X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)
    ja dziś jade do mamy jeszcze na kawke tak przed wyjazdem bo potem to może być kiepsko z czasem pod koniec tygodnia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja od wczoraj imieninuje :) wczoraj miałam gości dziś kolejnych i nastepnych w weekend :)

Miłego dnia :)
    Nie smutać sie niczym :) :)

Lena87 lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze sobie przypomniałam Lenka rzuciło mi sie w oczy przy pobierznej lekturze, ze jajniki ruszyły super oby tak dalej :)
    A teraz serio spadam sprzatac po wczorajszych gosciach bo juz wczoraj sił mi zbrakło i przygotowywac sie na dzisiaj :)

Lena87 lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, Monia dzieki za pamiec:) U mni wszystko ok, odpoczywam po remoncie kuchni, który trwał 2 tygodnie i dodatkowo przedpokoj i malowanie lazienki. Także dodatkowo sprzątanie tydzień. We wrzesniu czeka nas pokój i tez zbieram siły. Mielismy jechac na wakacje, ale chyba wygispodarujemy jakis weekend bo nie wyrobimy z kasa, a nie moge splukac sie do konca, liczyla, ze kuchnia wyjdzie mnie 5 tys.. chcialam tak podstawowo zrobic.. a wyszlo 9 .. dobrze, ze moge liczyc na moich kochanych rodzicow.. Bylam ostatnio nad woda i troche sie odprezylam:) Co do dzidziusia wizyte mam 5 sierpien wtedy tez mam poznac plec, czuje, ze bedzie coreczka, maz zas ze chlopiec :D Czuje sie oki, ale nie czuje jeszcze ruchow tak mi sie wydaje chyba ze sie myle i te przelewanie i takie nieprzyjemne wiercenie w brzuchu to to.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez wpadlam na chwilke tylko zeby powiedziec Wam dzien dobry <3
    Pozniej pakowanie ciag dalszy...
    Wczoraj sie oczywiscie poplakalam,ale przynajmiej juz dzis mi lepiej...czasem po prostu trzeba...tak ze to zapewne i znak ze @ niedlugo zapuka do drzwi...pytanie tylko czy tutaj jeszcze czy juz do tych na nowym mieszkaniu :)

Pozdrawiam wszystkie,te podczytujace tylko takze <3

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczęta :)
    troszke Was nadrobiłam :)

ja niby na L4 a non stop coś i nie ma mnie przy kompie:)
    Za chwile wpada do mnie przyjaciółka wiec też pewnie cały dzień spędzimy na plotkach i wojarzach po mieście :D

u mnie w miare ok choć mdli mnie dalej:(
    dziś prawie zwróciłam sniadanie...:(:(
    mam nadzieje ze już wkrótce sie to skończy :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się pożalić :( ehh mam śluz podbarwiony krwią pierwszy raz w życiu to zapewne oznacza,że @ przylizie niedługo :/ ehh jak nic pójd na to hsg :( a miałam nadzieje,że uda się wymigać co prawda małą nadzieje ale miałam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Magdas, a który to dzien po owulacji, może zagnieżdżenie? <3 jeśli nigdy przed @ nie miałaś to dziwne.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ostatnie wyniki miałam w maju i teraz oba wyniki o raz tyle za duże.. wg norm hiperprolaktymia czy jakoś tak... nie zbiło sie tego niepokalankiem- jest za słaby... więc ewidentnie wg mnie tu jest problem , zwłaszcza , że mam długie cykle i przestałam miec owulacje... gdybym miała owulki to może bym sie tak tym nie przejmowała, ale jak nie ma owilki to ciązy też nie bedzie.

Rozumiem Cię. Ja miałam prolaktynę 31 ng/ml

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee dzisiaj mam 27 dc w tamtym cyklu dostałam @ w sumie zazwyczaj 27 dc zaczynała się ale nigdy tak powoli poprostu przychodziła normalna małpa i już no ale dzień jeszcze długi..w sumie po dupku to już nic mnie nie zdziwi

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby się nie pojawiła wredota jednak :)

Magdas lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się pojawi to idę poszukiwać donga ...a zapewne się pojawi także już bym mogła iść :P no ale jak to się bierze po @ to zdążę jeszcze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szukaj jeszcze, bo szkoda pieniędzy jak nie będzie potrzebny :D Ja w tym cyklu nie mogłam wziąć donga bo @ trwała zbyt długo i musiałam progresteron już zacząć brać, ale mam nadzieje na przyszły cykl, ewentualnie pójdę do lekarza żeby clo mi już dawał bo bez sensu tyle czekać :D

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Dzisiaj dołączył do nas nowy członek rodziny animal-graphics-rabbits-601241.gif
    Już go pokochałam, jechał do mnie aż 400 km :). Taki słodziak malutki :D
    W piątek mam wizytę u ginka, zobaczymy co z torbielką i co dalej zaproponuje....
    Jakoś tak mi się poodmieniało i poczekamy jeszcze na dzidzie, teraz inne plany mamy z mężem. Będę wpadać na ovu ale już nie tak ze starankami jak kiedyś ;).
    Trzymam kciuki za starające się i za mamuśki :)
    Pozdrawiam Was Kochane <3

Natka098, olka30, Z., Maniuś, santoocha, Misty87, Kaśka28, Anaaa:), Macierzanka:), martusia1986 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura real fotkę poprosimy nowego członka rodziny :D

Laura lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Nie szukaj jeszcze, bo szkoda pieniędzy jak nie będzie potrzebny :D Ja w tym cyklu nie mogłam wziąć donga bo @ trwała zbyt długo i musiałam progresteron już zacząć brać, ale mam nadzieje na przyszły cykl, ewentualnie pójdę do lekarza żeby clo mi już dawał bo bez sensu tyle czekać :D
    a mój powiedział,że clo po hsg chociaż on narazie nie widzi sensu bo pęcherzyki są. Co prawda mam clo w domu ale nie zaryzykuję brania bez wiedzy gina dlatego wymyśliłam tego donga :D kurde brzmie jak lekomanka nie mogę jednego to wezmę drugie :D

Laura <3 fajnie,że masz nowego króliczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:02

Laura, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    a mój powiedział,że clo po hsg chociaż on narazie nie widzi sensu bo pęcherzyki są. Co prawda mam clo w domu ale nie zaryzykuję brania bez wiedzy gina dlatego wymyśliłam tego donga :D kurde brzmie jak lekomanka nie mogę jednego to wezmę drugie :D

Laura <3 fajnie,że masz nowego króliczka :)

e tam lekomanka, każda chce jakoś się wspomóc, wiesz u mnie nie ma owulacji, cykle nieregularne, więc clo spowoduje owulację i może coś zaskoczy. Mam zdiagnozowane PCOS więc clo to jedna z metod leczenia.

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie kochana, na wieczór wstawie :)
    Jeszcze dylemat mamy jakie imię mu nadać ;)

Madziu będzie dobrze a może HSG już nie będzie potrzebne, trzymam kciuki &&&&&&&

Natka098, Magdas lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś się zachowuje jak jakiś przygłup, chce mi się strasznie spać a jednocześnie siedzę i uśmiecham się do siebie, a reszta ludzi mnie denerwuje.

• Magdas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh no jednak zapewne @ będzie bo coraz więcej się pojawia. No nic mówi się trudno żyje się dalej... jeszcze jeden cykl przed hsg przed nami

‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ