X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja przykro mi...niestety takie rzeczy będą wpadać, może się zdarzyć, że i Ty na Niego wpadniesz....bądź DZIELNA kochanie...w końcu przyjdzie dzień, że obudzisz się wolna od tego uczucia...

Katjaa lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ze sluzem? Kiedy zaczelas miec wiecej sluzu? Sorry ze dupe zawracam ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq cześć słońce.
    Czy Ty brałaś Clo w czasie starań? Czy to Helenka?

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś niespecjalnie właśnie... Coś tam gdzieś... Odrobinka takiego jak na początku okresu płodnego, Lepki i rwący. Ale naprawdę malusieńko i nawet już teraz nie jestem pewna czy przypadkiem zawsze tak nie miałam, tylko go zwyczajnie nie czułam. Bo teraz to go świadomie sprawdzam. I czasem coś wieczorem tyci tyci. A tak to cały dzień sucho

Jennifer lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ten kwietniowy cykl nawet w głębokiej d.... miałam, bo to był cykl zaraz po torbieli krwotocznej (pozostałość po hiperstymulacji clo), która jak "pękała" to myślałam, że zejdę z tego świata...poza tym gin nie dawał mi szans, cykl był bez leków i suplementów, małż był już znowu podłamany, szły święta ( w które miałam owulkę), teściowie nocowali...głowa bolała i ogólnie ja też już miałam dość niepowodzeń, bo ileż można, poza tym gin stwierdził, że jednak mam się zgłosić do szpitala, aby przyjrzeć się bliżej złym wynikom prolaktyny po obciążeniu, może jakaś tomografia głowy mówił............
    nie powiem, że byłam MEGA zaskoczona ciążą....ale każdego dnia nie wierzyłam, że to NAM się udało i do dnia dzisiejszego tak jest....
    przed każdą wizytą u gina mam stracha, że się obudzę z tego snu....

Yasmin, Asha, cymcia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha!!! hahahaha Asha, to pytanie do Malenq było :D
    W każdym razie masz mój raport też ;) jakbyś bardzo chciała wiedzieć :P

Asha, Malenq, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosh..... Juz mam ciśnienie podniesione.... Najchętniej bym sie urwała do łóżeczka i przespała wszystko :(

Odnotowała. Dzisiaj mega spadek tempki, czy to jest normalne? Oczywiście owulki jeszcze nie mam wyznaczonej, a wg moim poprzednich obserwacji wypadała w okolicach 18 dc.... Czyli jutro.

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    acha!!! hahahaha Asha, to pytanie do Malenq było :D
    W każdym razie masz mój raport też ;) jakbyś bardzo chciała wiedzieć :P
    No..do Malenq ale dziekuje bardzo ;-)

Yasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha o to chodzi, że śluz płodny (ten książkowy) zauważyłam tylko raz i to przez krótką chwilę...u mnie ze śluzem od grudnia było krucho, wspomagaliśmy się żelami z mężem, bo za jasnego groma nie mogłam z siebie wykrzesać ani kropelki...wiesiołek nie pomógł, ocet też nie itp.
    jak już miałam śluz to raczej lepki, albo wodnisty, ale większość miesiąca to susza jak na pustyni....
    z kolei teraz to mogłabym i dziesięć kobitek obdarzyć....
    ale clo upośledza endometrium, leki - na testosteron (który miałam za wysoki) również wysuszały....a do tego nerwy....

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Bosh..... Juz mam ciśnienie podniesione.... Najchętniej bym sie urwała do łóżeczka i przespała wszystko :(

Odnotowała. Dzisiaj mega spadek tempki, czy to jest normalne? Oczywiście owulki jeszcze nie mam wyznaczonej, a wg moim poprzednich obserwacji wypadała w okolicach 18 dc.... Czyli jutro.
    No to jak spadeczek to moze dzisiaj a nie jutro...bzykaj kochana..nie ma co czasu marnowac ;-)

Malenq, cymcia lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha o to chodzi, że śluz płodny (ten książkowy) zauważyłam tylko raz i to przez krótką chwilę...u mnie ze śluzem od grudnia było krucho, wspomagaliśmy się żelami z mężem, bo za jasnego groma nie mogłam z siebie wykrzesać ani kropelki...wiesiołek nie pomógł, ocet też nie itp.
    jak już miałam śluz to raczej lepki, albo wodnisty, ale większość miesiąca to susza jak na pustyni....
    z kolei teraz to mogłabym i dziesięć kobitek obdarzyć....
    ale clo upośledza endometrium, leki - na testosteron (który miałam za wysoki) również wysuszały....a do tego nerwy....
    Aha...dziekuje kochana...wiadomo u kazdego co innego, ale pomyslalam ze zapytam;-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq mnie ignoruje :)
    Ale niechcący odpowiedziała na moje pytanie,. :)

Asha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha proszę:) pytaj...;)

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha proszę:) pytaj...;)
    Ile dni po owu test ci wyszedl poz...mowi, ze moge to pytam ;-)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:

Taki spadeczek to książkowa rzecz przed skokiem na owulację :D

Asha, Jennifer lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku nie ignoruję....widziałam, że skrobnęłaś..ale nie powtarzałam odpowiedzi....skarbie jak Ty się czujesz???
    gin mi w marcu powiedział, że w tym roku nie poda mi już clo, bo mój organizm za szybko się przestymulował...ale tak jak pisałam, mam wrażenie, że to marcowe clo, działało w kwietniu..bo inaczej nic by nie urosło....
    w marcu brałam przez 3dni 2x1, w lutym 1x1 i wtedy nic a nic się nie ruszyło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha 18dpo.....pierwszy i jedyny test jaki wykonałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 09:36

• Asha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asha 18dpo.....pierwszy i jedyny test jaki wykonałam...
    To mialas cierpliwosci, zeby tyleczekac, podziwiam :-)... A mialas spadek na implantacje albo plamienie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq słońce a powiedz mi, po Clo też Ci podskoczyła tempka? Zobacz na mój wykres. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę a dzisiaj skok tempki.
    I proszę jeszcze napisz co z tą hyperstymulacją, jak się ją "leczy" jeśli w ogóle, bo trochę się boję żeby mnie to nie dopadło. Jak miałaś tą hyperstymulację to coś czułaś że coś jest nie tak? Czy dopiero na USG?

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Oj jak ja nie moge sie tych cyckow doczekac...bo moje to takie flaki po tej pierwszej ciazy, jak ja ci zazdroszcze, ale nie zlosliwie zebys nie myslala....no mnie cycki juz od wczoraj bola a to dopiero 4 dpo, nie wiem jakos tak wczesnie...i tak od pach od zewnatrz, nawet w nocy czulam jak sie przekrecalam...zobaczymy...mi tez brzuch pozno wyszedl bo w 5 miesiacu ale ja mam tylozgiecie to moze dlatego, cudnie kochana cudnie...ja to bym te cycuchy chyba mietosila caly czas i nosila wywalone. Hahahaha ;-)

Malenq wrote:
    Tak....nigdy po owulce (a miałam je może z 2-3 razy do roku) nie bolały mnie od razu piersi...zawsze taki ból odczuwałam 1-2 dni przed @..... i ból krzyża, też taki jak przed @, tylko on był również zaraz po owu....
    to tylko tyle...a może aż....ale na tamten czas, nie powiedziałabym, że ten cykl jest inny, wtedy wydawało mi się, że jest jak zwykle....

Asha wykonuje je się między 11-13 tyg. tak wykrywa on min. zespół Downa itp.
    https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/ii-trymestr/na-czym-polega-badanie-usg-w-ciazy-11-14-tydzien-i-dlaczego-jest-ono-wazne,43.html

Asha - w takim razie patrzac co napisala Malenq to masz spore szanse ;)

Asha wrote:
    Tak z ciekawosci, czemu robicie badania genetyczne? Ktore to badania? Na zespol Downa czy jakies jeszcze inne?

Tez sie chetnie dowiem.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ