Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A no to ja mam normalny @ , nie plamienie czy delikatne krwawienie
    To pewnie tempka też spadnie... Kurczę, przykro mi...

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To pewnie tempka też spadnie... Kurczę, przykro mi...
    Pewnie tak :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zmięta. Idę się myc i spać. Dobranoc dziewczynki.

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie ta porade dzisiaj?........Jeśli od roku (a jeśli masz powyżej 35 lat od 6 miesięcy) bezskutecznie starasz się o dziecko nie zwlekaj dłużej, zgłoś się do lekarza i poproś o zlecenie wykonania badań ogólnych zarówno przez Ciebie jak i Twojego partnera. Minimum badań, które powinniście wykonać to: analiza nasienia (badanie plemników), monitoring owulacji (sprawdzenie czy owulacja występuje), pomiar stężenia głównych hormonów we krwi (określenie rezerwy jajnikowej), badanie ultrasonograficzne macicy i jajników oraz histerosalpingografię (HSG – badanie drożności jajowodów i jamy macicy)........to czemu kaza przyjsc dopiero po 2 latach do cholery jasnej????

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ale jestem zmięta. Idę się myc i spać. Dobranoc dziewczynki.
    Pa pa ,spij slodko, calus...bzyk bzyk xxx

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane, ide spac bo jutro ide na 6 na badania krwi bo przeciwciala rozyczkowe musze zrobic, buźki :-*

Asha, Anuśka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Macie ta porade dzisiaj?........Jeśli od roku (a jeśli masz powyżej 35 lat od 6 miesięcy) bezskutecznie starasz się o dziecko nie zwlekaj dłużej, zgłoś się do lekarza i poproś o zlecenie wykonania badań ogólnych zarówno przez Ciebie jak i Twojego partnera. Minimum badań, które powinniście wykonać to: analiza nasienia (badanie plemników), monitoring owulacji (sprawdzenie czy owulacja występuje), pomiar stężenia głównych hormonów we krwi (określenie rezerwy jajnikowej), badanie ultrasonograficzne macicy i jajników oraz histerosalpingografię (HSG – badanie drożności jajowodów i jamy macicy)........to czemu kaza przyjsc dopiero po 2 latach do cholery jasnej????
    bo rto ichglupia procedura ;/

my sklamalismy na pierwszej wizycie ze staramy sie rok :P i mialam z glowy :)

jakbym miala cekac 2 lata to doeiro zaczela bym sie zastanwiac nad pojsciem do lekarza ;/ a do tej pory bym sie stresowala :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zmykam... Może się wyśpię wreszcie i żaden pająk nie będzie mnie męczył :)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    bo rto ichglupia procedura ;/

my sklamalismy na pierwszej wizycie ze staramy sie rok :P i mialam z glowy :)

jakbym miala cekac 2 lata to doeiro zaczela bym sie zastanwiac nad pojsciem do lekarza ;/ a do tej pory bym sie stresowala :P
    Tez tak zrobilismy, ale po cholere to pisza tu ludziom jak tego w zycie wprowadzic nie mozna?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki kochane zmykam lulu :) bo zmeczona jestem :)

Anuśka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • smarta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny i do jutra ;)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kurde ostatnie dwa miesiące mojego pobytu tutaj, ale jeszcze muszę sobie wizę przedłużyć na kolejne 2 miechy :/ Właśnie się zorientowałam, że termin minął w sobotę, więc pewnie dzisiaj mi karę za spóźnienie wystawią :D
    No więc jadę do biura dla cudzoziemców i cały dzień będę miała z dupy, bo tam są zawsze długie kolejki. Miłego dnia chociaż dla was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry... Nie ma to jak wyłączyć sobie budzik przez sen :)
    Kurde, jak duszno....a ja czuję sie taka napuchnięta....dawno mi sie aż tyle wody nie zbierało....i co dziwne, zawsze przed okresem mi łam juz wrażliwe cycki, a tu nic.... Mogę se imi tarmosić.... Niech juz przyjdzie ta @ i dajemy dalej :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.
    A mi tempka spadła i obudziłam się z @ bólem... Czekam tylko aż mnie zaleje... Ale wkur... jestem niemiłosiernie :/

• beszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja, powodzenia ;) moz ejednak nie bedzie tak zle....
    cos wiem na temat stania w kolejach w urzedzie dla cudzoziemcow. po slubie z moim R nie przyjelam norweskiego obywatelstwa, bo musialabym sie zrzec polskiego a na to gotowa nie bylam/jestem. wiec przez 4 lata co roku musialam do nich jezdzic i stac w niemilosiernej kolejce. na sam koniec, gdy sie sponzilam i dotarlam w lipcu zamaist w maju, okazalo sie ze w zw. z wakacjami kolejki nie ma :P tyle czasu wcesniej zmarnowalam ;) hahaha teraz mam juz pobyt staly, wiec juz mnie ta przyjemnosc omija ;)

ale u nas dzis pogoda. leje i wieje!! dziadek zle sie poczul, wiec ja dzisisaj kolejny dzien pracuje z domu. dzieci tez zostaly. nie bede ich w taka pogode wysylac do przedszkola (tu sa caly czas na dworze nawet jak leje ;) ).

a moja tempka dzis znowu w dol poleciala!! jeszcze nigdy nie mialam tak niskiej.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widzę, że dzisiaj globalny forumowy wnerw będzie :D
    ja już mogę zacząć psioczyć :D

Anuśka.... ja też czekam na @, ale kurcze u Ciebie tak ładnie szło do góry....

beszka - cho do nas :D u nas słonko i ciepło i upalnie :D

Nastka- powodzenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 07:02

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    zaczynam nowy cykl :)
    Mierze tempkę tylko ze względu ze 23go mam wizyte u gina i mam sie pojawic z badaniem prolaktyny a pozniej sobie odpuszczam :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dober mnie ta jelitówka jeszcze nie odpuściła mdli mnie żołądek boli rano mnie przegoniło do kibelka narazie spokój wziełam węgiel i nospe oby juz sie skonczyło

Mój małż zwariował dołożył jeszcze wczoraj raz wieczorem hehehe czyli 3 razy serduszkowaliśmy :P dziś odpoczynek niech sie żołnierzyki produkują :P

Ninia wczoraj wycałowała nas wyprzytulała oczywiście spała z nami i niemiłosiernie sie wierciła heheh

a co tu takie wisielcze humorki będzie dobrze musi kochane nie wielkanocne do weekendowo majowe :)

a wiecie że sobie uświadowmiałm że ponad tydzien nie bedzie mnie z wami :( jak pojade buuu szwagier założył neta ale nie wiem kiedy bede miałą chwilke włazic do niego na góre hehe postaram sie zaglądac zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Dobry,
    zaczynam nowy cykl :)
    Mierze tempkę tylko ze względu ze 23go mam wizyte u gina i mam sie pojawic z badaniem prolaktyny a pozniej sobie odpuszczam :)

nio powiem ci wakacje weekendy to sa trudne terminy bo godziny pomiarów różne sie robią i to bez sensu jest ja teraz nasawiam na rano w sobote bo niby ovu ma byc wiec zobaczymy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witunia..laseczki, jezeli ta @ byla calkiem inna niz twoje zazwyczaj to moze warto zatestowac, tak mysle...a jak temp nadal wysoka?
    Test zrobiony - negatywny :) nie to, że się cieszę ale przynajmniej się domyślać nie będę :)) Miłego dnia Wam życzę dziewczyny :))

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ