X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyl, coś mi się wydawało, że też miałaś problemy żołądkowe, dlatego tak napisałam, ale jeśli nie to bardzo dobrze ;)

Nastka , taki spadek może być bardzo owocny ;)

konwalianka, spadek przed owu jak najbardziej może być, tzn zawsze jest ale nie zawsze go wyłapujemy pomiarem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 08:44

konwalianka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Nasturcja, podobno spadek ok. 8-9 dnia po owulacji dobrze świadczy - może to zagnieżdżenie? :)
    Ja już miałam jeden spadek, chyba w 5 dniu po owulacji. Nie aż taki drastyczny ten spadek był, ale był. A dzisiaj masakra. Tak mi w dół poleciało jak tuz przed @. I strasznie mi zimno, co jest dziwne, bo mieszkam w upałach. Mam dreszcze a za chwilę uderzenia gorąca. Myślę, że chyba grypa nadchodzi.

Tamka lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki,
    a ja mam przeboje dziś od rana...chciałam zrobić badanie prolaktyny,ale oczywiście nie byli w stanie mi się wkłuć do żyły, 3 podejścia i miałam dość.Zaczęlo mi się kręcić w głowie i pozamiatane, myślałam że odlecę.Odpuszczam sobie w tym cyklu.Wrrr nienawidzę badań na czczo.
    I tak go gina mam isc dopiero w lipcu.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • mimik74 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dziś na zastrzyk ( olfen z wit b12) idę ma być. ich 10 tylko nie wiem czemu b12 mam tylko 5 ampułek ogólnie nic mi się nie chce tym bardziej że mąż ma dziś wolne i zamierza przy kompie siedzieć. Za oknem piękne słonko a panowie od śmieciary zagłuszają ptasząt śpiew. Życzę Wam spokojnego dzionka :D

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie i miłego dzionka życzę, ja dziś na 14 do pracy :( niestety, co do rad o.Sroki to hm.............. znaczy że do stycznia mam czekać? Bo najpłodniejszy? masakra :P , a z księżycem to czytałam już gdzie indziej, księżyc przybywający jest dobry dla poczęcia tak jak ubywający dla odchudzania :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Mam dreszcze a za chwilę uderzenia gorąca. Myślę, że chyba grypa nadchodzi.

Nasta, takie uderzenia gorąca to też objaw ;) no no no ;)

Nasturcja lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się tymi spadkami przestałam nakręcać.Miałam nie raz i dupa blada.Nawet plamienie implantacyjne haha po prostu odpuszczam,bo im bardziej sie obserwuję tym większe potem rozczarowanie.Najlepiej o tym nie myśleć.Teraz stwierdziłam,że mierzę tempkę aż do owulacji, żeby wiedzieć mniej więcej a potem grzecznie czekam na okres.

Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Krokodyl, coś mi się wydawało, że też miałaś problemy żołądkowe, dlatego tak napisałam, ale jeśli nie to bardzo dobrze ;)

Nastka , taki spadek może być bardzo owocny ;)

konwalianka, spadek przed owu jak najbardziej może być, tzn zawsze jest ale nie zawsze go wyłapujemy pomiarem

A to nie. Ja miałam do wczoraj strasznie spuchnięty brzuch, jak bym piłkę połknęła, typowo jak przed okresem. Ale dzisiaj od rana już płaski brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamcia Ty diablico, ja tam zaraz do Ciebie na miotle przyjadę i Ci zdzielę przez kolano :P
    Żadnych nadziei. Ja się czuję grypowo jakby gorączka nadchodziła. Oj Tamka... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 08:59

Tamka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, faktycznie jesteśmy w tym samym momencie.. A ilu dniowe masz cykle? Moje są krótkie..

Nasturcja to tym bardziej :)) Ale spadek w 5 dniu to chyba za szybko by było..Teraźniejszy bardziej prawdopodobny.. No i grypa - oj to często się zgadza :P hehe

kasiarzyna, oczywiście, ze trzeba wziąć poprawkę.. na wszystko, uważam, że takie wsłuchiwanie się nie jest takie dobre i dla organizmu,i dla psychiki - zwłaszcza dla psychiki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:03

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Tamcia Ty diablico, ja tam zaraz do Ciebie na miotle przyjadę i Ci zdzielę przez kolano :P
    Żadnych nadziei. Ja się czuję grypowo jakby gorączka nadchodziła. Oj Tamka... :P
    czekam kochana, akurat kawkę piję, zapraszam ;)

co do objawów to powiem tak - zależy jak kto siebie zna i jak kto sobie wkręca, mnie się nie dzieje nigdy nic, niczego nie czuję ekstra więc gdyby COŚ się zadziało to wiedziałabym od razu, że coś jest na rzeczy

ale mamy wśród nas również takiego anty-mainstream'a ;) któremu NIC się nie działo i wyszły z tego 2 kreski ;) także wkręcać sobie można w obie strony ;)

Nasturcja lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ostatnio to nawet 26- dniowe wiec prawdopodobnie bedziemy testowac w podobnym czasie, a teraz owu mam wczesnie to mozliwe, ze nawet bedzie krotszy :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Ja juz po wou. Musze sie pozali troszke na mojego mena.
    Popatrzcie na moj wykres. Mozna bylo tych serduszek jeszcze wiecej zrobic, bo tak naprawde nie wiadomo kiedy tas owulka jest. A moze byla w 11dc a nie w 12? A on byl 10 i 11dc zmeczony. W czwartek 11dc bylismy na kolacji ze znajomymi gdzie kolezanka poinformowala nas ze jest w ciazy i za dwa miesiace rodzi (szok, nic nei zauwazylismy na poczatku;P). Myslalam wiec ze w ten sam dzien wezmiemy sie ostro do roboty, bo to byl wlasnie juz goracy czas przed okoloowulacyjny. A on ze zmeczony...W piatek bylo serducho rano ale wieczorem on wolal ogladac film niz isc ze mna do lozka! Rano jak mi tempka skoczyla to sie poplakalam, powiedzialam ze juz po ptokach jest i wygarnelam mu wszystko. Moze zle zrobilam ale jak on chce miec dziecko to musi sie troche postarac. W dodatku sam mowi ze nie chce zeby to bylo robione jak projekt. To tez wlasnie chcialam zeby bylo fajnie, isc razem do lozka, powoli bez stresu, ale on wolal film ogladac wiec mu powiedzialam zeby mnie juz nei budzil (bo wtedy seks bylby tylko po to zeby dzieci robic).
    :(. A ja kuzwa pije jakies ziolka, chodze na akupunkture, ograniczam kawe i alkohol a on kuzwa to zlewa :(

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka :( może teraz chłopak się poprawi?

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka , kochana, przytulam Cię, nie smuć się

ale z drugiej strony troszkę wezmę męża w obronę - a jeśli on w tym momencie nie czuł nastroju? może miał w głowie coś innego? i właśnie gdyby poszedł z Tobą, zamiast film oglądać, to nic by z tego nie wyszło i płakałabyś, że się nie udaje

wiem, że czekasz na kropka, ja też ale nie róbmy go mechanicznie, a małż to też wrażliwa istota (chwilami ;) która może mieć gorszy czas, paradoksalnie - może właśnie przez starania

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka, rozumiem doskonale, sama takie rozmowy z M przeprowadzalam pare razy, sciskam mocno, ale tez przychylam sie do Tamki, ciezko to cholera wszystko ogarnac :-(

Tamka lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! :*

• Arienna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a może on ma po prostu stresa i dlatego próbuje się wymigać. Mój małż (próbujemy dopiero 2 cykle) już zaczął marudzić, że może on pójdzie się badać bo może to jego wina, i ma pretensje czemu mówię mamie i siostrze, że się staramy o dziecko, bo jego to stresuje i on czuje presję. I jeszcze jedno, im więcej mówię o dziecku tym bardziej on jest "zmęczony". Mój kochany jest bardzo ambitny ( tak mu zostało z dzieciństwa) i jak mu coś nie wychodzi od razu to zaczyna się irytować i szukać winy w sobie co sprawia że się jeszcze bardziej spina... może się boją że nie sprostają zadaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:26

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja go nawet specjalnei nei cisne tzn nie mowie "kochanie dzisiaj musisz to ze mna zrobic bo dzien plodny". Ja mu to wczesniej sygnalizuje lub mowie wprost. Zrobilam test owu, wyszedl pozyty i mu o tym powiedzialam. Ale byl zmeczony wieczorem...Rece opadaja. Nie chcialam mu wieczorem mowic "sluchaj mam owulke dzis lub jutro, musisz sie wziac w garsc". Myslalam ze sam to wydedukuje.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wręcz powiedziała, że małże to ultra wrażliwe istoty.

Katjaa, Tamka lubią tę wiadomość

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ