X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    zapomniałam Wam jeszcze wczoraj napisać , co mi powiedział gin, może wiedziałyście ale ja nie - owulacja trwa godzinami, to nie jest tak, że pęcherzyk robi pstryk i wypuszcza komórkę jajową, on pęka powolutku , zaczyna ileś godzin po piku LH i się rozpada

nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ciekawe to
    hm...... ale to chyba dobrze nie? znaczy że mamy więcej czasu na bzykanko :P

Tamka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok smigam, pa :*:*:*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie! dlatego tak naprawdę bzyk w dniu owulacji też może być szczęśliwy, zależy tylko jak się "wstrzelimy" godzinowo, bo plemniki muszą ze 3 godzinki sobie popływać zanim będą zdolne zrobić nam dziecko ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka powiedz mi jak mam na swoim wykresie udostepnic inf o bzykanku tak zeby była widoczna jak sie kliknie na miniaturke???

o suuper to wiecej czasu na bzyku jest :) oj ja mojego zacznę mećzyc ostro w weekend heheh choc wou wypada w kolejny ale co tam trening czyni mistrza hehehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, zdroweczka zycze. odpoczywaj :)

co do potencjalnej ciazy, to ja wime ze bede rzygac i spac na zmiane ;) i wiem ze w tej ciazy, na poczatku jak bedzie mi tak zle, ide na zwolnienie az rzyganko przejdzie. pewnei bede pracowlaa troche z domu, moze bede do pracy dojezdzala w godzinach 11-12 (bo w poprzednich ciazach najgorzej sie czulam gdy wstac skoro swit trzeba bylo) a jak rzyganko sie uspokoi (bo mdlic bedzie mnei cala ciaza - jak poprzednio) to bede pracowala do konca.

w 1 ciazy w ogole na zwolnienie nie poszlam. masakra - pamietam jak ze spotkan musilam z koszem na smieci biec do toalety ;) albo wszystkie posilki jadlam (to za duzo powiedziane) na korytarzu blisko toalet, bo zaraz musialam z nich skorzystac ;)

ja dzis, pomimo kiepskiego samopoczucie bo gardl oi ucho boli, jakiegos powera dostalam i kontrakt juz przygotowany :) ba! nawet w trakcie lunchu do sklepu podjechalam zamowic drzwi, dach i takie tam :)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja w pierwszej ciąży spałam wszedzie gdzie sie dało hehe wymiotowałam dwa razy ale mnie muliło i non stop coś musiałm jeść

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierdoneczka, jak wejdziesz w "udostępnij wykres" to masz tam opcję - na moim wykresie pokazuj współżycie i coś tam jeszcze i to zaznaczasz

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Bierdoneczka, jak wejdziesz w "udostępnij wykres" to masz tam opcję - na moim wykresie pokazuj współżycie i coś tam jeszcze i to zaznaczasz

Dziękować :) już zrobione

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na morzu, cisza w kościele,
    kto się odezwie, ten będzie cielę!
    :P

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam oblot po podwóreczku, żeby zobaczyć czy chwasty równo rosną w ogródku :) i zobaczyłam że pod dachem mam gniazdo (chyba jaskółek) z małymi pisklaczkami :D i one tam cały czas piskają a duża jaskółka co chwilkę do nich włazi i chyba karmi, ale nie widzę dokładnie bo są za wysoko :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Cisza na morzu, cisza w kościele,
    kto się odezwie, ten będzie cielę!
    :P
    Muuuuuuuuuuuu ;D

Nenaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe suuper :)

ja zaraz zmykam do domku zupke pomidorowa robic :)

jutro rano na przetarg jade wiec pewnie dopiero ok 11 bede :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "A tyyyyy noś, noś, noooośśśś długie włosy jak myyyy... Kiedy jesteś piękny i młody, nie nie zapuszczaj wąsów ani brody tylkooooo nooooośśśśśś...."

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    "A tyyyyy noś, noś, noooośśśś długie włosy jak myyyy... Kiedy jesteś piękny i młody, nie nie zapuszczaj wąsów ani brody tylkooooo nooooośśśśśś...."
    Czegoś się znowu nachlała? Wino? Piwo? Czysta? :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oszzzz..... A ja krótkie włosy mam.... Za to wąsami i brodą mogę zamiatać ;D

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile koń ma zębów w pysku,
    ile siana jest w żłobisku,
    ile gwiazd na niebie świeci,
    tyle chce mieć z Tobą dzieci:)

Tamka, Yasmin, nick nieaktualny, Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za wygłupy jakieś? to poważne forum i jeszcze dostojniejszy wątek!

więc należy pisać poważne rzeczy, a nie jakieś śmichy chichy, śpiewy i inne rymowanki! no!

więc pytam tu poważne, bo mam dylemat - ostatnie dwa dni uznawałam test owulacyjny za pozytywny bo kreski były tego samego koloru, a dzisiaj - kreska ciemniejsza od kontrolnej, i co ja mam z tym fantem zrobić?

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ach te nasze zafasolkowane... Zajrzą na moment i już muszą spać :) Leżakujcie dziewczyny, niech fasolki zdrowo rosną :)
    Smarta Ty też leżakuj bo grypsko trzeba jednak wyleżeć :/
    No właśnie mnie też dopadło hehehe. Spałam cały dzień i obudziłam sie tylko żeby do przychodni zadzwonić. I wiecie co????? BETKA GRUBO PONAD 1000.!!!!
    Pani podała dokładny wynik, ale jak usłyszałam tysiąc to już chyba przestałam słuchać hehehe. A że to była Pani z kolejnej zmiany to zaś się zaczęło gratulowanie itp... One nawet zadzwoniły do mojej reumatolog i o wszystko wypytały. Ponoć babci w ciąży z toczniem się świetnie czują (czyli tak jak ja) :D Heh dziewczyny... dziękuję Wam za wsparcie :)

Niukowa - roboty budowlane hahahaha normalnie padłam :)

Smarta - zdróweczka życzę

Katjuszka - przeprowadzka - super. Zaczynasz nowe życie pełną parą. Tylko tak dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 15:31

Nenaaa, Tamka, nick nieaktualny, Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To jakiś dziwny miesiąc jest... Wszystkie nasze wykresy jakieś takie potargane :) Ja też czuję się zupełnie inaczej niż zwykle... Zawsze po owu coś mnie bolało, strzykało, macica mnie ciągnęła itp. Nawet zagnieżdżanie czułam w poprzednim cyklu :P A teraz nic... Czasem zaćmi jakiś jajnik i koniec... Taki luzzz...
    też tak miałam :D

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Nio a ja czuje jakiś taki wewnetrzny spokój hehehe i okres tylko 5 dni i wogóle tak jakoś inaczej hehe zobaczycie w lipcu to już wszystkie bedziemy zielone :)
    nooo kochana :) znam to skądś :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ