X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dzien dobry :D
    Maniek gdzie twoj test ;)
    Anuska widze ze u Ciebei juz koniec @ ..a u mn ei sie rozgoscila..to chyba dlatego ze jadlam duzo bananow ostatnio ;/
    Malenq jak tam sie czujesz ??
    Kochana u mnie jak zwykle :( Chyba nie mam endometrium w ogóle, bo takie skąpe te @ są :( A co mają banany do @ ????? Dzwoniłam do gina. Powiedział, że skoro do tej pory nie ma ciąży, to mam do niego przyjść już z wynikami badań nasienia, bo bez tego nie będzie mnie faszerował lekami. Małżowi powiedziałam i czekam. Ciekawa jestem kiedy się zbierze na badania. Ale jakoś nie widzę żeby się spieszył :/ Ehhh... Teraz zobaczymy jak jemu zależy na fasolce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 07:37

Ania_84, marnut, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu...internet to zło!!!!!!!!! siedzę jak durna i wyszukuję wiadomości o chorobach serca u płodu........i tylko coraz bardziej się pogążam :-/ boszzzzzzzzzz taka stara a taka durna....
    zła jestem że "na własną rękę" nie zrobiłam "echa serduszka małej" między 18-22tyg. bo wtedy najlepiej można obejrzeć serce....:-/
    schizuję jak mała się nie rusza 2h, potem staram się ją dobudzić.....wczoraj jej aktywność była bardzo mała i już mnie dół łapał...dzisiaj jest trochę lepiej, ale.....
    dzisiaj dopiero środa, a do soboty jeszcze tyyyyle czasu............

szkoda że nie umiemy cofać czasu...........:-/

Groszku, ale małż wie gdzie ma się zgłosić? i jak ważny jest czas...?
    wspieram i życzę aby nie było problemu z badaniem.....
    co do endo, to faktycznie musiało Tobie zmaleć, jak masz skąpe @..... może winko czerwone....?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 07:50

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Wróciliśmy z S z meczem we Wrocku o 4 rano więc spałam 2 godziny. Ale że tempka poszła w górę, to zatestowałam :). Tyle że - :( - tyle, że to do przewidzenia.
    Zresztą po spacerze z psem już pojawiła się @.

Niestety niczego nie mogę na wykresie zaznaczyć, bo coś sie wiesza.

Mańku a Ty?

Malenq nic już nie czytaj. Na pewno z Kosią wszytsko dobrze :*

Miłego dnia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 07:56

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo :* przykro mi, ale tak jak pisałam to tylko kwestia czasu, a fasolka i u Ciebie się pojawi:) a może będzie prezentem świątecznym?????

momo1009, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Marnut mam pytanie do Ciebie (albo kogoś kto będzie się znał) mam prawo jazdy na panieńskie nazwisko ( nie mam czasu od 3 lat wymienić) czy w razie kontroli ( bo nie dziś prawnie jakiś bałwan najechał) jak posłużę się tym prawkiem to będzie ok, czy gdzies w systemie będą widzieć że mam lekko nieświeże to prawko?? czy lepiej nie pokazywać? Dowód os mam nowy (no ale dowodu przecież nie mam obiwiązku okazywać)
    Ja zmieniłam po 8 latach, ale jak Pan Władza poprosi o dowód to mandacik będzie. Wymieniaj, teraz jest takie ładne, nowe , europejskie :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Aniu...internet to zło!!!!!!!!! siedzę jak durna i wyszukuję wiadomości o chorobach serca u płodu........i tylko coraz bardziej się pogążam :-/ boszzzzzzzzzz taka stara a taka durna....
    zła jestem że "na własną rękę" nie zrobiłam "echa serduszka małej" między 18-22tyg. bo wtedy najlepiej można obejrzeć serce....:-/
    schizuję jak mała się nie rusza 2h, potem staram się ją dobudzić.....wczoraj jej aktywność była bardzo mała i już mnie dół łapał...dzisiaj jest trochę lepiej, ale.....
    dzisiaj dopiero środa, a do soboty jeszcze tyyyyle czasu............

szkoda że nie umiemy cofać czasu...........:-/

Groszku, ale małż wie gdzie ma się zgłosić? i jak ważny jest czas...?
    wspieram i życzę aby nie było problemu z badaniem.....
    co do endo, to faktycznie musiało Tobie zmaleć, jak masz skąpe @..... może winko czerwone....?
    Kochanie nie czytaj tego!!! Ja wiem że to łatwo tak mówisz i wiem że odchodzisz od zmysłow ale takie czytanie to faktycznie samo zło... Na szczęście słyszałam o wielu przypadkach, gdzie serduszko w brzuszku nie zawsze biło idealnie, a po narodzinach wszystko wracało do normy, więc uszy do góry bo i u Kosi tak będzie :) Małż mój wie gdzie ma się zgłosić, nie wiem czy z tym czasem zdaje sobie sprawę... Chyba jeszcze z nim pogadam... :) A czerwone winko dzisiaj kupuję i codziennie lampeczka wieczorkiem :) Żebym tylko w alkoholizm nie wpadła przez to zachodzenie ;) A możesz mi polecić jakieś dobre? Bo nawet nie wiem czy to ma być półwytrawne, czy słodkie :/

Momo kochana tulam mocno :( Ehhh podłe to wszystko :(

momo1009, marnut lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Momo :* przykro mi, ale tak jak pisałam to tylko kwestia czasu, a fasolka i u Ciebie się pojawi:) a może będzie prezentem świątecznym?????
    Eh, bardzo bym chciała :). Pamiętam jak Wy długo się staraliście i z tą kwestią czasu pewnie masz rację. No nic, trzeba iść dalej :)

Malenq lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej wytrawne skarbie, ewentualnie półwytrawne....ale ja piłam wytrawne...uhmmm alkoholizm a co to takiego hehehehhe...jak ja bym się napiła taką lampeczkę...

pierwszą rzeczą jak wyszłam w poniedziałek z gabinetu była OGROMNA chęć zapalenia papierosa..jejku po 4 latach od rzucenia nieodparta chęć zapalenia.....:-/ dobrze, że małżu był obok, wsadził w auto i dał batonika heheheheh

porozmawiaj ze swoim, bo wiesz, oni (faceci) mają inne zwoje w swoich móżdżkach i nie zawsze "trybią" jak bardzo ważna sprawa jest.....

Anuśka, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to cześć.
    Dziewczyny zerknijcie na mój wykres prosze i powiedzcie czy to normalne że tak płasko czy to termometr zdechł?

Ale się wczoraj zestresowałam, strasznie wysypało mojego małego. Wyglądało jak różyczka. A propos, nie wiecie czy w podstawówce szczepili nas na różyczkę? I czy jak szczepili to jesteśmy bezpieczne?
    Dzisiaj mu przybladło, więc to może uczulenie na płyn do kąpieli Johnsona (no ale troche już go używałam).
    Nie spałam w nocy bo się bałam, ale jak patzrę na swój wykres, to nie ma się czego bać :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam jak ważna jest witamina D dla płodności :) Polecam artykuł : http://www.solarium.pl/index.php/aktualnosci/0/kateg/258/wplyw-witaminy-d-na-plodnosc-mezczyzn-i-kobiet%20.#
    Fajne, chyba skoczę na solarium :P Będę w tej cholernej ciąży choćbym miała wyglądać jak pomarańczowa kupa!!!!!! o.O

MANIEK, momo1009, Arienna, Lamama lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mom tulam <3

Malenq nie czytaj masz zakaz wujka google.. nunu ..bedziedobrze i tak musisz myslec przekazywac pozytywne fluidki Kosi :)

Anuska jak to co maja banana malpy lubia banany :D

Anuśka, Malenq, ara, momo1009 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A tak w ogóle to cześć.
    Dziewczyny zerknijcie na mój wykres prosze i powiedzcie czy to normalne że tak płasko czy to termometr zdechł?

Ale się wczoraj zestresowałam, strasznie wysypało mojego małego. Wyglądało jak różyczka. A propos, nie wiecie czy w podstawówce szczepili nas na różyczkę? I czy jak szczepili to jesteśmy bezpieczne?
    Dzisiaj mu przybladło, więc to może uczulenie na płyn do kąpieli Johnsona (no ale troche już go używałam).
    Nie spałam w nocy bo się bałam, ale jak patzrę na swój wykres, to nie ma się czego bać :/
    Jeśli chorowałaś to nic Ci nie grozi. A z wykresu narazie nic nie wynika. Trzeba czekać...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona jak chorowalas to luz masz przeciwciala :)
    zreszta mozesz zawsze zrobic takie badanie rozyczka IgG i IGm :) jakos tak ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Mom tulam <3

Malenq nie czytaj masz zakaz wujka google.. nunu ..bedziedobrze i tak musisz myslec przekazywac pozytywne fluidki Kosi :)

Anuska jak to co maja banana malpy lubia banany :D
    Wybacz, nie zatrybiłam (a to oczywiste) o ja blondynka :P

Spadam do roboty kochane moje :) Dzisiaj też mnie raczej malo będzie bo skręciliśmy szafy do sypialni i dzisiaj będę szalała z ubraniami itp. żeby te szafy zapełnić :)
    Miłego członka :D

Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny!

momo ehh wredna @, tulam!

Mańku wykres pięęęękny!

Mona a miałaś różyczkę kiedyś?

Malenq nie czytaj internetów, czekaj cierpliwie do soboty, wierzę, że się stresujesz ale postaraj się trochę wyluzować, no i nie czytaj już!

miłego dzionka!

edit: cati ostatnio będąc przejazdem w niemczech, wstąpiliśmy do Aldiego, wzięliśmy parę rzeczy, ojro w portfelu oczywiście brak a przy kasie "only maestro" wrrr, dobrze, że tylko kilka rzeczy mieliśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 08:27

Malenq, Ania_84, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOna spokojnie termometr "nie zdechł" hehehe..... teraz czekamy na spektakularny spadek, albo mega wzrost.....

A PROPO JOHNSONA dziewczyny ja Was proszę ODPUŚĆCIE sobie tą firmę....
    pisałam już kiedyś, kiedyś, że firma kant i oszust, a przeterminowane produkty (zwroty ze sklepów) zlewane są w jedną kadź, przelewane do nowych butelek z nową datą ważności i znowu do sklepu.... a potem dzieci wysypkę mają....

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona cod o tempki spokojnie pewnie jutro sie odblokuje ;)

hej Ara :D

ara lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ara Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siema Ana! ;)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie moge troche z Wami pobyc :)

Malenq lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chorowałam na różyczkę, coś sobie przypomniałam że w podstawówce ganiali dziewczyny ze szczpionkami, zreszta przed pierwszą ciążą musiałam mieć to badanie i nikt nic nie mówił to pewnie ok.
    Jednak stawiam na Johnsona..... :/
    Coś czuję, że będa skarpetki na Mikołaja :/

Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ