Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra spoko zamieniam sie z Toba praca od piatku - trafisz jak mi beda robic audyt prawny - spoko ide na to !!!

Cati - daj adres Ci wysle ;)

Dziewczyny no co mam Wam powiedziec o pieczywie z marketów.
    Wyobraźcie sobie chleb ktory ma date przydatności iles lat do wypieku i piecze sie 6 minut.
    Tam jest wiecej chemii niz maki ...
    To juz zupy instant sa zdrowsze - ale chleb czy bułki sie je cidziennie i nieświadomie sie je te polepszacze wszystkie bo kto zwraca uwage na skład kajzerki w markecie czy super pachnącego chleba.

Po drugie to pieczywo nie pachnie wcale tylko ta chemia i w kazdym markecie sie rozpyla na piekarni aromaty ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Konwalianka - a ja chcę ciążę. Zamieniamy się :D?
    ciążę bierz, dziecko zostaw :)

Lena83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym pochłonęła zimnegooooo Desperadosaaaaaaaa <3

Nieukowa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ciążę bierz, dziecko zostaw :)
    Ok, ja tam w ciąży mogę chodzić :). Szczególnie jak się spodziewam chłopaka - jakby ciąży nie było :). Pójdę na L4, pracodawca będzie mi płacił, później macierzyński i wsio od nowa ;).

Lena83, konwalianka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra Lenka niech ci bedzie :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio ja już wiem że raczej bede z L4 walczyć bo mnie tak szef wkurwia ze nie dałabym rady z nim wytrzymac wrrrr

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    HEjka kobietki ;D

Witaj Mona :) swietny awatar czarodziejki z ksieżyca ! :D jak ja pamietam jak to namietnie z siostrą ogladałysmy :D NAwet kiedys karteczki i segregator mialam z nia...
    Jak to fajnie bylo byc dzieckiem... >.<
    Hi hi ja już dzieckiem jakiś czas nie jestem a Czarodziejkę uwielbiam do tej pory zwłaszcza że jest nowa seria :)
    Lena -u ans w pracy nie dają nic na święta, ale ok nie narzekam bo mamy 13-tki i wczasy pod gruszą. A i do przedszkola mi dopłacają.
    To pachną aromaty a nie pieczywo? I aż 6 lat? O mamusiu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - to takie pieczywo z Anglii ;). Jeść się tego nie da, jeśli nie zrobisz tosta. Wiem, bo nieświadomą będąc, próbowałam zrobić i zjeść kanapkę. Tydzień chorowałam :/.

Biedronka - wiem, wiemy, kopniesz go w pomarszczony tyłek :D.

Mona - budżetówka :D?

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mona - budżetówka :D?

Oczywiście :) Urząd Miasta

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Oczywiście :) Urząd Miasta

Takie cuda tylko w budżetówce, ot, relikt PRLu ;). 13tki i wczasy pod gruszą to dla mnie nie nowina, ale będę się musiała dowiedzieć czy u mnie też dopłacają do przedszkoli :). Młodą chyba w przyszłym roku wyślemy, coby się socjalizowała, bo małpiego rozumu w domu dostaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale niestety tylko takie są plusy. Pensja marna, szkoda gadać. No ale umowa na czas nieokreslony i można się starać o bobasa :)

nick nieaktualny, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Mona, bo mój brat jest BHPowcem (czyli nie jakoś super) i zarabia więcej ode mnie :). Ale stałość zatrudnienia i respektowanie pracowniczych praw (szczególnie tych związanych z rodzicielstwem) zachęca ;).

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panie z budżetowek - nie narzekać!
    Zapraszam do korpo !!!

A tak serio - wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Zapraszam do korpo !!!

Oj tak :) chociaż powiem Wam że to co przeżyłam po zawiadomieniu o pierwszej ciąży tego nikomu nie życzę. Dzięki Bogu udało mi się przenieść i już nie chce narzekać :)
    Ok spadam popracować :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem fanką Czarodziejki z księżyca - uwielbiałam..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozne juz miałam objawy na @ - lacznie z metalicznym posmakiem ktorego nie zaznaczam juz na wykresie bo wiadomo jakie komentarze by były ...

Ale najnowszy jest the best!
    Pękające żyłki na cyckach!

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam z mojej strasznej roboty :D
    Widzę że temat pracy na topie :) Witaj Mona :) Mam do Was pytanko, czy któraś z Was pracowała lub pracuje w ING? już piszę czemu pytam. Miałam dzisiaj dziwny tel z ING w sprawie pracy. Chcą ze mną porozmawiać bo szukają przedstawicieli bankowych i znaleźli mój profil na przedstawiciele.pl. No i wszystko by było ok gdyby nie to że pani przez tel nie chciała mi nawet w przybliżeniu określić czy dają umowę o pracę, czy tylko o współpracę i na czym ogólnie miałaby polegać ta praca. Jakoś tak dziwnie tajemnicza była. A że miejsce spotkania zaproponowała dość daleko to zastanawiam się czy opłaca mi się jechać żeby usłyszeć że umowa na zastępstwo albo naciąganie ludzi na karty kredytowe... Wkurzyła mnie :/ Powiedziała że to jakiś nowy projekt i szukają pracowników. No i tu pojawia się moje pytanie czy wiecie coś o jakichś projektach ING? Bo na stronie nic nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Zapraszam do korpo !!!

Nie narzekam Lena, stwierdzam tylko fakt :). Mój brat (a i pewnie kasjerka w Waszym sklepie) zarabia lepiej niż ja. Jak widzę te wszystkie "średnie zarobki i emerytury" w budżetówce, to mnie śmiech ogarnia :D. Prawda jest taka, że zarabiają ci, co są "na górze" (jak wszędzie) a szarakom się jakoś nie wiedzie.
    W mojej firmie trzyma mnie stałość zatrudnienia, to też mnie tu ściągnęło. Wiadomo, że nie wcześniejsza emerytura - po 15 latach dostaje się 40% uposażenia, czyli miałabym jakieś 800zł :D. Za mało żeby żyć, za dużo żeby umrzeć. I to jeszcze z 3 dzieci na utrzymaniu. Niewykonalne. Na takie numery to sobie mogą pozwolić ludzie "skazani na sukces", co to prosto z przeszkolenia trafiają na stołek naczelnika a później komendanta ;).

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o u ja już jestem..
    Witaj Mona

sorki że wczoraj już się nie odezwałam ale byłam u fryzjerki - 5 miech ciąży ( starała się dwa cykle) ehhh poleciła mi iść na jogę....ogólnie świetnie się czuje i będzie mieć chłopca...fajnie wygląda dobrze też w sumie się cieszę...

niestety jak wyszłam dopadła mnie chandra i czarne myśli że mi to się chyba nigdy nie uda...więc zrobiłam jak to kiedyś Marnut Mądry powiedziała czasem istnieje potrzeba schowania się pod kołdrą z własnymi myślami....ale dziś spięłam poślady i staram się myśleć lepiej jak sobie was podczytuje..są wzloty i upadki... umówiłam się do gin na monitoring czekam na donga i mąż obiecał że jak w tym cyklu się nie uda to zrobi badanie...( bo widzę że ma opory)...jest plan i teraz będe się tego planu trzymać ..no jak już to nie pomoże to zmienię lekarza...

Któraś z was pisała o latającej powiece i zwiększeniu dawki magnezu...ja bym się zastanowiła czy ten łykany magnez w ogóle się wchłania??? Może kup sobie potas i chyba cynk bo to pomaga przyswoić magnez:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Maniek, widzę że jesteś w lepszym nastroju niż w poprzednim cyklu. To dobrze :)! Ciesze się też, że małżonek dojrzał Twoją frustrację i wyraził chęć wzięcia czynnego udziału w diagnozowaniu problemów. Mam nadzieję, że zostanie mu to oszczędzone a ten cykl zakończysz na zielono ;). Póki co donguj i infolikuj z nami :D!

MANIEK lubi tę wiadomość

‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ