X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Misty masz rację, za Nimi nie nadążysz ..
    Ostatnio jak wspomniałam Mu o szkole rodzenia, to mówi
    - Zapomnij że będę tam z Tobą chodzić ;) więc się pytam ..
    To co mam obcego faceta zabrać ze sobą ? ... ;)

I tak przeglądając tę jego książkę co ma w łazience, to był wpis odnośnie tego, że szkoła rodzenia jemu też jak najbardziej się przyda i że ma wspierać partnerkę w każdych jej głupich pomysłach :D ..

Może jeszcze nie doszedł do tego rozdziału :D

A ja dziś zaliczyłam pierwszy dzień po świętach w szkole. Jedna nauczycielka odchodzi, ale ja też mam to zamiar skończyć w lutym, chociaż trochę się boję, bo test podobno ciężki. Póki co większość uciekła mi z głowy i muszę trochę na nowo popracować nad tym :) A mi się nie spieszy. Co ma być, to będzie ;]

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bo oni to kosmici sa!!

Zaba zapodaj cos po szwedzku!!!! :D

Lena87 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my czekamy :)
    Cała rodziną :)

http://wrzucaj.net/images/2015/01/08/10912235903755422991969540173313o.jpg

Maniuś, Fidelissa, Lena87, santoocha, olka30, Little Frog, Driada0102, Pomarańczka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa i Jaś meldują sie w Nowym Roku:)

Jak fajnie, ze tyle wkrótce urodzi sie maleństw:) Melula, Anutka, Rudasek czekamy:)
    Maniuś gratulacje:))

Żabko witaj:) Misty dobrze Cie widzieć:)) Sara juz niedługo :))

Anaaaa współczuje kochana tych szpitali...
    Hej Lenka i Another :) oraz wszystkie forumowe ciocie:)

U nas króluje kolka na zmianę ze skokami rozwojowymi:)
    Niech żyją Szumiś, suszarka i krople sab simplex:)
    jaś ma jakieś pryszczyki idę we wtorek na szczepienie, dowiem sie czy to trądzik czy skaza białkowa.
    Oby to pierwsze. Poza tym ma ciemieniuche. Od dziś testuje olejuszke.
    Codziennie chodzimy na spacery póki nie ma strasznych mrozów. sylwester spędziliśmy we trójkę na luziku:)
    Powoli przyjmujemy odwiedziny.
    A we wtorek skończyliśmy 8 tygodni:)
    Przesyłamy całusy i czekamy na zdjecia :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:07

Lena87, Maniuś, Misty87, olka30, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki! :)

Ale fajnie czytać o Waszych mdłościach (choć żadnej ich nie życzę, wiem jakie to straszne), wizytach, przygotowaniach :)
    Mi ciąża się nie podobała, jednak było coś fajnego w tym oczekiwaniu na maluszka :)

U nas praca/dom/praca/dom i tak w kółko.

Dni lecą szybko.

Szymek już się fajnie uśmiecha, uczę go pokazywać język (teściowej :P) i powoli załapuje ;)

Rośnie jak na drożdżach. Tydzień temu ważył już 5150g i mierzył 61cm. Przybiera 200g tygodniowo.
    Dziś byliśmy na pobieraniu krwi, w wynikach wyszło bardzo dużo eozynofili (alergia?) i płytek. Dziś też bardzo boli go brzuszek, ma takie napady bólu, drze się i piszczy. Ale to nie kolka, bo ani się nie pręży, ani nie ma prblemów ze zrobieniem kupki.

Za tydzień szczepimy, zapytam pediatrę o te dziwne wyniki morfologii. I muszę skontaktować się z neonatologiem, obiecałam przekazac wyniki telefonicznie.

Za tydzień jedziemy do Olsztyna (330km), to pierwsza tak długa podróż Szymka. Pozna swoją prababcię :)

Jutro mamy wizytę u kardiologa, boję się!!!

Kochane trzymajcie się ciepło, czekam na nowe maluszki (Melula streszczaj się!).

Buziaki dla wszystkich :*

olka30, Little Frog lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Cześć kobitki! :)
    Kochane trzymajcie się ciepło, czekam na nowe maluszki (Melula streszczaj się!).

Buziaki dla wszystkich :*
    Kochana, gdybym tylko miała na to wpływ. Cóż poradzę, że trafił się taki uparty egzemplarz :) Staram się, jak mogę.

olka30 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Kochana, gdybym tylko miała na to wpływ. Cóż poradzę, że trafił się taki uparty egzemplarz :) Staram się, jak mogę.
    Wiem, znam ten bol, sama urodziłam 8 dni po terminie...
    A nie idziesz do szpitala na wywołanie?

• Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jadę na IP

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula czekamy <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie krew zaleje - piszę posta drugi raz, bo mi się przypadkiem nacisnęła kolejna strona i nie zdążyłam dodać :|

Misty, nie będę nic pisać, bo jeszcze jakieś błędy porobię i się okaże, że miesiące mojej nauki nic nie dały :D

Rudasku, już niewiele Ci zostało i niedługo pojawi się nowy lokator w łóżeczku ;]

Fidelissa, aż się wierzyć nie chce, że Jasiowi stuknęło 8 tygodni! Jak ten czas szybko leci....

Santoocha, to się Wam szykuje wyprawa. A dalej zabieracie Szymka do pracy? Jak teściowa? Daje Wam spokojnie żyć?

Melula, to już tylko godzinki dzielą Cię od pierwszego spotkania ze swoim dzieckiem twarzą w twarz :)

A ja wczoraj pół dnia przespałam. Położyłam się niby na chwilkę, bo mi się strasznie zimno zrobiło, a obudziło mnie pukanie męża do drzwi jak wrócił z pracy (jakieś 3 godziny później)
    Ale za to dziś nadrobiłam i poodkurzałam, powycierałam kurze, pomyłam podłogi i ugotowałam obiad. Wszystko niczym perfekcyjna pani domu ;]

• Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, tylko to, że jadę na IP nie oznacza, że urodzę. Jadę, bo się martwię tym przedłużającym się stanem... Zobaczymy, co tam nam doradzą.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula trzymam kciuki! Niech coś działają!

Byliśmy u kardiologa, ekg ok, osłuchowo szmery są nadal, morfologia spodobała się, za 4 tygodnie echo serca i będzie wiadomo więcej i co robić dalej. Absolutnie nas nie straszyła, pytałam o monitor oddechu, czy jego serce jest wskazaniem. Powiedziała, że nie, ale jesli chcemy zabezpieczyć się na wypadek SIDS to jak najbardziej.

Potem byliśmy w galerii na zakupach, karmiliśmy się i przewijaliśmy na parkingu (dzięki bogu mamy duży samochód z przyciemnianym tyłem!).
    Obkupiliśmy się strasznie, jakiś dobry dzień na zakupy! Kupiłam sobie kozaki na obcasie, dżinsy, 2 bluzki, ciepłą bluzę i torebkę :D

Wieczorem mąż przygotował mi gorącą kąpiel, zapalił świeczki i miałam relaks. Szkoda tylko, ze słyszałam wyjące dziecko w tle :/

Żabko, teściowa na szczęście bywa dużo rzadziej niż przewidywałam, ale non stop każe nam małego przykrywać kocami, twierdzi, ze powinniśmy kupić mu grubą kołdrę, że 21 stopni to za mało w pokoju, że mu wiecznie zimno. masakra.....

Szymek jeździ z nami, nie powiem- upierdliwe to, szczególnie gdy zachce mu się jeść gdy ja operuję albo jest tłum w poczekalni. Dla mnie to duży stres, że albo on czeka na jedzenie i płacze, albo że nie mogę przyjmować pacjentów i tracę klientów. Nie każdy chce czekać aż skończę karmić. Ale co zrobić...

Lecę spać póki Szymo śpi (choć płytko i co chwilę się wybudza).
    Dobranoc!

Lena87, Driada0102, olka30 lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, to my czekamy na wieści :) Może akurat mała się zdecyduje i będzie chciała wyjść :)

Santoocha, napiszę to po raz kolejny - podziwiam! :) Nie wiem jak Ty to robisz... Domyślam się, że jest to ogromny stres. Hehe, ale macie fajną rodzinkę :) Nie rozstajecie się ani na chwilę ;] A teściowa niech wie gdzie jest jej miejsce ;)

santoocha lubi tę wiadomość

• Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

jesoo moje wizyty tutaj są wtedy kiedy samopoczucie mi pozwala.. Dzisiaj w końcu się podniosłam z łożka.. Ostatnimi czasy ciężko jest. Apetyt słaby, głowa boli często.. niedobrze chociaż bez wymiotów.. :( ehhh.. jestem wymęczona..

Niestety jestem z tych kobiet które przechodzą ciąże jak chorobę :( smutne troszkę.. ale wytrwam., nie dużo już zostało do 3 miesiąca.. mam nadzieje, że ten zły czar pryśnie..

booooosiole..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:05

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka wrote:
    Dzień dobry,

jesoo moje wizyty tutaj są wtedy kiedy samopoczucie mi pozwala.. Dzisiaj w końcu się podniosłam z łożka.. Ostatnimi czasy ciężko jest. Apetyt słaby, głowa boli często.. niedobrze chociaż bez wymiotów.. :( ehhh.. jestem wymęczona..

Niestety jestem z tych kobiet które przechodzą ciąże jak chorobę :( smutne troszkę.. ale wytrwam., nie dużo już zostało do 3 miesiąca.. mam nadzieje, że ten zły czar pryśnie..

booooosiole..

Do rozpoczęcia II trymestru pozostało Ci 5 tygodni, tak więc sporo .. ;)
    Tu nie chodzi o początek 3m-ca a koniec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam się do Hurtowni którą mam obok po biustonosze, doznałam szoku jaki rozmiar musiałam zakupić .. 80D
    Akurat tak mi wpadł w oczy koszyk z przecenionymi stanikami i wyszukałam sobie 3 po 5 zł i 2 po zwykłej cenie ;) jedne są troszkę większe ..

Mam nadzieję że przez dłuższy czas nie będę musiała wymieniać bielizny ;) chodź zdaję sobie z tego sprawę że mogą być jeszcze większe dlatego kupiłam tańszą bieliznę ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:43

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha moja teściowa jak była u nas to też mi przykrywała małego, ubierała itd najgorzej było przy kąpieli nikt nie mógł się ruszyć bo wiatr robimy i małego zawieje, mój to aż nerwy miał wtedy. Mały dostawał czkawki jak mu się ulało, a teściowa o no patrzcie czkawke ma bo mu zimno hehe. Już nic się nie odzywaliśmy tylko czekaliśmy jak wróci do domu hehe

Pomarańczka ja też bardzo źle przechodziłam ciąże. Na początku schudłam 5kg tak bardzo wymiotowałam i nic nie mogłam jeść nawet chleba ;/ Przeszło mi w 2trymestrze i powróciło troche w 3.

Lena87 po urodzeniu piersi robią się jeszcze większe. Na mnie nie pasuje żaden stanik, nawet ciążowy jest za mały.Mój to się śmiał jak zobaaczył jakie mam cyce aż nie do uwierzenia, ze takie urosły :D

żabko tak to jest jak się jedzie do Polski, nie ma się czasu dla siebie bo trzeba się z wszystkimi zobaczyć :)

Anaa odezwij się na priv ;)

Melula ale jej dobrze u mamusi :)

Rudasek to normalne że po badaniu poleci trochę krwi mi też poleciało ;)

Monia cały czas się nie mogę nadziwić Twoją ciążą jak sobie przypomne twoje starania ;) cieszę się razem z Tobą :D

Pozdrawiam was wszytskie i życze co najlepsze :)
    Całuski od nas :*

Lena87, Little Frog, XxMoniaXx, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wcale aż tak bardzo nie urosły piersi.
    Przed ciążą miałam DD/E, teraz noszę F. Mężowi podobają się ;)

Lena87, Driada0102, Anaaa:), olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się przywitać <3

Mamusie rozpakowywać się! Ciocie czekają :)

Laura, nie miałam okazji pogratulować więc GRATULUJĘ upragnionego Maleństwa! Rośnijcie zdrowo! <3

Pozdrawiam Was wszystkie :*

Lena87, Laura, olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) przyszlam sie pochwalic ze moja ciocia (choc starsza ode mnie tylko 10 lat ) tez jest w ciazy :) maja juz coreczke prawie 3 latka...jesli wszystko bedzie ok to miedzy naszymi skarbkami bedzie 2 tygodnie roznicy :) nasze starsze :)

Driada0102, przedszkolanka:), Misty87, santoocha, Lena87, olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ