X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Ojj tak masz rację kochana :D Z resztą nie ma związków nie ma idealnych trzeba się czasem pokłócić :)
    oo tak :)
    nie raz trzeba sie poklocic zeby sie pozniej pieknie pogodzic docenic to co sie ma przy sobe ;)

martusia1986, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    oo tak :)
    nie raz trzeba sie poklocic zeby sie pozniej pieknie pogodzic docenic to co sie ma przy sobe ;)

Podpisuje się pod tym obiema rękami :D

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, u mnie dobre są nawet obiadki. Oczywiście jak na szpitalne. Nie porównujmy ich do domowych. Czasami tylko nieposolone.

Niestety śniadania i kolacje odbiegają mocno od ideału.

Anutka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Misty, u mnie dobre są nawet obiadki. Oczywiście jak na szpitalne. Nie porównujmy ich do domowych. Czasami tylko nieposolone.

Niestety śniadania i kolacje odbiegają mocno od ideału.

Bursztynko,dlaczego jestes w szpitalu? Nie nadrabialam i jestem do tylu

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam dziewczyny dawno mnie tu nie bylo bo jakos mialam mase innych rzeczy na glowie...niby mialam urlop w pracy i teoretycznie wiecej czasu a w praktyce wiecej zajec niz normalnie hehe dzieci brata piesek i piekna pogoda:D

U mnie 37dc...chyba przez odchudzanie...nie wiem co sie dzieje ale ze i tak starania zatrzymane troche na to zlewam...tylko czasami sie przejmuje ze jak juz wrocimy do staran to bedziemy mieli kolejne problemy z rozregulowanymi cyklami...masakra...a przed staraniami okres byl punktualny....

No nic jakos trzeba funckcjonowac:D

Ale pamietam o was wszystkich dziewczynki i jak tylko moge podczytuje was ale nie zawsze nadrobie do konca wiec nic nie pisze ale myslami i serduszkiem jestem z wami wszytkimi:D trzymam kciuki za was wszystkie i te nie zafasolkowane i oczywiscie za staraczki zebysmy wszytkie dolaczyly w koncu bo mamusiek:D

alka89, Maniuś, Macierzanka:), Anutka, Anaaa:), martusia1986, Z. lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze sie odezwalyscie kochane :) Robcie to czesciej (oczywiscie w miare mozliwosci) :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy...niezbyt wesolo... :( :( szyjka prawie zgladzona! Tydz temu bylo 1,5cm, dzis okolo 0,5cm :( wyc mi sie chce... porod przedwczesny wisi nade mna jak kat... :( tak sie boje!!
    Na szczescie rozwarcie sie nie powiekszylo, a dzieci rosna pieknie. Waza po 800g i maja zdrowe serducha.
    Ja na fotelu prawie odplynelam. Oblal mnie pot,zaczelo mi byc duszno,zbladlam potwornie i musialam wstac, w uszach dzwonilo jak nigdy!
    Musielismy na tym etapie skonczyc badanie. Gin powiedzial, ze to normalne. Tez tak mysle, bo jak w domu leze na plecach to ledwo oddycham. Tak mi maluchy uciskaja na przepone.

Niestety musi maz kombinowac i podniesc mi lozko, a ja musze ograniczyc wstawanko juz tylko do wc :(

Anutka lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty :* Tyle kochana,no nic Ci nie pozostaje jak tylko lezec,trzymam kciuki aby mauchy jak najdluzej wytrzymaly i nie pchaly sie za szybko na swiat...Trzymaj sie skarbie :*

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, trzymaj chłopaków dzielnie i jak najdłużej w środku. Każdy dzień cenny!

Alka, ja w szpitalu bo moje tętno postanowiło nieźle poszaleć i dochodziło do 153. I zaczęłam się strasznie szybko męczyć normalnymi czynnościami.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis na usg :-)

Anaaa:), martusia1986 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, może Fabian się ukaże :-) bo jak Lenka to podobno dziewczynki później się ujawniają, nieśmiałe są ;-)

Anutka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ;)

Dziś z moją @ wybieramy się do Świnoujścia. Zaledwie 14 godzin w pociągu...później dzień w samochodzie i czuje, ze będę wyglądała jak zombie. Chyba musze zacząć pić kawę ;]
    O 10:30 dla umilenia dnia mam jeszcze dentystę.
    Jutro o tej porze będę się widziała z mężem :)

Bursztynko, Misty życzę Wam i Waszym maleństwom zdrówka :) Uważajcie na siebie!

Anutka, samych pozytywnych wrażeń na USG

Kasiu, ja jak tak intensywniej ćwiczyłam, to też mi się @ o tydzień spóźniła.

Maniuś, Monia - wywołałyście sporo z nas :) Widać sporo tu podglądaczy :) Ale na jesień wracamy wszystkie! :D Mam nadzieję, że większość będzie już z fasolką pod serduszkiem :)

Sara, jak tam u Ciebie poza mdłościami? Wszystko się układa? Pamiętam, że z pracą tak kiepsko się potoczyło...

Santoocha, z tymi kolejkami to fakt. Niestety. Ale szkoda nerwów...

Ania, udanego odpoczynku! :)

Anaaa, Melula mam nadzieję, że maluchy grzeczne i nie dają Wam zbytnio popalić :)

Lenko, jak tam u Ciebie? Jak pieski i ogródeczek? :) Ty jak się wygrzewasz tyle na tym słoneczku, to pewnie wyglądasz już jak mulatka :)

Z, Macierzanka, Laura - mam nadzieję, że łapiecie oddech i odpoczywacie :)

Martusia, ja wczoraj swojego męża też ustawiałam do pionu. Powiedział, że muszę mieć zawsze rację. Powiedziałam mu, że on też zawsze ma rację i niestety, ale nasze racje często zupełnie się różnią...

I więcej już nie pamiętam....chociaż bardzo chciałam.

Miłego dnia mamuśki i przyszłe mamuśki :):)

Anutka, Anaaa:), Maniuś, martusia1986, Z. lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego , słonecznego dnia :)

wszystkim które idą do lekarza - samych dobrych wieści :)

ja zaczynam dzień z lutką pod językiem i właśnie uświadomiłam sobie, że na wczasy za tydzień w sobotę pojedziemy już we 3...
    ja, mąż i @ ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny... wiecie schizy... czy wszystko ok czy rośnie czy serduszko bije... :) chyba każda przyszła matka jeszcze przed narodzeniem dziecka martwi się o nie :) ostatnie usg miałam w 6 tc więc jest na co czekać :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na która masz wizytę ?

Anutka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny...u mnie dziś ciezki poranek, mdlości jak cholera!
    zostałam w domu..ide popoludniu do lekarza i poprosze go o L4 bo już mam dośc chodzenia do pracy i męczenia sie tam...moze wypisze choć na 2 tyg :)

co u Was?
    jak sie macie ?

Anutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a na która masz wizytę ?
    16:45 :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    16:45 :)
    prywatnie chodzisz ?
    będe trzymać kciuki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    prywatnie chodzisz ?
    będe trzymać kciuki :)
    nie, na NFZ, ale w pracy jestem do 16:00 a jeszcze musze dojechać do domu 25 km :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Anutka, w 14tc zobaczysz już bardzo dużo, szczególnie w porównaniu do 6-cio tygodniowego zarodka :) Nóżki, nosek, rączki z paluszkami- sama się przekonasz jakie to cudowne!

Ja byłam wczoraj na wizycie. Chłopak na 100%, lekarz kazał na jego odpowiedzialność malować pokoik na niebiesko ;)
    Wszystko z małym ok, ziewał, wiercił się, lekarz bardzo długo oglądał jego serduszko, sprawdzał przepływy i żadnych nieprawidłowości nie dostrzegł.
    Waży pi razy oko 583g.

Gin upewniał się, czy na pewno nie potrzebuję zwolnienia z pracy, czy nadal utrzymuję że chcę pracować do końca. A ja muszę, a nie chcę :(
    Pochwalił mnie za dobry dobór leków do leczenia zapalenia pęcherza, tylko kazał pociągnąć antybiotyk jeszcze ze 2 dni.

Następna wizyta 12 sierpnia, w międzyczasie muszę zrobić test obciążenia glukozą, bleee...

Dziś po 7 rano pojechaliśmy wybrać płytki do kuchni- a tam zonk, hurtownia płytek czynna od 8. No ale poczekaliśmy, wchodzimy, a tam kartka przy schodach na górę "ekspozycja płytek czynna od 9".

Na szczęście obok był inny sklep z płytkami, i tam po 40 min oglądania, podczas których mój mąż prawie mnie zabił, zdecydowaliśmy się, ale oczywiście płytki na zamówienie, mimo, że potrzebujemy raptem 3m2...

Little Frog, to ja Ci współczuję takich męczących podróży, na dodatek w upał i z małpą w bagażu...
    Ale jutro męża zobaczysz po ponad 2 tyg, będzie radość! No i Woodstock Wasz! :)

Bursztynko, trzymaj się dzielnie w tym szpitalu, oby Cię niedługo wypuścili...

Misty, a Ty leż twardo, nogi do góry i niech Górale siedzą w brzuchu jak najdłużej!!!!

Pozdrawiam wszystkie i idę po arbuza! :*

Anaaa:), Anutka, Little Frog, Misty87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ