My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
biedronka1982 wrote:Podasz przepis?
Składniki:
500 g selera naciowego
2 cebule
1 marchewka
2 ząbki czosnku
2 ziemniaki
800 ml wywaru warzywnego lub rosołu
serek topiony ( bez dodtków) żeby zagęścić
pieprz, sól do smaku
1 łyżka masła
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka curry
słonecznik
świeży koperek
Słonecznik prażę na teflonie, często mieszam, aby się nie przypalił i odstawiam do ostygnięcia
Na dnie wysokiego garnka rozpuszczam masło i dodaję drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, przez kilka minut duszę warzywa, następnie dodaję pokrojoną w talarki marchewkę oraz seler naciowy i trzymam pod przykryciem do 5 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Całość zalewam bulionem, wkładam pokrojone ziemniaki i gotuję ok. 20 minut, aż wszystkie składniki dokładnie zmiękną, dodaję serek topiony i mieszam aż się rozpuści, dodaje przyprawy
Póżniej blenduje wszystko
Jak juz nakładam to posypuję słonecznikiem ( kiedyś tez próbowałam z peskami dyni - też całkiem niezłe
To jest taki podstawowy przepis nie raz coś jeszcze dodam , albo czegoś zapomnęMili, Jus1985, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
ja, jako rasowa grzesznica , również zajrzałam do kilku sklepów. Efektem są śliczniutkie półkozaczki do biegania do roboty. Znalazłam też śmieszną foremkę do cista w kształcie małpy - będzie ciacho jak nic
A teraz sobie siedzę przed TV, popijam smakowe piwko i oglądam Gordona Ramseya. Mężunio niestety znowu w rozjazdach, więc szykuje się samotny tydzieńMalutkaEve, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu mnie też bo ciagle tylko "kiedy będzie jakaś dzidzia".... tak mnie to wkurw..
wczoraj nie ogarnęłam śniadania, wylądowało w kibelku u tesciowej - dodam
ja chyba się tym wszystkim za bardzo nakręcam...znów...biedronka1982, Iwka, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
ja chyba też sobie wszystkie objawy wmiawiam bo nic z tego nie bedzie...
no i wszystko mnie wkur..... , to chyba najlepszy dowód na to że przyjdzie pieprzona @Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 17:59
MalutkaEve lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja jestem tu nowa i mam nadzieję że będziemy o czym rozmawiać żeby jakoś poprawić sobie humorMili, Iwka, biedronka1982 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMILA wrote:ja chyba też sobie wszystkie objawy wmiawiam bo nic z tego nie bedzie...
no i wszystko mnie wkur..... , to chyba najlepszy dowód na to że przyjdzie pieprzona @
i jeszcze ta płaczliwość, smucą mnie nawet niektóre reklamy
jak nic idzie @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@MILA lubi tę wiadomość
-
ehhhh malutka, ja tez się wczoraj poryczałam tylko czekaj,,,, na czym to było - chyba na mam talent .... ja pierdziele czujesz to ???? a to nawet wzruszające nie było pfffffffff jakas masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 18:04
biedronka1982, MalutkaEve lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMILA wrote:ehhhh malutka, ja tez się wczoraj poryczałam tylko czekaj,,,, na czym to było - chyba na mam talent .... ja pierdziele czujesz to ???? a to nawet wzruszające nie było pfffffffff jakas masakra
no właśnie mam podobnie...
w ogóle jakaś niedojebana jestem od kilku dni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 20:05
MILA lubi tę wiadomość
-
nie ma takich filmików i każdy kto zna temat choć trochę powie Ci że tylko praktyka może tu pomóc. Nie można np. wyznaczyć wysokości szyjki w cm bo to wynika z indywidualnej budowy anatomicznej. Badaj się codziennie i Twój własny palec będzie najlepszą miarką :)powodzenia, jak już załapiesz to stwierdzisz że to dziecinnie proste a do tego czasu będzie to czarna magia"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
milunia wrote:Cześć dziewczyny
Ja jestem tu nowa i mam nadzieję że będziemy o czym rozmawiać żeby jakoś poprawić sobie humor
Poprawiamy sobie humor, o tak często! Czasem jednak jak ma się mega doła, to fajnie jest go mieć w dobrym towarzystwie.
U mnie @ nieproszona za jakieś trzy dni, dzisiaj temperatura również w dól...
Zresztą tak długo już czekamy...
Jestem z dala od wszystkich, więc nikt nie pyta...
W październiku wizyta u lekarz i chcę zrobić wszystkie możliwe badania, aby już wreszcie wiedzieć co jest grane...
W kościele nie byłam, ale dzień spędziłam na łonie natury, a więc też pewien rodzaj modlitwy.
Dobrej nocy Kochane Staraczki.Fasolka -
MILA wrote:zastanawiam na temat badania szyjki o co chodzi ?? jak rozpoznać czy jest nisko, wysoko , otwarta czy zamkn itd
k... musiałabym chyba zobaczyć film na youtubie żeby zajarzyć o co w tym chodzi
Mila, filmów nie ma, ale zdjęcia już są - pogoogluj, mi pomogło A wysokość to jest tak, że przez pierwszy cykl nie będziesz wiedziała, o co chodzi, ale serio już w drugiej połowie cyklu załapiesz, że raz jest wyżej (tzn ciężej Ci do niej palcami sięgnąć), a raz niżej
A jak już załapiesz to jest tak, jak mówi Błysk_kotka - będzie dziecinnie proste
-
nick nieaktualnyMILA wrote:zastanawiam na temat badania szyjki o co chodzi ?? jak rozpoznać czy jest nisko, wysoko , otwarta czy zamkn itd
k... musiałabym chyba zobaczyć film na youtubie żeby zajarzyć o co w tym chodzi
sama tez tego nie robię i nie zamierzam wyższa szkoła jazdy a i tak poknocciłabym pewnie wszystkoMILA lubi tę wiadomość
-
Malutka nie dramatyzuj, to naprawdę proste jeśli już się załapie o co kaman. I daje dużo odpowiedzi, na temat owulki , no chyba że nie chcesz się w to bawić. Dla pocieszenia powiem Ci że kiedys myślałam że tego samego nie można robić,że potrzebny jest specjalny sprzęt do badania szyjki a teraz proszę wkładam palucha i dokładnie wiem co tam się dzieje.
MILA, MalutkaEve lubią tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"