X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewuszki, miłego dnia :*

Jejku choinka, ja się jeszcze nie zabrałam za robienie bombek wstążkowych, a powinnam była miesiąc temu żeby zdażyć :/

Choinkę kupimym pewnie w okolicach 2 tyg grudnia... jeszcze nie obchodzimy mikołajek (w przyszłym roku już tak :D) więc nie ma parcia, a dłużej potem drzewko postoi w styczniu.
    Macie żywą czy sztuczną? My tylko żywe bo piękne i pachnące :)

Malenq no będziesz siedzieć jak na szpilkach na przełomie grudnia i stycznia... miejmy nadzieję że urodzisz jednak po nowym roku :)

Na szczęście w maju i czerwcu nie ma żadnych świąt wielkich, żebym musiała się nimi przejmować w swoim przypadku :D

Avatarki świąteczne w pełni widzę :D
    Ja chyba nie zmienię bo się boję... te plemniory mi przyniosły szczęście i chcę zeby dalej nade mną czuwały :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, może czasem lepiej nie wiedzieć. Ale z drugiej strony, czasem jak się wie co to jest to można to wyeliminować a przykład.
    Z tego co pamietam, w twoim przyadku to była wada która nie musi wcale się powtórzyć przy kolejnej ciąży, więc głowa do góry. Przebadaj wszytsko co musisz, i myśl pozytywnie. Pozytywne myśli przyciągają pozytywne zdarzenia.

Blondik lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • choco Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Na szczęście w maju i czerwcu nie ma żadnych świąt wielkich, żebym musiała się nimi przejmować w swoim przypadku :D

Jak nie ma, a Dzień Matki, Dzień Dziecka, Dzień Ojca, moje urodziny. Same święta.
    U mnie przełom maja i czerwca same święta bo oprócz tych wymienionych dochodzą jeszcze imieniny mamy, imieniny siostry, urodziny siostrzenicy i urodziny siostry. Impreza od 24 maja do 23 czerwca dwa razy w tygodniu.

Anastazjaaa, Mona_M, Nieukowa, momo1009 lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja też:)

miłego dnia życzę..
    Blondik co z Twoim krwawieniem/plamieniem?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojtam ojtam, mówię o świętach trwających kilka dni jak Wielkanoc albo Boże Narodzenie :)

choco lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sztuczną choinę, w tym roku ubierzemy ją koło 20 grudnia. Już się doczekać nie mogę :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a też czekam na choinke uwielbiam ale żywą....kupiłam jeszcze w lidlu taką gwiazdę na okno co się świeci i tak mnie juz korci żeby ją powiesić że aaaaaaaaaaa ale poczekam do 1 grudnia:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    narazie ejszcze nie ma "żywych" nigdzie;) jak tylko będą to kupuję;) ja zawsze ubieram na poczatku grudnia;) ale często an wigilię już mam lekkko obsechniętą, heh;) (
    Moja mama zawsze kupuje ziemie dla iglakow i wklada do wiaderka :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek.

Ja dopiero teraz bo rano byłam na bazarku, potem pranko, zmywanko a teraz czeka prasowanko. :)

ara, Ania_84, momo1009 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po monitoringu
    to 15dc moje jajco ma 22,8 mm
    w 13 dc miało 19,7 mm
    w 11 dc miało 14,9 mm
    chyba za szybko urosło... nie wiem nie znam się. W ogóle jestem w szoku, że prawy jajnik zadziałał :D no ale jeszcze nie pękł dzisiaj jest jego ostatni moment, jak nie pęknie to go znajdę i sama pęknę hahahhahaha

Lena83, ara, Krokodylica, marissith, MANIEK, Anuśka, Ania_84, momo1009, Blondik lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojechałam po półki w drodze do pracy.
    W pracy rozdawałam bony świąteczne i mnie wszyscy uwielbiali..
    Taki dialog sms-owy między mną a Wojciechem:

W: Co robisz kochanie?
    Ja: Czuje się kochana bo rozdaje bony ;)
    W: Eeee .... Miłość za pieniądze? A półki już masz?
    Ja: W samochodzie
    W: Rozdajesz miłość za pieniądze w samochodzie o.O.?
    Ja: Półki są w samochodzie!!!

Co do działania OF to pisałabym do Was może częściej ale na telefonie od jakiegoś czasu strasznie źle działa mi na telefonie. Po trzy razy pisze jednego posta bo mi się wiesza.

małaMyszka, ara, Krokodylica, marnut, Mona_M, MANIEK, Ania_84, Anastazjaaa, momo1009, Nieukowa lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nie marudzic tylko do roboty !!!!! ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do choinki (3 raz pisze tego posta) to zawsze żywa w donicy i potem laduje w ogródku.
    Ubieramy kilka dni przed Wigilia i stoi ze 3 tygodnie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Myszka nie marudzic tylko do roboty !!!!! ;)
    Tak jest!!!
    Wieczorem mąż wraca z roboty i ... do roboty!!!

Lena83, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    jestem po monitoringu
    to 15dc moje jajco ma 22,8 mm
    w 13 dc miało 19,7 mm
    w 11 dc miało 14,9 mm
    chyba za szybko urosło... nie wiem nie znam się. W ogóle jestem w szoku, że prawy jajnik zadziałał :D no ale jeszcze nie pękł dzisiaj jest jego ostatni moment, jak nie pęknie to go znajdę i sama pęknę hahahhahaha

myszka ja w TYM cyklu uchodowałam 27,5mm jak się uwolnił ...także Ty nie pękaj:)

cati, małaMyszka, momo1009, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    myszka ja w TYM cyklu uchodowałam 27,5mm jak się uwolnił ...także Ty nie pękaj:)
    Maniek, może te plemniki były ślepe i bez powonienia, że trafiły dopiero w takie duże jajo :D? I to pewnie przez przypadek ;D.

Mona_M, MANIEK, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która mieszka najbliżej Lublina?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Ile razy byłaś na monitoringu?

Mona ja mam dość daleko do Lublina, bliżej mam do Łodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 14:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Dziewczyny która mieszka najbliżej Lublina?
    281km może być :D?

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ile razy byłaś na monitoringu?

Mona ja mam dość daleko do Lublina, bliżej mam do Łodzi :)

3 razy -poniedziałek (12,5mm), kolejny poniedziałek (27,5mm), środa - info że owulka była bo był płyn po pęcherzyku duuużo ( 150,00 zł łącznie zapłaciłam)

mamut własnie z małżem się śmialiśmy że jak w takie wielkie jajo plemnior nie trafi to znaczy że cos jest nie tak. mam zdjęcie usg tego giganta

marnut, Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2994 2995 2996 2997 2998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ