X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja powiem tak, na kasie w markecie to teraz też trzeba mieć doświadczenie. Złożyłam cv do biedry i co mi Pani kierowniczka powiedziała? Proszę Pani my mamy takich cv, z czego połowa ma większe doświadczenie w handlu niż Pani...
    Fakt, nie mam doświadczenia w handlu, bo...
    1. studiowałam
    2. po studiach poszłam na staż do biura
    3. wyjechałam za granicę na chwilę, żeby odetchnąć
    4. pracowałam w mediach i sklepie (oba krótko)
    5. studiowałam
    6. poszłam na staż do adm. publicznej
    7. wyjechałam do Wawy i tu zero pracy, a bo wykształcenie nie to, a bo brak doświadczenia, a to za wysokie kwalifikacje (tak, tak). Opiekowałam się dziećmi, ale nie ma to ani perspektyw, bo nikt nie chce niani zatrudniać, bo to same problemy, a na emeryturę trzeba jakoś zarobić.

Ale koniec narzekania.
    Słoneczko świeci :) Jest wiosna :)

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najgorsze, że kobietki to w ogóle żadnych perspektyw nie mają :( My na jeden segregator z cv facetów mamy 3 segregatory cv kobiet i jest po prostu tragedia.. Nikt nie chce kobiet na produkcji zatrudniać, a w głupich marketach takie kobietki muszą się napracować 5 razy bardziej niż na produkcji, nie mówiąc ile się muszą ciężarów nadźwigać.. Powiem ci Melula jakbym wiedziała jak będzie wyglądał rynek pracy, do którego nas ani rodzice ani szkoła nie przygotowali to całkiem inaczej by moje wykształcenie wyglądało.. Albo od razu zawodówka albo tylko studia techniczne, resztę sobie można wsadzić w D...

Z., Little Frog lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słoneczko świeci i nawet się ociepliło :) Mam nadzieję, że piękny dzień będzie :)
    To racja niektórzy mają zbyt wygórowane oczekiwania, zaraz ktoś chce zarabiać nie wiadomo ile, ale np nie dziwie się facetowi, który ma dziecko, żonę, został zwolniony i szuka czegos godziwego, zeby starczyło na rachunki i na wyzywienie i też doskonale rozumiem jeżeli ktoś mu proponuję najniższa krajową, on rezygunuje i wyjeżdża za granicę .. Niestety każdemu nie można dogodzić, najbrdziej frustrujace jest to, że góra się bawi, a społeczeństwo czeka, bo gdzie tu sprawiedliwość jak polityk zarabia kilkanaście tysiecy, naje się, napiję, powyjeżdża za nasze pieniadze a uczciwy człowiek idąc do sklepu z dzieckiem nie kupi mu czegoś na co dziecko ma ochotę bo go o prostu nie stać .. przykłąd idzie z góry, a druga sprawa jest tak taka, ze każdy chce być lepszy on innych i pokazac jak mu się pięknie powodzi, a nie zawsze tak jest, niestety mam takich znajomych ..

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka dokładnie tak jest, na produkcji więcej facetów w marketach więcej kobiet i gdzie tu sens jaki kolwiek .. niestety czasami opadają ręcę

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też, gdybym wiedziała, że taka mnie przyszłość zawodowa czeka to bym fryzjerką została (choć z alergią to ciężkie), cukiernikiem, kucharką...
    ale jest jak jest... na nowe umiejętności, a w sumie wykształcenie w tej kwestii chyba za późno...
    no, ale... jest wiosna, robi się ciepło, święta za pasem, a ja siedzę i piszę, zamiast ogarnąć nasze metraże :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam ogarniać, dzisiaj coś mnie znowu mdli, byłam teraz na zakupach w mięsnym, ceny przed świętami pięknie powędrowały do gory

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, jak facet traci pracę a ma dom na głowie, żonę, dziecko, to idzie pracować gdziekolwiek za cokolwiek, na umowę czy bez i dalej szuka lepszej pracy. Ale nie siedzi na dupie i szuka...

Melula, nigdy nie jest za późno na łapanie nowych kwalifikacji. Mnóstwo ludzi nie pracuje w swoim zawodzie... a robi coś innego.

Moje metraże też muszę ogarnąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 09:48

olka30 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm Melula ja cały czas marzę, że jak będzie większy przypływ kasy to pójdę na profesjonalny kurs fryzjerstwa (i tak ludzie do mnie przychodzą się obciąć) :) Poza tym dorabiam sobie na fotografii.. I to by było tyle po skończonych studiach prawniczych :D

Z., Fidelissa, Little Frog lubią tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam, że nie dziwie się jak podejmuje decyzje zeby wyjechac, a nie ze siedzi na dupie

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Ja napisałam, że nie dziwie się jak podejmuje decyzje zeby wyjechac, a nie ze siedzi na dupie

Pewnie! Absolutnie nie krytykuję takiej decyzji, jak ją facet podejmie :) bo to jest właśnie działanie.
    Ja mówiłam o sytuacji, jak ktoś odrzuca pracę bo "za mało" i dalej nic nie robi... to jest dla mnie wtedy nie do pomyślenia :)

olka30 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wtedy to racja, obowiązkiem jest podjąć i szukać dalej, bo jakoś rodzinę trzeba wyżywić. Ja tez kiedyś chciałam wyjechac i pewnie stałoby się tak, ale mąż miał szczęście i dostał pracę od razu. Ostatnio przyjaciółka chciałą nas ściągnać do siebie, bo u jej meża w firmie w UK zwolniło się miejsce, ale mój mąż pwoiedział, ze pewnie jakby nie miał stalej pracy to byśmy wyjechali, ale tutaj ma i wszystko mu gra, a poza tym podziwiam ludzi, którzy są za granicą, ja nie wiem czy dałabym rade bez mojej rodziny.. pewnie bym przywykła ale ciężko,
    dlatego wielki SZACUN dla naszych kobietek za granicą ;)
    Strasznie mnie mdli, nie wiem co jest :( Wszystko u mnie już wariuje
    Ok zmykam, bo przyszła koleżanką żeby ją obciąć :) miłęgo dnia piękne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 09:57

Z. lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    a ja nie zgadzam się, że trzeba mieć plecy albo kombinować. moim zdaniem trzeba chcieć dojść do czegoś i wówczas można to osiągnąć. nie zgodzę się, że w PL ludzi się wykorzystuje.

jasne, że jako szeregowy pracownik nie dostaniesz nie wiadomo ile. Misty nie wiem kiedy pracowałaś jako kierownik

Malinowa przeczytaj dokladnie moj post, bo nie napisalam,ze wylacznie albo plecy albo kombinowac ;) a to roznica :)

Jako kierownik pracowalam dokladnie 1,5 roku temu :)
    Angielski umiem, wielokrotnke jezdzilam jako tlumacz zagranice. Z reszta nie bede swoich umiejetnosci opisywala. Wiem tyle,co wiekszosc - za taka sama robote, czesto lzejsza za granica Polacy zarabiaja kilkakrotnie wiecej niz w PL, a ceny praktycznie wzystkiego sa b.porownywalne, wiec tu jest przekret :) wiec nie mowcie,ze w PL ludzie nie sa wykorzytywaniu. Tak! Sa robieni w kuku na kazdym kroku i takie jest moje zdanie,ktorym koncze wywod :D aaa dodam jeszcze tyle, ze dla mnie wlasnie nie dobro finansowe jest najwazniejsze, tylko bycie z rodzina, przyjaciolmi. Dlatego wracamy :)Dziekuje :P

Z., olka30, Macierzanka:), Nati89, Maniuś, Little Frog lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula a co robilas w mediach?

Misty każdy robi jak uważa, ja wróciłam z Wro do przyjaciół swoich i rodziny. Ale nadal twierdzę, że nie sa ludzie wykorzystywani tylko mamy kraj jaki mamy. Wystarczy sięgnąć do naszej historii i historii innych państw. Pytałam kiedy pracowałeś bo 2k to mało mi się wydaje tylko fakt ja biorę pod uwagę warszawski rynek i nie pisałam, se nie masz umiejętności :P to tak żeby nie było :)

Czekam na masaż bo teraZ moja mama leży na stole i jęczy z bólu :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa tak w ogole to sie witam ze wszystkimi :)
    Prysznic wolal :P

Dzis mialam koszmar!
    Hitlerowcy przyszli do naszego domu, kazali wybrac, czy idziemy za nimi, czy jestesmy przeciwko...najazd wojsk, ludzie w panice uciekali, cala moja ulica, miejscowosc! Ja tez z rodzina ucieklalismy,z krzakow widzialam jak Niemcy ubrali maski i zagazowali nasz dom, na moich oczach zabili mojego kota! Byla zima,pelno sniegu, najlepsze,ze wszyscy mieli samochody, bo to juz wspolczesne czasy, wszyscy uciekali...Niemcy zaczeli strzelac, mordowac. Trzeba bylo porzucic auta, uciekac piechota. Masakra...
    To wszystko dlatego,ze wyjezdzam dzis z Niemiec :D

Maniuś lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jeśli chodzi o zarobi to jest Wa-wa i reszta Polski..

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to prawda ale pracowałam we wrocławiu i poszłam so pracy i nie obrazilam się bo mniej zarabialam niż w wawie.

Ale prawdą jest, że polacy narzekać lubią :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje kochane, jakże dzisiaj poważne koleżanki :)

A ja Wam powiem póki co, że spadam zrobić resztę zakupów, zacznę piec ciasta, a po południu będę przeglądać... oferty pracy ;) tak apropos pracy :D
    Ja jestem kolekcjonerem świadectw pracy :D i nie datego wcale, że jestem kiepska, czy wybredna, bo raz nawet zostałam pracownikiem roku... ale po prostu albo umowy na zastępstwo, albo zmiana miejsca zamieszkania i już jest pod górkę...

"Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma"
    Dziewczyny, grunt żeby nam było dobrze tam gdzie jesteśmy! :)

Życzę miłego dnia wszystkim
    do później!

Fidelissa, Z., olka30, Little Frog lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lubią narzekać i ja narzekam, bo mi się nic nie chce a "koty kurzowe na podłodze wołają"

Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) śniadanko zjedzone ze smakiem:)) czas zabrać sie za obowiązki:))

Niezłe koszmary miałam chyba po póżnych zapiekankach z pieczarkami:)

U mnie słońce i poproszę trochę cieplej i bez gradu:))
    Miłego dnia:)

Z., olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Z. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie za te koty kurzowe się zabieram! :D

Poza tym prawda jest taka, że Polacy to naród narzekaczy :D
    A szczęście to też trochę "stan umysłu" więc cieszmy się tym co mamy :)

PS. Rozbiłam wreszcie jakąś ładną stronę! 444 :D Czy też mogę liczyć na czworaczki? :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:51

Macierzanka:), Nati89, Maniuś, Little Frog, Fidelissa, sara_nar lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ