X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

łoo matko dopeiro niedawno siadłam na moich szanownych 4 literach :/
    od 9-13 lekarz.. czujecie 2 h czekania n RTG - PRYwATNE :O na NFZ tyle sie nie wyczekałam :P

noo ale wszytsko ok .. meżu dzielnie postawił dzis pierwsze kroki sam wszedł 10 stopn do domu przy barerce pózniej o kulach przeszedl <3
    teraz rehabiltant wyszedł wiec juz cos ruszamy .. i wogole sie poryczałam .. bo moj M zacagnał mnie do lózeczka wyprzytulał wycałował i powiedział ze bardzomnie kocha i naszego bąbla tez ehhh az sie wzruszyłam ..

Katja co do testosteronu - jesli jest za niski to objawem jest również senność , brak wiary w siebie, osłabienie, przemeczenie, łamliwosci kosci pózniej sę pojawia przy długim niedoborze tak jak i w przypadku menopauzy u kobiet - moj M nigdy problmu z sexem ani wzwodem nie mial a testosteron lezał i kwiczał :/
    włąsnie tk ludzie interpretuja brak testosteronu - brak ochoty na sex.. a sprawa jest głebsza i powazniejsza bo niedobór testosteron dlugotrwały prowadzi do zaburzeń pracy serca, otyłości itp td

Mona i prawidłowo z tym sexiorem :D nie tylko dla dzieciaczka ale tez dla przyjemnosci :)

Choco kurde niech ta małpa sie namysla :/ a liczyłam po cichu na wpadeczke <3 tulam

Kuba12, Katjaa, misiaq, choco lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wrocilam z urlopu :D I stwierdzam, ze najfajniejszy okres w pracy to urlop :D

Aniu, ciesze sie, ze maluszek zdrowo rosnie i ze maz zdrowieje :)

Asiula, gdzie w koncu sie wybieracie na wakacje? I jak awans, przypomnialas sie? ;)

Choco, fajnie, ze idziesz na podyplomowe :) Ja robilam 5 lat temu (rany, jaka ja stara jestem...). Ech, to byly czasy ;)

Katja, super, ze dziewczynki dobrze przyjely informacje o maluchu :) Ja tez mam przyrodniego brata (wspolny tata), rozumiemy sie swietnie do dzis.

Kuba, gratulacje dla meza za zdanie prawko. A co do siemienia lnianego, to ja robie gluta i wmiksowuje go do zupy-kremu. W innej formie nie przelkne, no chyba, zeby mi ktos przystawil pistolet do glowy, ale nie przystawia. Taki glut, nawet wmiksowany w zupe, dziala bardzo dobrze na sluz plodny ;)

Witam nowe staraczki!

Ja czekam na @ - jak to napisala Mona pare dni temu, moja "euforia opadła i opada z każdym pomiarem temperatury" :P A testowac bede dopiero na poczatku pazdziernika, wtedy sie dopisze do naszej listy :)

Katjaa, choco, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka to już nie dziewczynki tylko dorosłe kobiety :P ja jestem starsza o parę lat od nich. Praktycznie moje rowiesnice :) bo mój M jest starszy ode mnie o 18 lat :) hihi

Aniu dlatego zapytałam o ten testosteron żeby mieć jaśniejszy obraz :) mój miał problemy ze wzwodem, brakiem chęci do seksu, problem z wytryskiem. Teraz jak zaszlam wszystko jak ręka odjal bez żadnych wspomagaczy. Stres i presja...

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Tyczka praca domowa z zaległości odrobiona na 6 :) fajnie ze wypoczelas. Opowiedz jak tam było.
    Ania,aż miło poczytać o szczęściu Waszym. Piękne chwile.
    Choco, LaRa, szkoda,ale Nowy cykl, Nowe nadzieję.

Dla mnie wrzesień jest szczególny. Taka jestem ciekawa co przyniesie.
    Miłego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 19:27

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba oby wrzesień przyniósł piękne dwie kreseczki :)

Kuba12 lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a czy testosteron mozna podnieść jakimiś lekami bez recepty???

Ania_84 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ania a czy testosteron mozna podnieść jakimiś lekami bez recepty???
    tak

Buzdyganek naziemny (Tribulus terrestris ) on naturalnie podnosi poziom testosteronu - przynajmniej z tego co mi wiadomo ... z olipmu z tego co wiem jest najlepszy :)

przepraszam dziewzynk że się nie odzywam , ale mam kupe roboty a chce skończć do jutra wiec albo wieczorem siade albo jutro :) buziaki i trzymam za każda kciuki :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 7 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anus dzieki wielkie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja, to bedziecie mogli im zostawic maluszka :) Ja "pilnowalam" troche brata (robilam herbatki do butli, sadzalam na nocnik itp.), ale mielismy tylko 9 lat roznicy, wiec nie moglam go calkowicie ogarnac.

Kuba, trzymam kciuki za wrzesien, oby przyniosl duzo dobrego :D Na urlopie bylo super, najedlismy sie maderskich owocow, plywalismy, pilismy miejscowy alcohol, zwiedzalismy, spalilo nas slonce i naprodukowalismy witaminy D na caaaaly rok :) A przynajmniej na miesiac. Malz ponurkowal w oceanie i porobil setki zdjec rybom. Teraz codziennie wieczorem siedzi i zawziecie obrabia te zdjecia i przyznaje, ze wychodzi mu to swietnie.

Jutro mam wizyte u gina w sprawie inseminacji. Mam cala liste pytan.

A pytanie do Was: czy progesterone 8,33 w 7 dpo jest za maly czy nie? Zdania ginow podzielone, moim zdaniem za maly, ale pewnie niejedna z Was ma wieksze pojecie niz ja.

Milego dnia wszystkim :)

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie mojego poprzedniego posta, nie "alcohol", tylko "alkohol", ma sie rozumiec. Wstretna autokorekta ;)

• choco Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka to słowo akurat rozumiemy w każdym języku :-D ;-)
    Super że wypoczeliście :-) teraz czas działać.

Mona_M, Katjaa, Tyczka, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 07:23

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manabu dasz rade! gratuluje dodzwonienia sie...rejestracja przez telefon to masakra...a terminy tez ciekawe..ehh..

ja juz odliczam do urlopu..został mi równy tydzień :D od srody ide na L4 a potem urlop..witajcie wakacje!!

Mona_M, Ania_84, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Zizia zazdraszczam że urlop przed Tobą

Manabu dasz radę! Nie zwariujesz

Ania, tak to prawda, masz mały cud pod serduchem :*
    Katjaa, oj to będzie najprawdziwsza księżniczka, już widzę jak będzie kochana i rozpieszczana :)

Dziewczyny oby wrzesień był nasz
    Kuba, widzę że razem będziemy testowały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 08:56

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi też wpiszcie @ :/ Przyszła o 4 w nocy i pół nocy w łazience spędziłam zwijając się z bólu. Prawie tam odleciałam. Drugie pół nocy trzęsłam się w łóżku. Po drugiej tabletce przeciwbólowej przeszło :/ Teraz wstaję i się szykuję bo wyjeżdżamy. Będę teraz mniej pisać bo tak za bardzo nie ma jak ;)

Dziewczyny piękną pogodę teraz zapowiadają. Także korzystajcie, no i czekam na dobre wieści :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Dziewczyny, mi też wpiszcie @ :/ Przyszła o 4 w nocy i pół nocy w łazience spędziłam zwijając się z bólu. Prawie tam odleciałam. Drugie pół nocy trzęsłam się w łóżku. Po drugiej tabletce przeciwbólowej przeszło :/ Teraz wstaję i się szykuję bo wyjeżdżamy. Będę teraz mniej pisać bo tak za bardzo nie ma jak ;)

Dziewczyny piękną pogodę teraz zapowiadają. Także korzystajcie, no i czekam na dobre wieści :)

Buuu... współczuję <3 <3 <3

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:

Mam nadzieje, ze juz czujesz sie lepiej :)

U mnie dzis jakis spadek formy. Odwolalam laparo przewidziana na ten miesiac, bo dzis wieczorem ide porozmawiac z ginem o inseminacji. I jakos pomyslalam, ze moze to wlasnie laparo w koncu cos wykaze, i ze inseminacja sie nie uda bez laparo, bo zarodek sie nie zagniedzi...i takie tam. Wiem, nakrecam sie bez sensu, i to jeszcze negatywnie, ale jakies takie mysli mnie nachodza. Ech, ide wziac sie w garsc i niebawem wroce w lepszej formie.

Wiecie, w moim otoczeniu znam kilka dziewczyn w wieku 30-35, ktore bardzo chca miec dzieci, ale nawet nie probuja, bo nie maja z kim. Niektore jeszcze nie maja z kim, inne juz nie maja z kim, ale pocieszam sie, ze ja przynajmniej moge probowac...

Generalnie pozytywnie patrze na swiat, tylko tak mnie wzielo dzisiaj, wybaczcie. Nie mam z kim o tym pogadac oprocz forum.

Milego dnia :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Mamuska przykro mi :(
    liste zaktualizuje wieczorkem jeszcze mam troche pracy :(

a na zahciewajke zrobiłam włanse rcuchy z jablkami :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątunio!!!!!! :-D
    No właśnie chciałam Wam życzyć miłego dnia :-D

Biedroneczka83, zizia_a, misiaq lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************

Wysłany: 9 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam i ja życzyc miłego dnia i pieknego weekendu :)

zizia_a lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 4819 4820 4821 4822 4823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ