X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja też poczekam trochę z tymi badaniami, bo to dopiero 1 cykl starań. Jeśli teraz zaczęłabym biegać od badania do badania to już w ogóle mój stres osiągnąłby swój szczyt. Nie mniej jednak uważam, że po kilku bezowocnych cyklach, jak najbardziej należy zacząć sprawdzenie tego i owego. U mnie mój wiek starczy tym bardziej przemawia za badaniami. Czekam 3,4 cykle i uderzam do lekarza.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Hej
    Ja też poczekam trochę z tymi badaniami, bo to dopiero 1 cykl starań. Jeśli teraz zaczęłabym biegać od badania do badania to już w ogóle mój stres osiągnąłby swój szczyt. Nie mniej jednak uważam, że po kilku bezowocnych cyklach, jak najbardziej należy zacząć sprawdzenie tego i owego. U mnie mój wiek starczy tym bardziej przemawia za badaniami. Czekam 3,4 cykle i uderzam do lekarza.

u nas teraz bedzie 4 cykl...jeśli nic nie wyjdzie to też ide, a później moj R :)
    Choc powiem Wam ze Mój mnie już goniiii......i sie krzywi jak pyta o wizyte a ja " hmmmm hmmmm nie zapisałam sie"
    hehehhe :)
    ale trzeba...jeśli teraz nie bedzie II to sie zapisuję i robie przegląd techniczny dogłębny :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Rudasek, oby był już teraz u Ciebie plusik, a jeśli nie to przynajmniej będziesz wiedziała czy nic Ci w staraniach nie przeszkadza, czy tam jakiś zbuntowany hormonek nie stoi czasem na drodze do wymarzonego celu:):):)

U mnie 9 dni do @, hehe, już powoli zaczynam odliczanie:) Ale ze mnie świr...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mi tu żadnym wiekiem starczym nie rzucać! ;) jesteśmy młode , gówniary wręcz, rzekłabym ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie kończy @...czekam na ovulke :):):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, hehe, no mentalnie to bankowo gowniara ze mnie ale czy to idzie w parze z wiekiem organizmu to nie wiem, hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 11:14

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    A to że wszystkie w koło zachodza w ciążę ... echhh też jest to ''dołujące'' ...
    Dziś wiem, że nie można tak myśleć "wszystkie zachodzące", bo nawet jak widzimy "pełno" kobiet w ciąży, to nie wiemy, czy one się dłużej nie starały, czy nie przechodziły tego, co JA/My teraz...a że szwagierki, siostry, przyjaciółki ech cóż taki wiek, że i one muszą zachodzić:D:D:D:D:D

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Tamka, hehe, no mentalnie to bankowo gowniara ze mnie ale czy to idzie w parze z wiekiem organizmu to nie wiem, hehe.

moim zdaniem organizm się dostosowuje do psychiki ;) więc gówniary z nas! ;) no i pewnie też dlatego łatwiej się zachodzi, gdy się o tym nie myśli bo psychika czyni cuda, tyle, że zapanować nad nią niełatwo

Nenaaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    moim zdaniem organizm się dostosowuje do psychiki ;) więc gówniary z nas! ;) no i pewnie też dlatego łatwiej się zachodzi, gdy się o tym nie myśli bo psychika czyni cuda, tyle, że zapanować nad nią niełatwo
    No póki co ciężko mi nad psychiką zapanować...ale, ja już siebie raczej dobrze znam i wiem, że potrzebuję troszkę czasu by wyluzować. Ze wszystkim "nowym" tak mam, przez jakiś czas strasznie się napalam, poświęcam czemuś każdą wolną chwilę, każdą myśl, chcę mieć nad tym pełną kontrolę i żeby wszystko było perfekcyjnie. Później upływający czas studzi moje histeryczne podejście i zaczynam myśleć racjonalniej i być spokojniejsza. Teraz pewnie też tak będzie, chociaż ta "sprawa" jest największej wagi w porównaniu z innymi :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ci zazdroszczę, ja na początku nowego cyklu zawsze jestem spokojna, ale czas po owulacji jest szaleństwem, eh i niestety się to nie zmienia, co miesiąc jest tak samo

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie teraz jest ten czas po owulacji i ssssstresik. A pisząc o tym stopniowym wyluzowaniu miałam na myśli trochę dłuższy czas, kilka miesięcy pewnie to potrwa.
    Ale o czym my tu mówimy!!! Za chwileczkę przecież Tamka w ciąży, zaraz po niej ja i reszta dziewczyn. Nie ma innej opcji, hehe. Wykrzesalam właśnie z siebie troszkę optymizmu a to już jakiś postęp :)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to my kobiety mamy przewalone z tymi emocjami. Mój M. to chodząca siła spokoju. Nie rozumie moich paranoji :) A jak się zadziwił gdy mu powiedziałam jak długo stara się większość babeczek z forum. Przytoczył mi przykład tych sławetnych nastolatek i ich błyskawicznych zaciążen po jednym razie, że jak to tak, one tak od razu w niechcianą ciążę...a tu kobiety starają się miesiącami i nierzadko latami...Uroki życia.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Ale o czym my tu mówimy!!! Za chwileczkę przecież Tamka w ciąży, zaraz po niej ja i reszta dziewczyn. Nie ma innej opcji, hehe.

no, oby to były prorocze słowa!

a odnośnie tych nastoletnich ciąż, to sama nie wiem, czy to faktycznie natura się odzywa i wtedy najłatwiej w ciążę zajść, czy to kwestia psychiki, że się zupełnie wtedy o ciąży nie myśli, czy zwyczajna złośliwość losu

mój M. też do tej pory był wyluzowany ale przed samym badaniem i teraz czekając na wyniki bardzo się denerwuje.. więc facetów to też czasem dotyka..

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotyka facetów tylko lepiej to ukrywają od nas, żeby nie wyjść na mięczaków ;-)
    Mój przed badaniami nasienia był przerażony mimo, że próbował brać to żartem widać było, że bardzo się boi. A gdy odebrał wyniki widać było jak stres z niego schodzi ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, macie rację. Ja tak z perspektywy początków póki co piszę. Nie mogę wiedzieć jak M. zareaguje na ewentualne porażki.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Oczywiście, macie rację. Ja tak z perspektywy początków póki co piszę. Nie mogę wiedzieć jak M. zareaguje na ewentualne porażki.

Mądry facet - zareaguje mądrze ;)

Tamka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Mądry facet - zareaguje mądrze ;)
    Oooo kurde...no i tu mogą być schody, nie jestem pewna czy On mądry jest!
    Hehe, żart.
    Tak jak wspomniałam, On jest ogólnie siła spokoju, rozsądku i zrównoważenia. Ja się w tym przypadku bardziej siebie obawiam :d

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę ginki doczekać, mam ją w poniedziałek, i żeby pozwoliła na staranka, ciągle na coś trzeba czekać, ale dzisiaj M wraca z pracy i to jest na plus :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam dziś pizze z przepisu koleżanki z forum,
    Jeśli lubicie pizze to polecam bo jest pyszna

http://m.youtube.com/watch?v=c7Zw7nm6jJg&sns=fb#

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Nie ma co czarno mysleć ;) Nie ma takiej rzeczy której nie da się podreperować że tak stwierdzę ;) czasem wystarczy niewiele - i tego się trzymajmy :)

A to że wszystkie w koło zachodza w ciążę ... echhh też jest to ''dołujące'' ...

Mnie to jakoś nie dołuje w ogóle :)
    Wręcz przeciwnie :) Jak widzę babeczki w ciąży to myślę sobie "ale fajnie" :)

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ