Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dobrze mówisz :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Ja od roku siwiznę maskuje :P

A przedszkolami my zawładniemy a nie jakieś tam smarkule. Będziemy bojować 0ulan.gif

Duzo nas się tu zrobiło ale fajnie :) maximka super pomysł z tym wątkiem <3

maximka84, MisiaMisia, Blysk_kotka, Drzwiona, Andzia33, Dotty84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Witam sie i ja :)

Ja od roku siwiznę maskuje :P

A przedszkolami my zawładniemy a nie jakieś tam smarkule. Będziemy bojować 0ulan.gif

Duzo nas się tu zrobiło ale fajnie :) maximka super pomysł z tym wątkiem <3

nio fajnie , fajnie :) przynajmniej czuje się wśród rówiesniczek :***

Iwka, Drzwiona lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie....
    "Odbierasz uśmiechnięte dziecię z przedszkola. Chwytasz je za małą rączkę i pytasz co dzisiaj się działo? Jakie były zabawy? Co chce dzisiaj robić? Ustalacie dalszy plan dnia. Śmiejecie się i wygłupiacie.
    Wyglądasz olśniewająco. W głowie szumi Ci szczęście. Twój uśmiech zachwyca wszystkich gapiów. Idziesz pewnym krokiem. Wyglądasz młodo i świeżo. Jesteś zadowolona...."

maximka84, Blysk_kotka, Iwka, Beti, Drzwiona, lawenda, Andzia33, weronika86 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Wyobraźcie sobie....
    "Odbierasz uśmiechnięte dziecię z przedszkola. Chwytasz je za małą rączkę i pytasz co dzisiaj się działo? Jakie były zabawy? Co chce dzisiaj robić? Ustalacie dalszy plan dnia. Śmiejecie się i wygłupiacie.
    Wyglądasz olśniewająco. W głowie szumi Ci szczęście. Twój uśmiech zachwyca wszystkich gapiów. Idziesz pewnym krokiem. Wyglądasz młodo i świeżo. Jesteś zadowolona...."

...

Iwka lubi tę wiadomość

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt że będziemy odpowiedzialnymi, kochającymi i ciepłymi mamusiami, świadomymi siebie i macierzyństwa, tylko pozazdrościć naszym dzieciaczkom ;)

Iwka, MisiaMisia, Andzia33, siala, madzia :), Cynamonowaaa lubią tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takkk ... wszystko super ... tylko kiedy w końcu będziemy mogły nazwać się tymi Mamuuusiamiii :(

jajniki dają znać o sobie ... czyżby ból owulacyjny ... hmn ... dziś 13dc ... :) wciąż w działaniu ... :)

co sądzicie o współżyciu co 2 dzień + nogi, tudzież pupa do góry ? :P

Naadame lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Takkk ... wszystko super ... tylko kiedy w końcu będziemy mogły nazwać się tymi Mamuuusiamiii :(

jajniki dają znać o sobie ... czyżby ból owulacyjny ... hmn ... dziś 13dc ... :) wciąż w działaniu ... :)

co sądzicie o współżyciu co 2 dzień + nogi, tudzież pupa do góry ? :P
    maximka jak chcesz to możesz zostać moją mamusia <3 MAMUSIU!!! Działajcie co dwa dni!!! Lekarz mi mówi że jeśli jest co dziennie to jakość nasienia jest słaba więc myślę że co dwa dni to jest optymalnie ...chociaż u mnie się jak na razie nie sprawdziło...teraz działaliśmy codziennie i się okaże dopiero w poniedziałek.

Co do nóg do góry pamiętaj że jeśli ktoś ma przodozgięcie to nogi do góry, a przy tyło zgięciu tyłek do góry w pozycji na pieska :)0dj.gif

lawenda lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio też słysząłam o tym żeby co 2 dni ... tylko jak się ''przegapi'' ten moment ... wiem wie plemniki żyją ble ble ble :P

ja raz stosowałam co 2 dzień, i tez lipa, ale chyba nie jest to reguła, bo jak oglądałam wykresy dziewczyn zaciążonych to jest to naprawde róóóóóóóżnie :)

A Ty testuj :D kciukasam :)

Iwka lubi tę wiadomość

• Ewazdrzewa Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się jako 31-letnia Staraczka:), jeszcze nie sfiksowałam, ale rzeczywiście jakoś tak to działa, że jak człowiek chce to za dużo myśli, kalkuluje i na końcu wariuje, życzę Wam i sobie zdrowego podejścia do starania:***

maximka84, Iwka, Anulka55 lubią tę wiadomość

Ewazdrzewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewazdrzewa wrote:
    Dołączam się jako 31-letnia Staraczka:), jeszcze nie sfiksowałam, ale rzeczywiście jakoś tak to działa, że jak człowiek chce to za dużo myśli, kalkuluje i na końcu wariuje, życzę Wam i sobie zdrowego podejścia do starania:***

witamy i popieramy podejście ... grunt to nie dac się zwariować ...

luz & sex i bedzie dooobrze :D

Iwka, Anulka55 lubią tę wiadomość

• Anulka55 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    No to wszystkie czujemy się podobnie ...

Szczerze to ta 3ka z przodu mnie przeraża :P ale co zrobić ... niby najlepiej jest odpuścić ... he, dobrze się mówi ...
    Ja od przyszłego cyklu muszę się jakoś wspomóc, nie wiem, witaminy dla męża (jestesmy w trakcie diagnostyki jesgo nasienia, leukocyty ma, ponadto słabe upłynnienie, itd ...) , ja myslę tez o zakupie żelu consetive plus ... może też mikroskop Afrodyta ... nie wiem ...
    Hej maximka84 ja właśnie ostatnio zakupilam mikroskop owulacyjny z firmy Donna powiem ze uzywalam go dopiero kilka razy,ale widać różnice w slinie . Jego zaleta że jest mały możesz go mieć wszędzie . ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmn ... Anulka pomyślę ... ;)

Anulka55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dnióweczka zleciała .... :) zaraz do domciu :)

Spokojnego i owoooocnego wieczorku życzę :) ... Kochane 18'tki :*

martula, Anulka55 lubią tę wiadomość

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołącze; w październiku skończe 29 lat bardzo bym chciała, życzyła sobie maleńkiego cudu na te urodziny :)

maximka84, MisiaMisia, Iwka lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    To i ja się dołącze; w październiku skończe 29 lat bardzo bym chciała, życzyła sobie maleńkiego cudu na te urodziny :)

hej Gosiaczku :) ja w listopadzie 29 ....

Iwka lubi tę wiadomość

• ulek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Och, piękne urodzinowe życzenia :) co prawda do października daleko ale już teraz życzę Ci żeby te życzenia się spełniły :)

• lawenda Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 31 :)

MisiaMisia, Iwka, maximka84 lubią tę wiadomość

lawenda
  • ewelek Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Wszystkie!
    Ja w maju skończyłam 30, w domku biega rozgadana 4-letnia Córcia,oczywiście jest też Mąż , chomik i 2 akwaria z rybkami :-)
    Od kwietnia czekamy na drugie maleństwo.

Iwka, ab lubią tę wiadomość

• aniczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi 30 stuknelo w czerwcu i tez myslalam ze mi sie uda zajsc przed urodzinami a tu dupa zimna ze tak powiem jedyne dobre w tym wszystkim jest to ze nawet przy mojej wysokiej prolaktynie mam @ na czas jak w zegarku a to podobno przy wysokiej prl niespotykane a tak w ogole nie wygladam na swoje latka tak mi przynajmniej mowia a psychicznie czuje sie na 18 serio tylko balety mi w glowie hehe na urodzinach wszyscy mi mowili ze wszystko co dobre zaczyna sie po 30stce wiec laski glowa do gory wszystko przed nami powiem wam smieszna rzecz mam 30lat a w zeszlym miesiacu usuwalam gorna trojke ktora byla mlecznym zabkiem wiec dentystka mowi musi byc pani specialna ze tak sie dlugo uchowal hehe

Iwka lubi tę wiadomość

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ