X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A no to ja mam normalny @ , nie plamienie czy delikatne krwawienie
    To pewnie tempka też spadnie... Kurczę, przykro mi...

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To pewnie tempka też spadnie... Kurczę, przykro mi...
    Pewnie tak :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zmięta. Idę się myc i spać. Dobranoc dziewczynki.

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie ta porade dzisiaj?........Jeśli od roku (a jeśli masz powyżej 35 lat od 6 miesięcy) bezskutecznie starasz się o dziecko nie zwlekaj dłużej, zgłoś się do lekarza i poproś o zlecenie wykonania badań ogólnych zarówno przez Ciebie jak i Twojego partnera. Minimum badań, które powinniście wykonać to: analiza nasienia (badanie plemników), monitoring owulacji (sprawdzenie czy owulacja występuje), pomiar stężenia głównych hormonów we krwi (określenie rezerwy jajnikowej), badanie ultrasonograficzne macicy i jajników oraz histerosalpingografię (HSG – badanie drożności jajowodów i jamy macicy)........to czemu kaza przyjsc dopiero po 2 latach do cholery jasnej????

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ale jestem zmięta. Idę się myc i spać. Dobranoc dziewczynki.
    Pa pa ,spij slodko, calus...bzyk bzyk xxx

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane, ide spac bo jutro ide na 6 na badania krwi bo przeciwciala rozyczkowe musze zrobic, buźki :-*

Asha, Anuśka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Macie ta porade dzisiaj?........Jeśli od roku (a jeśli masz powyżej 35 lat od 6 miesięcy) bezskutecznie starasz się o dziecko nie zwlekaj dłużej, zgłoś się do lekarza i poproś o zlecenie wykonania badań ogólnych zarówno przez Ciebie jak i Twojego partnera. Minimum badań, które powinniście wykonać to: analiza nasienia (badanie plemników), monitoring owulacji (sprawdzenie czy owulacja występuje), pomiar stężenia głównych hormonów we krwi (określenie rezerwy jajnikowej), badanie ultrasonograficzne macicy i jajników oraz histerosalpingografię (HSG – badanie drożności jajowodów i jamy macicy)........to czemu kaza przyjsc dopiero po 2 latach do cholery jasnej????
    bo rto ichglupia procedura ;/

my sklamalismy na pierwszej wizycie ze staramy sie rok :P i mialam z glowy :)

jakbym miala cekac 2 lata to doeiro zaczela bym sie zastanwiac nad pojsciem do lekarza ;/ a do tej pory bym sie stresowala :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zmykam... Może się wyśpię wreszcie i żaden pająk nie będzie mnie męczył :)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    bo rto ichglupia procedura ;/

my sklamalismy na pierwszej wizycie ze staramy sie rok :P i mialam z glowy :)

jakbym miala cekac 2 lata to doeiro zaczela bym sie zastanwiac nad pojsciem do lekarza ;/ a do tej pory bym sie stresowala :P
    Tez tak zrobilismy, ale po cholere to pisza tu ludziom jak tego w zycie wprowadzic nie mozna?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki kochane zmykam lulu :) bo zmeczona jestem :)

Anuśka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • smarta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny i do jutra ;)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kurde ostatnie dwa miesiące mojego pobytu tutaj, ale jeszcze muszę sobie wizę przedłużyć na kolejne 2 miechy :/ Właśnie się zorientowałam, że termin minął w sobotę, więc pewnie dzisiaj mi karę za spóźnienie wystawią :D
    No więc jadę do biura dla cudzoziemców i cały dzień będę miała z dupy, bo tam są zawsze długie kolejki. Miłego dnia chociaż dla was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry... Nie ma to jak wyłączyć sobie budzik przez sen :)
    Kurde, jak duszno....a ja czuję sie taka napuchnięta....dawno mi sie aż tyle wody nie zbierało....i co dziwne, zawsze przed okresem mi łam juz wrażliwe cycki, a tu nic.... Mogę se imi tarmosić.... Niech juz przyjdzie ta @ i dajemy dalej :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.
    A mi tempka spadła i obudziłam się z @ bólem... Czekam tylko aż mnie zaleje... Ale wkur... jestem niemiłosiernie :/

• beszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja, powodzenia ;) moz ejednak nie bedzie tak zle....
    cos wiem na temat stania w kolejach w urzedzie dla cudzoziemcow. po slubie z moim R nie przyjelam norweskiego obywatelstwa, bo musialabym sie zrzec polskiego a na to gotowa nie bylam/jestem. wiec przez 4 lata co roku musialam do nich jezdzic i stac w niemilosiernej kolejce. na sam koniec, gdy sie sponzilam i dotarlam w lipcu zamaist w maju, okazalo sie ze w zw. z wakacjami kolejki nie ma :P tyle czasu wcesniej zmarnowalam ;) hahaha teraz mam juz pobyt staly, wiec juz mnie ta przyjemnosc omija ;)

ale u nas dzis pogoda. leje i wieje!! dziadek zle sie poczul, wiec ja dzisisaj kolejny dzien pracuje z domu. dzieci tez zostaly. nie bede ich w taka pogode wysylac do przedszkola (tu sa caly czas na dworze nawet jak leje ;) ).

a moja tempka dzis znowu w dol poleciala!! jeszcze nigdy nie mialam tak niskiej.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widzę, że dzisiaj globalny forumowy wnerw będzie :D
    ja już mogę zacząć psioczyć :D

Anuśka.... ja też czekam na @, ale kurcze u Ciebie tak ładnie szło do góry....

beszka - cho do nas :D u nas słonko i ciepło i upalnie :D

Nastka- powodzenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 07:02

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    zaczynam nowy cykl :)
    Mierze tempkę tylko ze względu ze 23go mam wizyte u gina i mam sie pojawic z badaniem prolaktyny a pozniej sobie odpuszczam :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dober mnie ta jelitówka jeszcze nie odpuściła mdli mnie żołądek boli rano mnie przegoniło do kibelka narazie spokój wziełam węgiel i nospe oby juz sie skonczyło

Mój małż zwariował dołożył jeszcze wczoraj raz wieczorem hehehe czyli 3 razy serduszkowaliśmy :P dziś odpoczynek niech sie żołnierzyki produkują :P

Ninia wczoraj wycałowała nas wyprzytulała oczywiście spała z nami i niemiłosiernie sie wierciła heheh

a co tu takie wisielcze humorki będzie dobrze musi kochane nie wielkanocne do weekendowo majowe :)

a wiecie że sobie uświadowmiałm że ponad tydzien nie bedzie mnie z wami :( jak pojade buuu szwagier założył neta ale nie wiem kiedy bede miałą chwilke włazic do niego na góre hehe postaram sie zaglądac zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Dobry,
    zaczynam nowy cykl :)
    Mierze tempkę tylko ze względu ze 23go mam wizyte u gina i mam sie pojawic z badaniem prolaktyny a pozniej sobie odpuszczam :)

nio powiem ci wakacje weekendy to sa trudne terminy bo godziny pomiarów różne sie robią i to bez sensu jest ja teraz nasawiam na rano w sobote bo niby ovu ma byc wiec zobaczymy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witunia..laseczki, jezeli ta @ byla calkiem inna niz twoje zazwyczaj to moze warto zatestowac, tak mysle...a jak temp nadal wysoka?
    Test zrobiony - negatywny :) nie to, że się cieszę ale przynajmniej się domyślać nie będę :)) Miłego dnia Wam życzę dziewczyny :))

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ