X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa rewelacyjna historia, jest co wspominać :D. Pomysł z mandarynką zamiast obiadu... no ja bym nie dała rady, ale Ty sama wiesz najlepiej na co tu i teraz masz ochotę :D. Jak mandarynka to mandarynka :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie w sierściowym problemie :). A może jak się trafi ksiądz - luzak to wykaże się zrozumieniem i nie obrazi na kilka kłaków na sutannie.

LaRa, a właśnie sobie przypomniałam.. jak tam u Twojego psiurka z okiem?

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, czytałaś może o tym progesteronie, co można zrobić, żeby go zmniejszyć? tylko anty czy możesz np wprowadzić jakąś dietę czy zioła?

Anuśka, u Ciebie wygląda to naprawdę obiecująco :D. Oby do 16tego ;)!

Ja z kolędą nie pomogę, bo nie gościmy księdza u siebie.

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

W koncu nadrobilam zaleglosci i kazdej z was sprawdzilam owulke, znaczy tym , ktore prosily i zostawily swoja date urodzenia:)))
    Jest 15 a ja nadal jestem w pizamie, nie zjadlam nawet jeszcze sniadania, to jest jakis obled!!!! Na szczescie małża nie ma do piatku bo inaczej bylaby katastrofa, on wraca z pracy a ja dopiero wstaje haha:)))
    No nic, milego czytania i przytulania:D

Anuśka
    Owu ksiezycowa 26 grudnia!!! Takze dzialaj;)
    A nastepna 24 stycznia i 22 lutego:)

Arienna super!!! jak owu ksiezycowa zbiega sie z biologiczna to wg Jonasa szanse na poczecie sa mega duze!!!:))

Misia, nawet jesli owu ksiezycowa wypada w czasie @ to bym sie nie przejmowala i tez probowala- dr jonas twierdzi ze niezaleznie od cyklu biologicznego istnieje drugi cykl, oba sa niezalezne od siebie choc najlepiej jak sie pokrywaja wiadomo, wiec to, ze masz @ nie przeszkadzaw staraniach w te dni:))))
    Twoja owu ksiezycowa wypada zawsze w pelnie ksiezyca, ale niekoniecznie pelnia jest zawsze 5 dnia miesiaca:)

Mona M
    Twoja ostatnia owu ksiezycowa byla 30 listopada a kolejna bedzie 30 grudnia i 30 stycznia , dalej 27 luty i 29 marzec:)

Momo1009
    Owu ksiezycowa 13 grudnia w sobote!!! To juz chyba masz plany na weekend...;))
    Nastepna 12 stycznia i 12 lutego:))

Blondik
    Owu ksiezycowa 15 grudnia:))
    A nastepne 13 styczen i 11 luty:)

momo1009 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Dziewczyny serio u Was ksieża na kolendzie klękają? U mnie nigdy.
    Ostatnio jak był u mnie w nowym mieszkaniu, to tak się perfidnie rozglądał, aż mi głupio było. Pewnie św. obrazków szukał, a u mnie żadnego nie ma. Jest krzyż nad wejściem i myślę, że wystarczy. Ale moge się mylić.
    U mnie też tylko krzyż i to też głównie dlatego, że zobaczyłam go na Krupówkach i mnie zauroczył, bo tak to jakoś obrazki świętych mnie nie kręcą. A poza tym wyczytałam w Biblii, którą bardzo szanuję, że "Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył" więc u mnie w domu takich obrazów i rzeźb nie będzie.
    U nas ksiądz chodzi po świętach. Czemu u Was tak wcześnie?

Malenq lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Dziewczyny serio u Was ksieża na kolendzie klękają? U mnie nigdy.
    Ostatnio jak był u mnie w nowym mieszkaniu, to tak się perfidnie rozglądał, aż mi głupio było. Pewnie św. obrazków szukał, a u mnie żadnego nie ma. Jest krzyż nad wejściem i myślę, że wystarczy. Ale moge się mylić.
    Hmmmmmm.. teraz to dałaś mi do myślenia. na pewno któryś kiedyś klęknął, ale czy każdy... Jeśli nie, tym lepiej dla mnie i dla niego :)

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Momo, kup w Rossmanie szczoteczkę (taką lepiącą) do czyszczenia ubrań z sierści i bez słowa podaj księdzu jak już wstanie z klęczek :D. Ewentualnie dywanik czy ręcznik mu rozściel. Albo skleć mały ołtarzyk z klęcznikiem ;D.

Misi@, Malenq, Mona_M, mimimka, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, ale się rozkręciłyście :)

Pati, mam nadzieję, że w końcu i moja kartka dojdzie
    Anuśka na bank to groszkowy objaw :)
    Malenkq,Marnut, Konwaliko, Kroko, Cati trzymajcie się dzielnie

Momo, ja mam też tylko krzyz nad drzwiami wejściowymi i jakoś się tym nie przejmuję.

A ja dziś tak sobie myślałam, że będę owulować z jajnika, w którym się nie robi torbiel, więc mam nadzieję..choć po cichu karcę się za nią..strach przed rozczarowniem jest duży.

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka mozesz obliczyć też moją?? 29.09.1984

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:01

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    Anuśka
    Owu ksiezycowa 26 grudnia!!! Takze dzialaj;)
    A nastepna 24 stycznia i 22 lutego:)
    No to u mnie w styczniu między owu księżycową a tą z OF będzie kilka dni różnicy tylko więc może są szanse :) Dzięki Mimimka :)

Malenq, mimimka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimimka jak Ty to obliczasz? Ja ściągnełam jakiś program w dosie o nazwie cykle ale za choinkę nie mogło mi obliczyć :/

• ara Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos kolędy i sierściuchów... miałam kiedyś kota norweskiego leśnego - wariat kompletny, ale pozytywnie :) No i pewnego dnia (kolęda) ksiądz przy stole w kuchni (bo w pokoju remont), modlitwa, cisza, pełne skupienie, zanurza kropidło na co mój kot szajbus wskakuje na stół i zaczyna wylizywać wodę święconą z talerzyka! o.O rety jak mi wstyd było! na szczęście ksiądz okazał się być spoko gość ;)

zizia_a, Malenq, Anuśka, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No to u mnie w styczniu między owu księżycową a tą z OF będzie kilka dni różnicy tylko więc może są szanse :) Dzięki Mimimka :)
    Anuśka no co Ty Ty juz jesteś prawdopodobnie zagroszkowana :) zapytaj o obecny cykl, kiedy było :) Jak Ci się pokryję z owulacją wskazaną przez wykres to już tylko formalność :)

Mona_M, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    Mona M
    Twoja ostatnia owu ksiezycowa byla 30 listopada a kolejna bedzie 30 grudnia i 30 stycznia , dalej 27 luty i 29 marzec:)

)
    Dziękuję. Czyli czekam do 29 marca. O matkooo to długo :)
    Mamutku - czytałam właśnie, że lekarze przepisują na krótko tabletki anty. I ja jak zaskoczę to szybko po odstawieniu bo potem (jak zwykle) wszystko wróci do swojej normy. Jak do czerwca nie zajdę to chyba daruję sobie starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:10

mimimka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Anuśka no co Ty Ty juz jesteś prawdopodobnie zagroszkowana :) zapytaj o obecny cykl, kiedy było :) Jak Ci się pokryję z owulacją wskazaną przez wykres to już tylko formalność :)
    W tym miesiącu mam w wigilię :D To ni hu hu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaa przyszedł mój tablecik........i w końcu z łóżeczka będę mogła podczytywać:)

Mona_M, ara, Anuśka, mimimka, Misi@, Pati Belgia, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia, jak posprawdzam to wkleje hihi:))

misia sprawdzam wszystko sama ze tak powiem recznie bez zadnego programu bo nie wierze programom:P

zizia_a lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka jak starczy Ci kartek w brudnopisie to wylicz i mi pliz :D
    25.11.1985

Mona_M lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    zizia, jak posprawdzam to wkleje hihi:))

misia sprawdzam wszystko sama ze tak powiem recznie bez zadnego programu bo nie wierze programom:P

dziekuje Ci bardzo :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimimka i o mnie pamietaj :). 10.09.1982 :)

Zizia, dla odmiany 29.09. urodził sie mój najlepszy kumpel (bo Misia kiedyś pisała, że jej best friend wtedy co ja :))

EDIT
    Aaaaa, przepraszam, teraz zauważyłam, że mi już też wyliczyłaś :D. Dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:23

mimimka, Misi@, zizia_a lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej przerwie moje 'stare' koleżanki. Stęskniłam się za Wami.
    Dawna Nasturcja.

Malenq, Blondik, momo1009, marissith, choco, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 3153 3154 3155 3156 3157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ