My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenqa rewelacyjna historia, jest co wspominać
. Pomysł z mandarynką zamiast obiadu... no ja bym nie dała rady, ale Ty sama wiesz najlepiej na co tu i teraz masz ochotę
. Jak mandarynka to mandarynka 
Dziękuję dziewczyny za wsparcie w sierściowym problemie
. A może jak się trafi ksiądz - luzak to wykaże się zrozumieniem i nie obrazi na kilka kłaków na sutannie.
LaRa, a właśnie sobie przypomniałam.. jak tam u Twojego psiurka z okiem?********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
nick nieaktualnyMona, czytałaś może o tym progesteronie, co można zrobić, żeby go zmniejszyć? tylko anty czy możesz np wprowadzić jakąś dietę czy zioła?
Anuśka, u Ciebie wygląda to naprawdę obiecująco
. Oby do 16tego
!
Ja z kolędą nie pomogę, bo nie gościmy księdza u siebie.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!!!
W koncu nadrobilam zaleglosci i kazdej z was sprawdzilam owulke, znaczy tym , ktore prosily i zostawily swoja date urodzenia:)))
Jest 15 a ja nadal jestem w pizamie, nie zjadlam nawet jeszcze sniadania, to jest jakis obled!!!! Na szczescie małża nie ma do piatku bo inaczej bylaby katastrofa, on wraca z pracy a ja dopiero wstaje haha:)))
No nic, milego czytania i przytulania:D
Anuśka
Owu ksiezycowa 26 grudnia!!! Takze dzialaj;)
A nastepna 24 stycznia i 22 lutego:)
Arienna super!!! jak owu ksiezycowa zbiega sie z biologiczna to wg Jonasa szanse na poczecie sa mega duze!!!
)
Misia, nawet jesli owu ksiezycowa wypada w czasie @ to bym sie nie przejmowala i tez probowala- dr jonas twierdzi ze niezaleznie od cyklu biologicznego istnieje drugi cykl, oba sa niezalezne od siebie choc najlepiej jak sie pokrywaja wiadomo, wiec to, ze masz @ nie przeszkadzaw staraniach w te dni:))))
Twoja owu ksiezycowa wypada zawsze w pelnie ksiezyca, ale niekoniecznie pelnia jest zawsze 5 dnia miesiaca:)
Mona M
Twoja ostatnia owu ksiezycowa byla 30 listopada a kolejna bedzie 30 grudnia i 30 stycznia , dalej 27 luty i 29 marzec:)
Momo1009
Owu ksiezycowa 13 grudnia w sobote!!! To juz chyba masz plany na weekend...
)
Nastepna 12 stycznia i 12 lutego:))
Blondik
Owu ksiezycowa 15 grudnia:))
A nastepne 13 styczen i 11 luty:)
momo1009 lubi tę wiadomość
-
U mnie też tylko krzyż i to też głównie dlatego, że zobaczyłam go na Krupówkach i mnie zauroczył, bo tak to jakoś obrazki świętych mnie nie kręcą. A poza tym wyczytałam w Biblii, którą bardzo szanuję, że "Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył" więc u mnie w domu takich obrazów i rzeźb nie będzie.Mona_M wrote:Dziewczyny serio u Was ksieża na kolendzie klękają? U mnie nigdy.
Ostatnio jak był u mnie w nowym mieszkaniu, to tak się perfidnie rozglądał, aż mi głupio było. Pewnie św. obrazków szukał, a u mnie żadnego nie ma. Jest krzyż nad wejściem i myślę, że wystarczy. Ale moge się mylić.
U nas ksiądz chodzi po świętach. Czemu u Was tak wcześnie?
Malenq lubi tę wiadomość
-
Hmmmmmm.. teraz to dałaś mi do myślenia. na pewno któryś kiedyś klęknął, ale czy każdy... Jeśli nie, tym lepiej dla mnie i dla niegoMona_M wrote:Dziewczyny serio u Was ksieża na kolendzie klękają? U mnie nigdy.
Ostatnio jak był u mnie w nowym mieszkaniu, to tak się perfidnie rozglądał, aż mi głupio było. Pewnie św. obrazków szukał, a u mnie żadnego nie ma. Jest krzyż nad wejściem i myślę, że wystarczy. Ale moge się mylić.
********Gang 18+********
nick nieaktualny
Momo, kup w Rossmanie szczoteczkę (taką lepiącą) do czyszczenia ubrań z sierści i bez słowa podaj księdzu jak już wstanie z klęczek
. Ewentualnie dywanik czy ręcznik mu rozściel. Albo skleć mały ołtarzyk z klęcznikiem
.
Misi@, Malenq, Mona_M, mimimka, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewuszki, ale się rozkręciłyście

Pati, mam nadzieję, że w końcu i moja kartka dojdzie
Anuśka na bank to groszkowy objaw
Malenkq,Marnut, Konwaliko, Kroko, Cati trzymajcie się dzielnie
Momo, ja mam też tylko krzyz nad drzwiami wejściowymi i jakoś się tym nie przejmuję.
A ja dziś tak sobie myślałam, że będę owulować z jajnika, w którym się nie robi torbiel, więc mam nadzieję..choć po cichu karcę się za nią..strach przed rozczarowniem jest duży.
Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość
-
No to u mnie w styczniu między owu księżycową a tą z OF będzie kilka dni różnicy tylko więc może są szansemimimka wrote:Anuśka
Owu ksiezycowa 26 grudnia!!! Takze dzialaj;)
A nastepna 24 stycznia i 22 lutego:)
Dzięki Mimimka
Malenq, mimimka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a propos kolędy i sierściuchów... miałam kiedyś kota norweskiego leśnego - wariat kompletny, ale pozytywnie
No i pewnego dnia (kolęda) ksiądz przy stole w kuchni (bo w pokoju remont), modlitwa, cisza, pełne skupienie, zanurza kropidło na co mój kot szajbus wskakuje na stół i zaczyna wylizywać wodę święconą z talerzyka!
rety jak mi wstyd było! na szczęście ksiądz okazał się być spoko gość
zizia_a, Malenq, Anuśka, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuśka no co Ty Ty juz jesteś prawdopodobnie zagroszkowanaAnuśka wrote:No to u mnie w styczniu między owu księżycową a tą z OF będzie kilka dni różnicy tylko więc może są szanse
Dzięki Mimimka 
zapytaj o obecny cykl, kiedy było
Jak Ci się pokryję z owulacją wskazaną przez wykres to już tylko formalność
Mona_M, Anuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję. Czyli czekam do 29 marca. O matkooo to długomimimka wrote:Mona M
Twoja ostatnia owu ksiezycowa byla 30 listopada a kolejna bedzie 30 grudnia i 30 stycznia , dalej 27 luty i 29 marzec:)
)
Mamutku - czytałam właśnie, że lekarze przepisują na krótko tabletki anty. I ja jak zaskoczę to szybko po odstawieniu bo potem (jak zwykle) wszystko wróci do swojej normy. Jak do czerwca nie zajdę to chyba daruję sobie starania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:10
mimimka lubi tę wiadomość
-
W tym miesiącu mam w wigilięMisi@ wrote:Anuśka no co Ty Ty juz jesteś prawdopodobnie zagroszkowana
zapytaj o obecny cykl, kiedy było
Jak Ci się pokryję z owulacją wskazaną przez wykres to już tylko formalność 
To ni hu hu
mimimka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mimimka i o mnie pamietaj
. 10.09.1982 
Zizia, dla odmiany 29.09. urodził sie mój najlepszy kumpel (bo Misia kiedyś pisała, że jej best friend wtedy co ja
)
EDIT
Aaaaa, przepraszam, teraz zauważyłam, że mi już też wyliczyłaś
. Dziękuję :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:23
mimimka, Misi@, zizia_a lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
nick nieaktualny