X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam , no właśnie Lenki dawno nie było;) pewnie nas podczytuje;) przywitaj się kobieto chociaż:)

miłego dnia, zaraz wyruszamy an sesję noworodkową:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki!

Konwalianka, chodziło o moją teściową ;)
    Jak zwykle mnie wkurza swoim podejściem do życia. Chcieliśmy ustalić, jak robimy z prezentami w tym roku, bo chcieliśmy w przyszłym tygodniu je kupić, żeby mieć już z głowy. Oczywiście stwierdziła, że nie myślała jeszcze, bo jest taka zmęczona i tak dużo ma na głowie... i ciągle ściągają na siebie z teściem same kłopoty i jak to oni źle nie mają... aż sobie pomyślałam, że całe szczęście nie dotykają się w żaden sposób do naszych starań o dziecko. Generalnie nie lubię osób, które potrafią tylko narzekać, choć wcale źle nie mają i jak to oni pokrzywdzeni przez los. Padło oczywiście, że nie miała sił o niczym pozytywnym pomyśleć (jestem przekonana, że jakby spytać o jej wnuczkę od córki to zaraz by się uśmiechnęła i byłoby zupełnie inaczej). A jak chodzi o nas, nasz ślub, wesele to była tak obojętna, że aż na weselu to raziło po oczach...
    Co do prezentów to zaproponowaliśmy, żeby nie kupować sobie pierdół, tylko złożyć się i kupić coś konkretniejszego. Na co ona stwierdziła, że nie, no chyba, że dla Zosi...
    Ale jeszcze z innymi ma pogadać. Bo co to za prezent, że np wcześniej będziemy wiedzieli, co dostaniemy... ech... pewnie, lepiej dostać, coś co się nie przyda i czego nie będziemy używać, ale grunt, żeby mieć radochę z niespodzianki...

Normalnie jej podejście mnie rozwala... jedne z nielicznych słów, jakie skierowała do mnie, to "co słychać?". I żałuję, że powiedziałam, że wszystko ok (nie lubię narzekania). Bo jakbym powiedziała, że źle, bo coś tam, to może by mnie lepiej traktowała. Bo przecież jej i jej córce jest źle, a ja mówię, że ok, tzn. że pewnie super jest, a nie jest :(
    No i to zachwalanie jej syna (a mojego męża). Czasami mam wrażenie, że mówimy o dwóch różnych osobach - wczoraj spięłyśmy się o to, czy mój mąż jest elastyczny, jeśli chodzi o zmianę pracy. Teściowa twierdzi, że tak, a ja uważam, że nie, bo wiem, co się działo, jak niedawno zmieniał pracę. Jaki był wybredny, jak szukał, jak się bał pierwszego dnia (mimo, że to praca załatwiona przez mojego ojca i już jego tam znał) i jak narzeka na tą pracę...

Trzeba wejść głębiej, żeby poznać tę relację... jesteśmy bardzo różne, dlatego tak różnimy się w zdaniach. A jeszcze ona chyba jest zła, że chciałam wesele i musieli się do niego dołożyć, no i ona w związku z tym musiała iść do pracy, bo całe życie nie pracowała. No i oczywiście najbardziej zmęczona jest ona, później jej córka, syn i na końcu ja, bo i tu cytat "dobry zawód sobie wybrałam", bo jakiś znajomy główny księgowy zarabia 12 tys. sorry, ale ja takich aspiracji nie mam, zarabiam dużo mniej od jej córki, pracując dużo dłużej...

No dobra, koniec tych wywodów, bo się denerwować nie powinnam ;)

Pozdrawiam Was baaaardzo gorąco! Buziaki Kochane :*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym roku na Mikołaja wszystkim dzieciom w naszej rodzinie kupilismy to samo, czyli filcowe kalendarze adwentowe, takie

http://allegro.pl/kalendarz-adwentowy-z-filcu-super-swieta-2-kolory-i4796675158.html

do każdej kieszonki dajemy coś słodkiego i zadanie do wykonania;)

Oto lista zadań
    1.
    Przygotuj lampion i zacznij chodzić na RORATY!!!

2.
    Ucałuj Mamusię i powiedz jej coś miłego!

3.
    Ucałuj Tatę i podrap go 5 minut po plecach :)

4.
    Zacznij dzień od porannej gimnastyki!

5.
    Posprzątaj swój pokój... Mikołaj i Renifery muszą się jakoś w nim zmieścić
    i nie poprzewracać;)

6.
    Przygotuj szklankę mleka i ciasteczka dla Mikołaja

7.
    Zadzwoń do wujka Jacka i opowiedz, jakie prezenty dostałeś od Mikołaja

8.
    Pomóż Rodzicom zrobić obiad. Jak dorośniesz może zostaniesz sławnym szefem kuchni?

9.
    Czy masz już postanowienie adwentowe? Napisz lub narysuj je na kartce, kartkę postaw na parapecie. Codziennie tam zaglądaj i postaraj się dotrzymać danego słowa!

10.
    Zaproś Mamę i Tatę na spacer do parku!

11.
    Naucz się świątecznego wierszyka, który powiesz w trakcie Wigilii... Zaproszeni goście będą pod wrażeniem!

12.
    Zimą nasi mali skrzydlaci przyjaciele potrzebują naszej pomocy. Przygotuj karmnik dla ptaków lub zostawiaj codziennie pokarm dla ptaszków
    na parapecie okna Twojego pokoju...Obserwuj jakie ptaszki odwiedzają przygotowaną przez Ciebie stołówkę :)

13.
    Zrób Mamie i Tacie niespodziankę - przygotuj dla nich pyszne śniadanie lub podwieczorek!

14.
    Powieś jemiołę w dużym pokoju. Za każdym razem, gdy staną pod nią dwie osoby powinny się pocałować.
    Ps. Jako pierwszych zaprowadź pod jemiołę Mamę i Tatę oraz Babcię
    i Dziadka.

15.
    Pomyśl o bliskich, z którymi dawno się nie widziałeś. Narysuj dla nich świąteczną pocztówkę i wyślij pocztą. Sprawisz im wiele radości.

16.
    Upiecz świąteczne pierniczki! Czeka Cię pyszna zabawa! O pomoc możesz poprosić Babcię.

17.
    Zrób łańcuch z kolorowego papieru na choinkę! Uwaga! Potrzebujesz tylko pasków kolorowego papieru, nożyczek i kleju! Możesz użyć papieru do pakowania prezentów - łańcuch będzie jeszcze piękniejszy!

18.
    Poproś Tatę o pomoc i razem przygotujcie świąteczny witraż (Tata wzory witraży bez problemu znajdzie w internecie). Potrzebny Ci będzie czarny papier, kolorowa cienka bibuła, klej i nożyczki.

19.
    Naucz się śpiewać kolędę "Pójdźmy wszyscy do stajenki"

20.
    Ulep największego bałwana jakiego potrafisz! Jeśli nie ma śniegu zrób bałwana z plasteliny lub masy solnej.

21.
    Przygotuj świąteczne obrazki dla Babci i Dziadka

22.
    Narysuj Bożonarodzeniową szopkę, postaraj się narysować jak najwięcej zwierząt...Czy wiesz o tym, że w czasie Wigilii zwierzęta mogą przemówić ludzkim głosem?

23.
    Dowiedz się jakie potrawy będą na wigilijnym stole! Sprawdź czy będzie ich 12!

24.
    To już dziś! Wigilia! Zastanów się nad życzeniami dla swoich bliskich.
    Pamiętaj również, że wszyscy - nawet dzieci mogą pomagać
    w przygotowaniach. Zapytaj Mamę i Tatę jak możesz pomóc!

Fajny pomysł?

cati, ara, Lamama lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błonnik pomysł świetny. Bardzo mi sie podoba:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Anuśka olej to..ja mam podobnie z moją...ciągle opowiada o swoich siostrzenicach, jakie to piękne są a jakie mądre i mają piekne dzieci...co do wigili to nawet się nie wypowiadam, żeby się nie denerwować od rana ;p

Blondik..jesteś genialna..chyba skopiuję to w przyszłym roku bo w tym nie dam rady :)

Ja zbieram się do Kościoła..miłego dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zazdroszczę mruczka ;)

ps miałam straszny sen, że opiekowałam sie dzieckiem,które zaczeło chodzić i wyrwała mi się podczas spaceru i została potrącona..koszmar ;(

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się z Wami, nie mam ochoty na dziecię, przeszło mi,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana. Wrocilismy do wielkopolski i zaraz ide na uczelnie. Ech, sama chcialam!

Asiula ten typ tesciowej to uwaza ze synus wciaz ma 7 lat i jest najlepszy na swiecie. Nie zmienisz tego, trzeba cierpiec, oby rzadko i krotko :D

Blondik podziwiam ze jestes w stanie pracowac z maluszkami podczas staran, ja wymiekalam jak widzialam z dala nawet kruszynke, a co dopiero stylizowac i fotografowac!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzień dobry!

Anuśka olej to..ja mam podobnie z moją...ciągle opowiada o swoich siostrzenicach, jakie to piękne są a jakie mądre i mają piekne dzieci...co do wigili to nawet się nie wypowiadam, żeby się nie denerwować od rana ;p

Blondik..jesteś genialna..chyba skopiuję to w przyszłym roku bo w tym nie dam rady :)

Ja zbieram się do Kościoła..miłego dnia ;)

Misia i Konwalianka dziękuję za pocieszenie ale moja teściowa zupełnie mnie nie wkurza. Nawet jak żyła to była świetna babka :) Misia, makabryczny sen. Współczuję :(
    Asiula chyba jakieś podobne jesteśmy że nas tak mylą ;)
    A ja wczoraj zaczęłam z tą rwą i nie zdołałam już odpisać bo mąż mnie nasmarował maścią, opatulił kocykiem i usnęłam :)
    Cati mam nadzieję że to faktycznie będzie objaw :) Ale na razie nadal czekam na owulację, więc nic nie wiadomo :) Oby do świąt.

cati lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Pati Belgia wrote:
    Błonnik pomysł świetny. Bardzo mi sie podoba:-)

"Błonnik", "Łamana", "tyłem mocno"... Jak zwykle - you made my day, Pati :D!

Giussta - dziękuję Perła ;D! Trzymam kciuki za Was i Wasze kulki ;)!

Misia - ja nie piłam Inofolicu, łykałam Inozytol. Ale co do Inofolicu - widziałam, że są dziewczyny co piją go raz dziennie i takie co piją dwa razy. Także wolna wola :).

Anuśka - ałaaa...:/.

Asiula - jej nie zmienisz, ale możesz zmienić swoje podejście do niej. Olej. Co Ci to za różnica co ona gada na Twój temat? Karawana jedzie dalej :)!

Konwalianka - podrzucić Ci jakieś listy imion męskich :)?

Blondik - bardzo fajny pomysł :)!

Miłego dnia!

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cześć dziewczyny!

"Błonnik", "Łamana", "tyłem mocno"... Jak zwykle - you made my day, Pati :D!

Giussta - dziękuję Perła ;D! Trzymam kciuki za Was i Wasze kulki ;)!

Misia - ja nie piłam Inofolicu, łykałam Inozytol. Ale co do Inofolicu - widziałam, że są dziewczyny co piją go raz dziennie i takie co piją dwa razy. Także wolna wola :).

Anuśka - ałaaa...:/.

Asiula - jej nie zmienisz, ale możesz zmienić swoje podejście do niej. Olej. Co Ci to za różnica co ona gada na Twój temat? Karawana jedzie dalej :)!

Konwalianka - podrzucić Ci jakieś listy imion męskich :)?

Blondik - bardzo fajny pomysł :)!

Miłego dnia!
    Aj Martuntu jak zwykle napsocilam w literach ;-) i oczywiście tego nie widziałam :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Co się stało kochana

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja :D strasznie ci psoci ten twoj wykres :D

tak ogolnie to hejka ,dzis mam okropne bóle brzucha :/ raz lewy raz prawy.
    na tyle mocne ze wyrwaly mnie ze snu... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 12:02

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    co sie stalo ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    co nowego?

Freja, Ania_84 lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek!
    Na fiolecie cisza i nuuudno
    ale u Was jak zwykle - rozmowy w toku !
    Co tam słychać ?

Ania_84, Arienna lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hej laski :)
    co nowego?
    Tośmy się wbiły w tym samym momencie ;)

Ania_84, Arienna lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja ostatnio zabiegana, co u Was nowego?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć Kroko, ja mam nadzieję, że od jutra zwolnię - na zwolnieniu w końcu :)
    i mam nadzieję, że tak z 1,5 roku nie wrócę do pracy ;)

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z Kościoła..modły za nas wszystkie odprawione i nasze maleństwa , poczete i przyszłe :)a i oczywiście za Sebastiana też :)

Lady..wiem, ze to trudne..nie rezygnuj...
    Anuśka- przepraszam, oczywiście chodziło o Asiule...Mam nadzieje, że Twoja rwa kulszowa odpuści..a może jednak to co innego ;)
    Marnut..acha znów coś pomyliła ;/
    Cati, kochana trzymaj się..
    Neukowa..mam nadzieję, że wytrzymasz na zajęciach ;)
    Anastazja...całe szczeście jest szansa jeszcze w tym cyklu:)

Muszę iść na zakupy i kupic prezencik dla siostrzenców na urodzinki za dwa tyg. Mam nadzieję, że się uda coś fajnego upolować:)
    papa

Krokodylica, Arienna, Anuśka, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

‹‹ 3078 3079 3080 3081 3082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ