WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, w tym roku przyjrzę się butom :D

A ja dziewczynki mam z księdzem po kolędzie mały problem.... tylko się nie śmiejcie :)
    Kolęda u nas będzie w piątek, a w naszym mieszkaniu trwa nieustanna walka z sierścią psa (tak, tego którego zgarnęliśmy 4 m-ce temu ze schroniska). Łatek gubi teraz 100 włosów/sekundę, z czego 80% jest białych, reszta czarne. Mogłabym nic innego w życiu nie robić tylko odkurzać, ale to i tak daremne, bo wyjątkowo trudno te włosy wydrzeć z dywanu (na szczęście na nim niewiele ich widać). Linienie!.
    I od wczoraj mam przed oczami wizję księdza, który klęka na tym dywanie, a później wstaje i ma całą sutannę w białych kudłach o.O. Poodkurzam zaraz przed wizytą, ale i tak czuję, że po tej kolędzie będzie mi się ten widok śnił po nocach. I przez następne kilka lat wizyta po kolędzie będzie się kojarzyła z sierścią. I nawet zacznę wpajać dzieciom tą zależność :|

Ja to chyba zamiast "na kościół" czy "za fatygę" dam mu pieniądze na profesjonalne czyszczenie odzieży...

LaRa, Anuśka, Mona_M, marnut, ara, mimimka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    A co to się dzieje????

A nie wiem, od tygodnia nie śpię po nocach. Budzę się o 1 w nocy i tak sobie leżę.... Wiercę się i nic. Zasypiam nad ranem i potem w dzień chodze nieprzytomna.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo co zrobić, jestem tą szczęściarą co rzygańsko ma wpisane w całą ciąże. :/

Malenq rodzina Twojego chłopa to dziady, bo jak tak można o kimś mówić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo hehehehe przepraszam, ale wizja iście przerażająca.......

kiedyś w domu rodzinnym czekaliśmy na księdza, a w tym czasie nasza kotka zwróciła całe śniadanko i obiadek w pokoju w którym było wszystko przygotowane na "kolędę" hehehe, po tym wszystkim wskoczyła na swoje legowisko na szafę ...a dodam, że na śniadanko zjadła rybkę heheheheh....ja miałam niezły ubaw, gdy moja mama szalała - zdążyła wszystko uprzątnąć, ale chciała jeszcze kotkę zabrać z tego pokoju i kotka się wystraszyła krzyków mamy - wskoczyła jej na plecy wbijając pazury, mama chciała ją zrzucić i miotała się a kotka w tym czasie znowu wymiotowała.......
    boszzzzzzzzeeeeeeeeeeee dziewczyny nawet dzisiaj jak to piszę, to łzy ze śmiechu same lecą....co roku przypominam mamie tą historię hehehehhe

także momo spokojnie, u nas ksiądz był mega szybko, a co roku i tak inny przychodził.........

Anuśka, marnut, ara, Misi@, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Malenq rodzina Twojego chłopa to dziady, bo jak tak można o kimś mówić!

dlatego nie mam z nimi kontaku :P i jest mi z tym baaaaaaaardzo dobrze:)

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Momo, tez niestety sie z tym problemem borykam - linienie, istna masakra, czasami jest juz tak ze nie daje rady, odkurzam mieszkanie 2-3 razy dziennie ;(
    wg veta musimy sie z tym przemeczyc, bo lecza mu skóre i niestety wraz z sierscia musi sie ona odbudowac ;(
    dostaje omega,3,6,9, olej lniany i inne suple ale na razie nic nie pomaga ;( a i wyczesywanie furminatorem nie zdaje rezultatu :/
    (nie mam dywanów, i nie wyobrazam sobie je teraz miec)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

kiedyś w domu rodzinnym czekaliśmy na księdza, a w tym czasie nasza kotka zwróciła całe śniadanko i obiadek w pokoju w którym było wszystko przygotowane na "kolędę" hehehe, po tym wszystkim wskoczyła na swoje legowisko na szafę ...a dodam, że na śniadanko zjadła rybkę heheheheh....ja miałam niezły ubaw, gdy moja mama szalała - zdążyła wszystko uprzątnąć, ale chciała jeszcze kotkę zabrać z tego pokoju i kotka się wystraszyła krzyków mamy - wskoczyła jej na plecy wbijając pazury, mama chciała ją zrzucić i miotała się a kotka w tym czasie znowu wymiotowała.......
    boszzzzzzzzeeeeeeeeeeee dziewczyny nawet dzisiaj jak to piszę, to łzy ze śmiechu same lecą....co roku przypominam mamie tą historię hehehehhe

także momo spokojnie, u nas ksiądz był mega szybko, a co roku i tak inny przychodził.........
    Nie chciałabym tego przeżyć ale czyta się świetnie :) Uśmiałam się do łez :)

marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    to dostawalas w tylek ??
    ja w brzuch :P
    no w tyłek :D w brzuch na pewno bardziej boli :P

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Groszku heheheh mina mamy jak weszła świece zapalić i zobaczyła to co zobaczyła - bezcenne................hehehehehehe

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczątka, te urodzone w grudniu i te mądrzejsze :)
    Przez ten wątek grudniowy zapomniałam się z Wami przywitać.
    Obiecuję doczytać.
    Mnie 3 dzień trzyma migrena.

marnut, Ania_84, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Mona..............współczuję.....jak ja nie lubię bólów głowy.......:-/

Mona_M lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej dziewczątka, te urodzone w grudniu i te mądrzejsze :)
    Przez ten wątek grudniowy zapomniałam się z Wami przywitać.
    Obiecuję doczytać.
    Mnie 3 dzień trzyma migrena.
    To jest kara za karmienie trolla :P
    Nie no żartuję :) Współczuję bólu głowy, wiem że to mocno uciążliwe jest :/

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To jest kara za karmienie trolla :P
    Nie no żartuję :) Współczuję bólu głowy, wiem że to mocno uciążliwe jest :/
    Ej ale ja się starałam ograniczać wypowiedzi :)
    Ale wczoraj przez wypowiedzi Mamutka aż jajniki ze śmiechu mnie bolały.

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra teraz już lecę po popcorn i wgłębiam się w lekturę "grudniowe"....... nosz znalazłam zajęcie na popołudnie...........tylko kto mi obiad ugotuje??? aaaaaaaaa zapomniałam, że i tak mam jak najwięcej leżeć hehehehe to sobie mandarynkę zjem:)

• ara Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

malenq aż się poryczałam ze śmiechu! :D
    momo1009 wrote:
    Zimno! I będzie jeszcze zimniej więc z odlotem musiałabyś się pospieszyć :). Tylko pamiętaj żeby było wi-fi, bo w przeciwnym razie będziemy zdane na kontakt z Tobą poczta tradycyjną :P

Ara, wiesz że ja nie wiedziałam co to blablacar do wczoraj? Pokazałam mężowi i spodobała nam się idea. On się chyba tam zapisze bo czasem trochę jeździ po Polsce :)

kochana do stycznia muszę wytrzymać i spadam w ciepełko :D
    a blabla jest świetny, my bardzo często zabieramy ludzi, śmiechu często jest co nie miara, czasem taka integracja następuje, że normalnie dyskotekę na kółkach mamy :P
    a tamten wyjazd o którym pisałam, to był mój pierwszy kiedy się do kogoś dokoptowałam, bo akurat luby był na pomorzu, a ja musiałam się tam jakoś dostać ;)

Konwalia jak to dziś ksiądz?! i kolędę śpiewa na wejście w adwencie? może to jakaś ściema hmmm? jak nie znasz to nie dawaj kasy lepiej :P

Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - no boska historia :D! I też płaczę ze śmiechu :D.

Mona - pewnie z tego śmiechu Cię łeb rozbolał ;).

Anuśka - tak, uderzenia gorąca skłoniły mnie ku testowaniu ;D. Ale będą jaja jak razem z Momo będziecie w ciąży :D. Tylko Mona hoduje mój test do wiosny :(.

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Anuśka - tak, uderzenia gorąca skłoniły mnie ku testowaniu ;D. Ale będą jaja jak razem z Momo będziecie w ciąży :D. Tylko Mona hoduje mój test do wiosny :(.
    A nie bo łeb mnie boli od poniedziałku :/

Hoduję, hoduję bo szkoda go zmarnować. Anuż z odstawienia będą bliźniaki i wtedy mąż mnie zamorduje. Szkoda mi tych miesięcy, a z drugiej strony fajnie sie odpoczywa psychicznie :)

marnut lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Ja się nie nakręcam bo w zeszłym cyklu też miałam uderzenia gorąca... Może nie takie duże jak teraz ale były więc nic nie wiadomo... Jak zwykle zresztą :) Dla małża też już prezent mam, bo doszłam do wniosku, że jakbym miała mu dać pozytywny test to nie wiem czy na te święta z jajkiem bym się wyrobiła ;) Więc ciśnienia jakoś nie ma :) Ale nie ukrywam, że jak do szesnastego @ nie przyjdzie to obsikam ten szczęśliwy teścik od Ciebie z nadzieją, że wreszcie zobaczę dwie (nie muszą być tłuste) krechy :D

Mona_M, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    no w tyłek :D w brzuch na pewno bardziej boli :P
    powiem ci z emnie nic nie bolalo ani podanie zastrzyku ani pozniej :)

dziewczyny co do trollla :D to nie chciałabym ublizac zadnemu troloowi bo chyba one maja wiecej w tych bajach wyrozumiałosci :P

Malenq, Mona_M, Anuśka, momo1009 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serio u Was ksieża na kolendzie klękają? U mnie nigdy.
    Ostatnio jak był u mnie w nowym mieszkaniu, to tak się perfidnie rozglądał, aż mi głupio było. Pewnie św. obrazków szukał, a u mnie żadnego nie ma. Jest krzyż nad wejściem i myślę, że wystarczy. Ale moge się mylić.

‹‹ 3152 3153 3154 3155 3156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ