Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A wiesz co mówią? Że jak się pogłaszcze po brzuchu ciężarówkę to sorry - będziesz w ciąży. :) Ja zanim zaszłam głaskałam moją ciężarną koleżankę, poskutkowało. Ta sama koleżanka niedawno głaskała mnie i właśnie zaszła w drugą ciążę. :P Jeszcze dwie koleżanki mnie głaskały po brzuchu i czekam na potwierdzenie teorii. :P

Jak się sprawdzi to zapraszam do mnie na zbiorowe głaskanie po brzuchu. :P

Dzień dobry wszystkim.

Oj Kochana, dzięki za rade, ale mnie w swoich badaniach możesz wykorzystać jako wyjątek. Ile to ja się brzuchów naglaskalam przez ostatnie 2 lata (oczywiście zawsze pytam czy mogę pogłaskać). Przyjaciółkę z Kubusiem w brzuszku to hlaskalam regularnie. Nie pomogło. Wiec teraz jak tylko do niej wchodzę, dostaje małego na ręce i rozkaz wąchania, głaskania, nacierania się, przewijania itp. Ale jakoś zarazić się nie mogę.
    W sobote jadę na urodziny chrześniaka, a jego mama jest w ciąży to też sobie pogłaszcze.

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmutku kochany wiesz.. juz niedlugo i zrobie sobie relax z mezme :D na baseniku :) noo jak mi pierdolnieta baba zaplaci :P wiecie co.. tak mi nerwy szarga ze szok .. ;/

ja oczywoscie jak skoncze rozlicac tenmiesiac..to biore sie za moje dokumenty .. :P
    o patrze ja nie mam wpisanych FV do KPiR za wrzesien i pazdziernik :P a pozniej bede plakala ze podatek mam zaplacic.a poki moge to jesczze cos kupie o na firme ;D

wezcie mi nie mowice o burdelu w domu ja mam sajgon .. nawet moj maz stwierdzil ze jest syf i ze sie zaniedbalam w tej kwestii ale zaraz pozalowal tych slow :P

powiedzialam mu ze ok bede dbala tylko o dom ale on mam mi dawac co miesiac 3 tys bo tyle mniej wiecej teraz mam wplywpow ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 10:09

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Oj Kochana, dzięki za rade, ale mnie w swoich badaniach możesz wykorzystać jako wyjątek. Ile to ja się brzuchów naglaskalam przez ostatnie 2 lata (oczywiście zawsze pytam czy mogę pogłaskać). Przyjaciółkę z Kubusiem w brzuszku to hlaskalam regularnie. Nie pomogło. Wiec teraz jak tylko do niej wchodzę, dostaje małego na ręce i rozkaz wąchania, głaskania, nacierania się, przewijania itp. Ale jakoś zarazić się nie mogę.

Choco, a seks :D? Seksu próbowałaś ;)?

Lena83, ara lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Was tez taka piekna pogoda?wezmę pózniej psinkę do lasu na bieganko;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam zimno i mgła i jakoś wilgotno.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • choco Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Choco, a seks :D? Seksu próbowałaś ;)?
    już tyle razy padały na forum te słowa, ale ja nadal nie mogę się przełamać. Nie jestem zwolenniczką tak radykalnych rozwiązań. Pozostanę przy lykaniu costagnusa i nacieraniu się niemowlakami :-D

Blondik, Krokodylica, Lena83, nick nieaktualny, Nieukowa, Koniara, Asiula86, ara lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha;)dobre;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, strasznie mi zaczely wypadac włosy...doradzcie co łykać albo stosowac...;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    dziewczyny, strasznie mi zaczely wypadac włosy...doradzcie co łykać albo stosowac...;/

E tam Blondik przejdzie Ci - to tylko jesienne linienie ;)

Blondik lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe, w sumie Rufiemu tez wypadaja wlosy...w hurtowych ilosciach:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • cati Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ; )

zbieram sie powoli do lekarza... wyczytalam tez z wujka google ze moge miec gronkoowca.. :/ to by sie zgadzalo tylko gdzie ja sie tym zarazilam? ? ?
    gorzej co z ciaza w takim wypadku ?
    a by to szlak... na nogach mam burchelki a na przełyku cos.. z czym mam problem z polykaniem . :/ mam nadzieje lekarz spojrzy na to i spróbuje mi jakos pomoc.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja miałam straszne problemy z wypadaniem włosów. Miałam dłuższe i bardzo ciemne, więc rano jak się budziłam to dokładnie widziałam ile ich zostaje na pościeli. Mi pomogło lekkie podcięcie, aby troszkę odciążyć cebulki i nakładanie dwa razy w tygodniu maseczki z żółtka, nafty z rycyną i cytryny. Może Tobie też pomoże :) Szczerze polecam. W jakimś wątku natknęłam się na temat picia octu winnego. Podobno 3x dziennie szklanka wody z 2 łyżeczkami pomaga nie tylko na śluz, ale właśnie też na włosy, cerę i pomaga w odkwaszeniu organizmu.

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, nie ocet winny, a ocet jabłkowy :)

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco - zaciśnij zęby, Małżowi worek na głowę i za Ojczyznę :D!!!

Blondik - na włosy: http://urodaizdrowie.pl/naturalne-sposoby-na-szybszy-porost-wlosow#&panel1-1 może coś Ci podejdzie :).

choco, Koniara lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,

ja szybko ogarniam mieszkanko i jedziemy z małzem na zaupki ciazowe, moze znajde cos dla "żabci" :)

małż na jutrezjsze urodziny chce mi kupic poduszke dla ciezarnych, zeby mi sie jak najlepiej spało :)

Blondik, mi przed ciążą strasznie wypadały włosy, z polecenia kupiłam w aptece "Gelacet" w saszetkach do picia, pomógł na włosy i paznokcie :)
    za to teraz włosy praktycznie mi nie wypadają, i o by tak zostało :) hormony buzują :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że zrobię dziś ciasto ze szpinakiem bo lubię.
    To taki typowo świąteczny twór (zielono-czerwone słodkie).

6 tygodni do świąt a ja nie mam głowy do prezentów- zawsze o tej porze miałam połowę już przynajmnhiej kupioną.

Dziewczyny! Trzymajcie mnie w duchu proszę...
    Idę robić paczki dla cieżąrnych- nie wiem jak to zniosę....

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    zbieram sie powoli do lekarza... wyczytalam tez z wujka google ze moge miec gronkoowca..
    Quote:

Cati- weź Ty nie wymyślaj z tym wujkiem ;)

• cati Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest ;)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena, nie możesz tracić nadziei...ja zaszłam w cyklu, który miał być bezowulacyjny;) cuda się zdarzają;)

pokasowalam swoje poprzednie cykle na ovu, zbey co chwile nie ogladac tego ciążowego i nie porównywać...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 11:42

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę zebrać, żeby wstać i wyjść z domu, mam trochę rzeczy do załatwienia, ale tak mnie naciąga że nie mam siły.

‹‹ 2852 2853 2854 2855 2856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ