SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra spoko zamieniam sie z Toba praca od piatku - trafisz jak mi beda robic audyt prawny - spoko ide na to !!!

Cati - daj adres Ci wysle ;)

Dziewczyny no co mam Wam powiedziec o pieczywie z marketów.
    Wyobraźcie sobie chleb ktory ma date przydatności iles lat do wypieku i piecze sie 6 minut.
    Tam jest wiecej chemii niz maki ...
    To juz zupy instant sa zdrowsze - ale chleb czy bułki sie je cidziennie i nieświadomie sie je te polepszacze wszystkie bo kto zwraca uwage na skład kajzerki w markecie czy super pachnącego chleba.

Po drugie to pieczywo nie pachnie wcale tylko ta chemia i w kazdym markecie sie rozpyla na piekarni aromaty ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Konwalianka - a ja chcę ciążę. Zamieniamy się :D?
    ciążę bierz, dziecko zostaw :)

Lena83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym pochłonęła zimnegooooo Desperadosaaaaaaaa <3

Nieukowa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ciążę bierz, dziecko zostaw :)
    Ok, ja tam w ciąży mogę chodzić :). Szczególnie jak się spodziewam chłopaka - jakby ciąży nie było :). Pójdę na L4, pracodawca będzie mi płacił, później macierzyński i wsio od nowa ;).

Lena83, konwalianka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra Lenka niech ci bedzie :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio ja już wiem że raczej bede z L4 walczyć bo mnie tak szef wkurwia ze nie dałabym rady z nim wytrzymac wrrrr

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    HEjka kobietki ;D

Witaj Mona :) swietny awatar czarodziejki z ksieżyca ! :D jak ja pamietam jak to namietnie z siostrą ogladałysmy :D NAwet kiedys karteczki i segregator mialam z nia...
    Jak to fajnie bylo byc dzieckiem... >.<
    Hi hi ja już dzieckiem jakiś czas nie jestem a Czarodziejkę uwielbiam do tej pory zwłaszcza że jest nowa seria :)
    Lena -u ans w pracy nie dają nic na święta, ale ok nie narzekam bo mamy 13-tki i wczasy pod gruszą. A i do przedszkola mi dopłacają.
    To pachną aromaty a nie pieczywo? I aż 6 lat? O mamusiu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - to takie pieczywo z Anglii ;). Jeść się tego nie da, jeśli nie zrobisz tosta. Wiem, bo nieświadomą będąc, próbowałam zrobić i zjeść kanapkę. Tydzień chorowałam :/.

Biedronka - wiem, wiemy, kopniesz go w pomarszczony tyłek :D.

Mona - budżetówka :D?

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mona - budżetówka :D?

Oczywiście :) Urząd Miasta

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Oczywiście :) Urząd Miasta

Takie cuda tylko w budżetówce, ot, relikt PRLu ;). 13tki i wczasy pod gruszą to dla mnie nie nowina, ale będę się musiała dowiedzieć czy u mnie też dopłacają do przedszkoli :). Młodą chyba w przyszłym roku wyślemy, coby się socjalizowała, bo małpiego rozumu w domu dostaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale niestety tylko takie są plusy. Pensja marna, szkoda gadać. No ale umowa na czas nieokreslony i można się starać o bobasa :)

marnut, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Mona, bo mój brat jest BHPowcem (czyli nie jakoś super) i zarabia więcej ode mnie :). Ale stałość zatrudnienia i respektowanie pracowniczych praw (szczególnie tych związanych z rodzicielstwem) zachęca ;).

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panie z budżetowek - nie narzekać!
    Zapraszam do korpo !!!

A tak serio - wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Zapraszam do korpo !!!

Oj tak :) chociaż powiem Wam że to co przeżyłam po zawiadomieniu o pierwszej ciąży tego nikomu nie życzę. Dzięki Bogu udało mi się przenieść i już nie chce narzekać :)
    Ok spadam popracować :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem fanką Czarodziejki z księżyca - uwielbiałam..

Mona_M lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozne juz miałam objawy na @ - lacznie z metalicznym posmakiem ktorego nie zaznaczam juz na wykresie bo wiadomo jakie komentarze by były ...

Ale najnowszy jest the best!
    Pękające żyłki na cyckach!

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam z mojej strasznej roboty :D
    Widzę że temat pracy na topie :) Witaj Mona :) Mam do Was pytanko, czy któraś z Was pracowała lub pracuje w ING? już piszę czemu pytam. Miałam dzisiaj dziwny tel z ING w sprawie pracy. Chcą ze mną porozmawiać bo szukają przedstawicieli bankowych i znaleźli mój profil na przedstawiciele.pl. No i wszystko by było ok gdyby nie to że pani przez tel nie chciała mi nawet w przybliżeniu określić czy dają umowę o pracę, czy tylko o współpracę i na czym ogólnie miałaby polegać ta praca. Jakoś tak dziwnie tajemnicza była. A że miejsce spotkania zaproponowała dość daleko to zastanawiam się czy opłaca mi się jechać żeby usłyszeć że umowa na zastępstwo albo naciąganie ludzi na karty kredytowe... Wkurzyła mnie :/ Powiedziała że to jakiś nowy projekt i szukają pracowników. No i tu pojawia się moje pytanie czy wiecie coś o jakichś projektach ING? Bo na stronie nic nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Zapraszam do korpo !!!

Nie narzekam Lena, stwierdzam tylko fakt :). Mój brat (a i pewnie kasjerka w Waszym sklepie) zarabia lepiej niż ja. Jak widzę te wszystkie "średnie zarobki i emerytury" w budżetówce, to mnie śmiech ogarnia :D. Prawda jest taka, że zarabiają ci, co są "na górze" (jak wszędzie) a szarakom się jakoś nie wiedzie.
    W mojej firmie trzyma mnie stałość zatrudnienia, to też mnie tu ściągnęło. Wiadomo, że nie wcześniejsza emerytura - po 15 latach dostaje się 40% uposażenia, czyli miałabym jakieś 800zł :D. Za mało żeby żyć, za dużo żeby umrzeć. I to jeszcze z 3 dzieci na utrzymaniu. Niewykonalne. Na takie numery to sobie mogą pozwolić ludzie "skazani na sukces", co to prosto z przeszkolenia trafiają na stołek naczelnika a później komendanta ;).

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o u ja już jestem..
    Witaj Mona

sorki że wczoraj już się nie odezwałam ale byłam u fryzjerki - 5 miech ciąży ( starała się dwa cykle) ehhh poleciła mi iść na jogę....ogólnie świetnie się czuje i będzie mieć chłopca...fajnie wygląda dobrze też w sumie się cieszę...

niestety jak wyszłam dopadła mnie chandra i czarne myśli że mi to się chyba nigdy nie uda...więc zrobiłam jak to kiedyś Marnut Mądry powiedziała czasem istnieje potrzeba schowania się pod kołdrą z własnymi myślami....ale dziś spięłam poślady i staram się myśleć lepiej jak sobie was podczytuje..są wzloty i upadki... umówiłam się do gin na monitoring czekam na donga i mąż obiecał że jak w tym cyklu się nie uda to zrobi badanie...( bo widzę że ma opory)...jest plan i teraz będe się tego planu trzymać ..no jak już to nie pomoże to zmienię lekarza...

Któraś z was pisała o latającej powiece i zwiększeniu dawki magnezu...ja bym się zastanowiła czy ten łykany magnez w ogóle się wchłania??? Może kup sobie potas i chyba cynk bo to pomaga przyswoić magnez:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Maniek, widzę że jesteś w lepszym nastroju niż w poprzednim cyklu. To dobrze :)! Ciesze się też, że małżonek dojrzał Twoją frustrację i wyraził chęć wzięcia czynnego udziału w diagnozowaniu problemów. Mam nadzieję, że zostanie mu to oszczędzone a ten cykl zakończysz na zielono ;). Póki co donguj i infolikuj z nami :D!

MANIEK lubi tę wiadomość

‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ