My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
oo tak lato sukienieczki spodniczki
odbra wzialam sobe hot dogadawno niejadlam
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mężowi zapodam dietkę. Ileż mięsa można jeść? Teraz będzie jadł gotowane warzywa. A jak się dorobię takiego garnka, który gotuje na parze, to mu tylko takie warzywa będę podawać. Musi schudnąć, musi! Żadne tycie przy cukrzycy nie jest wskazane, a mąż niestety waży ponad stówe... tyle tylko, że jest wysoki, więc się to jakoś równoważy.
Tamka lubi tę wiadomość
-
Ja też na diecie, więc pewnie skończy się kurczakiem z ryżem i surówką.. Niby nie mam co zrzucać, ale po morderczych treningach przydało by się "wyrzeźbić" przed wczasami, ale spaghetti - mmmm, pycha;
Ja na zwolnieniu póki co, a wracać tez mi się nie chce, bo przecież pewnie dostanę wymówienie.. ech; i jak tu się nie stresować?
Narazie, lecę robić skalniak -
Ja bym nie wyżyła na samych warzywkach
Jak zjem mięsko to przynajmniej jestem syta pół dnia
Wystarczy je fajnie przyrządzić np w risotto albo w folii upiec z ziołami albo udusić i będzie chudo
Narobiłam sobie smaka na grillowanego dorsza mmm....muszę czekac do długiego weekendu a to jeszcze tylko tydzień
a potem bzykanko...ah rozmarzyłam się, od razu humor się poprawia na myśl o tym
Krokodylica lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny
-
ja tez warzywa na parze lubie i w sumie czesto jemy dania na parze przygotowane lub pieczone w piekaniku. rzadko smazone.
my jakis czas temu zdecydowanie ograniczalismy mieso w naszym jadlospisie. a wedlin w ogole nie jadamy. maz i przezylibysmy bez miesa (oprocz grilla), ale nasi chlopcy kochaja miecho (chociaz warzywa tez pieknie jedza). dwa lata temu starszy syn, gdy dowiedzial sie, ze ryba na talaerzu to ta sama, kotra plywa w morzu, to nie chcial jesc....ale juz mu przeszlo. pytal sie ostatnio co to za mieso...mowie ze z owieczki (w NO kochaja baranine)....no i roziwazala sie dyskusja nt.zwierzat i mies....na koniec pytam sie czy chce jeszcze mieska...a on z apetytem ze tak!!! wiec wspolczucie dla zabijanych zwierzatek (na cele spozywcze), mu minelo zdecydowanie
-
nick nieaktualny
-
Mój w porównaniu z Waszymi, to "chucherko" waży raptem 68kg przy 178cm wzrostu i odkąd pamiętam chce przytyć, ale nie w taki sposób "na oponkę", a mięśniowo, więc mięso je na potęgę i od tłuszczu nie stroni,ale tego dobrego; ja przy nim przeszłam na racjonalną dietę i zrezygnowałam z cukru - od razu lepiej się czuję, choć nie jestem jakąś fanatyczką i ciasto i cukierka też zjem.. mój syn jest za to bardzo slodyczowy, ale warzyw i owoców nie chce jeść, więc i słodycze ograniczam..ciężka artyleria namówić go choćby na spróbowanie warzywa..
-
Nastka hmmmmm moja mama miała cukrzycę w wyniku guza przysadki. Należałoby zwrócić uwagę na indeks glikemiczny, bo niektóre warzywa (np.gotowana marchew) ma wysoki indeks i to jest zabronione przy cukrzycy.Mięso chude duszone jak najbardziej.Ale warzywka na parze niestety,nie bardzo.Troszkę przeszłam, więc wiem o czym mówię.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny
-
O Konwalianka, bardzo dobrze, rezygnujemy z węglowodanów prostych podczas odchudzania (broń Boże z węglowodanów w ogóle!, trza jeść, te dobre). Przecież nic innego nas nie tuczy, tylko one właśnie. Przetworzone żarcie precz. Po odpowiednio przygotowanym mięsie z odpowiednim tłuszczem nawet na kolację o północy nie przytyjesz
Malenq, konwalianka, justta lubią tę wiadomość
-
kasiarzyna, zgadzam się.. nawet ziemniaki są niewskazane.. moja siostra męczy sie z synem - 13 lat i cukrzycą, póki co walczą dietą, ale raczej to przegrana walka, bo cukier mocno mu skacze, a życie przemyka między palcami, bo wiecznie zmęczony.. na diecie cukrzycowej schudł w 6 m-cy ponad 10kg!
Nasturcja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzarobiona jestem
mój mąż jak nie ma mięsa to marudzi, że głodny będziei też chudziaczek, chociaż po ślubie mu się utyło, ma 190 cm wzrostu i waży ok 75-80 kg, a wcześniej nawet poniżej 70 kg się zdażało
dzisiaj mam na oabiad ryż z pomidorami i cebulką a jutro może zrobię kokosowy dal z soczewicy
-
Ufff... Wróciłam z objazdu. @ nie dała mi dłużej popracować. Wykrwawiam się ochydnie
Trochę nadrobiłam i powiem, że:
Krokodylku Wróżka Tamka pisała że myli się góra o jeden cykl, więc w lipcu będą ||w sumie to nawet bardziej mi pasuje bo na ferie jeszcze się załapię
Asha współczuję że musiałaś zostawić dziecko. To musiało być dla Ciebie bardzo ciężkie...
Katja na Twoim miejscu zapisałabym smsy i nagrywała rozmowy z wariatką bo nigdy nie wiadomo, kiedy się przydadzą.
Nastka ja swojemu też zmieniłam dietkę bo przy 180 waży już 96kg i też porzuciłam ziemniaki a zamiast tego warzywa na parze jemy do mięska. Super rozwiązanie i wszystkim smakuje. Nie dość tego do wszelkich sosów dodaję siemię lniane
Malenq, Katjaa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość