam sie na wlasna reke .. zreszta ja pracowalam juz od 16 rz :)
    Super ja też już w wakacje w podstawówce pracowałam i to na różnych stanowiskach , przy zbieraniu owoców w Mc'donaldzie, na kasie w markecie, jako opiekunka do dzieci, w obsludze klienta...to wszystko przez studia i dzięki temu mam szacunek do ludzi i wkurza mnie jak ludzie uwazają, że im się należy i krzyczą na te Bogu winne kasjerki...sami powinni tam usiąść!!!

• smarta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    ja kur..a nie wiem co mam już robić żeby mieć tą pieprzo... owulację. Żadne leki nie działają.

Czego już próbowałaś? Zawsze zostaje gonadotropina kosmówkowa. Jestem dziś dokładnie w takim samym nastroju, ale wolę staram się myśleć, że zawsze jeszcze jest jakieś wyjście

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ