X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Falafel! Nomnomnom pycha :D

falafel pychota :) uwielbiam...gorzej z moimi facetami :]

Nasturcja lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo chłopy to mięcho wolą :D

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak lato sukienieczki spodniczki ;D

odbra wzialam sobe hot doga ;D dawno niejadlam :D

Malenq lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mężowi zapodam dietkę. Ileż mięsa można jeść? Teraz będzie jadł gotowane warzywa. A jak się dorobię takiego garnka, który gotuje na parze, to mu tylko takie warzywa będę podawać. Musi schudnąć, musi! Żadne tycie przy cukrzycy nie jest wskazane, a mąż niestety waży ponad stówe... tyle tylko, że jest wysoki, więc się to jakoś równoważy.

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, warzywka na parze są the best! mam taki garnek, kocham go nad życie!

Nasturcja, Malenq lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na diecie, więc pewnie skończy się kurczakiem z ryżem i surówką.. Niby nie mam co zrzucać, ale po morderczych treningach przydało by się "wyrzeźbić" przed wczasami, ale spaghetti - mmmm, pycha;

Ja na zwolnieniu póki co, a wracać tez mi się nie chce, bo przecież pewnie dostanę wymówienie.. ech; i jak tu się nie stresować?

Narazie, lecę robić skalniak :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wyżyła na samych warzywkach :D Jak zjem mięsko to przynajmniej jestem syta pół dnia :) Wystarczy je fajnie przyrządzić np w risotto albo w folii upiec z ziołami albo udusić i będzie chudo :) Narobiłam sobie smaka na grillowanego dorsza mmm....muszę czekac do długiego weekendu a to jeszcze tylko tydzień :D a potem bzykanko...ah rozmarzyłam się, od razu humor się poprawia na myśl o tym :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj zalezy od dnia ;)
    nierz woli najjesc sie warzyw a nie raz musi miecho :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna jeśli ktoś waży ponad sto kilo to raczej nie ma opcji o "dietetycznym mięsku".

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez warzywa na parze lubie i w sumie czesto jemy dania na parze przygotowane lub pieczone w piekaniku. rzadko smazone.

my jakis czas temu zdecydowanie ograniczalismy mieso w naszym jadlospisie. a wedlin w ogole nie jadamy. maz i przezylibysmy bez miesa (oprocz grilla :P ), ale nasi chlopcy kochaja miecho (chociaz warzywa tez pieknie jedza). dwa lata temu starszy syn, gdy dowiedzial sie, ze ryba na talaerzu to ta sama, kotra plywa w morzu, to nie chcial jesc....ale juz mu przeszlo. pytal sie ostatnio co to za mieso...mowie ze z owieczki (w NO kochaja baranine)....no i roziwazala sie dyskusja nt.zwierzat i mies....na koniec pytam sie czy chce jeszcze mieska...a on z apetytem ze tak!!! wiec wspolczucie dla zabijanych zwierzatek (na cele spozywcze), mu minelo zdecydowanie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, no może i ponad 100 kg ale przecież to kawał chłopa! ponad 190 cm wzrostu, nie rób z niego zawodnika sumo :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, maz wazy 117 kg... :( A wazyl wiecej, ale schudl odkad zaczal kontrolowac cukier.

Tamka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w porównaniu z Waszymi, to "chucherko" waży raptem 68kg przy 178cm wzrostu i odkąd pamiętam chce przytyć, ale nie w taki sposób "na oponkę", a mięśniowo, więc mięso je na potęgę i od tłuszczu nie stroni,ale tego dobrego; ja przy nim przeszłam na racjonalną dietę i zrezygnowałam z cukru - od razu lepiej się czuję, choć nie jestem jakąś fanatyczką i ciasto i cukierka też zjem.. mój syn jest za to bardzo slodyczowy, ale warzyw i owoców nie chce jeść, więc i słodycze ograniczam..ciężka artyleria namówić go choćby na spróbowanie warzywa..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka hmmmmm moja mama miała cukrzycę w wyniku guza przysadki. Należałoby zwrócić uwagę na indeks glikemiczny, bo niektóre warzywa (np.gotowana marchew) ma wysoki indeks i to jest zabronione przy cukrzycy.Mięso chude duszone jak najbardziej.Ale warzywka na parze niestety,nie bardzo.Troszkę przeszłam, więc wiem o czym mówię.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam ;-/

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Konwalianka, bardzo dobrze, rezygnujemy z węglowodanów prostych podczas odchudzania (broń Boże z węglowodanów w ogóle!, trza jeść, te dobre). Przecież nic innego nas nie tuczy, tylko one właśnie. Przetworzone żarcie precz. Po odpowiednio przygotowanym mięsie z odpowiednim tłuszczem nawet na kolację o północy nie przytyjesz :)

Malenq, konwalianka, justta lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Spałam ;-/
    Ja też ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna, zgadzam się.. nawet ziemniaki są niewskazane.. moja siostra męczy sie z synem - 13 lat i cukrzycą, póki co walczą dietą, ale raczej to przegrana walka, bo cukier mocno mu skacze, a życie przemyka między palcami, bo wiecznie zmęczony.. na diecie cukrzycowej schudł w 6 m-cy ponad 10kg!

Nasturcja lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarobiona jestem :)
    mój mąż jak nie ma mięsa to marudzi, że głodny będzie :) i też chudziaczek, chociaż po ślubie mu się utyło, ma 190 cm wzrostu i waży ok 75-80 kg, a wcześniej nawet poniżej 70 kg się zdażało :(
    dzisiaj mam na oabiad ryż z pomidorami i cebulką a jutro może zrobię kokosowy dal z soczewicy

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Wróciłam z objazdu. @ nie dała mi dłużej popracować. Wykrwawiam się ochydnie :/
    Trochę nadrobiłam i powiem, że:
    Krokodylku Wróżka Tamka pisała że myli się góra o jeden cykl, więc w lipcu będą || :) w sumie to nawet bardziej mi pasuje bo na ferie jeszcze się załapię ;D
    Asha współczuję że musiałaś zostawić dziecko. To musiało być dla Ciebie bardzo ciężkie...
    Katja na Twoim miejscu zapisałabym smsy i nagrywała rozmowy z wariatką bo nigdy nie wiadomo, kiedy się przydadzą.
    Nastka ja swojemu też zmieniłam dietkę bo przy 180 waży już 96kg i też porzuciłam ziemniaki a zamiast tego warzywa na parze jemy do mięska. Super rozwiązanie i wszystkim smakuje. Nie dość tego do wszelkich sosów dodaję siemię lniane :)

Malenq, Katjaa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ