X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    zapomniałam Wam jeszcze wczoraj napisać , co mi powiedział gin, może wiedziałyście ale ja nie - owulacja trwa godzinami, to nie jest tak, że pęcherzyk robi pstryk i wypuszcza komórkę jajową, on pęka powolutku , zaczyna ileś godzin po piku LH i się rozpada

nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ciekawe to
    hm...... ale to chyba dobrze nie? znaczy że mamy więcej czasu na bzykanko :P

Tamka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok smigam, pa :*:*:*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie! dlatego tak naprawdę bzyk w dniu owulacji też może być szczęśliwy, zależy tylko jak się "wstrzelimy" godzinowo, bo plemniki muszą ze 3 godzinki sobie popływać zanim będą zdolne zrobić nam dziecko ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka powiedz mi jak mam na swoim wykresie udostepnic inf o bzykanku tak zeby była widoczna jak sie kliknie na miniaturke???

o suuper to wiecej czasu na bzyku jest :) oj ja mojego zacznę mećzyc ostro w weekend heheh choc wou wypada w kolejny ale co tam trening czyni mistrza hehehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, zdroweczka zycze. odpoczywaj :)

co do potencjalnej ciazy, to ja wime ze bede rzygac i spac na zmiane ;) i wiem ze w tej ciazy, na poczatku jak bedzie mi tak zle, ide na zwolnienie az rzyganko przejdzie. pewnei bede pracowlaa troche z domu, moze bede do pracy dojezdzala w godzinach 11-12 (bo w poprzednich ciazach najgorzej sie czulam gdy wstac skoro swit trzeba bylo) a jak rzyganko sie uspokoi (bo mdlic bedzie mnei cala ciaza - jak poprzednio) to bede pracowala do konca.

w 1 ciazy w ogole na zwolnienie nie poszlam. masakra - pamietam jak ze spotkan musilam z koszem na smieci biec do toalety ;) albo wszystkie posilki jadlam (to za duzo powiedziane) na korytarzu blisko toalet, bo zaraz musialam z nich skorzystac ;)

ja dzis, pomimo kiepskiego samopoczucie bo gardl oi ucho boli, jakiegos powera dostalam i kontrakt juz przygotowany :) ba! nawet w trakcie lunchu do sklepu podjechalam zamowic drzwi, dach i takie tam :)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja w pierwszej ciąży spałam wszedzie gdzie sie dało hehe wymiotowałam dwa razy ale mnie muliło i non stop coś musiałm jeść

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierdoneczka, jak wejdziesz w "udostępnij wykres" to masz tam opcję - na moim wykresie pokazuj współżycie i coś tam jeszcze i to zaznaczasz

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Bierdoneczka, jak wejdziesz w "udostępnij wykres" to masz tam opcję - na moim wykresie pokazuj współżycie i coś tam jeszcze i to zaznaczasz

Dziękować :) już zrobione

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na morzu, cisza w kościele,
    kto się odezwie, ten będzie cielę!
    :P

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam oblot po podwóreczku, żeby zobaczyć czy chwasty równo rosną w ogródku :) i zobaczyłam że pod dachem mam gniazdo (chyba jaskółek) z małymi pisklaczkami :D i one tam cały czas piskają a duża jaskółka co chwilkę do nich włazi i chyba karmi, ale nie widzę dokładnie bo są za wysoko :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Cisza na morzu, cisza w kościele,
    kto się odezwie, ten będzie cielę!
    :P
    Muuuuuuuuuuuu ;D

Nenaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe suuper :)

ja zaraz zmykam do domku zupke pomidorowa robic :)

jutro rano na przetarg jade wiec pewnie dopiero ok 11 bede :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "A tyyyyy noś, noś, noooośśśś długie włosy jak myyyy... Kiedy jesteś piękny i młody, nie nie zapuszczaj wąsów ani brody tylkooooo nooooośśśśśś...."

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    "A tyyyyy noś, noś, noooośśśś długie włosy jak myyyy... Kiedy jesteś piękny i młody, nie nie zapuszczaj wąsów ani brody tylkooooo nooooośśśśśś...."
    Czegoś się znowu nachlała? Wino? Piwo? Czysta? :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oszzzz..... A ja krótkie włosy mam.... Za to wąsami i brodą mogę zamiatać ;D

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile koń ma zębów w pysku,
    ile siana jest w żłobisku,
    ile gwiazd na niebie świeci,
    tyle chce mieć z Tobą dzieci:)

Tamka, Yasmin, marissith, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za wygłupy jakieś? to poważne forum i jeszcze dostojniejszy wątek!

więc należy pisać poważne rzeczy, a nie jakieś śmichy chichy, śpiewy i inne rymowanki! no!

więc pytam tu poważne, bo mam dylemat - ostatnie dwa dni uznawałam test owulacyjny za pozytywny bo kreski były tego samego koloru, a dzisiaj - kreska ciemniejsza od kontrolnej, i co ja mam z tym fantem zrobić?

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ach te nasze zafasolkowane... Zajrzą na moment i już muszą spać :) Leżakujcie dziewczyny, niech fasolki zdrowo rosną :)
    Smarta Ty też leżakuj bo grypsko trzeba jednak wyleżeć :/
    No właśnie mnie też dopadło hehehe. Spałam cały dzień i obudziłam sie tylko żeby do przychodni zadzwonić. I wiecie co????? BETKA GRUBO PONAD 1000.!!!!
    Pani podała dokładny wynik, ale jak usłyszałam tysiąc to już chyba przestałam słuchać hehehe. A że to była Pani z kolejnej zmiany to zaś się zaczęło gratulowanie itp... One nawet zadzwoniły do mojej reumatolog i o wszystko wypytały. Ponoć babci w ciąży z toczniem się świetnie czują (czyli tak jak ja) :D Heh dziewczyny... dziękuję Wam za wsparcie :)

Niukowa - roboty budowlane hahahaha normalnie padłam :)

Smarta - zdróweczka życzę

Katjuszka - przeprowadzka - super. Zaczynasz nowe życie pełną parą. Tylko tak dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 15:31

Nenaaa, Tamka, marissith, Krokodylica, Katjaa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To jakiś dziwny miesiąc jest... Wszystkie nasze wykresy jakieś takie potargane :) Ja też czuję się zupełnie inaczej niż zwykle... Zawsze po owu coś mnie bolało, strzykało, macica mnie ciągnęła itp. Nawet zagnieżdżanie czułam w poprzednim cyklu :P A teraz nic... Czasem zaćmi jakiś jajnik i koniec... Taki luzzz...
    też tak miałam :D

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Nio a ja czuje jakiś taki wewnetrzny spokój hehehe i okres tylko 5 dni i wogóle tak jakoś inaczej hehe zobaczycie w lipcu to już wszystkie bedziemy zielone :)
    nooo kochana :) znam to skądś :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ