X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, Szymek też wypiął się na mleko. Jestem cała w stresie jak muszę dać mu butlę...
    Dziś np wstał o 4:30,szalał do 6, nie chciał zjeść, poszedł spać i obudził się o 8:30 na kaszkę. Czyli już poranne mleko mu wypadło...

Tak, Sz urodził się dzień po naszej drugiej rocznicy ślubu, ale to był cywilny, więc jakoś nie celebrujemy tej rocznicy. Kościelny z kolei w Boże Narodzenie, więc obchodzimy 13 sierpnia rocznicę poznania.

• Z. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ogarniamy się z naszym noworodkiem, czas pędzi jak szalony! Dziś już mamy 2 tygodnie i dwa dni a Monia już rozpakowana i kolejne w kolejce :) Trzymam za Was kciuki!

Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich postów, przelatuje je tylko wzrokiem ale myślę o Was! :)

Nasz mały szkrab rośnie, zauważyłam, że łapie ciałka. Jest karmiony tylko piersią ale niestety dość nieregularnie bo mamy problemy z zasypianiem, w ciągu dnia jest bardzo marudny, budzi się z wrzaskiem po 5-10 minut. Uskuteczniam już wszystkie uspokajacze - otulanie, szum suszarki, smoczek, spanie na mnie. I dziś pomogło, zasnął wreszcie. Ale jest z tym ciężko, a przecież dziecko też potrzebuje snu. Widzę, że jest śpiący, że ziewa, że się męczy a nie może spać.
    Dziś w nocy przespał mi ciągiem 4 godziny co jest jego rekordem.

Od przyszłego tygodnia zostajemy sami, trochę się tego boję, będę musiała sama z nim wychodzić na spacery, a jak mi się rozedrze z dala od domu? Jakoś z mężem czuje się pewniej.

Z nie fajnych rzeczy, ropieje nam oczko, mamy kropelki. I dostaliśmy skierowanie do neurologa z podejrzeniem asymetrii ułożeniowej. Chodzi o to, że dziecko preferuje jedną stroną bo tak było długo ułożone w brzuszku. Na razie odkładam go raz na jedną raz na drugą stronę. Staram się gadać do niego raz z tej raz z drugiej, tak samo nosić, odbijać. żeby się równomiernie rozwijał. A więcej będziemy działać po wizycie u lekarza.

Miłego dnia, pampers mnie wzywa ;P ;)

Little Frog, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Santocha 100 lat dla Mężusia ;)

Firma wózka to Expander Essence :D

Misty, przykro takie rzeczy się czyta, gdzie pies nie jest świadomy że może krzywdę zrobić ..
    Dużo Zdrówka dla Mamy <3

ps: Gdzie na śląsku będziesz balować ? :D

Te Wasze dzieciaczki coraz większe i samodzielniejsze, aż Miło się czyta o ich postępach ..

Zetko, poradzisz sobie nawet i bez męża :D

Żabko jeszcze troszkę i na wylocie będziesz Ty :D

Mój urwis ostro buszuje w brzuszku ale jeszcze tylko troszkę :D

My Dziś jedziemy Świętować Naszą 4 rocznicę Ślubu :)

Misty87, Little Frog, Anaaa:), Marta1986, Z. lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dovhodzimy do siebie, latwo nie jest. Moze w sobote wyjdziemy. Dziekuje za gratulacje.

Złota lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo...

A ja caly tydzien walcze z bolem glowy. Niech to szlak trafi.. A wszystko przez pogode ktora bardziej przypomina jesien anizeli wiosne czy lato..

My szykujemy sie jeszcze przed narodzinami do remontu lazienki :) dzis sobie new pralke zakupilam. Z czego sie bardzo ciesze tym bardziej, ze przede mna pranie ubranek, poscieli, kocykow itd malego z poczatkiem lipca..

Noni na koniec lipca czyli w zasadzie pol miesiaca przed porodem na wesele chrzesniaka meza idziemy :) odrobine sie stresuje jak to bedzie, ale maz zapewnia, ze wszystko na spokojnie i bedzie Ok. No i torbe do szpitala w razie co juz biore na ta uroczystosc :)

Hah. Ten moj bebzolek mnie irytuje dzis kobieta nie chciala mi uwiezyc, ze w sierpniu rodze obstawiala ze to dopiero moze 5 miesiac. Wrr. Staram sie nie martwic. Mam nadzieje, ze z malym tez Ok i nie bedzie az taki malutki :) mimo niewielkich rozmiarow brzucha mego..

Pozdrowienia ;)

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za cieple slowa...mama wyglada jak po ostrej bojce...pod okiem takie olbrzymie limo ze szok :-( oj biedna ta moja mamuska...dzieciaki tak na nia patrza i sie wcale nie usmiechaja do niej...
    Jutro jedzie na konsultacje chirurgiczna ale wierze ze bedzie dobrze.

Lilly jedziemy do Gliwic. Niestety tylko tata z nami jedzie. Pojedzie, bo powiedzial ze jak oni mieli male dzieci to nikt nie chcial zostawac w sensie dziadkowie,wiec on nam jedzie pomoc żebyśmy sie mogli pobawic...

LillaMy lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty to jakies 30 km ode Mnie ;)

Udanej Zabawy Wam Życzę ;) a Mama poradzi sobie ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :* bedziemy sie bawic w Białym Domu w Paniówkach ;)

LillaMy lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tymcio zasnal wiec korzystamvz chwili spokoju. Dzisiaj pierwszy raz zjadl 4 lyzeczki deserku bananowo jablkowego.:wczesniej jak mu dawalam to krzywil sie i plul.
    Po zdjeciu szwow dobrze. Nawet nie bolalo. Wynik niczego nie wykazal. Uffff.
    Monia gratuluje coruni. :)
    A o to moj Tymko.
    out.php?i=1004892_img-20150625-171401.jpg
    Dzis pani w biedronce zachwalala jego piekne duze oczy. :)
    out.php?i=1004891_img-20150625-171115.jpg
    A tak sie hustam. Niech no tylko mama przestanie bujac jest wielko łeeeeee.

Little Frog, Anaaa:), Maniuś, LillaMy, nataliano, Marta1986, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko znam to jak dziecko chce spać a nie może. Do dziś tak mamy.
    Co do ropiejącego oczka, u nas długo walczyliśmy. Pani okulistka przepisała nam kropelki floxal 3x1 przez miesiąc. Dodatkowo 2 razy płukanie oka. Okazało się, że kanał łzowy był zatkany. Musieliśmy masować kącik po płukaniu żeby cała ropa zeszła. Namęczyliśmy się ile wlazło, a tu w Niemczech mówili nam że po roku samo przejdzie :/ .. parodia.
    Co do tego podejrzenia asymetrii to mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Kiedy macie wizytę?
    Nie stresuj się, poradzisz sobie bez męża ;) ja też się bałam, ale dałam jakoś radę. Nie miałam wyboru. Mąż do pracy, a ja sama. Młody kolki miał do 4m-ca. Darł się od 6 rano do 23:30 z przerwami na 10min spanie ;)

Santoocha u nas tak samo z tą butlą :/ wypija jakieś 150ml na noc, a rano nie zawsze chce więc też dzień zaczynamy od kaszy. Mam nadzieję, że to chwilowy strajk z powodu obolałych dziąseł.

LillaMy wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :*

Sara cieszę się, że u Was wszystko dobrze :)
    Tymcio uroczy <3

Misty jak mama się czuje? Daj znać po tej konsultacji koniecznie.

Pomarańczko każdy brzuszek i każda ciąża jest inna. Nie przejmuj się co ludzie gadają. Mi też mówili, jak byłam w 4 miesiącu, że w ogóle nie mam brzucha i nic po mnie nie widać, a jak byłam w 8 miesiącu to mówili, że wyglądam jakbym była w 5. Także wyluzuj ;) jeżeli na usg wszystko jest prawidłowe to nie ma czym się martwić. Zależy też jak dziecko jest ułożone. Moja koleżanka np w ogóle nie miała typowego ciążowego brzucha aż do 9 m-ca.

Monia mówisz, że dochodzicie do siebie? Biedaku <3 dużo siły Ci życzę i szybkiego powrotu do formy. Buziaki dla Was :*

Żabko jak tam porządki? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 20:14

LillaMy, Z. lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa :)

Amen. :) dzieki za otuchę..

3jvzp07w7jmagt8p.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczko tak w ogóle to wrzuciłabyś zdjęcie apartamenciku swojego Synka ;)

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode dowiedzialam sie,ze serduszko juz nie bije! Nie wierzylam,gin kazal robic dwa dni bety i przyjsc za tydz. W nocy pojecha;lam do szpitala bo chcialam zobaczyc na innym usg,potwierdzilo sie. Serduszko przestało bic w 7tyg i 4 dniu(prawie dwa tyg temu)Jeszcze w 7.3 dniu bilo bo mialam usg w szpitalu , trafilam tam z innego powodu(kamienie w woreczku i silne bole). Pewnie to w szpitalu mnie dobili podawajac ciagle kroplowki przeciwbolowe!!! Bo jak inaczej...Mialam sie zglosic wczoraj na oczyszczanie,ale czekam do jutra na meza i wtedy jade. Ciagle nic mi nie jest,nie plamie ani zadnych dolegliwosci...Nie potrafie sobie poradzic.

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa:) wrote:
    Pomarańczko tak w ogóle to wrzuciłabyś zdjęcie apartamenciku swojego Synka ;)

aaa bardzo chętnie, uwierz mi! Ale nie umiem sobie z tym poradzić :/ z tym fotosikiem czy jakos tak.. :/

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    W srode dowiedzialam sie,ze serduszko juz nie bije! Nie wierzylam,gin kazal robic dwa dni bety i przyjsc za tydz. W nocy pojecha;lam do szpitala bo chcialam zobaczyc na innym usg,potwierdzilo sie. Serduszko przestało bic w 7tyg i 4 dniu(prawie dwa tyg temu)Jeszcze w 7.3 dniu bilo bo mialam usg w szpitalu , trafilam tam z innego powodu(kamienie w woreczku i silne bole). Pewnie to w szpitalu mnie dobili podawajac ciagle kroplowki przeciwbolowe!!! Bo jak inaczej...Mialam sie zglosic wczoraj na oczyszczanie,ale czekam do jutra na meza i wtedy jade. Ciagle nic mi nie jest,nie plamie ani zadnych dolegliwosci...Nie potrafie sobie poradzic.

Bardzo mi przykro, ogromne wyrazy współczucia..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje niech niunia zdrowo rośnie :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:

Przykro mi bardzo..sama dwa razy poroniłam więc wiem jaki to ból :(
    Myślę że to nie jest wina kroplówek czasami po prostu nie znamy przyczyny dlaczego tak się dzieje a czasami jest ich mnóstwo..
    Trzymaj się dzielnie..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka .. tak mi przykro :(
    Nie wiem co powiedzieć.. współczuję bardzo, trzymaj się dzielnie..

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może mi jasno krok po kroku opisać sposób dodawania zdjęć na forum :P Będę wdzięczna.. :D

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, strasznie mi przykro. Niestety nie ma zadnych dobrych slow na taka chwile... trzymaj sie.

Ja padam na pysk. Wczoraj caly dzien sprzatanie i gotowanie. Dzis pojechalam po tesciow na lotnisko i pozniej podalam obiad, maz jak wrocil z pracy, to bylismy nad morzem, a na koniec wymyslil sobie jeszcze grilla... siostrzeniec meza juz wymysla i on fasolki po bretonsku jadl nie bedzie, to poszlam z nim po pizze... a tesciowa jeszcze mu sie dociska, bo mowi, ze on kotleciki tylko z piersi kurczaka, ewentualnie piers z kurczaka w sosie. No to jutro ona gotuje obiad. Kurde, 16 lat chlopak i dalej beda go tak rozpuszczac. No coz, olalam sprawe i nie bede sie z nim wygadywac, ze ma jesc to co ja mu kaze. Jak chce, to niech sobie wydaje kase na pizze codziennie.
    Jeszcze tylko 4,5 dnia. Ojjjj....wylecze sie z wizyt. Jutro jedziemy dalej zwiedzac. Mezowi to chyba nogi z tylka powyrywam, bo sobie dalej drinkuje, a naobiecywal, ze wszedzie pojedziemy.

‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ