Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Falafel! Nomnomnom pycha :D

falafel pychota :) uwielbiam...gorzej z moimi facetami :]

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo chłopy to mięcho wolą :D

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak lato sukienieczki spodniczki ;D

odbra wzialam sobe hot doga ;D dawno niejadlam :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mężowi zapodam dietkę. Ileż mięsa można jeść? Teraz będzie jadł gotowane warzywa. A jak się dorobię takiego garnka, który gotuje na parze, to mu tylko takie warzywa będę podawać. Musi schudnąć, musi! Żadne tycie przy cukrzycy nie jest wskazane, a mąż niestety waży ponad stówe... tyle tylko, że jest wysoki, więc się to jakoś równoważy.

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, warzywka na parze są the best! mam taki garnek, kocham go nad życie!

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na diecie, więc pewnie skończy się kurczakiem z ryżem i surówką.. Niby nie mam co zrzucać, ale po morderczych treningach przydało by się "wyrzeźbić" przed wczasami, ale spaghetti - mmmm, pycha;

Ja na zwolnieniu póki co, a wracać tez mi się nie chce, bo przecież pewnie dostanę wymówienie.. ech; i jak tu się nie stresować?

Narazie, lecę robić skalniak :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wyżyła na samych warzywkach :D Jak zjem mięsko to przynajmniej jestem syta pół dnia :) Wystarczy je fajnie przyrządzić np w risotto albo w folii upiec z ziołami albo udusić i będzie chudo :) Narobiłam sobie smaka na grillowanego dorsza mmm....muszę czekac do długiego weekendu a to jeszcze tylko tydzień :D a potem bzykanko...ah rozmarzyłam się, od razu humor się poprawia na myśl o tym :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj zalezy od dnia ;)
    nierz woli najjesc sie warzyw a nie raz musi miecho :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna jeśli ktoś waży ponad sto kilo to raczej nie ma opcji o "dietetycznym mięsku".

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez warzywa na parze lubie i w sumie czesto jemy dania na parze przygotowane lub pieczone w piekaniku. rzadko smazone.

my jakis czas temu zdecydowanie ograniczalismy mieso w naszym jadlospisie. a wedlin w ogole nie jadamy. maz i przezylibysmy bez miesa (oprocz grilla :P ), ale nasi chlopcy kochaja miecho (chociaz warzywa tez pieknie jedza). dwa lata temu starszy syn, gdy dowiedzial sie, ze ryba na talaerzu to ta sama, kotra plywa w morzu, to nie chcial jesc....ale juz mu przeszlo. pytal sie ostatnio co to za mieso...mowie ze z owieczki (w NO kochaja baranine)....no i roziwazala sie dyskusja nt.zwierzat i mies....na koniec pytam sie czy chce jeszcze mieska...a on z apetytem ze tak!!! wiec wspolczucie dla zabijanych zwierzatek (na cele spozywcze), mu minelo zdecydowanie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, no może i ponad 100 kg ale przecież to kawał chłopa! ponad 190 cm wzrostu, nie rób z niego zawodnika sumo :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, maz wazy 117 kg... :( A wazyl wiecej, ale schudl odkad zaczal kontrolowac cukier.

Tamka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w porównaniu z Waszymi, to "chucherko" waży raptem 68kg przy 178cm wzrostu i odkąd pamiętam chce przytyć, ale nie w taki sposób "na oponkę", a mięśniowo, więc mięso je na potęgę i od tłuszczu nie stroni,ale tego dobrego; ja przy nim przeszłam na racjonalną dietę i zrezygnowałam z cukru - od razu lepiej się czuję, choć nie jestem jakąś fanatyczką i ciasto i cukierka też zjem.. mój syn jest za to bardzo slodyczowy, ale warzyw i owoców nie chce jeść, więc i słodycze ograniczam..ciężka artyleria namówić go choćby na spróbowanie warzywa..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka hmmmmm moja mama miała cukrzycę w wyniku guza przysadki. Należałoby zwrócić uwagę na indeks glikemiczny, bo niektóre warzywa (np.gotowana marchew) ma wysoki indeks i to jest zabronione przy cukrzycy.Mięso chude duszone jak najbardziej.Ale warzywka na parze niestety,nie bardzo.Troszkę przeszłam, więc wiem o czym mówię.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam ;-/

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Konwalianka, bardzo dobrze, rezygnujemy z węglowodanów prostych podczas odchudzania (broń Boże z węglowodanów w ogóle!, trza jeść, te dobre). Przecież nic innego nas nie tuczy, tylko one właśnie. Przetworzone żarcie precz. Po odpowiednio przygotowanym mięsie z odpowiednim tłuszczem nawet na kolację o północy nie przytyjesz :)

nick nieaktualny, konwalianka, justta lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Spałam ;-/
    Ja też ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna, zgadzam się.. nawet ziemniaki są niewskazane.. moja siostra męczy sie z synem - 13 lat i cukrzycą, póki co walczą dietą, ale raczej to przegrana walka, bo cukier mocno mu skacze, a życie przemyka między palcami, bo wiecznie zmęczony.. na diecie cukrzycowej schudł w 6 m-cy ponad 10kg!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarobiona jestem :)
    mój mąż jak nie ma mięsa to marudzi, że głodny będzie :) i też chudziaczek, chociaż po ślubie mu się utyło, ma 190 cm wzrostu i waży ok 75-80 kg, a wcześniej nawet poniżej 70 kg się zdażało :(
    dzisiaj mam na oabiad ryż z pomidorami i cebulką a jutro może zrobię kokosowy dal z soczewicy

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Wróciłam z objazdu. @ nie dała mi dłużej popracować. Wykrwawiam się ochydnie :/
    Trochę nadrobiłam i powiem, że:
    Krokodylku Wróżka Tamka pisała że myli się góra o jeden cykl, więc w lipcu będą || :) w sumie to nawet bardziej mi pasuje bo na ferie jeszcze się załapię ;D
    Asha współczuję że musiałaś zostawić dziecko. To musiało być dla Ciebie bardzo ciężkie...
    Katja na Twoim miejscu zapisałabym smsy i nagrywała rozmowy z wariatką bo nigdy nie wiadomo, kiedy się przydadzą.
    Nastka ja swojemu też zmieniłam dietkę bo przy 180 waży już 96kg i też porzuciłam ziemniaki a zamiast tego warzywa na parze jemy do mięska. Super rozwiązanie i wszystkim smakuje. Nie dość tego do wszelkich sosów dodaję siemię lniane :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ