X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a co tu taki spokoj?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziś po wizycie u dr, ale usg nie miałam, więc nie wiem jaka jest dzidzia, serduszko słyszałam więc jest ok.

Fidelissa biorąc pod uwagę, że nasze dzieci tak wczas zaczną jak my, to musiałabym na wnuki czekać do 70-tki.. Kto wie czy dożyję, a jak dożyję to będę wiedzieć co się wokół mnie dzieje.. Chciałabym dożyć 90 ale pod warunkiem, że będę w stanie sama o siebie zadbać.

Fidelissa lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie już prawie weekendowo :)

Ala, trzymam kciuki za Was z całych sił <3

Aneczko kochana! A Ty sobie na pewno ze wszystkim dasz radę i nie musisz absolutnie tłumaczyć się, że znikasz... Ty też musisz być silna i przede wszystkim mieć czas tych sił nabrać!
    Ja też zniknęłam kiedyś, gdy potrzebowałam wyciszenia w czasie dla mnie okropnym... I każda to rozumiała. Trzymaj się i wróć, kiedy będziesz mogła! <3

Złota, jak tam u Ciebie? Jakiś cień cienia mi się obił o oczy na forum, czy coś źle przeczytałam?

Maniuś, dobre wieści :) Cieszę się przeogromnie, że Wasze wyniki tak się poprawiły!

A ja się "pochwalę", że krwawię... i moje serce poniekąd też. A nawiasem mówiąć, moja zawsze idealnie przychodząca @ spóźniła się prawie tydzień, a ja przez ten czas dostając szału zrobiłam dwa testy, oczywiście negatywne, ale możecie sobie wyobrazić w jakim stanie czekałam na jego wynik... Ostatni raz tak długi cykl miałam dobre siedem lat temu, więc tym bardziej nadzieja we mnie narastała. Nawet plamień nie miałam... ale jestem spokojna. Naprawdę. Przyjęłam to ze spokojem i walczę dalej.
    Choć podbrzusze okropnie boli...

Miłego weekendu dla Was!

olka30, Maniuś, Fidelissa lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu straszna dzisiaj..

Spadam do domku.. Miłego weekendu wszystkim :)

Macierzanka - nowy cykl, nowa nadzieja :*

Macierzanka:), zizia_a lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki, miłego weekendu życzę.

Ja chyba też powinnam zniknąć, tracę wszelkie nadzieje, chyba pora odpuścić samoobserwacje bo one nic nie wznoszą niestety. Bo co tu obserwować jak z góry przesądzone, że owulacji nie ma i nie będzie.

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka <3 listopad będzie nasz! :*

Natka kochana nie poddawaj się! Każda z nas doczeka się dziecka. Co mówi Twój ginekolog?

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Witam, dziś po wizycie u dr, ale usg nie miałam, więc nie wiem jaka jest dzidzia, serduszko słyszałam więc jest ok.

Fidelissa biorąc pod uwagę, że nasze dzieci tak wczas zaczną jak my, to musiałabym na wnuki czekać do 70-tki.. Kto wie czy dożyję, a jak dożyję to będę wiedzieć co się wokół mnie dzieje.. Chciałabym dożyć 90 ale pod warunkiem, że będę w stanie sama o siebie zadbać.
    Moja mama ma 73 i właśnie rodzą sie jej wnuki.
    A to w jakiej kondycji bedziemy w dużej mierze zależy od nas:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doczytałam moje listopadówki i relacje podawana przez Pati, dzieki mężowi Julii.
    I powiem Wam, ze boje sie rodzic.
    Dziewczyna pryjechała z supernadtawieniem do porodu
    zemdlała a lekarz dał do wyboru jej mężowi albo zycie dziecka albo żony..

Jestesmy wszystkie wstrząśnięte i przerażone. Maź Julii dał lekarzowi w pysk i załatwił transport lotniczy aby przewieżc ja do innego szpitala. I tym uratował jej zycie. Zuzia jest w brzuchu u mamy, która żyje....
    Straszna ta relacja.
    Boje sie rodzić...

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka tulam..

qq87j44jhto0od0f.png

• Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko, przeżywam chyba to co Ty. Okres mi się spóźnia 3 dzień, na przedwczorajszym teście było słabiutkie coś, ale nie raz robiło mnie w konia, więc na razie czekam na @.

Powtórzę test, ale nie liczę na nic. Najprawdopodobniej był to cykl bezowulacyjny i stąd te spóźnienie.

Trzymam kciuki za ciebie! Mocno, mocno, mocno!

Natus, za Ciebie tez. Wiem, co czujesz, chciałabym w cholerę rzucić te obserwacje, ale nie mogę. Jestem od Was uzależniona.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Właśnie doczytałam moje listopadówki i relacje podawana przez Pati, dzieki mężowi Julii.
    I powiem Wam, ze boje sie rodzic.
    Dziewczyna pryjechała z supernadtawieniem do porodu
    zemdlała a lekarz dał do wyboru jej mężowi albo zycie dziecka albo żony..

Jestesmy wszystkie wstrząśnięte i przerażone. Maź Julii dał lekarzowi w pysk i załatwił transport lotniczy aby przewieżc ja do innego szpitala. I tym uratował jej zycie. Zuzia jest w brzuchu u mamy, która żyje....
    Straszna ta relacja.
    Boje sie rodzić...

Fidelisso, to straszne co piszesz, czytałam to już rano. Stwierdzam, ze opieka nad ciężarnymi w tym kraju jest poniżej wszelkiej krytyki. Traktują kobiety gorzej niż zwierzęta... Masakra!

Ja też się boję, choć nie jestem w ciąży. rozważam poród za granicą, w domu lub w prywatnym szpitalu. Do państwowego nie pójdę! Choćby mnie krajali żywcem!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota trzymam za Ciebie mocno kciuki <3 oby to "słabiutkie coś" wkrótce zmieniło się w drugą, gruuubą krechę :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sano, ono pewnie zmieni się w mocno spóźniony bolesny okres, tak już dwa razy było.

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota, ja tam jednak będę dalej kciukać za drugą krechę :)

Złota lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Macierzanka <3 listopad będzie nasz! :*

Natka kochana nie poddawaj się! Każda z nas doczeka się dziecka. Co mówi Twój ginekolog?

Lekarz mnie odsyła do endokrynologa i mam jakiś dodatkowy zestaw badan do zrobienia mieć, brak odpowiedzi na stymulację :/

• Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, najlepiej znajdź ginekologa-endokrynologa. Masz wtedy wszystko na raz pod kontrolą!

Gin.-endo. sprawdza wszystko i szerzej patrzy na problem niepłodności. Polecam skorzystanie z usług tego typu lekarza.

Natka098 lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka poukłada się, zobaczysz, doczekacie się upragnionych dwóch krech <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale ten też się na tym zna, wszystkie badania podstawowe hormonalne mam dobre i w tym jest problem, on nie wysyła mnie do jakiegos konkretnego, który będzie potrafił ogarnąć z Warszawy, także czeka mnie wycieczka, jak to stwierdził jestem ciężkim przypadkiem, bo przy tak dobrych wynikach hormonalnych powinna być odpowiedź na stymulację.

• Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci mogę polecić świetnego gin.-endo z Warszawy!

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia sobotnie:)

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ