Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja powiem tak, na kasie w markecie to teraz też trzeba mieć doświadczenie. Złożyłam cv do biedry i co mi Pani kierowniczka powiedziała? Proszę Pani my mamy takich cv, z czego połowa ma większe doświadczenie w handlu niż Pani...
Fakt, nie mam doświadczenia w handlu, bo...
1. studiowałam
2. po studiach poszłam na staż do biura
3. wyjechałam za granicę na chwilę, żeby odetchnąć
4. pracowałam w mediach i sklepie (oba krótko)
5. studiowałam
6. poszłam na staż do adm. publicznej
7. wyjechałam do Wawy i tu zero pracy, a bo wykształcenie nie to, a bo brak doświadczenia, a to za wysokie kwalifikacje (tak, tak). Opiekowałam się dziećmi, ale nie ma to ani perspektyw, bo nikt nie chce niani zatrudniać, bo to same problemy, a na emeryturę trzeba jakoś zarobić.
Ale koniec narzekania.
Słoneczko świeciJest wiosna
Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
To jest najgorsze, że kobietki to w ogóle żadnych perspektyw nie mają
My na jeden segregator z cv facetów mamy 3 segregatory cv kobiet i jest po prostu tragedia.. Nikt nie chce kobiet na produkcji zatrudniać, a w głupich marketach takie kobietki muszą się napracować 5 razy bardziej niż na produkcji, nie mówiąc ile się muszą ciężarów nadźwigać.. Powiem ci Melula jakbym wiedziała jak będzie wyglądał rynek pracy, do którego nas ani rodzice ani szkoła nie przygotowali to całkiem inaczej by moje wykształcenie wyglądało.. Albo od razu zawodówka albo tylko studia techniczne, resztę sobie można wsadzić w D...
Z., Little Frog lubią tę wiadomość
-
U mnie też słoneczko świeci i nawet się ociepliło
Mam nadzieję, że piękny dzień będzie
To racja niektórzy mają zbyt wygórowane oczekiwania, zaraz ktoś chce zarabiać nie wiadomo ile, ale np nie dziwie się facetowi, który ma dziecko, żonę, został zwolniony i szuka czegos godziwego, zeby starczyło na rachunki i na wyzywienie i też doskonale rozumiem jeżeli ktoś mu proponuję najniższa krajową, on rezygunuje i wyjeżdża za granicę .. Niestety każdemu nie można dogodzić, najbrdziej frustrujace jest to, że góra się bawi, a społeczeństwo czeka, bo gdzie tu sprawiedliwość jak polityk zarabia kilkanaście tysiecy, naje się, napiję, powyjeżdża za nasze pieniadze a uczciwy człowiek idąc do sklepu z dzieckiem nie kupi mu czegoś na co dziecko ma ochotę bo go o prostu nie stać .. przykłąd idzie z góry, a druga sprawa jest tak taka, ze każdy chce być lepszy on innych i pokazac jak mu się pięknie powodzi, a nie zawsze tak jest, niestety mam takich znajomych .. -
ja też, gdybym wiedziała, że taka mnie przyszłość zawodowa czeka to bym fryzjerką została (choć z alergią to ciężkie), cukiernikiem, kucharką...
ale jest jak jest... na nowe umiejętności, a w sumie wykształcenie w tej kwestii chyba za późno...
no, ale... jest wiosna, robi się ciepło, święta za pasem, a ja siedzę i piszę, zamiast ogarnąć nasze metraże -
Nati, jak facet traci pracę a ma dom na głowie, żonę, dziecko, to idzie pracować gdziekolwiek za cokolwiek, na umowę czy bez i dalej szuka lepszej pracy. Ale nie siedzi na dupie i szuka...
Melula, nigdy nie jest za późno na łapanie nowych kwalifikacji. Mnóstwo ludzi nie pracuje w swoim zawodzie... a robi coś innego.
Moje metraże też muszę ogarnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 09:48
olka30 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hm Melula ja cały czas marzę, że jak będzie większy przypływ kasy to pójdę na profesjonalny kurs fryzjerstwa (i tak ludzie do mnie przychodzą się obciąć)
Poza tym dorabiam sobie na fotografii.. I to by było tyle po skończonych studiach prawniczych
Z., Fidelissa, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Nati89 wrote:Ja napisałam, że nie dziwie się jak podejmuje decyzje zeby wyjechac, a nie ze siedzi na dupie
Pewnie! Absolutnie nie krytykuję takiej decyzji, jak ją facet podejmiebo to jest właśnie działanie.
Ja mówiłam o sytuacji, jak ktoś odrzuca pracę bo "za mało" i dalej nic nie robi... to jest dla mnie wtedy nie do pomyślenia
olka30 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
No wtedy to racja, obowiązkiem jest podjąć i szukać dalej, bo jakoś rodzinę trzeba wyżywić. Ja tez kiedyś chciałam wyjechac i pewnie stałoby się tak, ale mąż miał szczęście i dostał pracę od razu. Ostatnio przyjaciółka chciałą nas ściągnać do siebie, bo u jej meża w firmie w UK zwolniło się miejsce, ale mój mąż pwoiedział, ze pewnie jakby nie miał stalej pracy to byśmy wyjechali, ale tutaj ma i wszystko mu gra, a poza tym podziwiam ludzi, którzy są za granicą, ja nie wiem czy dałabym rade bez mojej rodziny.. pewnie bym przywykła ale ciężko,
dlatego wielki SZACUN dla naszych kobietek za granicą
Strasznie mnie mdli, nie wiem co jestWszystko u mnie już wariuje
Ok zmykam, bo przyszła koleżanką żeby ją obciąćmiłęgo dnia piękne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 09:57
Z. lubi tę wiadomość
-
Malinowa Panienka wrote:a ja nie zgadzam się, że trzeba mieć plecy albo kombinować. moim zdaniem trzeba chcieć dojść do czegoś i wówczas można to osiągnąć. nie zgodzę się, że w PL ludzi się wykorzystuje.
jasne, że jako szeregowy pracownik nie dostaniesz nie wiadomo ile. Misty nie wiem kiedy pracowałaś jako kierownik
Malinowa przeczytaj dokladnie moj post, bo nie napisalam,ze wylacznie albo plecy albo kombinowaca to roznica
Jako kierownik pracowalam dokladnie 1,5 roku temu
Angielski umiem, wielokrotnke jezdzilam jako tlumacz zagranice. Z reszta nie bede swoich umiejetnosci opisywala. Wiem tyle,co wiekszosc - za taka sama robote, czesto lzejsza za granica Polacy zarabiaja kilkakrotnie wiecej niz w PL, a ceny praktycznie wzystkiego sa b.porownywalne, wiec tu jest przekretwiec nie mowcie,ze w PL ludzie nie sa wykorzytywaniu. Tak! Sa robieni w kuku na kazdym kroku i takie jest moje zdanie,ktorym koncze wywod
aaa dodam jeszcze tyle, ze dla mnie wlasnie nie dobro finansowe jest najwazniejsze, tylko bycie z rodzina, przyjaciolmi. Dlatego wracamy :)Dziekuje
Z., olka30, Macierzanka:), Nati89, Maniuś, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Melula a co robilas w mediach?
Misty każdy robi jak uważa, ja wróciłam z Wro do przyjaciół swoich i rodziny. Ale nadal twierdzę, że nie sa ludzie wykorzystywani tylko mamy kraj jaki mamy. Wystarczy sięgnąć do naszej historii i historii innych państw. Pytałam kiedy pracowałeś bo 2k to mało mi się wydaje tylko fakt ja biorę pod uwagę warszawski rynek i nie pisałam, se nie masz umiejętnościto tak żeby nie było
Czekam na masaż bo teraZ moja mama leży na stole i jęczy z bólu[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Aaa tak w ogole to sie witam ze wszystkimi
Prysznic wolal
Dzis mialam koszmar!
Hitlerowcy przyszli do naszego domu, kazali wybrac, czy idziemy za nimi, czy jestesmy przeciwko...najazd wojsk, ludzie w panice uciekali, cala moja ulica, miejscowosc! Ja tez z rodzina ucieklalismy,z krzakow widzialam jak Niemcy ubrali maski i zagazowali nasz dom, na moich oczach zabili mojego kota! Byla zima,pelno sniegu, najlepsze,ze wszyscy mieli samochody, bo to juz wspolczesne czasy, wszyscy uciekali...Niemcy zaczeli strzelac, mordowac. Trzeba bylo porzucic auta, uciekac piechota. Masakra...
To wszystko dlatego,ze wyjezdzam dzis z NiemiecManiuś lubi tę wiadomość
-
Ola to prawda ale pracowałam we wrocławiu i poszłam so pracy i nie obrazilam się bo mniej zarabialam niż w wawie.
Ale prawdą jest, że polacy narzekać lubią[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Dzień dobry moje kochane, jakże dzisiaj poważne koleżanki
A ja Wam powiem póki co, że spadam zrobić resztę zakupów, zacznę piec ciasta, a po południu będę przeglądać... oferty pracytak apropos pracy
Ja jestem kolekcjonerem świadectw pracyi nie datego wcale, że jestem kiepska, czy wybredna, bo raz nawet zostałam pracownikiem roku... ale po prostu albo umowy na zastępstwo, albo zmiana miejsca zamieszkania i już jest pod górkę...
"Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma"
Dziewczyny, grunt żeby nam było dobrze tam gdzie jesteśmy!
Życzę miłego dnia wszystkim
do później!Fidelissa, Z., olka30, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Witajcie:) śniadanko zjedzone ze smakiem:)) czas zabrać sie za obowiązki:))
Niezłe koszmary miałam chyba po póżnych zapiekankach z pieczarkami:)
U mnie słońce i poproszę trochę cieplej i bez gradu:))
Miłego dnia:)Z., olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
No ja właśnie za te koty kurzowe się zabieram!
Poza tym prawda jest taka, że Polacy to naród narzekaczy
A szczęście to też trochę "stan umysłu" więc cieszmy się tym co mamy
PS. Rozbiłam wreszcie jakąś ładną stronę! 444Czy też mogę liczyć na czworaczki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:51
Macierzanka:), Nati89, Maniuś, Little Frog, Fidelissa, sara_nar lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017