Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka nie wiem czy na 100 % przedłużą mi umowę bo dużo osób zatrudnili przed świętami a czy dalej będzie taka potrzeba? Więc wolałabym się nie narażać a raczej nie narażać dziecka.
Po wizycie byłam tak padnięta że po kąpieli od razu zasnęłam.
U lekarza dobrze. Ciąża jest żywa, dopiero początek bo wg usg 6 tydzień 4 dzień.
Wg miesiączki 14 tydzień... miałam nadzieję że starsza ta ciąża byłabym spokojniejsza. A tu jeszcze wszystko się może zdarzyć a w pracy lekko nie jest. Dziś wróciłam po 13 Tymcio był u teściowej to po spałam 1,5h. Brzuch mnie pobolewał. Dziś mdłości już mniejsze. Gin zwolnienia nie chciał nawet dać więc muszę się przemęczyć do tego 21 kwietnia.
A o to nasza fasolka.
Misty87, Maniuś, przedszkolanka:), santoocha, olka30, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
A ja jutro idę w końcu porządnie pooglądać swojego dzidziora i strasznie się cieszę USG miałam tylko dwa razy i nic widać nie było, a na to musiałam czekać ponad miesiąc, bo święta, wolne itd.. Modlę się żeby wszystko było ok, tym razem odpuściłam testy z krwi, ale martwię się, bo stara jestem więc i w grupie podwyższonego ryzyka różnych chorób, a jeszcze na początku ciąży miałam zabiegi fizjoterapeutyczne i się boję czy nie zaszkodziły. Chcę już jutro..
I włączyła mi się niechęć do pracy Dziś dzidziorek był strasznie przytulajski (zresztą w ogóle z niego straszny przytulas) i zrobiło mi się przykro, że go zostawię i nie będę z nim odbywać wiosennych spacerków No ale jak zwykle kasa rządzi światem.. Przydałoby się coś odłożyć, bo potem nie wiadomo co będzie.. Ehh ta Polska.. Byłby człowiek arabem to by miał 2500 zasiłku i nie musiałby pracować (chciałabym tyle zarabiać..). -
Hej
Witam z bólem głowy i zębów- tak mi przykręciła wczoraj aparat w sumie przynajmniej jeść nie mogę teraz
Monia 300ml?? :o matko kochana,dla mojej to 2-3 posiłki...na noc przeważnie 140 ml.i budzi się oczywiście
Hamuję laktacje i się wkurza bo mleka brak więc dosypiam przy szumie ,chociaż dzisiaj już nie wstawałyśmy-nadzieja w głupiej matce się tli
Sara kruszynka mała :* może późna owulka była? Robisz bete?
Olka powodzenia jutro! Zazdroszczę Wam tych wizyt
2500 to marzenie...mój tata pracuje 30 lat i nawet 2000 nie ma na rękę nadgodziny ciągle robi..
Miłego dnia kobietki!olka30 lubi tę wiadomość
-
Hej
U nas jako tako. Tydzień temu szczepilismy mmr, dwie poprzednie noce były kiepskie, budził się z krzykiem, nie dał odłożyć się do łóżeczka. Dziś ma lekki stan podgoraczkowy.
Monia, my wyeliminowalismy butlę o 4 poprzez "wzbogacenie" kolacji. Zaczęłam zamiast kaszek dawać gotowany ryż z kaszą jaglana i owocami, czasami z maselkiem jeśli stan skóry na to pozwalał.
Dzięki temu mleko pije dopiero po 6.
Sara gratulacje!!!
Dużo mamy podwójnych mamuś
Tyle miałam napisać, a znów czarna dziura w głowie
Kaśka powodzenia na laparo. Oby zabieg przyniósł efekt.
Kaśka28 lubi tę wiadomość
-
Dzieki Santoocha
dzisiaj odebralam wyniki ktore mialam zrobic przed laparo:D zaczynam sie stresowac choc wiaze ogromne nadzieje z zabiegiem...a to juz w niedziele ide do szpitala...mam nadzieje ze wyniki sa ok i ze nie spowoduja ze nie dopuszcza mnie do laparo....achh
NTI-HCV - nonreactive
AUSAB (HBAb3) 16 gdzie norma [0-10]
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
przedszkolanka dokladnie nie wiem ale szukalam na necie info wiec chyba jest dobrze ale pewna nie jestem. Pisalam na forum o laparoskopii ale narazie nic nie wiem...no nic zobaczymy
ja mam tendencje do panikowania i czarnowidzctwa hehe ale musi byc dobrze heheDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Witajcie Kofane:))
Tu Fidelissa:))
Olka30, Sara-nar podwójne Mamusie? Suuuuper:)
Przedszkolanka xxMoniaxx gratuluje Dzieciów:)) po tej stronie brzuszka:))
Wracam na ovu zeby znowu pozastanawiać się nad możliwością dziecia 2:)
Jaś ma 16 miesiecy. Chowa sie dobrze poza alergiami skórnymi. W przyszłym tyg robię mu testy z krwi . Moze wreszcie cos wyjdzie.
W lutym skończył mi suę macierzyński i urlop. Od 1,5 miesiąca jestem na wychowawczym.
Sa chwile zmęczenia większego i mniejszego, ale J jest cudowny.
Monia ja jeszcze nie przespałam żadnej nocy:)
J dopiero od 4 nocy budzi sie dwa razy. Ponieważ dalej karmie piersią.
Powoli Jaś się odstawia od piersi.
Mam nadzieję, że proces przebiegnie łagodnie. Teraz dwa razy w dzien i dwa razy w nocy.
Ściskam Was serdecznie.
FLittle Frog, olka30, Misty87 lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Lilla jak sie czujecie ?
Dziękuję Dobrze , bliskiego kontaktu z porcelaną ani razu nie było tak jak z Filipkiem ..
Wagowo masakra bo prawie 5kg już do przodu, mimo tego że jem tak samo jak wcześniej ..
Brzuch wywaliło Mi okropnie, jak mam coś obcisłego to przeraża Mnie
Po prenatalnych wszystko w porządku nic niepokojącego się nie pojawiło, ptaszka między nogami na dzień dzisiejszy nie widział ale nie nastawiam się na córkę ..
O tym czasie, ptaszek i muszelka wyglądają całkiem podobnie
Nie ukrywam, że było by pięknie gdyby jednak ta muszelka została
Monia a co tam u Was ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:31
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Fidelissa, widzisz jak wiele Cie ominelo! mam nadzieje, ze bedziesz wpadac czesciej
LillaMy, super, ze Kropeczka zdrowo rosnie no, juz nie taka kropeczka! toz to juz kawal czlowieka!
Kaska, internet klamke! Trzymam kciuki za same dobre wiesci u Ciebie
Monia, ma ta Twoja corka apetyt!
Santoocha, fakt - sporo podwojnych mam. Mi maz caly czas truje o kolejnym, chociaz chyba sam nie jest do komca przekonany do tej decyzji. A ja to sama nie wiem. Po porodzie stwierdzilam, ze absolutnie, a teraz to tak racjonalnie musze do tematu podejsc. Jest wiele plusow
, ale rowniez sporo minusow.
Olka, jak po wizycie?
Przedszkolanko, chyba tez sobie aparat zaloze! wlasnie obgryzlam czekoladowemu krolikowi uszy i mam ochote na wiecej
Fidelissa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
u nas wszystko ok , mała rozrabia na całego , sama stoi, przy wszystkim i ciągle... nie ogarniam jej czasem .
Ważne, że jest zdrowa raczkuje jak szalona , otwiera szafki i robi "porządki"
oczy i w tyłku muszę mieć
mąż zmienia pracę , będzie bez urlopu i 2- gi rok bez wakacji no ale wóz albo przewóz ... wolę rok odpuścić ale miec pewniejszą sytuacje finansową.
a plany na życie ... hmmmm ... czas pokaze ... ale planuje sie kiedyś wyspać , pojechać na wakacje i za 3 lata spłodzić Julci braciszka bo w chwili obecnej sobie nie wyobrażam jakoś tego bo mała zajmuje cały mój czas ...
a no i jeszcze standardowo do maja zamierzam zrzucić 5 kg a do sierpnia kolejne 7 hahahahaha ale narazie nic w tym kierunku nie robie bo słodycze żrem na potęgę